Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 55
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Jam shume dakort me kete shkrimin siper..., pikerisht kjo qe duhet te ngrihet nje linje bashkepunimi midis dy popujve..., pasi lufta sjell vetem shkaterrim... kush e pa fundin e luftes? - vetem te vdekurit...!
    Perpara qe te deshirohen si kisha shqiptare, ato duhen rrespektuar si kisha.........
    ato duhen rrespektuar si kisha

çka je thua more? çka eshte kisha per ty pash Zotin?

E konsideron ti Kishë edhe te ashtuquajturen kishë sllave në Kosovë e cila si mision nuk e kishte Krishtin, Paqen e Zotit as dashurinë, aspak shpalljen e Ungjillit të Jezusit por urrejtjen, vrasjen dhe dhunimin dhe të gjitha të zezat ndaj shqiptarve gjë e cila ende nuk ka ndryshuar.

Unë nuk mund ta quaj Kishë të Jezus Krishtit atë por tjeter emer ka ajo.

Çfar shqiptari apo i krishteri quan ti veten nëse kerkon të respektohet kisha serbe në Kosovë?!!!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1
    Ne kete forum po futet politika dhe nacionalizmi, kur ky eshte thjesht forum fetar per orthodhokset. Pak a shume ka dale mendimi i tyre dhe mendimi im eshte me siper..ka nje lloj perputhje mendimesh per kete ceshtje. Por mund te kete edhe qendrime te ndryshme, nuk e mohoj.
    Ketu tani na dilka nje ceshtje tjeter, qe ka disa Kisha te ndertuara me pas. Edhe ne kete rast keto mbeten "Kisha" dhe kane te njejten rendesi me ato te ndertuara para qindra e ndoshta mijera vjetesh, keshtu qe nuk mund te justifikohet djegja e tyre me pretekste "nacionaliste".
    Sidoqofte, shpresojme qe keto fenomene te mos perseriten ne te ardhmen.
    Pastaj nese vihet nacionalizmi si paresor, cdo diskutim e metejshem per kete ceshtje eshte i kote.
    Une do te futem vetem n.q.s. del ndonje element i ri, i patrajtuar me pare,..per te tjerat jemi ngopur dhe jemi velur me budallalleqe te te gjitha llojeve...

une nuk kem pse sqaroj hollesisht per kete teme nje joorthodhoks, pasi jam i sigurt se nuk do te me kuptoje..dhe s`ka kuptim te hyj ne debat me te..
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 03-02-2010 më 06:20
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126
    Ne fakt gjithmone ne kemi thene per veten tone qe jemi nje nder popujt me tolerante dhe ne fakt kjo eshte e vertete ne nje pjese te saj sepse nga ana tjeter ne gjykojme ne gjaknxehtesine tone. Gjithmone e me teper deklarohet fjala shfarosje, zhdukje (materiale e njerezore), por asnjehere si t'i bejme tonat. Ky mendim me te vertete na ka lene mbrapa dhe po na kthen atje ku nuk kemi qene kurre, por ne e dime qe ne perplasje me popujt e tjere nuk kemi qene shume te fituar pervecse keto vitet e fundit ne rastin e Kosoves dhe te drejtave te shqiptareve ne Maqedoni, Mal te Zi. Prandaj vellezer shqipetare nese do shihni tiparet fizike te krahinave fqinje me ne, por me gjuhe te ndryshme do te shihni shume ngjajshemeri dhe kjo tregon se ata kane qene te asimiluar, pra fqinjet tane kane ditur te asimilojne nje pjese te popullsise sone. Po ne a e kemi kete mundesi? Sepse e shohim qe me lufte nuk mundemi po me mendje a mundemi? Ketu ndaluni dhe perpiquni te gjithe se pastaj do te keni cfare te hiqni e cfare te lini, por perdorni mendjen dhe jo vetem forcen sepse kjo te con ne te tjera dimesione.

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin

çka je thua more? çka eshte kisha per ty pash Zotin?

E konsideron ti Kishë edhe te ashtuquajturen kishë sllave në Kosovë e cila si mision nuk e kishte Krishtin, Paqen e Zotit as dashurinë, aspak shpalljen e Ungjillit të Jezusit por urrejtjen, vrasjen dhe dhunimin dhe të gjitha të zezat ndaj shqiptarve gjë e cila ende nuk ka ndryshuar.

Unë nuk mund ta quaj Kishë të Jezus Krishtit atë por tjeter emer ka ajo.

Çfar shqiptari apo i krishteri quan ti veten nëse kerkon të respektohet kisha serbe në Kosovë?!!!
    O lum miku, po kush tha qe duhet te rrespektohen serbet..., un thash te rrespektohet Kisha..., pra s'ka te bej fare me individe..., por qe edhe ketu duhet te jemi te kujdesshem, pasi jo te gjithe serbet jane te keqinj, pasi jo te gjithe shqiptaret jane te mire...
    Kur them kisha, them liri besimi, pasi e pash vete se si fill pas hikjes se serbeve, shqiptaret ( me erdh shume turp ) filluan te shkaterronin kishat orthodhokse ( jo kisha serbe, as shqiptare, por orthodhokse ), nuk e harroj kurre nje djale me varrè ( çekan i rende ) ne dore, po thyente kryqin prej guri...
    Pa shtuar ketu raste te tjera djeg'jesh dhe shkaterrimesh.
    Pra me ate qe thashe me lart, desha te shtoj vetem kete, liria e besimit do te bente qe kishat orthodhokse te kalonin nen juridiksionin e KOASh-it por qe ato nuk do te shenderroheshin ne "kisha aliene" por do te mbeteshin gjithnje ne kisha orthodhokse pra per ne shqipot ( bashke me ju ), ku eshte ndryshimi..., tek njerezit besimtare brenda saj (kishes ), jo jo ju garantoj une, nje besimtar i vertete nuk ben keq as edhe nje mize..., jane te tjere qe ndoshta edhe shtiren si te tille, por vetem lekuren e kene si te qengjit..., te ç'do lloj feje qofshin, nuk bejne keq!
    Po te mos kishte asnje rrezik ( jam mese i bindur ), serbet vete do te largoheshin nga Peja ose gjithe Kosova, por me pare duhet qe popullsia shqiptare e Kosoves te toleroje besimin si besim, kishen si kishe, per ate qe edhe perfaqeson dhe simbolizon..., at'here vijme dhe falsim, pasi shume mire mund te dale nje vella nga Kosova nje dite ( por me besim fetar ndryshe nga une ) dhe te thote ( me te drejte ); Perse nuk i mbyllim kishat ose ti bejme kafene o teatro... -pasiqe nuk ka shqiptar orthodhoks? - Me falni por kjo eshte nje hamendje, pasi mund edhe te them te tjera hamendje ( por mjaftohem ), at'here une duke menduar qe shume'kush e ka parasyshe kete, thashe qe; Perpara te nderohen si kisha ...
    Pershendetje

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Kishat ortodokse te Kosoves nuk duhet te jene nen varesine as te KOSH te tanishme e as te KOS, mirepo duhet te jene si KOAK.

Ne fakt kjo teme eshte hapur te nenforumi i gabuar!

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    ilia spiro , në këtë forum , në përgjithsi kemi të gjith liri të shprehjes , prandaj , edhe ato cfarë thua ti , i marr si lir e të shprehurit.

Por edhe liria e të shprehurit ka rregullat e veta.

Për ty , paskan rëndësi si ato kisha që jan ndërtuar praj Ilio-shqiptarëve para shumë shekujsh , sikur ato objekte të quajtura kisha nga okupatori serb në periudhen 1992-98.

Kjo nuk ëshë dicka tjetër përvec përkrhaje e politikes së millosheviqit në Kosovë në at perudh.
    Qëllimi i milloshit me "kishen" e vet ishte që një ditë këto objekte të marrin statutin e kishave , për t`u japur motiv serbëve që të nisen në shfarosje të shqiptarëve edhe në të ardhmen.
    Prandaj këto objekte , duhet zhdukur nga faqja e dheut sa më parë, bile duke i paraqitur publikisht , pra live në media duke i shkatëruar me porosin se këto jan gjurmët e gjenocidot serb mbi popullin shqiptarë !

Kjo nuk ka lidhje me nacionalizëm por me lirin e vendit.
    Më gjej një shtet demokratik që nuk e ka lirinë?!

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    BAC ,U KRYMB , E HASA ME SHOKË PO LAVDËROHET ME KRYMBJEN E KOSOVES.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 03-02-2010 më 10:18
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin

Për ty , paskan rëndësi si ato kisha që jan ndërtuar praj Ilio-shqiptarëve para shumë shekujsh , sikur ato objekte të quajtura kisha nga okupatori serb në periudhen 1992-98.

Kjo nuk ëshë dicka tjetër përvec përkrhaje e politikes së millosheviqit në Kosovë në at perudh.
    Qëllimi i milloshit me "kishen" e vet ishte që një ditë këto objekte të marrin statutin e kishave , për t`u japur motiv serbëve që të nisen në shfarosje të shqiptarëve edhe në të ardhmen.

pra sic e pranon edhe vete nuk e paskan fajin kishat por njeriu apo njerezit qe e perdoren ate per disa qellime te tyret...
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,120
    Postimet në Bllog
    22
    Eshte me e lehte te besh me faj "serbet", "Kishen", por nuk eshte fort e lehte qe te shohesh veten ne pasqyre e te pranosh te verteten me plot goje. Kishat e manastiret orthodhokse te Kosoves jane sot ne duart e serbeve pikerisht se ju dhe te paret tuaj hoqen dore nga besimi orthodhoks . Eshte kaq e thjeshte.

Dhe ju nuk keni humbur vetem kishat e manastiret, ju keni humbur ate te shenjtin, besimin orthodhoks, me te cilin vjen edhe bekimi i Perendise. Ju keni prere ne bese Perendine, prandaj edhe keni vuajtur aq shume sa keni vuajtur.

Albo

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    nuk e imagjinoj dot,se si nje "Albo" "shpirt shqiptari"sic ke theksuar tek emri jot! mund te ja lejoje vehtes qe te shprehet ndaj bashkekombasve te vet ne kete menyre!
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Dhe ju nuk keni humbur vetem kishat e manastiret, ju keni humbur ate te shenjtin, besimin orthodhoks, me te cilin vjen edhe bekimi i Perendise. Ju keni prere ne bese Perendine, prandaj edhe keni vuajtur aq shume sa keni vuajtur.
    Albo
    ne nje fare menyre ti mendon se vuajtjet e kosovarve nga serbet ishte te drejta dhe te pranueshme, meqense kosovaret nuk i qendruan "besnik"ortodoksise"!!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,120
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    nuk e imagjinoj dot,se si nje "Albo" "shpirt shqiptari"sic ke theksuar tek emri jot! mund te ja lejoje vehtes qe te shprehet ndaj bashkekombasve te vet ne kete menyre!
    E verteta eshte nganjehere e hidhur dhe e dhimbshme por une nuk i trembem se vertetes as kur eshte e hidhur, e as kur eshte e embel.

ne nje fare menyre ti mendon se vuajtjet e kosovarve nga serbet ishte te drejta dhe te pranueshme, meqense kosovaret nuk i qendruan "besnik"ortodoksise"!!
    Na pelqen te hiqemi si "viktima te perjetshme" por e verteta historike nuk i njeh shqiptaret si viktima te perjeshtme. Per 500 vjet ne Kosove, ligjin nuk e kane bere serbet, e kane bere shqiptaret e islamizuar dhe kolonet osmane te Sulltanit. Per 500 vjet rolet ishin nderruar, serbet ishin viktimat, shqiptaret ishin viktimizuesit. Dhe serbet nuk i urrejne shqiptaret vetem se jane shqiptare, serbet i urrejne shqiptaret pikerisht se zgjodhen te heqin dore nga besimi orthodhoks, e moren fene e pushtuesit, pasi kjo fe u mundesonte nje jete me te mire, me te pasur per 500 vjet.

Pra heqja dore nga feja e te pareve, nuk u kushtoi shqiptareve vetem Perkujdesjen e Perendise te cilen e prene ne bese, u kushtoi edhe bashkejetesen paqesore me fqinjet. Qellimi i Sulltanit ishte qe ti kthente shqiptaret ne delen e zeze te ballkanit, qe delet e tjera te Ballkanit orthodhoks, te mos e mbanin prane por ta mbanin larg. E per fatin tone te keq, Sulltani ia doli me sukses dhe pasojat e kesaj nuk mbaruan me 500 vjetet e pushtimit turk, vazhdojne edhe sot e kesaj dite.

Albo

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •