Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 55 prej 55
    i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Sepse Kisha ortodokse "Shqiptare" eshte nen kontrolle totale te kishes ortodokse greke, dhe kisha ortodokse greke eshte tradicionalisht mikeshe apo moter e kishes dhe popullit ortodoks serb, qe sebashku e perbejne armikun e vjeter te perbetuar dhe kogja te rrezikshem te popullit Shqiptar.

.
    Pasha zote ti po e din thelbin e problemit politiko/fetar te popullit Kosovar shpesh i them vetes pse nuk kem politikan te till si ti e historian si ti.
    Pse sghqiptaret nuk jon real e te shofin te gjith interesin e atdheut.te gjitha keto probmeùe po na vin nga perkrahjet katostrofale me grekt e serbet pune e fes !

te lumt o Zëu_s
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Eshte me e lehte te besh me faj "serbet", "Kishen", por nuk eshte fort e lehte qe te shohesh veten ne pasqyre e te pranosh te verteten me plot goje. Kishat e manastiret orthodhokse te Kosoves jane sot ne duart e serbeve pikerisht se ju dhe te paret tuaj hoqen dore nga besimi orthodhoks . Eshte kaq e thjeshte.

Dhe ju nuk keni humbur vetem kishat e manastiret, ju keni humbur ate te shenjtin, besimin orthodhoks, me te cilin vjen edhe bekimi i Perendise. Ju keni prere ne bese Perendine, prandaj edhe keni vuajtur aq shume sa keni vuajtur.

Albo
    Perendia nuk eshte themelues i se keqes... keto kane ndodhur per shkak te fese islame pasi kjo fe na ka percare dhe na ka lene prapa, e ka be te urrehet vellau me vella, ka futur 'xekrrat' ndermjet njerezve. Edhe Kroatet jane shumica katolike, por edhe ata jane vrare nga Serbia. Serbia me fene ortodokse u bombardua nga ShBA-ja 'kristiane', po te ishte sikur thua ti nuk do te ndodhte kjo. Ka edhe ortodokse, edhe katolike e poashtu protestante qe e kane prere ne bese perendine, cdo pergjithesim eshte i kote. Kane hequr edhe shqiptaret e Shqiperise, ka ortodokse qe vuajne e ka jo-ortodokse qe vuajne, vuajtja nuk eshte 'monopol' i disa njerezve, por te gjithe njerezit vuajne.

Respekt

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga cool_shqype Lexo Postimin
    klo eshte e vertete dhe prandaj perendia bekoi barabret dhe masakrat e tyre, u dha kenqsine e kanibaleve per te prere e per te vrare, u dha besimin orthodhoks se vetem me veprime te tilla ata qe hoqen dore prej besimit te saj do te merrnin mesimin e duhur.................ESHTE ME TE VERTETE PER TE ARDHUR KEQ

Ne psallmet e Kishes do te zere veshi lutje qe bejne fjale per "...o Zot mos i largo syte nga populli yt..." apo "o Zot mos i kthe shpinen popullit tend". Nese njerezit e braktisin Perendine duke mos i mbajtur me besen, ose duke bere mekate, Perendia nuk i degjon me lutjet e tyre. Perendia i braktis, u kthen shpinen.

Dhe ne nje popull te harruar nga Perendia, te gjitha fatkeqesite bien mbi te.

Sepse Kisha ortodokse "Shqiptare" eshte nen kontrolle totale te kishes ortodokse greke, dhe kisha ortodokse greke eshte tradicionalisht mikeshe apo moter e kishes dhe popullit ortodoks serb, qe sebashku e perbejne armikun e vjeter te perbetuar dhe kogja te rrezikshem te popullit Shqiptar.
    Ashtu eshte. E ka fajin KOASH, Kisha greke dhe Kisha serbe qe ti u bere mysliman. Sa per dijeni, kisha greke dhe kisha serbe nuk jane aq "mikesha" sa kujton ti.

Po mire o Albo, ne qenkemi fajtoret qe e kemi merituar denimin nga Zoti per shkak te prerjes se beses se Tij, por si qendron puna me pushtimin qe na e beren turqit?? Cili Zot na e vendosi kete pushtim si denim dhe cili ishte mekati jone paraprak?? A kane te drejte ketu te nderhyjne paganet dhe te thone qe "zotrat" u hidheruan kur shqiptaret thyen besen e tyre dhe perqafuan krishterimin??
    Lexo amanetin e Joan Muzakes ne Napoli, Itali ne vitin 1515 lene djemve te tij. Ai fajin e renies se Konstandinopojes ne duart e turqve dhe bashke me te edhe te sistemit te despoteve te epirit, "...per faj te mekateve tona dhe te grekerve".

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?p=1093952

Te mbash besen nuk do te thote vetem te jesh i krishtere orthodhoks, te mbash besen do te thote te zbatosh urdherimet e Perendise e te besh nje jete te kenaqshme ne syte e Tij.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 03-02-2010 më 17:02

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Albo , nuk je mir ti o djalë!

Na e paskemi marr denimin pse e kemi braktisur fen ortodokse, e sipas teje perendija e paska caktu shkaun për me na denu neve a?!!!

Si nuk ki turp të shkrush kësi gjëra të skrupullta?!!!

Nuk është pyetja këtu për fen ortodokse , por për kisha , monomente historike me rëndësi të vecant për kombin shqiptarë.

cool... e bëri një apel , mendoj unë , shumë të arsyeshëm.
    Të gjith ata që jan shqiptarë duhet të distancohen nga kjo krijes e quajtur Albo!

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    BAC , U KRYMB , E HASA ME SHOKË PO LAVDËROHET ME KRYMBJEN E KOSOVES!

DERISA SECILI SHQIPTARË TË KUPTOI SE POPUJT SLLAV JAN SHKATËRRUES TË KULTURES , KEMI ME PAS KËSO MENDIMESH SI KY I Albo!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    cool... e bëri një apel , mendoj unë , shumë të arsyeshëm.
    Të gjith ata që jan shqiptarë duhet të distancohen nga kjo krijes e quajtur Albo!
    Une jam duke shkruajtur ne forumin e besimit orthodhoks, besimit tim. Ti dhe keta si puna tende me lart, shkoni e gjeni forumin e komunitetit qe i perkisni. Pyete, e more pergjigjen. Nuk te pelqeu pergjigjia? Problem per ty e jo per mua.

Kam faj une qe lodh shqipen me ju.
    Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 03-02-2010 më 17:12

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •