Close
Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 135
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    se pari - cili eshte ky oqeani homonim? une nuk njoh asnje oqean qe quhet nato.

se dyti - nato do te thote: organizata e traktatit te atlantikut te veriut.

se treti - deti mesdhe llogaritet si nje nga detet perberese te oqeanit atlantik, ngaqe çdo dete eshte pjese e nje oqeani dhe deti mesdhe nuk ka si te beje pjese ne oqeanin paqesore apo indian. pra durresi laget nga mesdheu i cili eshte pjese e atlantikut... edhe estonia laget nga deti balltik (pjese e atlantikut)

se katerti - ç'lidhje kane japonia dhe australia? ato nuk bejne pjese ne nato.

e vetmja "padrejtesi" gjeografike nese do ta permendesh, eshte futje ne nato e shteteve qe nuk kane dalje ne dete.
    Po ça po tallesh ti...,apo ke qefm bo polemik...!
    Po fjala ( e shqiperuar ) partenership a te thote gje ty?
    Por ti qenke nje me idene e Izetbejgoviçit, kur diskutonte ne lidhje me territorin e Bosnjes vinte gishtin ne harte dhe shtonte; Mjafton nje pike dhe je lidhur me tere boten. - Po keshtu edhe ti, pra une duke ditur qe H2O ben nje qarkullim te plote ne natyre dhe duke mbajtur nje shishe uj ne dor, jam bashkepatriot me nje nga Zelanda e Re...

Fjala omonim, eshte shtuar me qellim te mos perdorimit te fjales Atllantik, por mendoja se do te ishte e kuptueshme per te gjithe....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    se pari - cili eshte ky oqeani homonim? une nuk njoh asnje oqean qe quhet nato.

se dyti - nato do te thote: organizata e traktatit te atlantikut te veriut.

se treti - deti mesdhe llogaritet si nje nga detet perberese te oqeanit atlantik, ngaqe çdo dete eshte pjese e nje oqeani dhe deti mesdhe nuk ka si te beje pjese ne oqeanin paqesore apo indian. pra durresi laget nga mesdheu i cili eshte pjese e atlantikut... edhe estonia laget nga deti balltik (pjese e atlantikut)

se katerti - ç'lidhje kane japonia dhe australia? ato nuk bejne pjese ne nato.

e vetmja "padrejtesi" gjeografike nese do ta permendesh, eshte futje ne nato e shteteve qe nuk kane dalje ne dete.
    The North Atlantic Treaty Organization - E kuptove per ke Oqean behet fjale? Oqeani Atlantik, dhe ne vitet kur eshte krijuar kjo organizat ka marre kete emer. Pastaj nga doli kjo ideja qe filan det me patjeter duhet te kete lagie me nje Oqean? Po flet per epoken e akullnajave dhe zhvendosjen e tokave! Ajo qe tha Niko eshte mese e vertet dhe e bazuar. Nuk po flasim pepara 1000 B.C po flasim per vitet 1949, dhe si jane emertuar.

Citim Postuar më parë nga -freeman- Lexo Postimin
    Izraeli eshte i vetmi shtet demokratik ne lindjen e mesme,si i tille ka kompatibilitet te plote me BE,dhe pse gjeografikisht nuk eshte ne europe.
    Por Izraelit nuk i intereson te futet ne BE,do humbiste nje doze indipendence,dhe keshtu nuk mund te perballonte me sukses 350 milione arabe qe e rrethojne.
    Izraeli i vetem ja del mbane.
    I love Israel.
    Po edhe nese nuk jam kundra asaj qe thua ti, ne lidhje me aresyetimin tend mbi Izraelin..., me fjaline e fundit, nuk jemi fare dakort..., por kuptohet me zemren s'behet shaka......
    I LOVE ALBANIA!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Po edhe nese nuk jam kundra asaj qe thua ti, ne lidhje me aresyetimin tend mbi Izraelin..., me fjaline e fundit, nuk jemi fare dakort..., por kuptohet me zemren s'behet shaka.....
    I LOVE ALBANIA!
    I love Albania and Israel too.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga ÆTIUS Lexo Postimin
    The North Atlantic Treaty Organization - E kuptove per ke Oqean behet fjale? Oqeani Atlantik, dhe ne vitet kur eshte krijuar kjo organizat ka marre kete emer. Pastaj nga doli kjo ideja qe filan det me patjeter duhet te kete lagie me nje Oqean? Po flet per epoken e akullnajave dhe zhvendosjen e tokave! Ajo qe tha Niko eshte mese e vertet dhe e bazuar. Nuk po flasim pepara 1000 B.C po flasim per vitet 1949, dhe si jane emertuar.
    deti mesdhe eshte pjese e oqeanit atlantik. keshtu eshte dhe nuk e kam vendosur une. ashtu si deti i kuq eshte pjese e oqeanit indian.
    vendimet i kane marre te tjeret. ti mund te mos jeshe dakort, por nuk ke ç'te besh.
    po deti balltik? edhe ai eshte dete ne vehte??????
    Vasudhaiva Kutumbakam

deti mesdhe eshte pjese e oqeanit atlantik. keshtu eshte dhe nuk e kam vendosur une. ashtu si deti i kuq eshte pjese e oqeanit indian.
    vendimet i kane marre te tjeret. ti mund te mos jeshe dakort, por nuk ke ç'te besh.
    Shiko se ketu nuk eshte nenforumi i gjeografise...

Une shtrova nje ide timen, por qe nga sa kam degjuar,vezhguar, mendoj se do te realizohet nje dite..., si pergjigje (ballancim) superfuqive (Kine dhe Indi)...
    Ketu une mendoj te kem kuptuar Pse-ne e krereve evropian bashke me qeverite qe perfaqesojne..., duke e"ftuar" gjoja Izraelin ne nje te ardhme jo fort te larget, ne Evrope.
    Por qe Izraeli eshte me evropiane se me shume se gjysma e Evropes..., kete e dine me mire vete evropianet.....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Nese une dhe ti do vazhdojm te debatojm per dicka krejt ndryshe nga ajo qe kerkohet ketu, i bie mos te mbarojm ndonjehere.

P.s Pra te qendrojm brenda temes.

Si te duket deklarata e Berlusconit perpara syve te botes?

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Shiko se ketu nuk eshte nenforumi i gjeografise...

Une shtrova nje ide timen, por qe nga sa kam degjuar,vezhguar, mendoj se do te realizohet nje dite..., si pergjigje (ballancim) superfuqive (Kine dhe Indi)...
    Ketu une mendoj te kem kuptuar Pse-ne e krereve evropian bashke me qeverite qe perfaqesojne..., duke e"ftuar" gjoja Izraelin ne nje te ardhme jo fort te larget, ne Evrope.
    Por qe Izraeli eshte me evropiane se me shume se gjysma e Evropes..., kete e dine me mire vete evropianet.....
    e di se nuk eshte nenforumi i gjeografise, por nuk eshte justifikim per mos t'i thene gjerat ashtu siç jane.
    ti nuk do te me korrigjoje nese une do te thoja qe oslo eshte kryeqyteti i finlandes???

sdq te dhashe rastin e argjentines. eshte shume here me europiane se izraeli.
    mendo vetem perberjen e popullit. te gjithe europiane jane...
    te fytet edhe argjentina ne europe???
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga ÆTIUS Lexo Postimin
    Nese une dhe ti do vazhdojm te debatojm per dicka krejt ndryshe nga ajo qe kerkohet ketu, i bie mos te mbarojm ndonjehere.

P.s Pra te qendrojm brenda temes.

Si te duket deklarata e Berlusconit perpara syve te botes?
    ke te drejte, por une nuk po jepja mendimet e mia personale. une po tregoja se si jane marre vendimet per te cilat edhe une mund te mos jeme dakort, por duhet t'i respektoj.

berluskoni? vleresimi im per berluskonin as nuk mund te matet sepse eshte "zero". eshte nje diktator, idiot, psikopat, i padenje per te perfaqesuar nje komb.
    si te duket komenti qe ka bere per lukashenkon????
    asnje kryetare tjeter shteti ne europe nuk do te mund te thonte nje gje te tille.

sa per izraelin. nuk e kuptoj ne beze te çfare kriteresh, izraeli do te duhet te futej ne europe. cilet jane keto kritere sipas teje?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Berlusca po imiton sir Martin Luther King keshtu .. gjoja po ben ironi .. huh .. uroj ta kete mire gojen ..lol

Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •