Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 55
    i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Eshte me e lehte te besh me faj "serbet", "Kishen", por nuk eshte fort e lehte qe te shohesh veten ne pasqyre e te pranosh te verteten me plot goje. Kishat e manastiret orthodhokse te Kosoves jane sot ne duart e serbeve pikerisht se ju dhe te paret tuaj hoqen dore nga besimi orthodhoks . Eshte kaq e thjeshte.

Dhe ju nuk keni humbur vetem kishat e manastiret, ju keni humbur ate te shenjtin, besimin orthodhoks, me te cilin vjen edhe bekimi i Perendise. Ju keni prere ne bese Perendine, prandaj edhe keni vuajtur aq shume sa keni vuajtur.

Albo
    klo eshte e vertete dhe prandaj perendia bekoi barabret dhe masakrat e tyre, u dha kenqsine e kanibaleve per te prere e per te vrare, u dha besimin orthodhoks se vetem me veprime te tilla ata qe hoqen dore prej besimit te saj do te merrnin mesimin e duhur.................ESHTE ME TE VERTETE PER TE ARDHUR KEQ
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Eshte me e lehte te besh me faj "serbet", "Kishen", por nuk eshte fort e lehte qe te shohesh veten ne pasqyre e te pranosh te verteten me plot goje. Kishat e manastiret orthodhokse te Kosoves jane sot ne duart e serbeve pikerisht se ju dhe te paret tuaj hoqen dore nga besimi orthodhoks . Eshte kaq e thjeshte.

Dhe ju nuk keni humbur vetem kishat e manastiret, ju keni humbur ate te shenjtin, besimin orthodhoks, me te cilin vjen edhe bekimi i Perendise. Ju keni prere ne bese Perendine, prandaj edhe keni vuajtur aq shume sa keni vuajtur.

Albo
    Dhe Perëndia vendosi t'i dënojë besëprerët shqiptarë.
    Për këtë udhëzoi Kishën Ortodokse Serbe të bekonte spastrimin etnik të shqiptarëve autoktonë në Kosovë gjatë dy shekujve të fundit madje në rradhët e tyre u rreshtuan edhe priftërinj.
    Ishte po kjo kishë e cila më 28 qershor 1989, ditën e festës fetare të Vidovdanit, Shën Vidit (ky shenjtor, figurë e përvetësuar nga pasuria e trashëgimisë kulturore të shqiptarëve, VID ~ DIV-i i Dardanisë) shpalli Millosheviçin, si Vid-in që do t'u jepte shqiptarëve besëprerë dënimin nga Perëndia, nëpërmjet fushatës më të madhe të spastrimit etnik
    Ishte Patriarku Pavle (sot prehet në krahët e Perëndisë), ky antishqiptar i përbetuar i cili urdhëroi serbët e Kosovës të mos dilnin nga shtëpia ditën e zgjedhjeve në 2004, duke shkaktuar situatën që sot është aktuale në veri të Kosovës.
    Jam i bindur se ky Perëndi, nuk është ai për të cilin n'a mësojnë shkrimet.
    Por janë forcat e errëta djallëzore në Kishën Ortodokse Serbe që japin bekime e lëvdata për këto spastrime e krime ndaj shqiptarëve.
    Po ka Perëndi të tillë që dënon shqiptarët "besëprerë" të Kosovës, DIV-i i Dardanisë do t'u dalë për Zot atyre siç u ka dalë ngahera.
    Europa "putanë" lehtësoi marrjen e vizave për shtetasit e Serbisë, kur shteti i Serbisë e Kisha Ortodokse Serbe ende nuk i kanë kërkuar ndjesë publike popullit shqiptar të Kosovës për krimet kundër tij.
    Objektet e kultit në Kosovë janë pasuri e popullit që i ka ndërtuar me duart e tij.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

Albo
    Kujdes Albo! E verteta nuk i pelqen askujt. Kot e permend sepse ata e dine mire kete, por nuk jua nxe goja te pranojne.

Kujto fjalet e Ungjillit sipas Jovanit, ku thuhet jo literalisht: se ata nuk e deshen driten, sepse bemat e tyre ishin te erreta e drita i verbonte
    Duaje te afermin tend si veten

Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,024
    se pari i takon shqipetareve te Dardanis dhe te gjith qytetareve qe ne keto momoente jetojne ne te te shtrijne fuqine dhe te marrin persiper te gjitha objektet fetare dhe trashigimine shpirterore te te gjitha rrymave qe na e kane lene te paret tane........i takon atyre dhe vetem atyre dhe asnje koashi e koshi qofte ti pergojoje keto objekte, sic nuk mund ti takoje edhe patriarkane serbe qe mundohet ti mbaje me korrespondence.......NE KETO KISHA E MANASTIRE ESHTE HISTORIA E POPULLIT TONE, E KATRAGJYSHERVE E STERGJYSHERVE, jane themelet dhe afresket, jane objektet qe duken e ato te padukshem E RENDESISHME ESHTE SE C'KANE NEN THEMELE E NEN AFRESKE SE VETEM KESHTU MUND TI TREGOJME BOTES DHE VEHTES SE KULTURA E TRADITA PER RESPEKTIM DHE TOLERANCE HISTORIKE VAZHDON EDHE SOT E DO TE VAZHDOJE EDHE MOT, ESHTE DESHMIA E VETME E OKUPIMIT SHPIRTEROR DHELPERAK SLLAV. SEPSE NUK NA KA NDARE E BASHKUAR FEJA POR TOLERANCA DHE MBIJETESA. NUK NA KA MBAJTUR GJALLE FEJA POR AFTESIA PER T'IU PERSHTATUR MOMENTEVE HISTORIKE DUKE BERE ATE C'KA ISHTE ME E MIRA E ME E PERSHTATSHME.
    Dhe sot me teper se kurre eshte nevoja per nje rimarrje te te gjitha ketyre objekteve per te treguar qe vendi ka zot dhe ky zot flet shqip
    and now, now is forever

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Plani Ahtisari e ka ndaluar marrjen e objekteve, bile ato kane statusin e perfaqesive diplomatike..pra jane te paprekshme ne kuptimin politik...mendimi se ato mund t`i kthehen Kosoves eshte vetem nje iluzion, tani per tani.

Me duket se tema eshte krejt tjeter..., sa per serbet e dime si jane..., ketu po flitet per kishat e Kosoves...
    Jam ne nje mendje me nje postues me lart, kishat ne Kosove te jene te Kosoves, as te Serbise dhe as te Shqiperise.
    Ato jane kisha pa flamur, i takojne truallit ku jan me shekuj, eshte krenaria e Kosoves te kete te tilla vepra monumentale historike ( jo vetem me karakter fetar ), pasi i vlereson nje bote e tere, ja ka cmiren ç'do shtet ne Ballkan..., pra eshte nje dhurate-trashegimi i popullit te Kosoves.
    Pra per tu kthyer ne teme; Kishat dhe manastiret ne Kosove, te jene te shqiptareve..., por ç'do gje ne kohe te vet, s'kemi pse te ngutemi!
    Me pare duhet te ruhen dhe te mirembahen, pasi jane pasuri e tokes shqiptare te Kosoves, jo te Serbise o te Shqiperise..., ato ne rradhe te pare jane kisha orthodhokse si rrjedhoje duhet edhe qe dikush ti koservoje, po nuk e bene kete shqiptaret detyrimisht do ta bejne serbet...
    Filloni pra e i ruani, jane trashegimi e te gjitheve neve..., qe ketu fillon proçesi i mirekuptimit, ti tregoni botes qe jeni tolerant dhe me tradita e histori autoktone, ku pikerisht keto kisha te vjetra ( monumente ) jane shkak mburrje per kedo.
    Mos u beni si talebanet qe hodhen ne ere statujat e budes ( n°2) nja dhjete vjete me pare...
    Pershendetje

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ju keni prere ne bese Perendine, prandaj edhe keni vuajtur aq shume sa keni vuajtur.
    Mos mendo qe fjalet tua na shkaktojne dhimbje ose se fyhemi prej tyre. Kurre hic!

P.S. Kishat jane tonat (te Kosoves) edhe pike!

Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Plani Ahtisari e ka ndaluar marrjen e objekteve, bile ato kane statusin e perfaqesive diplomatike..pra jane te paprekshme ne kuptimin politik...mendimi se ato mund t`i kthehen Kosoves eshte vetem nje iluzion, tani per tani.
    po sic e di zoterrrrote planin Ahtisari nuk e ka nenshkruar Serbia dhe sic edi kur nje plan nuk nenshkruhet nga te dyja palet por zbatohet vetem nga nje pale me deshiren e mire te saj eshte po kjo deshire qe mund ta zbukuroje kete plan me nje arrnim te vogel qe e ben me te pershtatshem per shoqerine e ketij shteti te ri

PO FOL NJEHERE EMBEL O NJERI VETEM NJE HERE??????
    and now, now is forever

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga cool_shqype Lexo Postimin
    po sic e di zoterrrrote planin Ahtisari nuk e ka nenshkruar Serbia dhe sic edi kur nje plan nuk nenshkruhet nga te dyja palet por zbatohet vetem nga nje pale me deshiren e mire te saj eshte po kjo deshire qe mund ta zbukuroje kete plan me nje arrnim te vogel qe e ben me te pershtatshem per shoqerine e ketij shteti te ri

PO FOL NJEHERE EMBEL O NJERI VETEM NJE HERE??????
    Te flas embel! Dakord! Por a me pergjigjen me te njejten gjuhe. Deri me sot jo. Une jam perpjekur t`i shmangem sharjeve ose epiteteve qe me kane vene ketu ne forum dhe thjesht kam paraqitur fakte, duke gjykuar mbi bazen e tyre. Mendon ti se une nuk kam deshire qe Kisha ne Kosove t`i takoje Kosoves?? Jam shume dakord, por ja qe ne e kemi shprehur se ne kete rast duhej konsesusi i KOS...etj. ceshtje qe jane trajtuar e s`ka nevoje te perseriten.

Une nuk e njoh gjendjen ne Kosove, nga mediat degjojme, a mund ta pranojne serbet e Kosoves dicka te tille, kur orthodhokse jane vetem ata. Eshte situata e hidhur ne terren me sa kuptoj une.
    Edhe sikur te kete ndarje te Kosoves (Veriu), perseri nuk mundet KOASH te vere dore mbi Kishat, pa konsensusin e KOS.
    Megjithate koha do te tregoje..le te shpresojme te behet me e mira.
    Me kaq po e mbyll diskutimin tim ne kete teme.
    Pershendetje!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130

Albo
    Po mire o Albo, ne qenkemi fajtoret qe e kemi merituar denimin nga Zoti per shkak te prerjes se beses se Tij, por si qendron puna me pushtimin qe na e beren turqit?? Cili Zot na e vendosi kete pushtim si denim dhe cili ishte mekati jone paraprak?? A kane te drejte ketu te nderhyjne paganet dhe te thone qe "zotrat" u hidheruan kur shqiptaret thyen besen e tyre dhe perqafuan krishterimin??

Sa veshtire me vie te flase me nje shqiptar per gjera te tilla, sepse s'me ka rastisur kurre te degjoja nje shqiptar t'i bej kosovaret fajtore qe mbrojten tokat e tyre, kurse serbet viktime qe sulmuan jo vetem shqiptaret(e boshnjaket)muslimane,por edhe kroatet te krishtere.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •