Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 76
    i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Sepse fqinjet kane qene me te organizuar fetarisht dhe shqiptaret nuk kane pasur ndonje kishe te tyre kombetare qe do ti udheheqte. Tjetra, turqit kane pasur njefare afiniteti ndaj races luftarake te shqiptareve dhe jane munduar qe sa me shume ta asimilojne (kete e thote edhe Skender Rizaj)

Dhe, e fundit mendoj se tek shqiptaret feja ska pasur kurre ndonje rol. Ata ne thelb kane qene pagan.
    Jo nuk eshte ajo pse kan qen te organizuar fetarisht,sepse Turqia ne ate kohe ka qen nje Perandori shum e madhe dhe veshtire ka qen qe kishin mund ta kundershtonin nje shtet te till,por e verteta eshte se ISLAMI nuk eshte perhapur me dhun por me paq,dhe ne Shqiptaret e kemi pranuar me qef dhe lumte na qe e kem pranu kete fe te ndriture,se o ti ishum ortodoks kishum mu asimilu sikurse jan asimilu Shqiptaret ne Çameri.

Tjetra ai besim ku shtrihet me dhun nuk eshte besim i sinqert,pse sepse psh,une sa e kam nje pushtus mund ti them se i takoj X fejes,por ne momentin kur te clirohen nga ai pushtus une prap i kthehem fes time,keshtu qe kjo nuk qendron fare.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    ok ok me falni qe ju pengova te kjo tema
    Jo nuk po na pengon asgje,ne ketu jemi per te debatuar ti shprehim pikpamjet tona.
    Por kjo eshte e vertet pamvaresisht se dikush nuk e pranon.

Me t'mira

i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anëtarësuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    shume seriozisht e ke mare o DISA ket punene e mendimeve . xfile rrofsh se kom qesh me lot

Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga ujkus Lexo Postimin
    shume seriozisht e ke mare o DISA ket punene e mendimeve . xfile rrofsh se kom qesh me lot
    Nuk po kuptoj qe thua shum serizosht e ke marr kete punen e mendimeve?

Une kur hasi ne tema fetare,kombetare,kam deshir te jem serioz ne ate qe them,por ju kur nuk keni argumente nuk dini tjeter pos te thoni se jeni Taliban,Ekstremist,etj.

Anëtarësuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    nuk permendi njeri talebanet o disa po duhet te jesh me objektiv dhe me i thelle ne mendime .

edhe krishterimi u perhap me te gjitha format edhe kulac edhe kerbac .

edhe muslymanisma po njesoj me kulac e kerbac . vete muhamedi beri lufte per te mare meken apo nuk eshte keshtu pra vete muhamedi vrau e preu ne emer te zotit .

kurse ne fete e tjera ka ndodhe ndryshe o mik , njeri e kryqezuan dhe stha gjo ,tjetri la pushte e pare per te ecur tasi kunder rrjedhes .

pra kur flasim per myslymanizem po me shpate eshte perhap se vete proveti alekum selam ka ba luft apo nuk eshte keshtu .?

prandaj serioziteti eshte te argumenti dhe jo te dashuria qe ke ti per fene tate .

ps: mire eshte qe kurani te kendohet ne shqip psh qe ta marim vesh edhe ne te tjeret

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Ishalla e kemi pranuar nga dhuna ,se Pejgameri a.s ka then disa do e pranojn fen e Allahut leht e leht do e lshojn ,disa tjer leht e pranojn e kurr se leshojn fen e Allahut xh.h ,sepse zemrat i kan me iman, ca tjer me luft e pranojn e vdesin per te jetu, kjo fe e bekuar.Feja sesht hip hop e rep po Adhurim i sinqert i krijuesit tan Rrahman, dhe sjellje e drejt ndaj Krijesave te Allahut xh.h.Eeee qa kan heq te paret e mi duke u fshih neper shpella veq te mose e pranojn ket fe te qujtur Islam po edhe vet jom ne gjendje te rri dite e net ne tah te djellit e te vdes duke then Allah ,Muhamed para bote ase nuk frikohem e as nuk lodhem as nuk uritem e as eqtohem .Per dashurin ndaj Zotit flijuan shum njerz ,edhe une jom njeri .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga kurti1 Lexo Postimin
    Poa e mir shum pra,me thuaj pse pra nuk e pranuna fen edhe shtet fqinje siq janaqdonia,Serbia,Malizi,e shum tjera qe kan qen ne okupim te Turqis ne ate kohe,pse kete shtet pra nuk u ben musliman pasi qe thua se Turqia me dhun na ka lene fen,he me thuaj.
    Kjo jep te kuptoj se ne nuk e kemi pranuar fen me dhun por me qef,se po te ishte me dhun atehere do ta pranoni edhe shtet fqinje.

SHQIPTARET PRANUN ISLAMIN NE RADHE TE PARE PER SHKAK TE INJORANCES , PADIJES . I PA DITURI NUK DIN TE ZGJEDH MA TE MIREN . BOSHNJAKET E SHQIPTARET U ISLAMIZUEN SEPSE NUK KISHIN NJI ORGANIZIM FISNOR OSE KOLEKTIV. SHTETET QE PERMENDI ZOTRIA EDHE PARA ARDHJES SE TURQEVE KISHIN SHKRIMIN KOMBTAR PRENDAJ EDHE I KANE RREZISTU ÇKOMBTARIZIMIT
    SHQIPTARET ME ISLAMIZIMIN E TYRE HUMBEN SHUME,HUMBEN HISTORIN TRADITAT SEPSE U IDENTIFIKUEN ME TURKUN. SOT PJESA MA E MADHE E SHQIPTARVE ESHTE NE VIJE TE DREJT PER DITE E MA SHUME PO SHOHIN REALITETIN HITORIK DHE PASOJAT E PUSHTUESIT OTOMAN QE LA KET POPULLNE GJENDJE TE MJER PA SHKRIM LEXIM, PA DITURI PA PASURI, KULTUR,ARTE, INFRASTRUKTUR. ETJ ETJ..
    Feja qe pranohet sa per sy e faqe nuk ka jet te gjat.Feja pranohet dhe nuk lihet kure ta doj qefi edhe ata her e pranonin e her e leshoninNikolla Pashiqi e pranoi po kure turku u largua nga Ballkani e kthej setren mrapsht.Na shiptaret e kemi prejardhjenprej Harabie po,ikem po na zuri Muhamedi a.s.Qaaaameeeebaaaa.

Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga ujkus Lexo Postimin
    nuk permendi njeri talebanet o disa po duhet te jesh me objektiv dhe me i thelle ne mendime .

edhe krishterimi u perhap me te gjitha format edhe kulac edhe kerbac .

edhe muslymanisma po njesoj me kulac e kerbac . vete muhamedi beri lufte per te mare meken apo nuk eshte keshtu pra vete muhamedi vrau e preu ne emer te zotit .

kurse ne fete e tjera ka ndodhe ndryshe o mik , njeri e kryqezuan dhe stha gjo ,tjetri la pushte e pare per te ecur tasi kunder rrjedhes .

pra kur flasim per myslymanizem po me shpate eshte perhap se vete proveti alekum selam ka ba luft apo nuk eshte keshtu .?

prandaj serioziteti eshte te argumenti dhe jo te dashuria qe ke ti per fene tate .

ps: mire eshte qe kurani te kendohet ne shqip psh qe ta marim vesh edhe ne te tjeret

Jo zoteri Muhamedi a,s,fen e ka perhapur me paq,edhe pse eshte luftuar nga te tjeret ky vetem me paq ka vepruar,deri sa i ka ardhe fundi paqes,atehere normal qe i ka luftuar ata qe e kam luftuar Muhamedin a,s,por luften e pastert
    qe e ka bere Muhamedi a,s nuk ka bere asnje ushteri ne bote dhe as qe do te bene ndokush.
    Muhamedi a,s edhe shoket e tij kan luftuar ky i ka then,se ka rregulla ne lufte e ato jan:nuk guxoni ti sulmoni ne mbremje sepse friksohen femijet grat,pleqet e tjere,nuk guxoni asesi ti plaqkisni ,nuk guxoni ne as nje menyre ti lendoni femijet,grat,pleqet,se per mi vra as qe ka ardhe ne shprehje,nuk guxoni ta vrisni armikun per deri sa e kemi nxan robe,e kunderta duhete ta ushqeheni ta ruani nuk guxoni ta lendoni por duhet te kujdeseni per te,madje ka then as nje pem nuk guxoni ta prekni le ma pasuri me te madhe,he me thuaj cili njeri ka bere kesi lufte ne bote.

Profeti a,s e ka urryer me se shumti luften,por kur nuk kan dite se ndaluri armiqet normal qe i kan luftuar,por jo Muhamedi a,s po shoket e tij,se Muhamedi a,s kurr nuk ka luftuar personalisht,a din cfar ka bere kur e kan gjuajt me gure nje pjes e popullit,ka then o ZOT fali se keta nuk e dine,pra ja qfar njeri ka qen ai i meshireshum edhe ndaj armiqve.
    Ka shum te flitet per kete PERSONALITE me te madhin qe ka njoft histori qe me nuk do te njeh personalite me te madhe se ky,dhe njeri me te bute,me te mshireshum etj.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    një PO e madhe
    Nje 'PO' e madhe per te treguar paditurine tende, asgje me shume.
    Mos fol me emocione, por shikoje faktet.

Anëtarësuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    po faktet shif u ujvesa muhamedi mori shpaten dhe ne betejen e pare u mund nga mbreterit e mekes .shkoi e u riperteri te fqinjet ortodoks ku me pas erdhi dhe fitoi betejen e dyte per meken . a ka me shpate se kaq moj uvejsa sa na habite .

nuk eshte se ai ngriti nje xhami dhe filloi tu shpernda buke te varferve apo supu .jo shoku mori shpaten vrau e preu . dhe bej cudi vertet pse ish kaq e rendesishme kjo meka per muhamedin ???????????

kur ne fakt me ben cudi vertet ? mos vall kish nevoje per pushtet ne emer te alllahut meshiruesit ??????????????????

e kam te pa qarte ket moment

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •