Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 85
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

C'me duhet Zoti i juaj?

Sheperndetje!

Une nuk i besoj zoterat e tri feve qe kemi, por i besoj dhe cmoj me shume se cdo gje normat univerzale, ligjore, sociale dhe kombetare.

C'me mungon mua sipas juve besimtareve?
    Jam i demshem per vete?
    Apo per shoqerine?
    Cila nga vetite me mungon, te cilat i ka nje njeri, i cili e quan veten besimtar te Zotit?

Shkurt: C'me duhet Zoti i juaj? Per cilen vlere, e cila i duhet njerezimit ne kete jete? Per cilin leksion?

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 08-01-2010 mė 07:28

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Sheperndetje!

Une nuk i besoj zoterat e tri feve qe kemi, por i besoj dhe cmoj me shume se cdo gje normat univerzale, ligjore, sociale dhe kombetare.

Jam i demshem per vete?
    Apo per shoqerine?
    Cila nga vetite me mungon, te cilat i ka nje njeri, i cili e quan veten besimtar te Zotit?

Shkurt: C'me duhet Zoti i juaj? Per cilen vlere, e cila i duhet njerezimit ne kete jete? Per cilin leksion?

*

chino, pershendetje dhe nderimet e mia te perzemerta!

Dua ta jap mendimin tim me plotė sinēeritet.

Fillimisht bėj me dije se unė flas nga ajo qe kam kuptuar ne shkrimet tua ne ket forum.

Unė nisna nga njė thėnje e Jezususit shumėher. Jezusi njėher para fetarve te asaj kohe ka thėnė; "Jo ai qe thotė o Zot o Zot, por ai qe e bėnė vullnetin e Zotit.." Pra, sipas Jezusit nuk do tė jet i dashuri i Zotit psh; "toni77" ne kete rast qe bertet tėrė kohen "Zoti Zoti" nese nuk ecė dhe nuk jeton me vullnetin e Zotit.

Tash shtrohet pytja kush eshte vullneti i Zotit sipas Jezusit?

Jezusi tha; "Duaja Zotin tėndė megjith Zemer dhe me gjithė ēenjen tėnde dhe duaje tė afermin tėnd sikurse vetveten".

DMTH, Sipas Krishtit ligji i te gjithė ligjeve eshte Dashuria ndaj Zotit dhe ndaj njeriut - vėlla - moter. Asnjėra sipas Krishtit nuk eshte me e madhe as me e rendsishme ndaj tjetres. Dashuria ndaj Zotit dhe ndaj njeriut eshte e barabartė.

Poashtu sipas Krishtit, njeriu nuk mund ta njeh dhe ta duaj Zotin qe nuke sheh nese nuk e don atė qe e ka afer.

Si perfundim, ne ty unė sa kam parė, te mungon te shprehut e besimit ne Zot, pra te shprehurit, ndersa vullneti i Zotit eshte nė ty dhe ai vullnet dhe deshirė e Zotit - dashuri gjithnjė vepron, mund bėhet se ti as qe e heton bile. Kjo ndodhė shumher te shumė njerez te cilet as qe flasin per Perendinė.

Dashuria per njeriun eshte krahas dashurisė per Zotin, prandaj, kam verejtur edhe dashuri ne ty per njeriun. Shumher ta keqkuptojnė njerzit sepse kritika e jote ndaj fenomeneve negative dhe mentaliteteve te prapambetura qe haptas je kunder dhe kėmbngules, kete ta keqkuptojnė njerezit dhe ta marrin si njeri qe mohon Zotin. Sipas mendimit tim, kjo nuk do te thotė se nuk ke dashuri per njeriun, perkunderasajė ke dashuri dhe vetem pse ke dashuri per Kombin dhe popullin tend, - per njeriun, jane te merzitshme ato dhe ti i kritikon shumher.

Pra dashuria per njeriun sipas asaj qe kam arritur te mesoj, te kuptoj ne shkrimet tua nuk te mungon dhe kjo te afron ma shumė te Zoti ty se sa njė fetar ndoshta se nuk pushon duke bertitur e gjithe kohen "Zot Zot" si papagall, ndersa realisht eshte largė Zotit dhe ne vend te Zotit - DASHURI, ai ka urrejtje dhe ajo urrejtje i eshte bere zot gjė e cila ėshtė shumė e gabuar.

DMTH, te mungon besimi ne ekzistencen e Zotit, por, nuk te mungonė mėsimi i cili eshte frymezim i Zotit.

Tani dhe diēka dua ta shtoj pasi qe jam nga fetarėt:

Te mungon besimi nė ekzistencen e Zotit dhe tė ftoj se nėse i beson Atij, do tė jeshė mė i lumtur dhe mė i sigurtė ne kėtė botė dhe, edhe nė boten e tjeter e cila eshte e detyrueshme - ligj dhe secili do ta shijoj edhe at botė. Ma mirė me shpresė nė Zotin se sa i pa kurrfar shprese.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Ti E Di Me Mire Se C'te Mungon.
    > Njeriu ka nje boshllek brenda vetes qe ka formen e Zotit. (Sant'Agostino)
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Harroje
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Sheperndetje!

Jam i demshem per vete?
    Apo per shoqerine?

*
    pershendetje!

-normat ligjore,socjale dhe kombetare,nuk do te mund te ekzistonin fare ne toke, nese nuk do te ekzistonin ligjet dhe normat e persosura universale ne gjithe hapsirat kozmike(ku bejme pjese edhe ne)

1-"C'me mungon mua sipas juve besimtareve"?
    -Nese nuk beson,asgje s'te mungon. Por po ta kesh, kupton se c'fare te ka munguar!

2-"Jam i demshem per vehte"?
    -pergjigja per mua eshte relative.....

3-"po per shoqerine"?

-Jo aspak! - kam miq te mire dhe njoh shume te tjere qe nuk besojne dhe jane njerez me vlera(ka edhe qe besojne, ku e perbashket eshte qe besojme tek Krijuesi,te tjerat i sheh vet ketu ne forum...ku gjithe secili prezanton vehten....)
    Shoqeria, ne nje vend normal(perjashto vendet diktatur fetare), mbizoterohet nga ateistet.

Duke patur,ose jo kulture te krijuar nder shekuj nje popull, nga respektimi i ligjit,ben qe individet t'i sjellin ose jo dem shoqerise.

4-"Cilat nga vetite me mungon...."?

-Asnje cilesi nuk te mungon.

----Nese ty nuk te duhet Zoti,as Atij nuk i duhesh! (vec se ti po merresh shume me Te,jo Ai me ty

Vlera qe kerkon ti,vlera e cila i duhet njerzimit, leksjoni,ose dicka tjeter,pergjigja ime eshte :

-Harroji! Nuk ke per te gjetur.
    Te kerkuarit vlerat nga arsyeja mendore,me moralin per te bere gjerat me mire,dhe duke kerkuar ndihme tek secili moral fetar per celsin e zgjidhjes per shoqerine boterore... s'ka!

Te gjithe Moralet Njerzore te nderthurura edhe me fene, jane zvaritje pa rruge dalje te persosur(ti e sheh vete kudo ka deshtime socjale neper bote)

Por te besuarit tek Zoti,apo me qarte tek Jezus Krishti[(ne fakt ti nuk po ekerkon ne kete shkrim)per te lidhur mardhenje individuale, personale, eshte nje Mister qe ndodhet brenda teje,qe po nuk j'a kerkove vete ti,qe te prezantohet Ai,gjithmone do kerkosh,dhe do besh diskutime,nder kohe qe Ai ka qene ,eshte ,dhe do te vazhdoje te jete Brenda teje....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Luani33 : 08-01-2010 mė 11:14

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Jo nuk te duhet ty Zoti i jone!
    Ajo qe te duhet ty eshte qe te kuptojsh se Zoti i YT te duhet ty , jo Zoti i jone!
    Secili nga ne eshte individ ne vetvete, qe ka botekuptim te vecante, perceptime te vecanta etj etj.
    Ashtu sic e kuptoj une Zotin, nuk e kupton ti dhe nuk e kupton dikush tjeter. Por pikat tek te cilat secili nga ne i pranon si te verteta keto pika duhet edhe ti kuptojsh.
    Psh ne qe besojme , pamareparasysh se si besojme, jemi dakort qe Zoti eshte i plotfuqishem, i Drejte, Udhezues, Meshirues, jemi dakort qe eshte krijuesi e ketij universi, jemi dakort qe Zoti udhezon njerezit ne rruge te drejte, jemi dakort qe ne duhet te respektojme Zotin, ti lutemi Tij etj etj.
    Tani une nuk te them merr bomben dhe shko shperthe midis njerezve si geshtenje, kete nuk ta thot as Zoti.
    Ate qe te them eshte se nqs deshiront e dish pse te duhet Zoti, atehere fute koken tende ne perdorim deri ne max!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    chino, pershendetje dhe nderimet e mia te perzemerta!

Dua ta jap mendimin tim me plotė sinēeritet.

Fillimisht bėj me dije se unė flas nga ajo qe kam kuptuar ne shkrimet tua ne ket forum.

Unė nisna nga njė thėnje e Jezususit shumėher. Jezusi njėher para fetarve te asaj kohe ka thėnė; "Jo ai qe thotė o Zot o Zot, por ai qe e bėnė vullnetin e Zotit.." Pra, sipas Jezusit nuk do tė jet i dashuri i Zotit psh; "toni77" ne kete rast qe bertet tėrė kohen "Zoti Zoti" nese nuk ecė dhe nuk jeton me vullnetin e Zotit.

Tash shtrohet pytja kush eshte vullneti i Zotit sipas Jezusit?

Jezusi tha; "Duaja Zotin tėndė megjith Zemer dhe me gjithė ēenjen tėnde dhe duaje tė afermin tėnd sikurse vetveten".

DMTH, Sipas Krishtit ligji i te gjithė ligjeve eshte Dashuria ndaj Zotit dhe ndaj njeriut - vėlla - moter. Asnjėra sipas Krishtit nuk eshte me e madhe as me e rendsishme ndaj tjetres. Dashuria ndaj Zotit dhe ndaj njeriut eshte e barabartė.

Poashtu sipas Krishtit, njeriu nuk mund ta njeh dhe ta duaj Zotin qe nuke sheh nese nuk e don atė qe e ka afer.

Si perfundim, ne ty unė sa kam parė, te mungon te shprehut e besimit ne Zot, pra te shprehurit, ndersa vullneti i Zotit eshte nė ty dhe ai vullnet dhe deshirė e Zotit - dashuri gjithnjė vepron, mund bėhet se ti as qe e heton bile. Kjo ndodhė shumher te shumė njerez te cilet as qe flasin per Perendinė.

Dashuria per njeriun eshte krahas dashurisė per Zotin, prandaj, kam verejtur edhe dashuri ne ty per njeriun. Shumher ta keqkuptojnė njerzit sepse kritika e jote ndaj fenomeneve negative dhe mentaliteteve te prapambetura qe haptas je kunder dhe kėmbngules, kete ta keqkuptojnė njerezit dhe ta marrin si njeri qe mohon Zotin. Sipas mendimit tim, kjo nuk do te thotė se nuk ke dashuri per njeriun, perkunderasajė ke dashuri dhe vetem pse ke dashuri per Kombin dhe popullin tend, - per njeriun, jane te merzitshme ato dhe ti i kritikon shumher.

Pra dashuria per njeriun sipas asaj qe kam arritur te mesoj, te kuptoj ne shkrimet tua nuk te mungon dhe kjo te afron ma shumė te Zoti ty se sa njė fetar ndoshta se nuk pushon duke bertitur e gjithe kohen "Zot Zot" si papagall, ndersa realisht eshte largė Zotit dhe ne vend te Zotit - DASHURI, ai ka urrejtje dhe ajo urrejtje i eshte bere zot gjė e cila ėshtė shumė e gabuar.

DMTH, te mungon besimi ne ekzistencen e Zotit, por, nuk te mungonė mėsimi i cili eshte frymezim i Zotit.

Tani dhe diēka dua ta shtoj pasi qe jam nga fetarėt:

Te mungon besimi nė ekzistencen e Zotit dhe tė ftoj se nėse i beson Atij, do tė jeshė mė i lumtur dhe mė i sigurtė ne kėtė botė dhe, edhe nė boten e tjeter e cila eshte e detyrueshme - ligj dhe secili do ta shijoj edhe at botė. Ma mirė me shpresė nė Zotin se sa i pa kurrfar shprese.
    Te jem i sinqerte, pas ketyre mendimeve e ndiej veten keq te te replikoj. Nuk u nisa nga ajo qe do pergjigjen besimtare si ti. Besimtari si ti eshte pasurim i cdo gjeje ku merr pjese. Jane njerezit si ti qe mbajne gjalle fete perkunder gjithe keqvajtjeve te tyre. Ajo fe, e cila e shpjegon veten keshtu sic e shpjegon ti, rrofte perhere.

Sa per adet, nje kritike/keshille te vogel:

Keto mendime kaq te bukura, kaq kapese, sepse per mua pasurojne vlera te larta, kam frike se jane te menjanueshme sapo nje klerik sheh nevoje per kete gje. Prandaj ketyre mendimeve ua kisha shtuar nje fjali, e cila thote se cdo gje e fese se krishtere (konkretisht asaj tendes: katolike) niset nga kjo fjali. E kisha ngritur ne nivel te komandmentit biblik dhe kisha deklaruar te gjitha mendimet tjera qe biejne sado pak ne kontradikte me keto mesime si te pavlefshme. Qe te kete siguri se keto mendime vertete vlejne ne cdo kohe, ne cdo rast, ndaj secilit dhe mbi cdo fjali tjeter. Ne kete menyre mendoj Krishterimi do i bente vetit mire.

Prano sinqerisht nderimet me te larta nga une. I paqa une, i paqin femijet e mi ato vlera qe i paraqet ti ne bisedime. Se sic thone keta nikoqiret e shteteve te huaja: Nder, kujt nderi i takon.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Ti E Di Me Mire Se C'te Mungon.
    > Njeriu ka nje boshllek brenda vetes qe ka formen e Zotit. (Sant'Agostino)
    Kjo s'do koment fare. Me duket se e ke shtremberuar citimin!!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga chino
    Jam i demshem per vete?
    Apo per shoqerine?
    Chino, qe nje besimtar t'ju pergjigjet ketyre pyetjeve eshte e veshtire. Pse?
    Sepse duhet qe te hyje ne boten e ateistit/agnostikut dhe ta shohe boten per nje moment sikurse e sheh ky ateist. Kete po mundohem te bej dhe une per nje moment qe t'i pergjigjem ketyre pyetjeve.

Nqs do isha ateist, e ndiej se do me mungonin disa gjera qe tani i kam:

Te qenit i vecante (i zgjedhur), dikush qe Zoti e ka krijuar ne menyre shume unike dhe speciale, jo thjesht nje produkt i nje procesi te verber qe quhet Evolucion! ("Une i kam shkruar emrat tuaja ne pellembet e duarve te Mia" - thote Zoti)
    Te qenit i dashuruar pa kushte nga Ai qe me krijoi! (Zoti thote: "Dhe nqs babai ose nena jote do te te braktiste, Une nuk do te te braktisja kurre!")

Besimi pra me ndihmon qe ta shoh dhe cdo njeri tjeter, qofte ky dhe ateist apo agnostik, si nje qenie speciale, te krijuar sipas imazhit dhe ngjashmerise se Zotit! (Sikurse tha dhe Toni, besimi ne Zot pa dashurine per te afermin eshte pa vlere)
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Luani33 Lexo Postimin
    Harroje pershendetje!

-normat ligjore,socjale dhe kombetare,nuk do te mund te ekzistonin fare ne toke, nese nuk do te ekzistonin ligjet dhe normat e persosura universale ne gjithe hapsirat kozmike(ku bejme pjese edhe ne)
    Gabim. Argumenti: Pati vlera ligjore ne Romen dhe Greqine Antike. As Allahu, as Hyji nuk ekzistonin ne kete kohe. Po mendoj nuk ekzistonin mesimet e tyre ne ate menyre qe te influenconin normat ligjore, sociale e kombetare te romakeve dhe grekeve te vjeter.

1-"C'me mungon mua sipas juve besimtareve"?
    -Nese nuk beson,asgje s'te mungon. Por po ta kesh, kupton se c'fare te ka munguar!
    S'eshte pergjegje kjo. Edhe une mund te te them ty: Kur ta arrishe mosbesimin, do e kuptosh cfare te ka munguar. Paramendo qe te pyet femiu yt kete qe pyeta une. Femiu qe i njeh dhe do normat univerzale dhe ato qe i ceka. Duhen shembuj, argumente, konkretesira, jo keso "ilahi" qe shpalose ti, qe s'i kupto askush, as ti vete. Si mund te cmosh besimin, kur s'e kupton te keqen e mosekzistences se tij? Fjalet jane mendime. Po s'e the fjalen, s'e ke mendimin.

2-"Jam i demshem per vehte"?
    -pergjigja per mua eshte relative.....
    Po, po. Por cila eshte pjesa jote e relatives?

3-"po per shoqerine"?

-Jo aspak! - kam miq te mire dhe njoh shume te tjere qe nuk besojne dhe jane njerez me vlera(ka edhe qe besojne, ku e perbashket eshte qe besojme tek Krijuesi,te tjerat i sheh vet ketu ne forum...ku gjithe secili prezanton vehten....)
    Shoqeria, ne nje vend normal(perjashto vendet diktatur fetare), mbizoterohet nga ateistet.
    Andaj, perse e thua pra ate ne paragrafin e pare? (the Bota pa fete s'do kishte vlera sociale, ligjore e tjera) Se fundja ligjet, kushtetutat, te drrejtat tona nga keto ligje e kushtetuta, s'erdhen nga Vatikani apo Mekka, por nga te mos e teproj: njerez qe ne fe menduan ndoshta kur u detyruan me zor.

Duke patur,ose jo kulture te krijuar nder shekuj nje popull, nga respektimi i ligjit,ben qe individet t'i sjellin ose jo dem shoqerise.
    E atehere pra: Perse nuk eshte feja obsolete per vlera e cilesi "te mira" tek njerezit?

4-"Cilat nga vetite me mungon...."?

-Asnje cilesi nuk te mungon.
    Pse atehere gjithe ky shpenzim per fete? Kisha, xhami, aparate njerezish brenda tyre qe kalojne numrin e milionit. Shtypshkronja te tyre. Autore te tyre. Juriste te tyre. Shoqata te tyre. Ministri te tyre. Te drejta kushtetutore, shpenzime shteterore per to. Perse? Per t'i falenderuar per obsolencen e tyre?

----Nese ty nuk te duhet Zoti,as Atij nuk i duhesh! (vec se ti po merresh shume me Te,jo Ai me ty
    Lexo paragrafin me siper. Aparat marramendes merret me ofrimin e fese tek njeriu. Keshtu qe feja i imponohet njeriut, Zoti njeriut, jo anasjelltas. Une nuk leshoj kembanat e mosbesimit ne mengjes, por i leshon kisha ato te besimit. E njejta vlen per fete tjera.

Beje nje test: Merr 1000 femije dhe i le te rriten diku, ku s'degjojne kurre per Bibel, Kuran, Zot. Sa prej tyre do te dijne se c'eshte Bibla, Kurani e Zoti?

Asnje hic.

Nenkupton: Jo njeriu merret me Zotin, por Zoti per njeriun behet aq presionberes, saqe njeriu pushkaton ndoshta gjysmen e jetes se tij duke u marrur padeshire me Zotin dhe "skelet" e tij: Fete, kleriket e shylybyla tjere.

Vlera qe kerkon ti,vlera e cila i duhet njerzimit, leksjoni,ose dicka tjeter,pergjigja ime eshte :

-Harroji! Nuk ke per te gjetur.
    Te kerkuarit vlerat nga arsyeja mendore,me moralin per te bere gjerat me mire,dhe duke kerkuar ndihme tek secili moral fetar per celsin e zgjidhjes per shoqerine boterore... s'ka!

Te gjithe Moralet Njerzore te nderthurura edhe me fene, jane zvaritje pa rruge dalje te persosur(ti e sheh vete kudo ka deshtime socjale neper bote)
    Po pra!!! Saktesisht kjo eshte ajo qe them: Pasi qe ka krime edhe brenda botes fetare, c'me duhet mua kjo bote?!!!! Pse te jete kjo bote kaq presionberese? Te kete gjithe ate aparat, gjithe ato shpenzime? Pse? Kjo s'eshte e tera, kjo bote e deshtuar teresisht, edhe gjykon tjeret per mosbesim!! Paramendo kush ka zaptuar "Zotin" sot. Cfare te besh tjeter pos tallje me keso gjerash!

Por te besuarit tek Zoti,apo me qarte tek Jezus Krishti[(ne fakt ti nuk po ekerkon ne kete shkrim)per te lidhur mardhenje individuale, personale, eshte nje Mister qe ndodhet brenda teje,qe po nuk j'a kerkove vete ti,qe te prezantohet Ai,gjithmone do kerkosh,dhe do besh diskutime,nder kohe qe Ai ka qene ,eshte ,dhe do te vazhdoje te jete Brenda teje....
    Nese nisemi nga menyra e te menduarit se cdo mendim yti eshte i sakte, perderisa nuk e kam deshmuar une te kunderten, atehere ke te drejte. Diku ne mua banon Krishti. Po si mendon per Buden. Banon edhe ai diku ne mua?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Jo nuk te duhet ty Zoti i jone!
    Ajo qe te duhet ty eshte qe te kuptojsh se Zoti i YT te duhet ty , jo Zoti i jone!
    Secili nga ne eshte individ ne vetvete, qe ka botekuptim te vecante, perceptime te vecanta etj etj.
    Ashtu sic e kuptoj une Zotin, nuk e kupton ti dhe nuk e kupton dikush tjeter. Por pikat tek te cilat secili nga ne i pranon si te verteta keto pika duhet edhe ti kuptojsh.
    Psh ne qe besojme , pamareparasysh se si besojme, jemi dakort qe Zoti eshte i plotfuqishem, i Drejte, Udhezues, Meshirues, jemi dakort qe eshte krijuesi e ketij universi, jemi dakort qe Zoti udhezon njerezit ne rruge te drejte, jemi dakort qe ne duhet te respektojme Zotin, ti lutemi Tij etj etj.
    Tani une nuk te them merr bomben dhe shko shperthe midis njerezve si geshtenje, kete nuk ta thot as Zoti.
    Ate qe te them eshte se nqs deshiront e dish pse te duhet Zoti, atehere fute koken tende ne perdorim deri ne max!

GV_USA
    Qe me postimin e pare fillove te braktisesh temen. Behu more njeri nje here burre, e shiko pyetjen ne sy dhe kacafytu me te. Nuk ka Zot ne bote qe te ndalon te merresh me te verteten!! Te kane genjyer ata qe te kane mesuar keshtu.

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •