Close
Faqja 10 prej 23 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 230
    i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Citim Postuar më parë nga bili99 Lexo Postimin
    Nje student ne Kosove e kishte baben shume llafazan, aq shume sa qe kur shkonte ndonje mysafir ai nuk lente rend me fol nje tjeter.
    Me qe se shpejti ne shtepi do te priste si mysafire disa shoke te studimeve, me droje se do te koritet perpara shokeve i thote babes:
    " lum baba , une e di qe je nje pleqnar i mire, e di qe ke shume muhabet, dhe e di se disa here nuk di as te ndalesh ...
    Te shtunen qe vjen une do te vij bashke me disa shoke te shkolles ne shtepi ,te lutem shume nje gje- kur te them une " mire e ke babe " dije qe e ke tepruar dhe te lutem shume te lutem ndalu "
    Mire thote baba!
    Vjen e shtuna , kethehet djali ne shtepi prej Prishtine bashke me shoket ,i pret familja e tij dhe babai .
    Pasi njohtohen dhe ja nis baba muhabetit, si perpara me iletin e vjeter nuk len rend per tjeter, meqe djali i tij duron per nje kohe me shprese se do te ndalet babai i tij me ne fund i thote" mire e ke babe...ashtu eshte"...plaku as qe ja ve veshin se cthote djali, " mire e ke babe " djali perserit" plaku sdo me dite fare...dhe vazhdon....per heren e trete djali e zgjat dhe i jep pak takat zerit "Oooo miiree e ke o babe!!!'...dhe babai ia kethen " mire e kam por, s'ndalem.."

me nderime per temen; odat shqiptare dhe sidomos te Kosoves kane qene si nje institucion mencurie dhe filozofie popullore

bili99
    ne Tropoj nuk mundet ti thot kshu babes se vet, ama ishte anasjelltas.

Ishte nje shtepi e madhe ne gash te gurit, pjesa e Kerrnajes, familja e Haklajve. Kjo kulle ishte e madhe ne madhesi ne numer mashkujsh, ne pasuri dhe ne mendjen e njerzve, aty priteshin paria a katundit dhe e mbare Tropojes kur kalonin nga ajo ane.

I Zoti i kulles, ishte njeri i mencur dhe shum shum i holle nga mendja, por djli i tij i madh Muharremi nuk like ke ne sobe me hap gojen, Muharremi vet ishte shum shum llafazan atehere quheshin llafazane se sot quhen komunikues :-D

Vishin musafiret ne sobe, Muharremi ec muhabet, vslejke ke me fol.

Baba i zan ngusht, ngaqe skish ca me i than djalit, kur e teprojke ja bajke:

E ki mir Muharrem, e ki mire Muharrem....medemek ndale ma dreqin se e bane kanal.

edhe sot e ksaj dite kjo shprehi perdoret brez pas brezi ne Tropoj, kur dikush flet shum apo rren shum na ja bajm: E KI MIR MUHARREM.....edhe folsi e myll gojen.

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Nje tjeter nga anet e Tropojes, pasiqe dihet qe odat dhe bajraktaret e Tropojes kan qene me peshe shum te madhe si nga ana e Kosoves duke nda pleqasi dhe mbajt kuvende po ashtu edhe nga ana e veriut te Shqiperise.

Ali Mula nje tip hajgarexhiu qe me dajen e tij plak rreth te 70tave Halit Rexhen kishin lloj lloj hajgareje mes veti....e kishin me te hedhur sa ja hedhke njani sa ja hedhke tjetri, ishin hajgarexhi te medhaj.

Nejse niset Alia me dal tek daja i vet Haliti ne katund, ky i fundit kishte nje kulle te madhe dhe nje sob burrash te rrespektume, kishte mysafir qe i shkonin nga gjitha anet se dinte me i prit dhe me i percjell, simas adeteve.

Gjat rruges Alia nipashi takon nje plak tjeter, a je lodh bac, vallai as pa ta jo ja kthen plaku, po per ku je nis kshu bac jam nis peer tek kulla e Halit Rexhes (dajes se Alise).....Ali nipashi ja pret, eh besa edhe une per te qai jam nis e kam bash daj dhe shokun ma te mire e kam.
    Tuj ece rruges knaqen muhabet kta mes veti, dhe Ali nipashi i thot kti rrugtarit pak para se me ju afru kulles:

A ki kohe pa e pa Halitin (dajen), ne mendje gjuthnje me ja pjek naj puc.

Rrugtari ja kthen: vallai jan ba gati 10 vite a ma shum qe skam mujt me dal kto ane.

Alia ja kthen: ehhhh bac, Halit daja asht plak, e ka lshu takati bash gati krejt, prej veshve bile hic nuk asht mire, sen nuk nie vec kur te shkojsh duhet me i bertit sa te mujsh.

Rrugtarit i vjen keq, he maza ma keq thot po kur jena kan te ri me Halitin na kena pa majt tan malsine me buk.

Alia: eh bac qeshtu asht kjo jete.

Rrugtari plak shkon rruges tuj ba hej medet hej medet, se po i dhimet shoki i tina.

Mrrin te kulla e Halit dajes dhe hyn mrena, cohet Halit daja dhe po i pret si mas mirti shoki i tina pa e pa qe 10 vite dhe nipashi ALia.

kur hyn ne sobe ja nisin me u dvet dhe me u fal mes veti, ja nis musafiri plak duke bertit Halit mire se te kom gjet, e bash i fort je ka me dokesh sikur te kam lan para 10 vjetesh qashtu te kam gjet,,,po me sa kish fuqi qe medemek me e degjue Halit daja.

Haliti i kthehet me po aq za se kujto qe shoki i tina plak asht shurrdhue qe po bertet, dvete me za te nalt mysafiri plak, me ma za te nalt Halit daja ja kthente se kujtofke se shokin e ka shurrdhan,,,ata te dy ka nijn mire boll pipez i kishion vesht te dy:-)

Bertit mysafiri plak e bertit Halit daja, bertit njani e bertit tjetri, dikur masi u dveten mire e mire me za te nalt gjithnje,,,,Halit dajes i shkon nder mend qe dicka nuk asht ne rregull dhe po e pyt mysafirin:

Qe sa kohe te kan lan vesht?

Mysafiri plak ja kthen: qe kur u takova ne qet nipash marren tane....

e muren vesh qe ja u kishte hedh ALia,,,plasi gazi dhe e mori vesh tan malsia.....shum gjat mbahet mend kjo.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Homza : 24-12-2009 më 08:03

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    afër kojshisë
    Postime
    228
    Citim Postuar më parë nga salihaj Lexo Postimin
    Një katundar e kishte mbjellë bostanin buzë rrugës. Do bari po kalojnë asajde dhe e kthyen kryet kah bostani. Ky ishte ungjër. Bostani ish kanë i ligë e i vike marre me ua qitë. Atëherë po qohet e po i thërret ata burra:
    -O burra ndalnu qaty, urdhnoni bujrum, shka të gjeni që vyen, se ma mirë me koritë bostanin se vetën.
    Po salihaj, kjo bente te ban me qesh e t'jep mend kush do me e marre vesh. Te lumte!

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    edhe ajo me fillin e lamshin e bukur shum..

poplli di shum..

thx ju qe po tregoni..

homz na trego tjera nga tropoja..

ate malsorin qe dredh cigare e ja qet trungjeve te pyllit a e din?

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    RENDIN JA DI POR.....

Ish kanë njani e e kish pas zakon,kur i shkojke naj mysafir,e dhezke zarmin,i shtike gjygym e xhezve n'zjerm,i nxirrke filxhanat,u ungjke ngat oxhakut e u thojke mysafirëve:

-More miq,renin e di qysh duhet,po cka t'i baj qi s'po kam kafe e shiqer me ju qitë ka 'i kafe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 26-12-2009 më 10:42
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    shkoj nji katundar te hoxha..
    hoxh tha me baj derman me ndoj nusk a hajmali se po ma han mini kallamoqin..
    posi tha hoxha e ja shkrujti hajmalin e ja dha ne dor e katundari.. e mori e palosi mir e e shtini ne gji..e bani me shkue..
    ndigjo i tha hoxha hajmalin ta shkrujta por.. mbaje dhe nji macorr ngat kallamoqit..

i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232

Talking Vezet e Kadiut

Vezet e Kadiut

Ne nje fshat nje Kadi po bente muhabet me te shoqen. Ne muhabet e siper, i thote:

-Kam bere dicka po nuk ta them!
    -Ma thuaj i thote kjo, nuk i them askujt.
    -Bera nje veze, i thote ky.
    -Qysh more bere nje veze?!

E mire pa mbaruar muhabeti mire, ngrihet kjo se i iken muhabeti i kafes tek gjitonja, e fillojne nga llogjet.

-U moj filanke e more vesh ca beri im shoq.
    -Jo i thote kjo!
    -Burri im beri 2 veze.

E sa pa mbaruar muhabeti ngrihet gjitonja vete per kafe tek gjitonja tjeter e keshtu me rradhe derisa vajti numri i vezeve qe kishte bere Kadiu 100 kokrra.

Ky i fundit vete edhe i thote Kadiut per vezet i habitur qe si kishte bere 100 veze!

-I thote Kadiu duke qeshur, po tek bera 100 po i shtoj edhe nje vete te veje 101.

Edhe muhabetet e njerezve, ose e bejne qimen tra!
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga _AuLoNa_ Lexo Postimin
    Vezet e Kadiut

Ne nje fshat nje Kadi po bente muhabet me te shoqen. Ne muhabet e siper, i thote:

-Kam bere dicka po nuk ta them!
    -Ma thuaj i thote kjo, nuk i them askujt.
    -Bera nje veze, i thote ky.
    -Qysh more bere nje veze?!

E mire pa mbaruar muhabeti mire, ngrihet kjo se i iken muhabeti i kafes tek gjitonja, e fillojne nga llogjet.

-U moj filanke e more vesh ca beri im shoq.
    -Jo i thote kjo!
    -Burri im beri 2 veze.

E sa pa mbaruar muhabeti ngrihet gjitonja vete per kafe tek gjitonja tjeter e keshtu me rradhe derisa vajti numri i vezeve qe kishte bere Kadiu 100 kokrra.

Ky i fundit vete edhe i thote Kadiut per vezet i habitur qe si kishte bere 100 veze!

-I thote Kadiu duke qeshur, po tek bera 100 po i shtoj edhe nje vete te veje 101.

Edhe muhabetet e njerezve, ose e bejne qimen tra!
    hahahaha,edhe zoti me djallin ben nje pakt!
    E kishin ne maje te hundes me popujt.
    Vendosen cdo village people,tja mbyllnin gojen.
    Dhe djalli i futi ne qypa te gjithe popujt,neve shqipetareve s'na vuri kapak.
    Dhe zoti i tha djalliterse ketyre nuk ju ve kapak,apo mbulese!
    Ti je ZOT por une jam djall,i tha satani.
    Dhe keta (neve)s'kane nevoje per kapak,tha Djalli zotit,sepse keta e zhysin veten poshte,,,,dhe kursej tha djalli.
    lg

Nje djale i ri e takon nje plak të vjeter ne rruge, e ndal dhe e pyet,, më trego si te fikem dhe te humb krejt çka kam?
    Mos ore djal, pse ashtu i thot plaku ?
    Më eshte mbush mendja , dhe te lutem me trego.
    Mirë i thot plaku po te tregoj , ndiq keto tri udhzime te mijat .
    Nguc e mos duro !
    Shetit e mos fito !
    Kërko e mos puno!
    Dhe to ta shohesh qe per nje kohe te shkurte do te fikesh dhe ti humbesh gjitha.

i/e regjistruar Maska e kapllani
    Anëtarësuar
    11-06-2009
    Postime
    190
    Ish kânë ni burr e ni gru n'plang t'tyne. Gruja tu'i kry rangët e shpisë e burri tu punu jasht n'ârë. Dikur kah mesdita gruja e kish bo gati ni tepsi me oriz e mish t'pulës edhe e thrret burrin për sillë. Sa hinën mrena i nishin jasht n'oborr do njerëz t'mahallës qi ishin tu'ardhë si musafirë. Gruja e burri nuk kanë bo menë se musafirë kishin me jau nxânë derën n'qatë ditë edhe nuk dojshin me ja lânë sillën me oriz e mish t'pulës. Gruja e mshef tepsinë me sillën n'kuzhinë edhe ja shtron musafirëve veç do bukë e lâng.

Dikur, kur shkun musafirët, gruja ngutet e shkon vrik te kuzhina për me mârrë tepsinë e me hângër orizin bashk me burrin. Kur hin n'kuzhinë, shtang e me sy zgurdullaç sheh se pej mishit t'pulës ishin bo do breshka.

Ky tregim na kallxon se nuk ban me qenë tepër dishrak po i xhumert ndaj mysafirëve.

Faqja 10 prej 23 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •