Close
Faqja 12 prej 23 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 230
    i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Nji plakë fukara

Nji plakë fukara, ish dalë në katun me lyp kumshtë. Kah kthehet prej katuni, me shku për ne shtëpi, në një arë afër rrugës kishin qelluar do argat duke prashitë në arë. Plaka duke kaluar aty pari nuk ju flet hiq. Njani prej argatve e kish qu kryet e i kish thënë plakës "o marë paq oj hallë", halla e kthen kryet e i tha: "Masi ki nge thuj qysh dush!"

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Kur vdes unë ti veç ngarko

Pa vdekë nji babë ja kish pas lanë amanet djalit :"kur vdes unë ti veç ngarko".Kur vdiq baba erdhen hallku me pa dhe i thojshin djalit mos u merzit se tanë kemi pasë baba e na kan dekë! Djali tha nuk po merzitna qe ka dekë baba po pa dekë mka thanë veç ngarko , unë e kam ngarku po nuk mka thanë çkarku. met Kali i ngarkum , nuk po di ku a me çkarku.

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Të rroftë Jonuzi

Januzi s'kish pa ditë me rrue hiç. Njani s'e kishte pas ditë e kish shkue m'u rrue tu ai.
    Januzi e muer briskun, duel n'oborr e ja nisi me rrue. Sa herë i mshojke brisk, syni i kti qitke lot. Kaniherë Januzi i thojke:
    -Ktheju pej drite - n'midis t'oborrit.
    Ky i shkreti, qi kishte shkue me u rrue, doroi sa duroi, e n'fun, kur u rrue tha:
    -Aman jarabi, pse thonë hallku për shkado sen "të rroftë dreqi!" tu kanë qi me thanë: "Të rroftë Januzi!"

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Meselet dhe pleqenite ishin te perhapura ne te gjitha trevat e Kosoves, por sidomos ne drenice dhe Llapushe e kishin epiqendren.
    Ali Gashi i Mleqanit i paska thane Ramandan Shabanit te Kijeves shkojme ne Mrasor te Dan Mrasori se jane shpi e madhe e meshkuj shume dhe kane qefe me ni naj fjale te meqme nga ne. Qohen te dyte e i hypin kuajve dhe shkojne ne Mrasor. Ata iu qesin tana te mirat per darke. Mbas darke dojke me nis ndonje muhabet Ramadani , kecejke njani nga meshkujt e vetke a - A i keni rahatu lopet. Pak ma vone perseri niske Ramadani me fol diqka
    , tjetri kecejke e vetke - a e hjeket plehin. Keshtu disa here dhe Ramadani me nuk e qeli gojen.
    Te nesermen ai insistoj te qoheshin dhe pasi dolen nga Mrasori, po i thote Alia Ramadanit. Ramadan bre qysh nuk e qele gojen hiq prame, po ne kishe erdhem me ni naj fjale te meqme gjithe ata mashkuj aty ne ode. Ramadan Shabani ia kthej hiqu tyne lum Alia , po a ju qitet kijeve sarajli se.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Njanit i kish pase hup kali e dul me lyp. Me qellim qe me i shku per tragi e kish pase marre nji bagel te kalit te vete dhe gjithe rruges ku shihke bagel u nalke i merrke ere niher bagles se kalit te vete e masanej bagles qe e gjejke.
    Dikur ju perzine ernat e baglave e nuk mujke mi ra ne fije cila ishte era e bagles se vete e cila e atyre qe i gjejke.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Abedin aga i Dragobilit te Llapushes i pritke musafiret me tana te mirat ne sofer. Erdh njani e i lypi konak edhe ai i tha hajde byjrum dhe e shtini ne ode. Erdh koha e darkes edhe ia shtroj tana te mirat ne sofer. Musafiri nisi me hanger por djathin nuk po e hane. Abedin aga i tha merr mik djath se eshte i dhenve te mia e shume i mire. Musafiri ia kthej , jo falemineres se nuk e ha djathin e huj. Abedin ages i erdh rande e po e vete po djathin tande a e hane ti?
    Musafiri ia kthje , temin valla po . Poa tha Abedin Aga e nxurr koburen e qiti ne sofer e i bertiti: nisja haje djathin jo ke me hanger kobure ne krye.
    Musafiri kur e pa ashtu , po vete a me buke a pa buke?
    Abedin Aga ia kthje qysh te dush veq krejt me hanger.

SHKOZa nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Plaku i dragabilit te Llapushes tuj e agjeru ramazanin , pika e veres kish hy ne ode edhe i kish ra ne huj per duhan. Dikur po therret : O ramazan bre a bane me dhez nji duhan?
    Po dheze bre ia kthej ramazani.
    Pak me vone po thot o ramazan bre a ta dhezi edhe nje?
    Dheze i tha ramazani por keqyre mos po e tepron .

SHKOZa nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga salihaj Lexo Postimin
    Januzi s'kish pa ditë me rrue hiç. Njani s'e kishte pas ditë e kish shkue m'u rrue tu ai.
    Januzi e muer briskun, duel n'oborr e ja nisi me rrue. Sa herë i mshojke brisk, syni i kti qitke lot. Kaniherë Januzi i thojke:
    -Ktheju pej drite - n'midis t'oborrit.
    Ky i shkreti, qi kishte shkue me u rrue, doroi sa duroi, e n'fun, kur u rrue tha:
    -Aman jarabi, pse thonë hallku për shkado sen "të rroftë dreqi!" tu kanë qi me thanë: "Të rroftë Januzi!"
    Hahaha.

Without deviation from the norm, progress is not possible

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Nji burre Kabashi bjen ne Prizren dhe shkon tek berberi dhe i thote me rruaj. Prizrenlia kopil edhe i thote a don me te shkumbu e me ta zbute leshin pak. I kabashesi kecej kush me me zbute mu me shkum , po une jam burre Kabashi po meshoji ne te thate. Berberi ia nisi e po e rrune ne te thate. Kabashasi e pa se i dhimke forte e nisi e po ia kthen, ma ngadale ne mujsh lagem ,se ka kohe qe kam ra ne rrafsh ne Korishe.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Nje Sadria i Drenices e kish pase ngjite ne mbrendi te kapakut te kutise se duhanit nji fotografi te kalit. U takune nji dite me nji rroktare dhe nisne me ndrru duhan. Rrugetari kur e hapi kutine e duhanit te Sadrise dhe e pa fotografine e kalit aty e veti, Or sadir po qka e ke qite kete fotografi te kalit ketu?
    Sadria ia kthej , po e kam qite edhe gjitheher kur e hapi kutine e shikoj fotografine e kalit e i them vetes - Sadri mos u bane kali.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Faqja 12 prej 23 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •