Close
Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 108
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

Kosovë: Zgjedhje të parakohshme parlamentare në 12 dhjetor 2010

Prishtinë, 20 dhjetor - Koalicioni qeveritar ndërmjet Partisë Demokratike të Kosovës dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës po bëhet gjithnjë e më i paqëndrueshëm, thonë deputetët e këtyre dy partive politike.
    Si zyrtarë të PDK-së, ashtu edhe ata të LDK-së, besojnë se me pranverën e vitit 2010, Kosova mund të shtrëngohet të shpallë zgjedhje të parakohshme parlamentare, për shkak të krizës qeveritare, që ata e parashohin.
    Zafir Berisha, deputet i PDK-së dhe kryetar i degës së kësaj partie në Prizren, tha për Radion Evropa e lirë se zhvillimet në procesin e fundit zgjedhor dhe ato rreth balotazhit kanë dëshmuar se PDK-ja dhe LDK-ja nuk janë parti që mund të qeverisin edhe pas shpalljes së pavarësisë.
    Me deklarimin e pavarësisë dhe ruajtjen e stabilitetit në Kosovë, ky koalicion e ka përfunduar punën e vet, tha Berisha i PDK-së.
    “Detyrën, ky koalicion e ka kryer me shpalljen e pavarësisë së Kosovës dhe, thjesht, PDK-ja dhe LDK-ja në koalicion është shumë e pakuptimtë. Unë e them këtë si deputet. E kam thënë edhe atëherë (2007) dhe vazhdoj ta them. Megjithatë, ia lëmë kohës dhe besoj se pranvera do të jetë shumë e favorshme për t’i parë gjërat se si do të rrjedhin, se, si zakonisht, gjërat e mëdha te shqiptarët ndodhin në pranverë”, tha Berisha.
    Ndërkohë, edhe deputeti i LDK-së, Bujar Bukoshi vlerëson se koalicioni aktual është në krizë dhe se nuk po funksionon.
    Sipas Bukoshit, gjendja është tejet alarmuese dhe duhet të ketë një vlerësim politik se a mund të rikuperohet diçka me riformatimin e tij apo me shpalljen e zgjedhjeve të lira.
    “Qeverisja nuk ka treguar kurrfarë performance ose fare pak performancë. Kemi një varg të defekteve, të cilat alarmojnë. Kjo qeveri ose ky koalicion duhet të rikonsiderohet, të shihet se a ka masa të mundshme për ta sanuar gjendjen, për të cilën unë personalisht mendoj se është mjaft vështirë”, u shpreh Bukoshi.
    Deputeti Bukoshi thotë se mosfunksionimi i qeverisë i kushton shumë zhvillimit të Kosovës, si dhe aspiratave të saj integruese evropiane. Mes opsionit të rikonfigurimit dhe zgjedhjeve të parakohshme, Bukoshi beson se zgjedhjet janë zgjidhja më e mirë.
    Për mua opsioni më i mirë është organizimi i zgjedhjeve të parakohshme parlamentare.
    “Dy muajt e fundit, ne jemi dëshmitarë të disa zhvillimeve, të cilat katërçipërisht flasin se koalicioni qeveritar ose ky koalicion i madh duhet ose të rikonsiderohet, ose të organizohen zgjedhjet e parakohshme parlamentare”.
    Nënshkrues të marrëveshjes për koalicionin qeverisës janë kryeministri, përkatësisht kryetari i PDK-së, Hashim Thaçi, dhe presidenti i Kosovës, i cili mban edhe postin e ngrirë të kryetarit të LDK-së, Fatmir Sejdiu.
    Ndërsa Thaçi nuk e ka përjashtuar rikonfigurimin e qeverisë së tij me disa freskime dhe ndërrime të ministrave, Sejdiu nuk ka pranuar, në asnjë rast, të flasë për këtë çështje, duke ia adresuar përgjigjen partisë së tij LDK-së.
    Sidoqoftë, në koalicionin qeverisës tashmë vlerësohet se ka ndikuar mjaft shumë sjellja e disa zyrtarëve të LDK-së gjatë fushatës, pastaj deklarimi i prishjes së koalicionit nga ana e zyrtarëve të PDK-së, si dhe rasti tashmë shumë i përfolur “Bllaca” dhe dëshmitë e akuzat e tij përmes disqeve publike.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Postime
    4,220
    Tensionohen raportet PDK – LDK

