Close
Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 130
    Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Sepse "profesioni" i feve nuk eshte vetem "prerja e flokeve", pra ofrimi i nje sherbimi konkret, per te cilin njeriu ka nevoje. Por per me teper feja ka edhe si profesion edhe sulminim e jofetareve. Predikon kunder jofetareve, sulmon intelektualisht jofetaret, strukturat shteterore, kushtetuten, ligjet.

*
    Profesioni i Priftit dhe Hoxhes eshte me te bind ty per t'iu dhene ti atyre parat e tua te fituara me djerse e me gjak, sikur te gjitha firmat dhe partite politike te kesaj bote. Natyrisht qe i bejne reklama vetes dhe e perbuzin tjetrin (pasiqe nuk ka ligj qe jua ndalon kete), sepse i duan parate e tua, dhe sa me shum te bindur aq me shum para te shumdeshiruara ne kete bote te poshter te genjeshtrave, intrigave, mashtrimeve e tradhtive.

Gjithēka ne kete bote sillet rreth parave, po ashtu edhe religjionet.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Profesioni i Priftit dhe Hoxhes eshte me te bind ty per t'iu dhene ti atyre parat e tua te fituara me djerse e me gjak, sikur te gjitha firmat dhe partite politike te kesaj bote. Natyrisht qe i bejne reklama vetes dhe e perbuzin tjetrin (pasiqe nuk ka ligj qe jua ndalon kete), sepse i duan parate e tua, dhe sa me shum te bindur aq me shum para te shumdeshiruara ne kete bote te poshter te genjeshtrave, intrigave, mashtrimeve e tradhtive.

Gjithēka ne kete bote sillet rreth parave, po ashtu edhe religjionet.

Shume komenti i bukur .Ne kete bote te genjeshtrave , Nje fjale popullore thote : Te gjithe te vetin per nenen e a'skush per baben

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Po p.sh. kur thote "Zoti" mos lejo ndarje te martesave, dhe shteti e lejon shprehimisht ndarjen e martesave, atehere mund ta quash kete gje edhe ashtu sic e quan ti, por ne berthame kjo nenkupton shperfillje te qellimte fjales se "Zotit". E njoh, por s'e dua. Nese jo tallje te drejtperdrejt, ketu te pakten ka shperfillje te Zotit fetar. Shembulli i marteses dhe ndarjes eshte vetem nje nga ndoshta mijerat.
    Krishterimi e Krishti te meson moral se si duhen te jete jeta, e nuk te jep urdhera per ligj shteteror. Pra Bibla trajton individin kryesisht, shoqerine por jo edhe shtetin pasi ne ate shoqeri ka njerez te ndryshem, besimtare e jo-besimtare asnjera pale nuk ka te drejte t'ia imponoje tjetres sepse kjo do te qonte ne konflikte. Ai thote eshte mire te kemi pajtim ne shtepi (dhe duhet te kete), qe nga shtepia fillon zhvillimi i shoqerise. Nese jeta familjare eshte e keqe, ajo e keqe pastaj mbin edhe ne shoqeri dalengadale e deri ne institucionet e larta te shtetit.

Respect

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Me sa kuptova....

Ti kerkon se deshiron te hapesh nje objekt kulti, ku do ftosh profesore ateiste dhe jobesimtare tjere, me te cilet kerkon te luftosh agresivisht besimtaret...
    Tema te tilla jane pa llogjike mor vella, nuk arrij te kuptoj, kaq shume deshiron ta ekspozosh veten tende si ateist sa qe per nje moment nuk arrin me te arsyetosh?
    Te hapesh nje objekt kulti per te luftuar fete...po cte kane bere fete ty mor derbardhe, me aq sa kam pare ti jo se deshiron te vazhdosh i qete jeten tende, me bindjet e tua, po deshiron vetem tia veshtirsosh jeten besimtareve, a jam i sakte? Pra, ku eshte qellimi i kesaj teme? Te krijosh nje vend takimi ku te tallesh tr.apin me besimtaret dhe me besimin e tyre? Te tallesh me jeten qe bejne njerezit e tjere? Pse, kaq deshtake ka rezultuar jeta juaj saqe nuk preferoni te merreni me te por te shihni se cbejne te tjeret?

Shteti nuk e ndalon, cdo organizate jo fitimprurese eshte e lejuar te nderveproje. Hape nje, dhe hajde na thuaj rezultatin ketu....
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Krishterimi e Krishti te meson moral se si duhen te jete jeta, e nuk te jep urdhera per ligj shteteror. Pra Bibla trajton individin kryesisht, shoqerine por jo edhe shtetin pasi ne ate shoqeri ka njerez te ndryshem, besimtare e jo-besimtare asnjera pale nuk ka te drejte t'ia imponoje tjetres sepse kjo do te qonte ne konflikte. Ai thote eshte mire te kemi pajtim ne shtepi (dhe duhet te kete), qe nga shtepia fillon zhvillimi i shoqerise. Nese jeta familjare eshte e keqe, ajo e keqe pastaj mbin edhe ne shoqeri dalengadale e deri ne institucionet e larta te shtetit.

Respect
    Po mire, ne flitnim per qendrimin e shtetit ndaj fese. U tha me lart nga Ilia se shteti tallet me fete. Une e miratova mendimin e tij, ti kundershtove, une te solla shembull per te deshmuar mendimin tone. Tani nuk kemi nevoje te bejme nje veshtrim rreth e perqark Krishterimit. Me rendesi eshte se shteti perfille norma, vlera te krishtera, edhe pse ne dijeni mbi ekzistencen e tyre. shperfille enkas. Jep shembull fe-shperfilles. Jep vleren e shoerfilljes se fese. Jep mesimin: Kur feja shkon kunder logjikes dhe vlerave tua, e shperfill. Kjo eshte ajo qe na meson shteti per fene. Ndaj mendimi i Ilias (dhe i imi) eshte i sakte.

Respektplote

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Kjo po kalon si nje loje pinpongu
    Edhe jobesimtaret besojne ne dicka, ne shkence, pra BESOJNE.
    Cfare ke ti kunder pingpongut?

Nuk e di, mund ta shohesh keshtu kete gje. S'kam problem me kete, te jap te drejte: Te gjithe "besojne".

Nuk e kuptoje qe ti si jo besimtar e ndjen veten me me pak te drejta, se nje besimtar. Ligjat jane njesoje , te drejta njesoje, varet se me cfare syri i shikon.
    E une s'e kuptoj se si ti s'kupton ate qe them. Une qe me fjaline e dyte te postimit hapes kam treguar se jam ne dijeni se sipas kushtetutes kemi te drejtat e barabarta. Kete e kam te qarte.

Une them tjeter gje. Them se kanuni i vlerave te Zotit (fetar) u mohon jobesimtareve te drejta themelore njerezore. Sepse ai nuk u lejon jobesimtareve p.sh. shtepite kultive, ikonat, literaturen, komunitetin, lirite dhe ekzistencen dinjitoze te tyre. Pra nuk u lejon ato liri, te cilat shteti, kushtetuta, ligji, pra kanuni njerezor i vlerave, u lejon fetareve. Dhe i pyes besimtaret, a eshte keshtu. Dhe sikur te pergjigjeshin, atehere do i pyesja me tej: Si mund te jete kanuni i fese tende nje kanun nga Zoti, kur ai eshte edhe me inhuman sesa kanuni nga njeriu (pra kushtetuta). Keshtu do te perfitonim te gjithe nga pak nga tema. Une per shembull ca defrim ne forme te shpalosjes se mendimeve te nje fetari. :-))

E kame then dhe me ne tema te tjera, fen e bejne njerzit, jane ata qe i kthejne normat e saj ,sipas deshires.
    E pra, edhe une keshtu mendoj, jo me shume, jo me pak. Por kete mendim dua ta ngris ne nje nivel pak me te lart. Pyes si te jete relacioni fe - qytetar dhe fe - shtet. Si te veproje shteti ndaj tentimeve "te rralla" te feve per anashkalim, per konterkarim te shtetit dhe interesave shoqerore? Duke u nisur nga mendimi yt. Jo per gje tjeter, por thjesht per diskutim. Ashtu si temat tjera ne forum, te cilat trajtojne subjekte te cilat nuk jane ne "kompetencen" e neve forumisteve.

Ps. Te drejten si ta kerkosh. Allahu paste meshire per ty
    Kete te paren sÄe kuptova mire. Por flm per te dyten. Puna eshte keshtu: Allahu eshte i gjithedijshem. Sipas legjendes te pakten. Ndaj edhe po t'mos ishte fjala, do ishte mendimi. I gjithedijshmi i njeh edhe mendimet. Allahu eshte gjithekrijuesi (legjenda..). Ndaj une jam vepra e tij. Kush eshte kafirizmi im? Dihet tani. So no dert per mua.

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Mau_kiko Lexo Postimin
    Me sa kuptova....

Ti kerkon se deshiron te hapesh nje objekt kulti, ku do ftosh profesore ateiste dhe jobesimtare tjere, me te cilet kerkon te luftosh agresivisht besimtaret...
    Tema te tilla jane pa llogjike mor vella, nuk arrij te kuptoj, kaq shume deshiron ta ekspozosh veten tende si ateist sa qe per nje moment nuk arrin me te arsyetosh?
    Te hapesh nje objekt kulti per te luftuar fete...po cte kane bere fete ty mor derbardhe, me aq sa kam pare ti jo se deshiron te vazhdosh i qete jeten tende, me bindjet e tua, po deshiron vetem tia veshtirsosh jeten besimtareve, a jam i sakte? Pra, ku eshte qellimi i kesaj teme? Te krijosh nje vend takimi ku te tallesh tr.apin me besimtaret dhe me besimin e tyre? Te tallesh me jeten qe bejne njerezit e tjere? Pse, kaq deshtake ka rezultuar jeta juaj saqe nuk preferoni te merreni me te por te shihni se cbejne te tjeret?

Shteti nuk e ndalon, cdo organizate jo fitimprurese eshte e lejuar te nderveproje. Hape nje, dhe hajde na thuaj rezultatin ketu....
    Saktesisht keshtu eshte si thua ti. Kam jete teresisht te deshtuar, s'di c'te filloj tjeter me te, ndaj synoj kete qe supozon ti. Mos thuaj qe s'je i lumtur me pergjegjen time.

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Me sa kuptova ēino: Kete mendim e mbeshtet ne nje ligj ,qe quhet ligji i te kundertave i cili egziston me aprovimin e krijusit apo natyres ,pak rendsi ka...Fakti qe egziston nje ligji tille i bene njerzit te jene pro dhe kundra ose kundra dhe pro...!Pra nje ligj ekvivalente...Qe eshte nje ligj parimor... Per te funksionuar gjerat ne kete bote, shume ēka kate beje me kete ligj...!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bindi : 11-02-2010 mė 20:09

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Saktesisht keshtu eshte si thua ti. Kam jete teresisht te deshtuar, s'di c'te filloj tjeter me te, ndaj synoj kete qe supozon ti. Mos thuaj qe s'je i lumtur me pergjegjen time.
    Dhe nje pergjigje vetem qe ne fund te thoje kete: "Mos thuaj qe s'je i lumtur me pergjegjen time"? Qofsh ti qe je.
    VL qeka kjo tema, sia vlen te lexhet asnje koment, kur thjesht qellimi i temes eshte idiotllik me vete.

Shendet dhe pac fate me temen.
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Ketu dallojme ne dy. Une nuk mendoj se fete jetojne per shkak te nevojes se njeriut per to. Por perjashtimisht per shkak te riprodhimit, te cilin feja ia ben vetes.

Shembull sqarues: Ti ke perjetuar vete se si eshte fikur feja ne ty (nga komunizmi), dhe ketu ne forum ke thene do kishe deshiruar te kishe qene i lindur ne shoqeri me perhapje te thelluar te fese XY. A nuk tregon ky shembull se feja ekziston vetem aq sa e riprodhon veten ajo?

Shembull sqarues 2: Nder eskimezet kurre nuk lindi nevoja per Allah apo Krisht. Perse? E njejta vlen per indianet. Per mijera popuj tjere. Asnjeri s'ndjeu nevoje para se te shkoje njeriu i krishter si sundues atje dhe te ua mbjelle ketyre popujve "nevojen" per Krisht ne koke.

Nuk kam nevoje per shembuj tjere. Keto tregojne qarte se njeriu s'ndjen nevoje per fe. Tregojne qarte se ne fe s'ka gje hyjnore. Por vetem njerezore. Ekzistojne vetem per shkak te njeriut, jo per shkak te Zotit. Ekzistojne vetem per shkak se njeriu i barte ato nga gjenerata ne gjenerate. Per shkak se fete kane sisteme dhe vehikle se si ato rekrutojne pasardhes ne besimin e tyre. Pa keto sisteme, pa keto vehikle, fete vdesin si cdo gje tjeter ne kete jete.

Dhe per te u kthyer ne teme, keto sisteme, keto vehikle te feve mendoj une duhet te kemi edhe ne jobesimtaret. Ne forme te pyetjes e shtroj kete mendim. E ke pare.

*
    O Chino, dikur kisha nje rradio qe punonte vetem ne frekuencen 220 Mhz, dhe kapte vetem stacionin e Fllakes, e se doja une qe me te te kapja italine , sado qe e rrotulloja manoplin e sintonise ajo po ate stacion kapte.Pra dhe ne , jemi secili nga nje rradio per nje frekuence te caktuar dhe sado te mundohemi, nuk mund te hyme ne sintoni me te gjitha frekuencat(te pa njohurat) e kesaj bote.Ti mendon se eshte ashtu sic mendon ti , por ja qe dikush tjeter qeshtet me kete ide.
    Vertete qe une kam thene se me kane vrare ndjesine e besimit , por kam thene dhe se me transformuan ne shenjtan.Pra zgjidh dhe merr i thone kesaj pune.

Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •