Dhe qe t'ja mbyllim gojen ujkut ... po ju le me nje pohim mbi temen...
http://www.forumishqiptar.com/showpo...postcount=7985
Dhe qe t'ja mbyllim gojen ujkut ... po ju le me nje pohim mbi temen...
http://www.forumishqiptar.com/showpo...postcount=7985
hahaha La Lune, paske qejf me u ngacmue me duketPostuar mė parė nga La Lune
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 09-12-2009 mė 15:36
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
nese mund te besh dicka per ate magnum mire nese jo ka dal prej rruges zotit..
Ne fakt ta marrim holle e holle une s'kam asgje me ty,edhe pse ti ishe i vetmi qe more guximin te shkruaje sado pak per aq sa munde ta mbrosh tezen tende..por u tregove i guximshem ne krahasim me te tjeret qe i perkasin te njejtit besim qe ke ti...mgjthate prap pak mashtrues mbetesh..
mir mi goc te qenka fiksuar qe jam mashtrues, por une te siguroj se po te me njihje ne jeten reale, do ndryshoje mendim.
Tani po te le te shijosh mendimin qe ke krijuar per mua ne virtualitet![]()
keto femrat e sotme jane te papara ne kete drejtim. shajne qe c'ke me te![]()
E niset mire, pse e qelbet .... ?
PSe cuditesh ti qe paganizmi eshte bashkuar me kristianizmin?E di ti qe dhe teoria e kurbanizmit te njeriut per perendite ka hyren ne kristianizme kur Zoti e ndaloi kete rit me kurbanin e Ibrahimit dhe historine e djalit te tij.Kurse kristianet harojne qe romaket i ofronin virgjereshat per nder te perendive.Po keshtu ne bibel permendet kurbanizimi ose me sakte flijimi i njerzve per perendite.Ky rit eshte futur ne kristianizem duke e bere Jezusin nje flijim per njerzit .Rasti me tipik i kompjimit eshte rasti i Prometeut qe u kryqezua sepse ndihmoi popullin.Po keshtu gjejme dhe teorine e trinitetit si nje teori pagane e shpikur nga greket ku Zoti sipas grekerve nuk ishte nje Zot unik por i ndare .Kete gje besojne dhe kristianet sot.Herkuli ose me mire te themi ajo figura mitologjike gjysem kale gjysem njeri Centauri eshte nje tjeter ide pagane e futur ne kristianizem.Dhe me ne fund Athina ose Venera perendesha e dashurise te paganeve na vjen me filozofine kristiane qe Zoti eshte Dashuri nderkohe qe Zoti eshte i dashuri dhe jo Dashuria.
Ka dhe te tjera psh Joshuan ia vune emrin Jezus per nder te Zeusit.Po keshtu kemi dhe shume e shume rite pagane te futura ne kristianizem .Edhe emri Krishter eshte nje shpikje pagane sepse Jezusi quhej Mesia ose Mesihu njeriu qe do te kaloje token ndersa keto filluan me vajosjen si rit pagan.Se ku e gjeten vajosjen ne bibel ai Zot e merr vesh.
Ne fund Pali e mbyll nje liber te shkruar prej tij dhe nxenesve te tij si nje liber prej Zotit prape ky nje rit pagan.
Rit pagan eshte dhe berja e Ikonave qe ndalohen ne ligjin teuratik te Mosiut me vdekje.Paganet merrnin guret dhe i benin figura pastaj i adhuronin.Pra me pak fjale realiteti pagan eshte pjese e krishterimit.
"Shoku Mjekesise"
Krijoni Kontakt