chino, pershendetje dhe nderimet e mia te perzemerta!
Dua ta jap mendimin tim me plotė sinēeritet.
Fillimisht bėj me dije se unė flas nga ajo qe kam kuptuar ne shkrimet tua ne ket forum.
Unė nisna nga njė thėnje e Jezususit shumėher. Jezusi njėher para fetarve te asaj kohe ka thėnė; "Jo ai qe thotė o Zot o Zot, por ai qe e bėnė vullnetin e Zotit.." Pra, sipas Jezusit nuk do tė jet i dashuri i Zotit psh; "toni77" ne kete rast qe bertet tėrė kohen "Zoti Zoti" nese nuk ecė dhe nuk jeton me vullnetin e Zotit.
Tash shtrohet pytja kush eshte vullneti i Zotit sipas Jezusit?
Jezusi tha; "Duaja Zotin tėndė megjith Zemer dhe me gjithė ēenjen tėnde dhe duaje tė afermin tėnd sikurse vetveten".
DMTH, Sipas Krishtit ligji i te gjithė ligjeve eshte Dashuria ndaj Zotit dhe ndaj njeriut - vėlla - moter. Asnjėra sipas Krishtit nuk eshte me e madhe as me e rendsishme ndaj tjetres. Dashuria ndaj Zotit dhe ndaj njeriut eshte e barabartė.
Poashtu sipas Krishtit, njeriu nuk mund ta njeh dhe ta duaj Zotin qe nuke sheh nese nuk e don atė qe e ka afer.
Si perfundim, ne ty unė sa kam parė, te mungon te shprehut e besimit ne Zot, pra te shprehurit, ndersa vullneti i Zotit eshte nė ty dhe ai vullnet dhe deshirė e Zotit - dashuri gjithnjė vepron, mund bėhet se ti as qe e heton bile. Kjo ndodhė shumher te shumė njerez te cilet as qe flasin per Perendinė.
Dashuria per njeriun eshte krahas dashurisė per Zotin, prandaj, kam verejtur edhe dashuri ne ty per njeriun. Shumher ta keqkuptojnė njerzit sepse kritika e jote ndaj fenomeneve negative dhe mentaliteteve te prapambetura qe haptas je kunder dhe kėmbngules, kete ta keqkuptojnė njerezit dhe ta marrin si njeri qe mohon Zotin. Sipas mendimit tim, kjo nuk do te thotė se nuk ke dashuri per njeriun, perkunderasajė ke dashuri dhe vetem pse ke dashuri per Kombin dhe popullin tend, - per njeriun, jane te merzitshme ato dhe ti i kritikon shumher.
Pra dashuria per njeriun sipas asaj qe kam arritur te mesoj, te kuptoj ne shkrimet tua nuk te mungon dhe kjo te afron ma shumė te Zoti ty se sa njė fetar ndoshta se nuk pushon duke bertitur e gjithe kohen "Zot Zot" si papagall, ndersa realisht eshte largė Zotit dhe ne vend te Zotit - DASHURI, ai ka urrejtje dhe ajo urrejtje i eshte bere zot gjė e cila ėshtė shumė e gabuar.
DMTH, te mungon besimi ne ekzistencen e Zotit, por, nuk te mungonė mėsimi i cili eshte frymezim i Zotit.
Tani dhe diēka dua ta shtoj pasi qe jam nga fetarėt:
Te mungon besimi nė ekzistencen e Zotit dhe tė ftoj se nėse i beson Atij, do tė jeshė mė i lumtur dhe mė i sigurtė ne kėtė botė dhe, edhe nė boten e tjeter e cila eshte e detyrueshme - ligj dhe secili do ta shijoj edhe at botė. Ma mirė me shpresė nė Zotin se sa i pa kurrfar shprese.
Krijoni Kontakt