Prishtinë, 21 dhjetor - Presidenti Sejdiu dhe kryeministri Thaçi, e kanë “detyruar” ambasadorin amerikan, Christopher Dell, që dy ditë rresht të vizitonte Qendrën e Numërimit të Rezultateve. Në të dyja vizitat, Dell ka përcjellë njërin nga liderët kosovarë. Sejdiu e Thaçi nuk kanë dashur që të paraqiten së bashku në publik.
    Zyrtarë ndërkombëtarë i kanë thënë gazetës se raportet mes dy liderëve janë përkeqësuar pas zhvillimeve të fundit rreth zgjedhjeve lokale, ndërkaq kulmi ka qenë mospranimi që ata të paraqiten së bashku publikisht, javën e kaluar, shkruan sot gjerësisht “Koha Ditore”.
    Asnjëri nga liderët në dy vizitat e ndara, nuk patën bërë komente partiake, ndërkaq i patën premtuar mbështetje të plotë QNR-së.
    Zyrtarë të Presidencës dhe të Qeverisë mohojnë të jenë përkeqësuar raportet siç thonë ata institucionale të mes presidentit dhe kryeministrit.
    “Jo, jo absolutisht. Çështja e zgjedhjeve është çështje që u përket partive politike, ndërkaq presidenti dhe kryeministri kanë raporte institucionale”, ka thënë zëdhënësi i Presidencës, Xhavit Beqiri.
    “Vizita e presidentit Sejdiu ka qenë e përcaktuar më herët. Unë nuk e di pse kryeministri ka vendosur të shkojë një ditë pas atje. Presidenti Sejdiu me kryeministrin Thaçi, kanë takime të rregullta javore. Por kanë edhe takime të tjera”, ka shpjeguar Beqiri.
    Edhe zëdhënësi i ekzekutivit kosovar, Memli Krasniqi, ka mohuar të ketë tendosje të raporteve Sejdiu-Thaçi.
    “Agjendat nuk i kanë të përbashkëta, por të ndara. Të dy kanë role dhe përgjegjësi të ndara institucionale, andaj nuk është e thënë që vizitat t’i bëjnë bashkë. Raportet janë të njëjta në kuptimin institucional. Janë raporte që kanë qenë gjatë gjithë kohës”, ka thënë Krasniqi.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Postime
    4,220
    Nuk përjashtohen zgjedhjet e parakohshme

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi nuk e ka përjashtuar mundësinë e organizimit të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare gjatë vitit të ardhshëm.

“Nëse është interesi i Kosovës, nëse është interes i institucioneve dhe i demokracisë së vendit, unë nuk e them se medoemos zgjedhjet duhet të mbahen në vitin 2011. Nëse është interesi i përbashkët që zgjedhjet të mbahen në 2010, atëherë unë si kryetar i Parlamentit, por edhe si sekretar i përgjithshëm i Partisë Demokratike, jam në shërbim të proceseve demokratike që e avancojnë jetën politike dhe demokratike në Kosovë”, ka thënë Krasniqi në një intervistë për Radio Kosovën.

Në këtë intervistë, kryekuvendari po ashtu ka kritikuar Qeverinë për shkak të – siç u shpreh ai – ngadalësisë në përgatitjen e ligjeve, ndërkaq ka thënë se sa i përket pjesës veriore të vendit, EULEX-i i ka ndihmuar institucionet e Kosovës, por në fushat tjera deri tani nuk ka pasur ndonjë sukses të dukshëm.

“Në disa detyra, sa i përket pjesës veriore të vendit, mund të themi se EULEX-i i ka ndihmuar institucionet e Kosovës. Megjithatë, në fushat tjera deri tani nuk ka pasur ndonjë sukses të dukshëm. Shpresojmë që në vitin e dytë të ketë suksese”, tha Krasniqi. /RTK

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Po zgjedhje do kete por ndryshime veshtir se do kete sepse tani te gjith politikajt jan njejt nuk kemi opozit,pastaj keta qe sot jan urgjentisht do te duhej te shkojn,me nje fjal keta qe i kemi sot nuk e meritojn,por as ata qe pretendojn nuk jan hiq me te mire ky eshte mjerimi i kosoves.
    Te gjith jan deshmu si hajna te zot,por jo edhe te zot ne udheheqejen e vendit,pra ky popull eshte i denuar te vuaj,ne kosove nga robrimi serb kemi kalu ne robrimin shqipetar megjithate eshte nje hap perpara,liri nuk ka sepse si mund te quash liri kur as gjerat me elementare per jet nuk i ke,nuk ka pune nuk ka siguri nuk ka drejtesi nuk ka media nuk ka sherbime mjekesore me nje fjal te roberuar jemi o shqipetar.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Thaçi: Qeveria është e qëndrueshme

Kryeministri i Kosovës, njëkohësisht kreu i Partisë Demokratike të Kosovës, Hashim Thaçi në një intervistë për SETimes ka vlerësuar se Qeveria e Kosovës është e qëndrueshme, funksionale, dhe se ajo do të vazhdojë të kryejë përgjegjësitë e saj të ndërtimit të shtetit.

I pyetur për tensionet brenda koalicionit qeverisës dhe mundësinë e zgjedhjeve të parakohshme, Thaçi ka thënë se koalicioni aktual LDK-PDK do të vazhdojë të funksionojë efektivisht, ndërsa ka shtuar se zgjedhjet e parakohshme ndodhin në rrethana kur një qeveri është e paqëndrueshme për të kryer përgjegjësitë e veta dhe kur humbet shumicën në Asamble.

“Vendi ynë nuk ndeshet me një situatë të tillë. Qeveria është e qëndrueshme, funksionale, me mbështetjen e plotë të Asamblesë dhe ajo do të vazhdojë të kryejë përgjegjësitë e saj të ndërtimit të shtetit”, ka thënë ai. /Telegrafi/
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Postime
    316
    Nuk përjashtohen zgjedhjet e parakohshme

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi nuk e ka përjashtuar mundësinë e organizimit të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare gjatë vitit të ardhshëm.

“Nëse është interesi i Kosovës, nëse është interes i institucioneve dhe i demokracisë së vendit, unë nuk e them se medoemos zgjedhjet duhet të mbahen në vitin 2011. Nëse është interesi i përbashkët që zgjedhjet të mbahen në 2010, atëherë unë si kryetar i Parlamentit, por edhe si sekretar i përgjithshëm i Partisë Demokratike, jam në shërbim të proceseve demokratike që e avancojnë jetën politike dhe demokratike në Kosovë”, ka thënë Krasniqi në një intervistë për Radio Kosovën.

Në këtë intervistë, kryekuvendari po ashtu ka kritikuar Qeverinë për shkak të – siç u shpreh ai – ngadalësisë në përgatitjen e ligjeve, ndërkaq ka thënë se sa i përket pjesës veriore të vendit, EULEX-i i ka ndihmuar institucionet e Kosovës, por në fushat tjera deri tani nuk ka pasur ndonjë sukses të dukshëm.

“Në disa detyra, sa i përket pjesës veriore të vendit, mund të themi se EULEX-i i ka ndihmuar institucionet e Kosovës. Megjithatë, në fushat tjera deri tani nuk ka pasur ndonjë sukses të dukshëm. Shpresojmë që në vitin e dytë të ketë suksese”, tha Krasniqi.

i/e regjistruar Maska e toni karlosi
    Anëtarësuar
    24-10-2005
    Postime
    295
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin

Thaçi: Qeveria është e qëndrueshme

Kryeministri i Kosovës, njëkohësisht kreu i Partisë Demokratike të Kosovës, Hashim Thaçi në një intervistë për SETimes ka vlerësuar se Qeveria e Kosovës është e qëndrueshme, funksionale, dhe se ajo do të vazhdojë të kryejë përgjegjësitë e saj të ndërtimit të shtetit.

I pyetur për tensionet brenda koalicionit qeverisës dhe mundësinë e zgjedhjeve të parakohshme, Thaçi ka thënë se koalicioni aktual LDK-PDK do të vazhdojë të funksionojë efektivisht, ndërsa ka shtuar se zgjedhjet e parakohshme ndodhin në rrethana kur një qeveri është e paqëndrueshme për të kryer përgjegjësitë e veta dhe kur humbet shumicën në Asamble.

“Vendi ynë nuk ndeshet me një situatë të tillë. Qeveria është e qëndrueshme, funksionale, me mbështetjen e plotë të Asamblesë dhe ajo do të vazhdojë të kryejë përgjegjësitë e saj të ndërtimit të shtetit”, ka thënë ai. /Telegrafi/
    O LLap,ju ka hi fitili ,ska ma bereqet aty
    Moto e qeveritareve tane : merr gjithçka që të ofron jeta! Tash dhe këtu. Tash ose kurrë!”,

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412

A do të ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare në Kosovë

Aleanca e Ramush Haradinajt i ka dërguar Lidhjes Demokratike të Kosovës një letër nëpërmjet të cilës ka kërkuar mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme dhe koalicion parazgjedhor në mes këtyre dy partive. Klan Kosova ka siguruar këtë dokument që AAK-ja i ka dërguar LDK-së në fillim të janarit të këtij viti. Sipas këtij dokumenti partia e Haradinajt është e bindur se zgjedhjet e ardhshme parlamentare do të mbahen më 20 qershor. AAK ka propozuar që këto dy parti, në këto zgjedhje, të marrin pjesë si Koalicion Parazgjedhor, me Listën e Përbashkët të kandidatëve për deputetë e cila do të udhëhiqej nga Presidenti Sejdiu, i pasuar nga Haradinaj. Duke qenë e bindur për fitore, Aleanca thotë se koalicioni do të fitonte mjaft vota për të udhëhequr me qeverinë, presidencën dhe Kuvendit. Në rast të nënshkrimit të marrëveshjes, LDK dhe AAK do të mbesin të hapura për koalicion edhe me partitë e tjera kosovare, me përjashtim të PDK-së dhe AKR-së. Nëse këto dy parti pajtohen me këtë dokument, ai do të nënshkruhej nga Presidenti Sejdiu dhe Eqrem Kryeziu për LDK-në, dhe nga Haradinaj e Blerim Shala për AAK. Puna e parë që do të duhej të bënte LDK-ja në rast se e pranon ofertën e AAK-së, është të refuzojë rikompozimin e Qeverisë së Kosovës, i cili pritet të propozohet prej Kryeministrit të Kosovës, Hashim Thaçit. Në fund të dokumentit thuhet se LDK dhe AAK bashkërishtë do të njoftojnë për këtë Marrëveshje ambasadat e SHBA-së, të Britanisë së Madhe, të Gjermanisë, Francës dhe Italisë, para se ajo do të bëhet e njohur për qytetarët e Kosovës.

i/e regjistruar Maska e liridoni703
    Anëtarësuar
    17-02-2007
    Postime
    212
    Ketu ne Kosove mundet te ndodhe gjithe qka ,,po nuk e besoj fare ,,idea e AAK -nuk i pershtatet LDK-se ket e din ata forte mire ,dhe e dyta eshte se nuk eshte koha e larget e qeverisjes se ketyre dy partive ,,dhe kurrupsioni i tyre,,,dhe poplli nuk i don bashke keto dy parti.
    E Lutfija eshte be siku kurvat e kqija here keshtu here ashtu,,para dite thot do ta prishim kaualicioni pas dite del e thet jo...e kjo te jep me kuptu se keta te ldk-se nuk jan per shtet po per pushtet dhe veten

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    S'kane rendesi hic se te tjeret vendosin per gjithcka.

Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •