Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 76
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga ujkus Lexo Postimin
    po faktet shif u ujvesa muhamedi mori shpaten dhe ne betejen e pare u mund nga mbreterit e mekes .shkoi e u riperteri te fqinjet ortodoks ku me pas erdhi dhe fitoi betejen e dyte per meken . a ka me shpate se kaq moj uvejsa sa na habite .

nuk eshte se ai ngriti nje xhami dhe filloi tu shpernda buke te varferve apo supu .jo shoku mori shpaten vrau e preu . dhe bej cudi vertet pse ish kaq e rendesishme kjo meka per muhamedin ???????????

kur ne fakt me ben cudi vertet ? mos vall kish nevoje per pushtet ne emer te alllahut meshiruesit ??????????????????

e kam te pa qarte ket moment
    Ti nuk e ke haberin se cfar flet!!!
    Betejen e pare kunder Mekasve , muslimanet e fituan edhe pse ishin 3 here me pak ne numer!!!
    Ik ore shko bej detyrat e shtepise para se te shkruash ketu dicka.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga ujkus Lexo Postimin
    po faktet shif u ujvesa muhamedi mori shpaten dhe ne betejen e pare u mund nga mbreterit e mekes .shkoi e u riperteri te fqinjet ortodoks ku me pas erdhi dhe fitoi betejen e dyte per meken . a ka me shpate se kaq moj uvejsa sa na habite .

nuk eshte se ai ngriti nje xhami dhe filloi tu shpernda buke te varferve apo supu .jo shoku mori shpaten vrau e preu . dhe bej cudi vertet pse ish kaq e rendesishme kjo meka per muhamedin ???????????

kur ne fakt me ben cudi vertet ? mos vall kish nevoje per pushtet ne emer te alllahut meshiruesit ??????????????????

e kam te pa qarte ket moment
    Je ne total i dezinformuar.
    Muhammedi a.s. nuk e hupi luften e as qe kishte kapur shpaten, por u shperngul nga Mekka ne Medine se bashku me te gjithe besimtaret, sepse jobesimtaret ishin ata qe i mbysnin muslimanet.
    Andaj kthimi i tyre ne Mekke ishte rikthim ne shtepite e tyre dhe nuk ishte per qellim lufta, por me qe ata (jobesimtaret) nuk i lejonin, atehere ka ardhur urdheri per lufte.
    Dhe nuk e ka humbur pejgamberi a.s. por e ka fituar, edhe pse kishte numer shume te vogel nga besimtaret, por me te ishte e verteta dhe kjo i mjaftoi ndaj zullumqareve.

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Mua me duket pak e habiteshme menyra se trajtohen keto fenomene ! Qe nga dita qe nje fe behet e pushtetshme , d.m.th. gezon pushtet shteteror , qe nga ajo dite ajo fe perhapet qofte me majen e shpates , qofte me pushke , qofte me .........

Vete shteti eshte dhune , po keshtu edhe pushteti i shtetit . Kur u be fe sunduese krishterimi ? A nuk u be pas dhenies se pushtetit nga ana e shtetit ? Si u perhap ajo si fe ? Eshte pak t'ju permendim gjithe territoret e gjera dhe te pafundme pagane , Indine , Ameriken Latine apo Ameriken e Veriut etj. etj. ata miliona e dhejtra miliona njerez qe kaluan ne maje te shpates dhe heshtes ! Vetem inkuizicioni spanjol ekzekutoi mbi 500.000 vete !

E njejta gje me islamin ! Qe nga dita qe u be fe e pushtetit ushtarak duke mberritur deri tek Kalifi ose Sulltani , ajo nuk kishte metoda te tjera te perhapjes pervec se me dhune , qofte me majen e shpates qofte me majen e lapsit !

Eshte vete natyra e pushtetit e tille ! Pse kot e kane te njejten rrenje fjalet "pushtet" dhe "pushtues" ?

Dhuna mbetet dhune me cfaredo mjeti qe te ushtrohet !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    sinqerisht te vleresoj per sinqeritetin tend kur pranon se e ke prejardhjen nga arabia,
    por leri shqiptaret te flasin vet per prejardhjen e tyre.

respekte ja sadik-ki
    Selam i nderuari xfiles Ju albanet nuk po e dini kush jeni e qa doni ,kush me dhun nuk po ju pengo te keni identitetin tuaj.Une nji gje smund te kuptoj ju sikur doni te ktheheni ne besimin e te parve ,aher une ju pershendes e po ua bej per hajr besimin ne Huzen apo Hubelin ne cilin besim te duani zgjedh e mer po mos te kisha frik prej Kazanave te val Kallamoq te ahretit kisha me tu ber shok ne besimin qe e don ti po ja po friksohem e po ndahemi pergjithmon une nuk po ju pangoi ta shprehni identitetin tuaj Shqiptar me apo pa fe. Qofshi mir dhe qofsh i udhzuar ne TE MIR.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Nje pyetje kam: Arsimimi fillor, a është imponim/detyrim per fëmijët???

pergjigjen e jep ujkus
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 09-02-2010 më 12:57
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-10-2009
    Postime
    30
    Rrespekt ndaj te gjitheve.Muslimanet e din prejardhjen e fes islame.Ne ballkan e perhapen osmanlinjet.Ne shqiptaret si komb me i vjeter dhe me i kulturuar ne ballkan ne at koh e pranun fen islame duke par se permban shum vlera ne te gjitha sferat e jetes.Shtrohet pyetja nga disa anetar pse se pranuan fqinjet islamin,historia fqinjet i njeh si egersira te asaj kohe ardhacak pa kultur.Shqiptar pa dallim feje anemban botes ta ruajm kombin shqiponja dykrereshe kuq e zi na mbulon te gjitheve.Eshte shum e madhe.Pershendetje .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    o Rinaaaaaaaa........te keqen xhaxhi.....i ke pare kukullat sot ne mengjes tiiiiiiii?
    Paske pare kukulla te "politizuara" moj Rina........he te keqen xhaxhi te keqen, po jo moj RINA, MOS e ngaterro kekun me byrekun........as barin me bariun.......po cfare thua moj Rine e vogel...po sot moj Rina ne shek e 21, kush po e perhap ISLAMIN nga LINDJA deri ne PERENDIM, shpata? Kush po e perhap sot ISLAMIN ne shtete si Gjermania, Franca, Anglia, Belgjika, Hollanda, per te mos folur per ne Amerike, ku pas ngjarjeve te 11 shtatorit, ku LOBINGJET CIFUTO-USHTARAKO-INDUSTRIALE hodhen ne ere me nje SPEKTAKEL te madh TE MASHTRIMIT KULLAT BINJAKE, qe pas kesaj ngjarjeje, AMERIKANET filluan te interesohen per ISLAMIN dhe per KUR`ANIN per te kuptuar kete fe HYJNORE, dhe ka nje rritje te madhe te perqindjes se te konvertuarve ne ISLAM, pas 11 shtatorit, ne AMERIKE
    O Rina...por mire moj Rina, ti i ke besuar te gjitha ato gjerat qe ke mesuar ne HISTORI ?
    Hahahahahha..........Klm mire Rina...rritu pak, maturohu pak ne MENDIME e kam fjalen, se mos me keqkupton, se i ke mendiemt foshnjarake.......

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Nje pyetje kam: Arsimimi fillor, a është imponim/detyrim per fëmijët???

pergjigjen e jep ujkus
    Hajt se po pergjigjem une pra

Shikoni unë Islamin e shikoj njejtë sikur Shkollimi per femijen edhe pse eshte nje imponim qe bie shpesh ne kundershtim me vullnetin e femijeve, mirpo me kalimin e kohes veren femija se ka qen nje imponim pozitiv dhe i qelluar per të, sepse ka arritur qe permes shkollimit te behet me intelegjent dhe i dijshem.

Keshtu eshte edhe ne kete rast, sepse Islami erdhi si lloj imponimi pozitiv per shqiptaret, ngjajshem sikur shkollimi per femijen.

D.m.th si te Islami ashtu edhe te Shkollimi bazë per femijet, kemi imponimin, mirpo jo imponim negativ, por me plot gojen Imponim Pozitiv: Pse???

Sepse: Shteti me mekanizmat e tij, obligon prindin (bile nese nuk e shkollon femijen e tij mund te gjobitet) dhe tash prindi detyrohet ti obligoj "dhunshem" femijet e tij per ta viju shkollimin, dhe tash d.m.th sikur femija qe arsimohet ne shkoll, duke mesuar shume gjera rreth edukates se tij dhe shume gjera poashtu qe kan te bejne me jeten dhe njohjet me gjerat qe nuk i ka njohur me pare. Keshtu eshte edhe me Islamin; erdhi te shqiptaret dhe gjeti vend ne zemrat e tyre, dhe ndikoi direkt qe prej ardhjes e deri sot, qe te jetë pishtari moral i familjeve shqiptare, u inkorporua me sukses ne te gjitha sferat etike qe deri ateher me qense kishin vlerat e tyre, mirpo Islami arriti ti perfeksionoj ato.

Dhe sot Islami ne trojet Shqiptare eshte pjes integrale e sistemit te jetës, sikur shkollimi me kalimin e kohes qe arrin te futet ne sistemin e jetes. Edhe pse dikur keto ishin lloj imponime, mirpo me kalimin e kohes u shendrruan ne frut pozitiv dhe u integruan ne jeten; si të njeriut ashtu edhe te femijes qe dikur ishte shkolluar.

"Sot shqiptaret krenohen me Islamin, sikur i Rrituri qe krenohet me shkollimin qe e kishte marr, kur kishte qen femijë"
    (edhe pse ishte i imponuar)

Mbylleni temen se u kry muhabeti
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 09-02-2010 më 14:17
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Jo moj Angelina JOOOOOOOOO..........me mire ktheji edhe faqen tjeter atij qe te rreh, atij qe te poshteron i thuaj FALEMINDERIT, kurse ai qe te lufton, qe te vret, qe te pret, qe te perdhnon, nderin, familjen, qe te grabit PASURINE, te vret nene, baben, motren, gruan....atij i thuaj HAJDE PRAPE, mire na i bere......po ik moj Goce "moderne"......
    o Goce e "emancipuar".......boll me keto teorite HIPOKRITE me 100 fytyra, "paqe", "mirekuptim", "stabilitet", "mireqenie"......o Angelina, une nuk e di KU I KE SYTE ti dhe VESHET?
    O cuce trime, o çike sy-patrembur, une nuk e di nese ti i quan NORMALE LUFTRAT qe ka bere AMERIKA gjate te gjtiha koherave, jo vetem sot, por gjate gjithe historise, une nuk e di nese ti q quan normale qe SOT, ne MOMENTET qe ne PO FLASIM, ne ARMET QE PERDORIN USHTARET AMERIKANE, jane te shkruara VERSETE nga BIBLA, jane te gdhendura ne ARMET e tyre, pjese nga BIBLA.......o Angelina, une nuk pres dhe nuk pretendoj prej teje, per shembull qe ti te kesh lexuar apo te lexosh LIBRIN BEST SELLER: "KOMPLOTI BOTEROR", i autorit me fame boterore BULLGARIT Nikola Nikolov, se aty do ti kuptosh mire gjerat ti, se KUSH JANE "TERRORISTAT" e vertete, per te mos folur pastaj per librin tjeter te fundit, te vitit 2009 te AUTORIT AMERIKAN JIM MARRSON, qe titullohet: "Who really rules the World", o Angelina...une te kupotj ty , e di qe nuk te rrihet pa e shfaqur urrejtjen dhe inatin dhe mllefein qe ke ne zemer dhe ne shpirt kunder FESE ISLAME, por kjo perseri nuk do te ndihmoje ty ne DITEN E GJYKIMIT kur te dalesh perpara Allahut......
    ah...se harrova, te dy ata librat qe te permenda me lart jane te perkthyer ne GJUHEN SHQIPE, merri lexoji njehere, nuk te them besoji pa tjeter, por HAPE PAK MENDJEN, ZGJEROJE PAK HORIZONTIN, mos rri tek A-B-C-ja e teorive te shpikura te cifuteve, JO TERRORIZMI ISLAMIK, jo Bin-La-Leshi, e gjera te tilla, se eshte turp te mendohet dhe te besohet se nje njeri ne mes te maleve, me mjekerr, "i prapambetur", i "pa-lare", qe nuk merr vesh nga jeta, te ngrihet dhe te sulmoje SHTETIN ME TE FUQISHEM TE BOTES, SHTETIN ME TE SOFISTIKUAR TE BOTES.....Angelina..."shpirti i vogel", keto vetem femijet e kopeshtit i hane per perralla naten qe ti zere gjumi. Prandaj te them......LEXO, LEXO, LEXO...hape pak trurin, stervite pak, se sic thote edhe ajo fjala e URTE ANGLEZE: "The brain is like a parachutte, it doesn`t work, if you don`t open it".........HAJDE TUNGGGGGGGGGG..............

Bamat :
    E njejta gje me islamin ! Qe nga dita qe u be fe e pushtetit ushtarak duke mberritur deri tek Kalifi ose Sulltani , ajo nuk kishte metoda te tjera te perhapjes pervec se me dhune , qofte me majen e shpates qofte me majen e lapsit !

Eshte vete natyra e pushtetit e tille ! Pse kot e kane te njejten rrenje fjalet "pushtet" dhe "pushtues" ?

Dhuna mbetet dhune me cfaredo mjeti qe te ushtrohet !
    Në nji aspekt që ti e ke thënë kjo është e vërtetë
    Secili njeri e kupton se si të vërtetën (hakkun) ose të kotën për ta përhapur dhe për ta mbajtur duhet të keshë fuqi dhe mjete,këtë e din mjaft mirë iblisi për ktë ai pasuesit e tij i ka pregatit me tërë llojet e armatimeve dhe teknikave.
    Edhe islami kur ka arrit pushtetin atëher ME DHUNË DUHET TË MBAJË DREJTËSINË,sepse sigurish ka prej tyre që duan ta prishin drejtësinë.Pra edhe mësimi edhe forca shkojnë së bashku .Allahu thotë në Kur'an :
    5. E kur të kalojnë muajtë e shenjtë, luftoni idhujtarët kudo që t'i gjeni, robëroni dhe ngujoni ata, e vinju pritë në çdo shteg. Në qoftë se pendohen, e falin namazin dhe e japin zeqatin, atëherë ua lëshoni rrugën, se vërtet All-llahu falë është mëshirues.
    14. Luftoni ata, All-llahu i dënon dhe i mposht ata nëpërmjet jush, e juve ju ndihmon kundër tyre dhe shëron zemrat e njerëzve besimtarë (Et-Teube)
    Dhe ai që mendon se islami është paqe,ai spo e njeh natyrën e islamit,sepse paqe me iblisin dhe pasuesit e tij nuk ka deri në kijamet,dhe lufta midis këtyre dy grupeve nuk do të ndalet deri në kijamet dhe për ktë është i vetëdijshëm edhe iblisi dhe të gjith kafirat në dunja pos shumica që thirren musliman dhe nuk e din fen e tyre.
    PAQE,në islam nënkuptohet atëher kur tërë ligjet dhe kafirat në botë ti nënshtrohen islamit totalisht,përmdryshe çdo paqe tjetër është e pavlefshme dhe e përkohshme derisa muslimanët të vin në fuqi.
    Dhe çdo paqe është që të shfrytëzohet për luftë dhe që të përforcohen muslimanët..
    Por kafirat nji gjë nuk e kuptojnë se islami është drejtësi dhe domosdo drejtësia do të ndeshet me të padrejtën,e mira me të keqen.
    Lufta është e drejtë e Allahut dhe besimtarëve për ta mbajtur rendin dhe drejtësinë në tokë nga shkatërrimi..etj sikur të mos ishin disa lufta që Allahu ka vendosur midis njerëzve atëher drejtësia do të zhdukeshte.,sikur të mos ishte vrasja atëher nuk do të ndaleshte zullumi..

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •