Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 76
    i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    Pytje shum pa sens.

Dihet mirëfillt se të gjitha fet jan përhapur me shpatë.
    Nuk bën përjashtim as feja islame.

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    BAC, U KRYMB , E HASA PO E NDIHMON KRYMBJEN E MËTEJME TË KOSOVES!
    Jo zoteri Muhamedi a,s,fen e ka perhapur me paq,edhe pse eshte luftuar nga te tjeret ky vetem me paq ka vepruar,deri sa i ka ardhe fundi paqes,atehere normal qe i ka luftuar ata qe e kam luftuar Muhamedin a,s,por luften e pastert
    qe e ka bere Muhamedi a,s nuk ka bere asnje ushteri ne bote dhe as qe do te bene ndokush.
    Muhamedi a,s edhe shoket e tij kan luftuar ky i ka then,se ka rregulla ne lufte e ato jan:nuk guxoni ti sulmoni ne mbremje sepse friksohen femijet grat,pleqet e tjere,nuk guxoni asesi ti plaqkisni ,nuk guxoni ne as nje menyre ti lendoni femijet,grat,pleqet,se per mi vra as qe ka ardhe ne shprehje,nuk guxoni ta vrisni armikun per deri sa e kemi nxan robe,e kunderta duhete ta ushqeheni ta ruani nuk guxoni ta lendoni por duhet te kujdeseni per te,madje ka then as nje pem nuk guxoni ta prekni le ma pasuri me te madhe,he me thuaj cili njeri ka bere kesi lufte ne bote.

Profeti a,s e ka urryer me se shumti luften,por kur nuk kan dite se ndaluri armiqet normal qe i kan luftuar,por jo Muhamedi a,s po shoket e tij,se Muhamedi a,s kurr nuk ka luftuar personalisht,a din cfar ka bere kur e kan gjuajt me gure nje pjes e popullit,ka then o ZOT fali se keta nuk e dine,pra ja qfar njeri ka qen ai i meshireshum edhe ndaj armiqve.
    Ka shum te flitet per kete PERSONALITE me te madhin qe ka njoft histori qe me nuk do te njeh personalite me te madhe se ky,dhe njeri me te bute,me te mshireshum etj.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Nuk është fjala tek Muhameti , po e tër feja isame bashl me tër fet e tjera jan përhapur me dhunë.

Vetëm në kohrat moderne feja nuk është përhapur me dhunë po me presione të natyra ve të ndryshme , si bie fjala prasion ekonomik -shoqëror ndaj individëve ose grupeve.
    Kjo ndodh edhe sot nga të gjitha fetë!

Tjetër është ajo se cfar¨kemi qef të thomë , etjetër është e vërteta!

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    BAC, U KRYMB , E HASA PO E NDIHMON KRYMBJEN E MËTEJME TË KOSOVES!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Mu pase perhape feja islame me shpate iksh be edhe shkite e grekete musliman.

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    islami, ? Per Muhametin nuk jam e sigurt se e solli fene me shpate.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga paridi26 Lexo Postimin
    çfare erdhen ne shqiperi dhe na detyruan ,nderkohe qe i kishin te tjeret ne shtepit e tyre?
    Citim Postuar më parë nga The Boy Lexo Postimin
    o ti nuk di asgje per menyren se si eshte perhapur ISLAMI NE SHQIPERI dhe deri diku ne Ballkan

Ore kujt po i intereson sesi eshte perhapur islami ne Indonezi apo krishterimi ne Amerike dhe kush tha qe te krishteret nuk shkaterruan civilizimet e hershme atje dhe imponuan ideologjine e tyre.

Une thjesht po flase per islamin tek shqiptaret, nese s'e keni vene re. Pyetja eshte : Po mos te pushtoheshin shqiptaret nga Perandoria Osmane a do te konvertoheshin masovikisht ne fene islame? Dhe, a ka qene pikerisht faktor kryesor pushtimi osman qe shqiptaret ne shumice u bene muslimane (aq sa u bene)?

P.S. Apo islami thjesht ju pikon nga qielli popujve meqe eshte fe hyjnore?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-01-2010
    Postime
    33
    nje pytje per ujvesen, ca kishe than per atu shqiptar qe oe konvertohen ne vasile e kosta?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    63
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Po ti kisha mendimet foshnjarake nuk do reagoje ti keshtu me histeri! Freno pak veten!

Otomanet kane qene si cdo pushtues tjeter, qe kane vrare, masakruar, prere e ushtruar cdo forme te dhunes ndaj shqiptareve, e feja e tyre qenka perhapur ne menyre "paqesore"!?

Pranimi i nje feje te re ka qene transformim per shqiptaret, dhe transformimi nuk eshte proces i shkurter e as i lehte. Eshte njejte sikur te na pushtonte Kina dhe ti si musliman te behesh budist "me mjete paqesore" nga pushtuesi kinez. Logjiko pak!
    Rina_87

Po te ishte ashtu si ju thuani se otomanet kan masakruar vrar e prere e tj. e tj., ateher edhe e gjithe serrbia e pushtuar, po edhe pjese te tjera ku turku e kishte pushtuar do te kishin pranuar fen Islame nga dhuna, po nuk eshte ashtu si thoni ju, Turku luftoj me te gjithe ata qe i kthyen armen, jo me ata qe pranuan apo nuk pranuan fene Isleme, nga se ne baze te Kur`anit fame larte, ata spjegonin se feja Islame duhet prnuar vetem me deshire, nga se nje imponim i dhunshem, jo vetem si fe, po edhe si sistem kunder deshires nuk ze vend te mirefillt ne njerzimin, andaj feja Islame kudo qe eshte pranuar me perjashtim te Spanjes, askund nuk eshte terheq mbrapa, po e njejta mbrohet me fundamentalizem ne kuptimin e ruajtejs se rregullave fetare.

Edhe nje, kam lexuar, nga se nuk kam qen ne ato vende, ku fare nuk ka shkel kemba as e Otomanve, po as e arabeve Islam, ku feja eshte pranuar vetem me ane te komunikimit te njerzve largpames, si psh. ne Azi dhe disa vende te Afrikes (ne kohen me heret). Ndersa ne shtetet e perendimit ne shekullin ekaluar po edhe ne kete ne vijim dita dites feja Islame po perqafohet edhe ate nga njer me inteligjence te larte!

Pra tash askund shpata nuk po kercnon as nuk po kushtezon pranimin e fese ne menyre te dhunshme!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    KILI MERTURI......po PSE flet kot dhe ne TYM, ti thua "dihet mirefillte se te gjitha fete jane perhapur me shpate, nuk ben perjashtim as feja ISLAME".
    Kush ta tha ty kete ? Nga e di ti kete? Ti thua "dihet mirefillte"....nga e ke ti kete "DIJE TE MIREFILLTE" ? Ku e ke mesuar dhe lexuar dhe studiuar? Apo me kete shprehej tende "DIHET MIREFILLTE" do te thuash qe dihet mirefillte nga te gjtiha GAZETAT, REVISTAT, OPINIONET PUBLIKE neper TELEVIZIONE dhe Radio? hahahahah......bjeri se i bie bukur ti......ti je akoma tek URA......, aty rri ti....aty prit, aty mbahu fort.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Rina....qetesohu "zogu"....mos merr flake.......nese je e nxehur, bej nje pushim te shkurter, reflekto pak, relaxohu....dhe shkruaj perseri...he te keqen xhaxhi ty....dhe lexo nga pak.....se po behesh qesharake me opinionet qe po jep.....pa baza, pa argumente....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Ore kujt po i intereson sesi eshte perhapur islami ne Indonezi apo krishterimi ne Amerike dhe kush tha qe te krishteret nuk shkaterruan civilizimet e hershme atje dhe imponuan ideologjine e tyre.

Une thjesht po flase per islamin tek shqiptaret, nese s'e keni vene re. Pyetja eshte : Po mos te pushtoheshin shqiptaret nga Perandoria Osmane a do te konvertoheshin masovikisht ne fene islame? Dhe, a ka qene pikerisht faktor kryesor pushtimi osman qe shqiptaret ne shumice u bene muslimane (aq sa u bene)?

P.S. Apo islami thjesht ju pikon nga qielli popujve meqe eshte fe hyjnore?
    o zonje e nderuar !Ju po mundoheni te tregoni se islami eshte perhapur me shpate.Tani un po ju treegoj se nuk ka mundesi te ket ndodhur vetem ne shqiperi kjo perhapje e dhunshme.Atehere meqe nuk e dini pergjigjen po mundohem tju a jap un .

ne Indonezi islami eshte perhapur fale tregtareve Muslimane,Indonezianet shikonin ne keta njerez nje moral dhe nje fisnikeri te mahniteshme dhe duke qen njerez kerkuan me shum dituri rreth islamit,dhe e moren kete dituri u kthyen ne Islam.Dhe te gjithe e din qe indonezia asnjehere nuk ka par ushtri islamike para se ta pranonin islamin.

ndersa ne Indi ,pavarsisht se ndejti e pushtuar per rreth 980 vite nga muslimanet ,rreth 80% perqind e tyre nuk e perqafuan islamin ,porse mbajten fene e tyre.Kjo sepse asnjehere islami nuk eshte perhapur me dhune.Edhe nje shembull tjeter eshte Yemeni ,yemenitasit e perqafuan islamin fale thirrjes qe i beri nje njeri i vetem.

ndersa per sa i perket turkise,dihet qe atje cilido mund te praktikonte fen e tij i lirshem pa rrezikuar qe dikush ti digjte ne zjarr.

tani zonje e nderuar ,a vetem ne shqipetaret na kthyen me dhune?
    pse te mos jete se te paret tane nga shqipetaret ,kur e pane dhe mesuan se çfare feje ishte islami e perqafuan ate me dashuri ?

pastaj ku jane faktet se ne na konvertuan me dhune?Ne nuk mund te flasim se çfare do ndodhte nese ne nuk do ishim pushtuar nga Turkia,sepse do ishin vetem hipoteza.

Dhe nuk eshte e udhes qe te flitet per diçka pa pasur njohuri konkrete,nuk mundesh ti zonje e nderuar apo cilido te hedh balte mbi islamin pa pasur njohuri rreth Historise se Islamit

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •