Ahahah,Izraeli ska nevoje per BE se esht "Be" n`veti po nejse pom pelqen mendimi qe Be e perkrah antarsimin e Izraelin edhe pse moti eshte dasht me ndodhe![]()
Po mire pa me thuaj ti..., ne lidhje me pozitat gjografike, si mendon per Qipron, po per Turqine ose Kazakstanin,po neser Rusia me gjithe Kaukazin ?
Per mendimin tim, BE nuk eshte thjesht nje rajon gjeografik..., sot konceptohet keshtu, neser nuk ka fare te bej me kete nocion..., pasi mund te kthehet ne nje tjeter emertim qe kufijte natyror te Evropes nuk mjaftojne...( faza perfundimtare).
Mendoni qe NATO eshte e drejte te quhet keshtu pasi te gjitha vendet pjesemarrese, brigjet e tyre lagen nga oqeani omonim..., mos valle Durresi eshte spostuar ne ngushticen e Gjibraltarit??? Po Estonia..., lere fare Gjeorgjine..., ketu duke harruar me dashje Japonine, Australine, etj etj. U themeluan per aresyet qe te gjithe i dine..., ku edhe u quajt Pakti Atllantik...
Ja pra te dashur miq forumiste, qe kuptimi i nje bashkimi me te gjere mund te kaperceje mjaft kufijte e nje kontinenti dhe me shume akoma te nje emertimi...
Nese behet nje gje e tille, behet me nje qellim te caktuar..., per te bilancuar peshen e madhe qe ka sot Kina, me pas Hindia..., por qe me matematike, Evropa, Amerika dhe pjesa qe i vete pas, nuk jane fare me pak te rendesishme..., pyetja; po ku do te rrijne arabet dhe persianet...?
Mund edhe te gaboj, por ju siguroj qe nuk i pashe ne enderr sonte.
Thjesht ish ky mendimi im, thoni dhe ju tuajin, nese keni nje te tille..........![]()
pse izraeli duhet te hyje ne be? jam kurioz te kuptoj pikepamjen e atyre qe mbrojne kete teori...
pastaj berlusconi nuk eshte mire nga mendja.
nje kryetar shteti qe shkon ne biellorusi per te takuar ate qe cilesohet nga komuniteti nderkombetare si "diktatori i fundit i europes" dhe i thote "populli yt te do" e tregon vete se eshte idiot.
gjithe europa e ka kritikuar per kete...
Vasudhaiva Kutumbakam
o njerez,
nese izraeli duhet apo nuk duhet te jete anetar i BE eshte e parendesishme,
perderisa vete izraeli nuk ka patur ndonjehere interes te jete anetar,
kush me thote çfare avantazhi do kishte izraeli nga anetaresimi?
Berluskoni ate pune ka,
hodhi budallai nje gur ne lume dhe te zgjuarit po hidhen ta kerkojne.
O ikso, qafsh mu..., po kush o budalla dhe kush i zgjuti...,pash nerin
Une mendoj qe po te jete anetare e BE-se dhe me pas te atij kompleksi ndershteteror qe une thashe me lart, gjendja ne Lindjen e Mesme do te qetesohet..., pastaj ajo qe tha Berlyska dje eshte pergjigja qe meritonte Ahmadinezhad, por jo si kryeminister italian, por si nje pergjigje e prere e nje koalicioni te perbashket, nje linje politike qe vlen per te gjithe Evropen..., nga kjo pike nuk luhet..., pasi qe ai ( Berlyska ) tha edhe dy fjale se ç'fare prezanton Izraeli per Evropen si kulture e kam fjalen, pra te tjera ide akoma, tregojne qe lidhja me Izraelin eshte e destinuar te shumefishohet, kjo per interres te perbashket.
Ps; Izraeli ne Evrop, nuk eshte i pari Berlusconi qe e shpiku..!
Edhe ku qendron rendesia e koordinatave gjeografike o Smth_Poetic? Nga doli kjo ideja, qe duhet te jesh fizikisht ne Kontinentin Europian per te qene dhe politikisht i angazhuar. Izraeli ne te gjitha organizatat eshte i regjistruar per te marre pjese ne Europ. Qe nga Europiani, Boterori, Olimpiada, Boxi e cdo gje. Po ashtu ka bere dhe kerkes te ingranohet ne politikat Europiane. Pse Apoel Telaviv apo ajo tjetra si quhet marrin pjese ne Champions League? Perse Nacionalia e Izraelit i ben paraeleminatoret me ekipet Europiane per Europianin. Perse i ben paraeleminatoret per Boteror me ekipet Europiane.
Pra konfliktet qe ka ne Lindjen e Mesme, nuk e lejojn te ingranohet ne politikat e saj. Dhe eshte e detyruar te bej nje kerkes per t'u ingranuar ne politikat Europiane, pavareisht koordinatave gjeografike qe nuk kan lidhje me Europen.
se pari - cili eshte ky oqeani homonim? une nuk njoh asnje oqean qe quhet nato.
se dyti - nato do te thote: organizata e traktatit te atlantikut te veriut.
se treti - deti mesdhe llogaritet si nje nga detet perberese te oqeanit atlantik, ngaqe çdo dete eshte pjese e nje oqeani dhe deti mesdhe nuk ka si te beje pjese ne oqeanin paqesore apo indian. pra durresi laget nga mesdheu i cili eshte pjese e atlantikut... edhe estonia laget nga deti balltik (pjese e atlantikut)
se katerti - ç'lidhje kane japonia dhe australia? ato nuk bejne pjese ne nato.
e vetmja "padrejtesi" gjeografike nese do ta permendesh, eshte futje ne nato e shteteve qe nuk kane dalje ne dete.
Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 02-02-2010 më 07:39
Vasudhaiva Kutumbakam
Izraeli eshte i vetmi shtet demokratik ne lindjen e mesme,si i tille ka kompatibilitet te plote me BE,dhe pse gjeografikisht nuk eshte ne europe.
Por Izraelit nuk i intereson te futet ne BE,do humbiste nje doze indipendence,dhe keshtu nuk mund te perballonte me sukses 350 milione arabe qe e rrethojne.
Izraeli i vetem ja del mbane.
I love Israel.
Krijoni Kontakt