Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 76
    i/e regjistruar Maska e g.gerguri
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    23
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    një PO e madhe
    S.a , medoi qe je shum gabim. Askush nuk mundet me detyru me dhunë me dasht diqka. Statistikat na tregojn qe feja Islame prej vitit 1938-1988 është rritur 235%, ne kohet e sotme rreth 4000 njerëz brenda 1 viti n'Gjermani konvertohen ne Islam, rreth 5000-7000 konvertohen ne Francë. Pytja ime per ty është cila shpat i detyron këta ta pranojn Islamin?

Me t'mira

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Nuk ka perandori në historinë e njerëzimit që të mos ketë kryer masakra. Nqs e shikojmë problemin në këndvështrim historik feja është përdorur nga elita për të manipuluar masat si një vegël e gjeopolitikës prandaj nuk duhet inkriminuar doktrina e saj. Të gjitha luftrat mesjetare në dukje fetare janë një fasadë e rremë pasi përherë në prapavijë të problemit qëndronte çështja ekonomike. Ishin masat që gremiseshin dhe elitat në hije që pasuroheshin.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    wa wa wa të ofendova fenë e paqes? S'më intereson fare lol
    Në princip nuk diskutoj me dele
    të humbura por e meriton të sqaroj atë po-në e madhe.
    Nese e ndine veten mire kur ofendon te tjeret ok beje s'ta ndalon kush, nese ta ban fytyra jote, pse mos ta besh.

Ndersa tere ate qe je munduar ta sjellesh si argument, me vjen keq te te them, por vetem ia kishe futur kot.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    wa wa wa të ofendova fenë e paqes? S'më intereson fare lol
    Në princip nuk diskutoj me dele
    të humbura por e meriton të sqaroj atë po-në e madhe.

Çdo fe është përhapur nëpërmjet dhunës, feja e "paqes" nuk bën përjashtim.

Fakte? Vetë kalifati ishte luftë, paçka se kalifët u munduan ta zhvillonin sa më "butë". Ishte luftë fuqie? Lufta luftë mbetet. Fakt tjetër? Hm më vjen në mend pushtimi i Indisë nga muslimanët në shk. 11 dhe prapë në vitin 1200. Aspak paqësore nuk ka qënë edhe përhapja e islamit në Indonezi pas shk.13, ashtu si në Afrikë.

Në perëndim islami nuk është përhapur me shpatë. Për këtë vijnë të tjera mekanizma në ndihmë. Duke përdorur lirtë e mëdha të sanksionuara nëpër kushtetutat demokrate perëndimore, myslimanët kanë xhamitë e tyre që i vijnë në ndihmë luftës së shenjtë.

Përshëndetje me verse paqeje nga libri i fesë së paqes:

„Dhe luftoni për gjërat e Allahut kundër atyre që ju luftojnë ju.“ (Sure 2, 190)
    Angelina po pse moj kur citon verset e Kuranit i cungon sipas deshires tende.
    A ka mundesi qe te sjellish edhe nje here ate versin 2:190 po kesaj rradhe ne menyre te plote dhe na e sqaro cfar kupton ti nga ai vers?!!

Sa per info, nese nuk e sjell versn tij , po ta sjell une versin te plote:
    YUSUFALI: Fight in the cause of Allah those who fight you, but do not transgress limits; for Allah loveth not transgressors.
    PICKTHAL: Fight in the way of Allah against those who fight against you, but begin not hostilities. Lo! Allah loveth not aggressors.
    SHAKIR: And fight in the way of Allah with those who fight with you, and do not exceed the limits, surely Allah does not love those who exceed the limits.

Besoj qe e njeh angliishten nese jo, ja ta perkthej une kete ajet:

Lufto ne rrugen e Allahut kunder atyre QE JU LUFTOJNE por mos i kaloni kufijte. Sepse Allahu nuk i do agresoret.

Te pyes ty Angelina sipas ketij ajet kunder kujt duhet te luftojme ne , e kam fjalen ne muslimanet ?!! A me tregon ose jo?!!

Po nejse kjo qe ben ti, nuk eshte dicka e re per neve, jemi mesuar me juve qe ti cungoni vargjet e Kuranit dhe ti pershtatni ato deshirave te juaja erreta, sa i perket fese islame.

GV_USA
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 09-02-2010 më 18:51
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e mujoislam
    Anëtarësuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    Citim Postuar më parë nga ujkus Lexo Postimin
    ore qe e ka humbur nje betej muhamedi se i zuri barku te gjithe se kishin grene mish derri ate nate kesaj i ka vdek nona .

po ju hidheni kot perpjet se ajo shperngulja u be me delikatese ajo

i thane keta muhametit e lutem shperngulu se ne jemi me te forte

sa naive qe jeni dhe sa te verber

megjithate me lejoni tju pyes se cfare ka bere muhamedi para se te ishte profet e di njeri ?????????

ujvesa meqenese jeni te ditur ne islam ????????????
    Ti be "trim" nese do te tregojsh qe di ke be nje gabim te madh qysh kur je fut ne kete forum e posaqerisht per kete teme ngase muslimanet nuk kane ngrene mish deri se nuk jane kane trima si ti me hanger cfardo mishi derri e te cofte....e dyta ju luten Pejgamberit a.s.qe te ndal thirrjen e ta leshoj vdekjen edhe ate kur ishte duke i vdekur mixha i tij,por a e di shka ju tha leshoj por me kusht thoni qe nuk ka Zote tjeter perpos All-llahut xh.sh.por nuk e pranun pabesimtaret se shejtani ishte me te...pra po e sheh qe e kane lute.pra tani po e sheh veten sa naiv dhe i paditur je dhe i verber me te vertet me vje keq,kurse per ate cka ka ba para profetesis po te pyes keshtu:Amundet nje njeri ta mare lagapin EMIN-BESNIK,nese ai ate nuk e deshmon ne jeten e tij me sakte rasti i Muhammedit a.s. qe e ka pase para profetesis,edhe nje gje emrat e njerzve kur i shenon duhet te fillohet me shkronje te madhe kjo eshte rregull i drejteshkrimit ne gjuhen shqipe

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    rritu pak, maturohu pak ne MENDIME e kam fjalen, se mos me keqkupton, se i ke mendiemt foshnjarake
    Po ti kisha mendimet foshnjarake nuk do reagoje ti keshtu me histeri! Freno pak veten!

Otomanet kane qene si cdo pushtues tjeter, qe kane vrare, masakruar, prere e ushtruar cdo forme te dhunes ndaj shqiptareve, e feja e tyre qenka perhapur ne menyre "paqesore"!?

Pranimi i nje feje te re ka qene transformim per shqiptaret, dhe transformimi nuk eshte proces i shkurter e as i lehte. Eshte njejte sikur te na pushtonte Kina dhe ti si musliman te behesh budist "me mjete paqesore" nga pushtuesi kinez. Logjiko pak!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Po ti kisha mendimet foshnjarake nuk do reagoje ti keshtu me histeri! Freno pak veten!

Otomanet kane qene si cdo pushtues tjeter, qe kane vrare, masakruar, prere e ushtruar cdo forme te dhunes ndaj shqiptareve, e feja e tyre qenka perhapur ne menyre "paqesore"!?

Pranimi i nje feje te re ka qene transformim per shqiptaret, dhe transformimi nuk eshte proces i shkurter e as i lehte. Eshte njejte sikur te na pushtonte Kina dhe ti si musliman te behesh budist "me mjete paqesore" nga pushtuesi kinez. Logjiko pak!
    si eshte e mundur pra qe ne ne turqi kishte kisha manastire sinagoga e ku di un ,dhe te gjith mund te praktikonin fen e tyre te lirshem?çfare erdhen ne shqiperi dhe na detyruan ,nderkohe qe i kishin te tjeret ne shtepit e tyre?dhe ne te njejten kohe ne Itali te digjnin per se gjalli vetem nese pohoje se Zoti eshte nje ?

nje pytje tjter per ty
    dihet qe Indonezia eshte shteti me popullsin me te madhe islamike ne bote.cila ushtri shkoi atje dhe i konvertoi me dhune?

nje pytje tjter per ty

India qendroi gati nje 1000 vjeçar nen pushtimin islamik.

si ka mundesi qe me shum se 80%e atyre qendruan besnik ndaj fese se tyre ?pse nuk i konvertuan me dhune?a veç ne shqipetareve na konvertaun me dhune?

e din kush u konvertuan me dhune ?cilido qe ishte ne rrugen ne te cilen kalonin gjakataret dhe kriminelet e vatikanit.a e din se kush u konvertua me dhune?

ja kur shkuan gjakataret kryqetar ne Amerike ,krye Indianet i kishin emrat Kali i çmendur ,Demi i Ulur e kshu me rralle ,pas pushtimit te terroristave me kryq ne qafe ,nese pysje nje indian si e ke emrin ,ne 90% per qind te rasteve ta kthente "Robert apo RIkard.kaq per te mos e zgjatur shume .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    o Rina...po kush po reagon me histeri moj aman se na kenaqe fare ti.......hahahaha.puna eshet se ti nuk di asgje per menyren se si eshte perhapur ISLAMI NE SHQIPERI dhe deri diku ne Ballkan, por ke marre nje informacion ketu, nje atje, nje fraze tek kjo gazete, nje fraze tek gazeta tjeter, nje emision ke degjuar ketu, nje emison tjeter aty, dhe ja HOPA.....e nxorre konkluzionin ti,....
    o Rina...uen e kupotj MOS-INFORMIMIN tend, une e marr vesh shuem mire -diz-informimin tend, por ti je thjehst VIKTIME, nuk je as e para as e fundit, une te pyes ty.....PO SOT SI PO PERHAPET ISLAMI NE BOTE ? Ti vjen verdalle, dhe nuk di cfare te thuash.......o Rina, ISLAMI eshte me shuem se sa thjesht nje shkuarje ne XHAMI, ISLAMI eshet me shume se sa nje MBULESE e Femrave, ISLAMI eshet me shuem se sa NJE LESHIM I MJEKRRES nga meshkujt, o Rina, ISLAMI eshte me shume se sa nje PSIKOLOGJI e shtremberuar dhe e pa-kuptimte qe paraqesin Psikologet, qe here here kundershtojne njeri tjetrin dhe vetet e tyre, o Rina...ISLAMI eshte e vetmja FE HYJNORE qe Zoti ka shpallur per njerezimin, o RINA, ISLAMI eshet E VERTETA HYJNORE UNIVERSALE ABSOLUTE qe shpjegon pyetjet: KUSH JEMI? NGA ERDHEM? KU DO SHKOJME? CFARE do NDODHE PAS VDEKJES? A ka perjetesi ? Nese PO, si eshte ajo? Si fitohet PERJETESIA e lumtur e pakufijshem? dhe si shmanget ZJARRI I PERJETSHEM I XHEHENNEMIT? ....O Rina...une nuk nxitohem, une jam shume i qete...mirepo me habit kjo deshira juaj kaq e madhe dhe kaq e PA-KONTROLLUAR per te share urryer dhe percmuar fene e Allahut......por kjo as nuk i shton dhe as nuk ipakeson Allahut nga PUSHTETI I TIJ, asgje......por SHUMICA E NJEREZVE NUK E DINE..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    o PARID........po keto gjera nuk i kupton dot Rina jone e vockel.......mos ufut kaq thelle, ti se nuk di not ajo, dhe mbytet, nuk e mban shuem frymen Rina....jo jo, PARID,
    'e ke gabim".....He RINA, cfare thua per EUROPIANET KRISHTERE kur zbarkuan ne AMERIKE? SI E PERHAPEN KRISHTERIMIN ???

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Pytje shum pa sens.

Dihet mirëfillt se të gjitha fet jan përhapur me shpatë.
    Nuk bën përjashtim as feja islame.

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    BAC, U KRYMB , E HASA PO E NDIHMON KRYMBJEN E MËTEJME TË KOSOVES!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •