Mund ta lexosh edhe nje here vete. Une vetem thashe se manifestim eshte edhe nese e shkruaj ne bluze "s'me rruhet per Allahun". Vetem kaq thashe.
Edhe kjo s'eshte e lejuar sipas "ligjit te Zotit".
Prandaj biseduesi Something Poetic nuk ka fituar asgje kur iu bashkengjit fjalise tende. As manifestimi sipas ligjit te Zotit, sipas besimtarit nuk eshte i lejuar. Tema qendron edhe pas fjalise tende. Kete e them!
Po, ke te drejte. Une nuk kerkoj vetem te drejten per manifestim. Te drejten per manifestim po se po. Por shkoj edhe me tutje. Kerkoj te njetat te drejta si besimtaret. Cilat nga to saktesisht, u konkretizua me lart.Por kjo bie ndesh me atė, qė kėrkon ti nė fillim tė temės, te postimi i parė, sepse manifestimi s'ka nevojė pėr ato qė pyet ti![]()
Jo s'e njoh fatkeqesisht. Do e vizitoj nje dite..Ka pas njė forum gjerman: Grüne Pest.com me moton:Zusammen gegen die Islamisierung Europas, tani quhet Open mind forum. Nuk e di a njeh, po hidhi njė sy e shih pėrpjekjet![]()
T'ia imponojne jobesimtaret jobesimin si besimtaret jobesimtareve besimin. Pse jo? Pasi une si kafir (arabisht per jobesimtar) s'mund t'i shmangem ulerimave te muecinit, dua qe edhe besimtaret te mos mund t'i shmangen ulerimave te njejta te jobesimtareve. Edhe une e dua "muecinin" e jobesimtareve, i cili bertet me ndoshta mijera decibile ne mes te Prishtines "Allahu s'eshte gje hiiiiic!" Edhe une e dua "xhamine" e jobesimtareve. Literaturen, emisionet televizive. E tjera.S'ka nevojė mendojė. E pse t'ia imponojmė? Diversiteti ėshtė ligj i natyrės![]()
Si mendojne besimtaret per kete gje? Na lejon "ligji i Zotit" neve jobesimtareve kete gje, keto liri? Pse po, perse jo? Si justifokohet kjo gje? Perse e lejon ligji i njeriut (kushtetuta) kete gje? Ligji i njeriut me human se ai i "Zotit"? Ka nevoje per diskutim te ketyre pyetjeve.
Shkurt dhe shprehur ne fjalet e Immanuel Kant: Edhe ne shqiptaret duhet te dalim nga varesia e vetefajesuar ndaj fese. Edhe ne qe e duam kete dalje, duhet te kemi te drejte te arrijme qellimin tone. Pra ne jobesimtaret. Duhet te kemi te drejte te ekzistojme. Te riprodhojme veteveten. Te sulmojme itelektualisht fete ne te njejten mase, me te njejtat metoda e mjete si ato neve. Edhe ne e kemi te drejten kushtetutore per te u bere shumice me te njejtat mjete.
Nese diverziteti eshte vertet ligj i natyres, dhe nese vertet e deshirojme, atehere te kemi te dy palet te njejtat mundesi, liri, praktika, mediume, e tjera. Qe te kete siguri se edhe pala e dyte e diverzitetit te mbetet e afte per mbijetese, per konkurence, per dominim potencial konform nevojes shoqerore.
Krijoni Kontakt