Se kuptoj clidhje ka ketu islami me krishterimin pervec besimit tek disa profete ,Ndersa ti si nje besimtar bude adhuron nje statuje qe e ve ne nenshkrim.Tamam si grekerit e lashte ne olimp qe adhuroni Posedonin apo Zeusin.Ju mungon lidhja qiellore dhe shpirtat tuaj jane bere rober te materies te krijuar prej dores se njeriut.Keni rene aq poshte sa adhuroni ate qe e beni me duart tuaja.Cuditem si nuk adhuroni robotet kompjuterike por adhuroni statuja pa jete.Zoti eshte i madh dh i mesoi njeriut gjithcka mbi jeten dhe i kerkoi njeriut vetem ta falenderoj per ato qe i dhuroi si shenje mirenjohje ndersa njeriu ne vend te pronarit nje sherbetoret.
"Shoku Mjekesise"
Edhe i verberi do e dallonte midis ketyre te dyve .Se atehere sipas muslimaneve te mirefillte Islami qenka Krishterimi i vertete.
"Shoku Mjekesise"
se ēfare lidhje ka krishterimi me islamin, kete duhet ta dish ti me mire si besimtar qe je.
La Lune,
une pranoj plotesisht qe krishterimi ashtu si kushururi i tij judaizmi nuk jane gje tjeter veē pershtatja e besimeve te lashta pagane, ose me mire te them ngurtesimi dhe thjeshtesimi i tyre.
Mirpo, nese ti ben nje analize te tille pak a shume te sakte, dhe nuk merr ne vleresim islamin por e konsideron si rast te veēante apo nje fe e paster edhe pse eshte teresisht i frymezuar nga ato fete paraardhese, atehere kjo i bie qe shikon qimen ne syrin e tjetrit por nuk shikon trarin ne syrin tend.
Mund te jesh besimtar i nje feje te caktuar edhe duke qene i ndergjegjshem mbi difektet apo te metat e asaj feje, fundja feja, edhe ne qofte e zbritur nga zoti, me siguri ka kaluar neper shume duar njerzish te te gjitha llojeve, te te gjitha interesave,
dhe mbase zoti eshte i pagabueshem, por njeriu deri ne prove te kundert eshte i gabueshem.
A doni te beni analiza fetare, atehere ose bejeni te sakte dhe objektive per te gjitha fete,
ose perndryshe lereni fare me mire.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 11-12-2009 mė 13:28
xfile,per cudi qe me jane kundervene te gjithe,une ne asnje vend nuk kam cituar as Kuranin dhe as ndonje Hadith..dhe per kete duhet te me japesh te drejte..
Mendoje sikur une do doja te dija me shume mbi krishterimin dhe do me lindte kjo pyetja me lart?
Debati perfundon keshtu vetem per faktin sepse e dine qe une jam besimtare muslimane dhe paragjykojne..
Jam e gatshme te debatoj edhe nese do gjendej difekti ne besimin tim jo vetem me ata qe nuk besojme por dhe me vete muslimanet..
e kisha me shume per mjekesinejo per temen, meqe ti ja mohove shpjegimin Chinos
.
Sa per temen ne fjale,
une pergjigjen time e dhashe,
ne pak fjale
1) nuk ka asgje zyrtare nga ana e pales se krishtere qe lidh krishtin apo krishtlindjet me plakun e vitit te ri.
2) Keshtu qe nuk ka asnje lidhje direkte mes krishtit dhe plakut te vitit te ri.
3) por fakti mbetet qe edhe pse dy simbole te ndryshme, si krishti dhe plaku i vitit te ri (krishtlindjet dhe viti i ri) nga ana kalendarike dhe astronomike perkojne me te drejte ne te njejten periudhe, madje per mendimin tim modest ne fakt krishtlindjet dhe viti i ri duhet te jene ne nje date, ose me sakte ishin por nuk jane me per arsye te kalendarit ligjor qe thote se fundi i vitit perkon me fundin e muajit te fundit, dhe jo me fundin e ciklit vjetor te diellit.
Pra plaku i vitit te ri e ka vendin e vet per krishtlindje.
Ja u zbulua misteri,
ēa lidhje ka krishti me plakun,
asnje,
por ndajne te njejten date Lindje/Vdekje
po po
sepse plaku i vitit te ri ne fakt eshte viti i vjeter qe iken/vdes
krishti eshte dielli qe lind dhe qe sjell vitin e ri.
tani me thuaj ku qendron misteri ketu, dhe nese kishte ndonje mister nuk ka me.
Tema jote eshte per tu lavderuar sepse ngrite nje pyetje te ligjshme,
qe tani e ka pergjigjen po deshe me copyright nga i nenshkruari.
Tema mbyllet.
Faleminderit per pjesmarrjen
Tchuss
Xfiles.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 11-12-2009 mė 13:45
Joooo keshtu nuk ka. Te japa shancen te sqarosh cfare u tha. S'e bere. Tani flas une une nepermjet te mendimeve tua.
Kur thote muslimani se Bibla qenka devijuar dhe per kete arsye Allahu (kinse Zoti) paska nderhyre per mbaruar kete devijim, atehere rezultat i patjetersueshem eshte se Islami ne qenka Krishterimi i vertete apo vazhdim i fjales se Krishtit.
Krishti qenka i deleguari origjinal i Allahut. Prandaj cdo gje qe historia deshmon te ardhur nga Krishti, qenka feja e Allahut. P.sh. pirja e veres (alkoholit). Sepse Allahu - sic thua ti - nuk eshte ne kunderthenie me Krishtin, por vetem me devijimet qe i behen Krishtit. Dhe Muhamedi qenka "pastruesi" i devijimeve. Qenka vetem Ndihmes-Krishti. Dhe si pasoje Kurani qenka ne gjitha ato pika i gabueshem, ne te cilat kundershton mendimet e (deshmuara qe jane te) Krishtit.
Ketu mbarojne thumbat. Dhe te jap keshillen:
S'mund te sulmosh nje gje, e cila eshte pjese perberese, imanente e nje gjeje qe mbron. Analizen e shprehjes "Tentoi gomari te nxjerre brinjet, i la edhe veshte" ta sugjeroj urgjentikisht.
*
Krijoni Kontakt