Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    *Ne zemer te kam babushi* Maska e *suada*
    Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Rruga shishe lagja tap :)
    Postime
    2,355
    Pershendetje Nestorp!

Bitte bitte
    Pak a shume i je afruar. Shume njerez nuk dine as ku i bie ky vend lol.
    Ekonomia ka ndjere pak luhatje. Mgjth nuk duhet te qahemi. Akoma ky vend eshte nje ''parajse e vogel''.
    Me gjithe qef do te tregoja me tej, por jam disi jashte teme. Se shpejti, meqe je kurioz, do te hap nje teme me detaje me te hollesishme dhe te ilustruara me foto.

Kalofsh bukur ne vazhdim!

Unaza sipas gishtit,dashura sipas shpirtit.

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga *nestorp*
    Ndoshta gaboj por pergjigja eshte Republika e Tirolit.Sic eshte Vatikani apo edhe San Marino ne mes te Romes ,ashtu eshte edhe Republika autonome e Tirolit miku im skuthi.
    Mikja ime Suada korigjom ,nqse kam gabuar!
    I
    skuthi_vogel ,nformacioni juaj rreth ketyre qyteteve shtet brenda Italy-s eshte i mangut.Por sa te rroj njeriu gjithmone meson i dashur.

Citim Postuar mė parė nga *suada*
    I nderuar nestorp!

Ne jemi ne Südtirol. Eshte province autonome. Nordi eshte i Austrise. Südtirol eshte as andej as ketej lol. Kjo toke eshte mare me zor nga Italianet Duke mbetur province autonome. Historia nuk te mbarur. Eshte shume e thelle. Ketu si italian dhe gjerman nuk shkojne aspak mire.

Gjate shekujve Alto-adige ose Südtirol kane pasur fasa te perseritshme te italianizimit.
    Pasi mbaroi lufta e pare boterore, Italia doli fitimtare nga kjo lufte, Tiroli u nda perseri. Para luftes vetem 3% e popullsise ishte deklaluar si popull italian.

Pas marrjes se pushtetit nga nazistet, u ndalua mesimi i gjuhes gjermane. U censurua i gjithe shtypi gjerman. Nazistet i nderruan mbiemrat duke ja italiniazuar.
    Mgjth se mesimi i gjuhes gjermane u vazhdua klandestinivisht.
    Afrimi i Hitlerit me Musolinin bene te shpresonin te gjithe ato qe i perkisnin gjuhes gjermane, qe shume shpejt do te kishin ndjekur fatin e tyre austriak.

Para nje viti u be nje propozim ku ''Italia'' ( i propozoi presidentit te provinces tone) donte qe Südtirol te mos ishte me prov autonome. Natyrisht kjo do te kishte sjellur shume rremuja ke ne. Pergjigja ishte jo nga presidenti.

Eshte shume e shume e gjate historia. Duhen muaj e muaj te tere me u shpjeguar lol.

Skuthi i vogel. Mjafton ne google te kerkosh Südtirol.

Ps: Me fal moderator qe dola jashte teme! Ky postim ska lidhje me temen.
    Suada qenke pak separatiste tiroleze dhe ti i nderuar "nestorp" gabohesh. Republika e Tirolit nuk ekziston, perveēse ne mendjen e ndonje separatisti austriak. Nuk ekziston asnje shtet midis Austrise dhe Italise. Behet fjale per krahinen (regione) me statut special te Trentino - Alto Adige, te kontrolluar plotesisht nga Republika e Italise, ku sistemi i pushtetit ekzekutiv (policia, ushtria, sistemi gjyqesor dhe taksat jo krahinore) jane te njejta si ne gjithe Republiken Italiane. Trentino - Alto Adige eshte plotesisht territor italian. Statusi special i krahines, nuk do te thote qe eshte qeveri me vehte. Ne Itali ekzistojne 5 krahina (regione) me statut special (Friuli-Venezia Giulia, Sardegna, Sicilia, Trentino - Alto Adige, Valle d’Aosta). Statuti special ka te beje me motivet etnike, kulturale dhe gjuhesore (kushtetuta garanton perdorimin e gjermanishtes si gjuhe zyrtare ne kete krahine). Data e 4 Nentorit 1918 festohet edhe ne Trentino - Alto Adige dhe ti Suada duhet t'a dish mjaft mire domethenien e kesaj date ...

@Moderatorit. Kerkoj ndjese per daljen jasht temes ...
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,355
    Eshte province autonome.
    Kjo toke eshte mare me zor nga Italianet Duke mbetur province autonome.
    Pasi mbaroi lufta e pare boterore, Italia doli fitimtare nga kjo lufte, Tiroli u nda perseri. Para luftes vetem 3% e popullsise ishte deklaluar si popull italian.
    Gjate shekujve Alto-adige ose Südtirol kane pasur fasa te perseritshme te italianizimit.

Citim Postuar mė parė nga skuthi_vogel Lexo Postimin
    Suada qenke pak separatiste tiroleze dhe ti i nderuar "nestorp" gabohesh. Republika e Tirolit nuk ekziston, perveēse ne mendjen e ndonje separatisti austriak. Nuk ekziston asnje shtet midis Austrise dhe Italise. Behet fjale per krahinen (regione) me statut special te Trentino - Alto Adige, te kontrolluar plotesisht nga Republika e Italise, ku sistemi i pushtetit ekzekutiv (policia, ushtria, sistemi gjyqesor dhe taksat jo krahinore) jane te njejta si ne gjithe Republiken Italiane. Trentino - Alto Adige eshte plotesisht territor italian. Statusi special i krahines, nuk do te thote qe eshte qeveri me vehte. Ne Itali ekzistojne 5 krahina (regione) me statut special (Friuli-Venezia Giulia, Sardegna, Sicilia, Trentino - Alto Adige, Valle d’Aosta). Statuti special ka te beje me motivet etnike, kulturale dhe gjuhesore (kushtetuta garanton perdorimin e gjermanishtes si gjuhe zyrtare ne kete krahine). Data e 4 Nentorit 1918 festohet edhe ne Trentino - Alto Adige dhe ti Suada duhet t'a dish mjaft mire domethenien e kesaj date ...

@Moderatorit. Kerkoj ndjese per daljen jasht temes ...
    Pershendetje skuthi!
    Nuk kontrrollohet aspak nga Italia. Te jesh i sigurte se une jetoj ketu prej 18 vjeteve. Shkolla me ka bere te studioj dhe historine e tirolit ose Alto adige. Kur thua Trentino, ajo zone eshte krahine tjeter Nuk ka te beje fare me ne.
    E di kush eshte ndryshimi i Alto adige dhe fjales Südtirol? Sepse gjermanet mbajten nga tirolo ( qe eshte ne austria qe definohet me emrin Nordtirol ) emrin Südtirol. Südtirol jemi ne dhe pjesa nord e ka Austria. Dikur ishte toke Austriake sic e deshmon dhe vete historia.
    Me tej urdhero hidhi nje sy ketij linku: http://www.provinz.bz.it/land/landes...ng/default.asp
    Nuk eshte e shkruar ''Provincia Autonome di trentino alto adige''

Varet nga Italia per policine dhe ushtrine. Persa i perket taksave dhe ekonomise JEMI KOMPLET AUTONOM, si dhe per ligjet me karakter provinciale.

Nuk thashe se eshte republike. Me siperkam cituar ato qe kisha shkruar une me pare. Po lexoj me vemendje cfare ke shkruar ti tani. Te pakten Nestorp nuk ngaterroi kekun me byrekun lol.

Trentino eshte region tjeter. Nese viziton ne google, aty ku behet kerkimi vendos fjalen: ''provincia autonona b'' dhe fjalet e tjera ti nxjerr vete. Automatikisht te shpie ke sito uficial. Nese veshtron mire, i ke ne 2 gjuhe, italisht dhe gjermanisht.

Persa i perket cfare shkrova une me siper, une tregova nje pjese historie pasi mbaroi lufta e pare boterore. Nuk jane aspak shpifje ose gjera te sajuara sepse eksiston dokumentazion. Mjafton nje sy historise dhe mbaroi filmi.

Se shpejti do te hap nje teme ku do te te informoj dhe me shume. Natyrisht te dhena te bazuara do te jene.

Edhe dicka tjeter: nuk eshte puna se jam separatiste Tirolese. Eshte thjesht llogjike. Pasi e kam studiuar historine, i kam dhene shume te drejte austriakeve. Shume e shume vite me pare, per kete cope vendi jane vrare e kacafytur italiane dhe austriake.
    Nejse, e lagu se lagu loool. Do mundohem qe kur te hap temen te sjell material sa me te detaliuar.
    Nderkohe te uroj te kalosh sa me bukur.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *suada* : 08-12-2009 mė 21:35

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anėtarėsuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Ai qė ecėn me koke pėrpjetė, bie nė gropė.
    entschuldigen Sie mir ...

po ajo qe ecen me kokeperpjete, ku bie??

Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,355
    Citim Postuar mė parė nga Duaje Siveten Lexo Postimin
    entschuldigen Sie mir ...

po ajo qe ecen me kokeperpjete, ku bie??
    Vlen njelloj per te dy gjinite!

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga *suada* Lexo Postimin
    Pershendetje skuthi!
    Nuk kontrrollohet aspak nga Italia. Te jesh i sigurte se une jetoj ketu prej 18 vjeteve. Shkolla me ka bere te studioj dhe historine e tirolit ose Alto adige. Kur thua Trentino, ajo zone eshte krahine tjeter Nuk ka te beje fare me ne.
    E di kush eshte ndryshimi i Alto adige dhe fjales Südtirol? Sepse gjermanet mbajten nga tirolo ( qe eshte ne austria qe definohet me emrin Nordtirol ) emrin Südtirol. Südtirol jemi ne dhe pjesa nord e ka Austria. Dikur ishte toke Austriake sic e deshmon dhe vete historia.
    Me tej urdhero hidhi nje sy ketij linku: http://www.provinz.bz.it/land/landes...ng/default.asp
    Nuk eshte e shkruar ''Provincia Autonome di trentino alto adige''

Varet nga Italia per policine dhe ushtrine. Persa i perket taksave dhe ekonomise JEMI KOMPLET AUTONOM, si dhe per ligjet me karakter provinciale.

Nuk thashe se eshte republike. Me siperkam cituar ato qe kisha shkruar une me pare. Po lexoj me vemendje cfare ke shkruar ti tani. Te pakten Nestorp nuk ngaterroi kekun me byrekun lol.

Trentino eshte region tjeter. Nese viziton ne google, aty ku behet kerkimi vendos fjalen: ''provincia autonona b'' dhe fjalet e tjera ti nxjerr vete. Automatikisht te shpie ke sito uficial. Nese veshtron mire, i ke ne 2 gjuhe, italisht dhe gjermanisht.

Persa i perket cfare shkrova une me siper, une tregova nje pjese historie pasi mbaroi lufta e pare boterore. Nuk jane aspak shpifje ose gjera te sajuara sepse eksiston dokumentazion. Mjafton nje sy historise dhe mbaroi filmi.

Se shpejti do te hap nje teme ku do te te informoj dhe me shume. Natyrisht te dhena te bazuara do te jene.

Edhe dicka tjeter: nuk eshte puna se jam separatiste Tirolese. Eshte thjesht llogjike. Pasi e kam studiuar historine, i kam dhene shume te drejte austriakeve. Shume e shume vite me pare, per kete cope vendi jane vrare e kacafytur italiane dhe austriake.
    Nejse, e lagu se lagu loool. Do mundohem qe kur te hap temen te sjell material sa me te detaliuar.
    Nderkohe te uroj te kalosh sa me bukur.

Suada me fal, une nuk permenda Provincen, por Regione. Me duket se e ngaterron ti kekun me byrekun. Lejen e qendrimit (pds) nuk e merr ne Questure ??? Questura varet nga Provinca apo nga Ministria e Brendshme ??? Nuk ka Compagnia di Carabinieri ne Alto Adige, Guardia di Finanza ??? IVA ne Alto Adige nuk eshte 20% ??? Agenzia delle Entrate varet nga Provinca apo Ministria e Ekonomise ??? Nuk perdor Kodin Fiskal apo keni sistem tjeter ne Province ??? Prokurori caktohet nga Provinca apo Shteti ???

Provinca e Alto Adige ben pjese ne Regione Trentino - Alto Adige dhe kjo eshte e sanksionuar ne kushtetuten e Republikes se Italise dhe varet 100% nga Italia. Provinca Autonome e Alto Adige nuk mund te miratoje asnje ligj provincial qe bie ndesh me statutin e Regione Trentino - Alto Adige. Autonomia me e gjere qe gezon e ngre pothuajse ne nivelin e nje regione, por gjithmone mbetet nje nga 105 provincat e Italise ...
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Citim Postuar mė parė nga *suada* Lexo Postimin
    Pershendetje Nestorp!

Bitte bitte
    Pak a shume i je afruar. Shume njerez nuk dine as ku i bie ky vend lol.
    Ekonomia ka ndjere pak luhatje. Mgjth nuk duhet te qahemi. Akoma ky vend eshte nje ''parajse e vogel''.
    Me gjithe qef do te tregoja me tej, por jam disi jashte teme. Se shpejti, meqe je kurioz, do te hap nje teme me detaje me te hollesishme dhe te ilustruara me foto.

Kalofsh bukur ne vazhdim!

Faleminderit *suada*.E po qenkam afruar pak.Gje e mire kjo.Mundohem sa mundem te lexoj nga pak per Europen lady *suada*,prandaj dim pak nga te gjitha.
    skuthi duhet ta besojme zonjen,sepse ajo paska vite qe jeton atje,potuajse eshte rritur atje.Sigurisht njohurite e saj jane te kompletuara per Sudtirolin.Megjithate do te jete gje e mire hapja e temes nga *suada*,ku do te mesojme shume gjera.
    Pastaj me elagu se lagu nuk duhet te merremi miqte e mij.Ajo eshte nje zonje seriozedhe ne duhet te sillemi si gentlemen te vertete karshi saj.

Tek tema tani.a i pate se si perlesheshin policet e rendit me ata te bashkise + deputetet.Po te pyes nje femije se te kujt jane ata police qe luftojne me njeri tjetrin ne Shqiperi cfare do t'ju themi?
    Disa te Saliut e disa te Edvinit.Po e lene namin topa-topa legenet!
    Have a nice evening lady *suada*!
    Edhe ti skuthi vogel po ashtu!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nestorp : 09-12-2009 mė 13:32

Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,355
    Citim Postuar mė parė nga skuthi_vogel Lexo Postimin
    Suada me fal, une nuk permenda Provincen, por Regione. Me duket se e ngaterron ti kekun me byrekun. Lejen e qendrimit (pds) nuk e merr ne Questure ??? Questura varet nga Provinca apo nga Ministria e Brendshme ??? Nuk ka Compagnia di Carabinieri ne Alto Adige, Guardia di Finanza ??? IVA ne Alto Adige nuk eshte 20% ??? Agenzia delle Entrate varet nga Provinca apo Ministria e Ekonomise ??? Nuk perdor Kodin Fiskal apo keni sistem tjeter ne Province ??? Prokurori caktohet nga Provinca apo Shteti ???

Provinca e Alto Adige ben pjese ne Regione Trentino - Alto Adige dhe kjo eshte e sanksionuar ne kushtetuten e Republikes se Italise dhe varet 100% nga Italia. Provinca Autonome e Alto Adige nuk mund te miratoje asnje ligj provincial qe bie ndesh me statutin e Regione Trentino - Alto Adige. Autonomia me e gjere qe gezon e ngre pothuajse ne nivelin e nje regione, por gjithmone mbetet nje nga 105 provincat e Italise ...
    Ti po thua hajde Baba te te tregoj arat!!!
    Njeriu kur nuk din meson. Ato qe te shkrova nuk i nxorra nga xhepi im. Nuk mund te modifikoj histori.
    Po te lexosh me vemendje te thashe qe forcat e rendit (perfshire financen) dhe ushtria jane te varura nga Italia.
    Mjafton te shohesh ne internet si e kemi ne karten e identitetit. Kur ne itali jane ne ngjyre kafe, ne i kemi jeshile ne 2 gjuhe.
    Po e le me kaq se sdua te prish temen. Jemi komplet jashte teme.
    Kalofsh bukur.

Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,355
    Citim Postuar mė parė nga nestorp Lexo Postimin
    Faleminderit *suada*.E po qenkam afruar pak.Gje e mire kjo.Mundohem sa mundem te lexoj nga pak per Europen lady *suada*,prandaj dim pak nga te gjitha.
    skuthi duhet ta besojme zonjen,sepse ajo paska vite qe jeton atje,potuajse eshte rritur atje.Sigurisht njohurite e saj jane te kompletuara per Sudtirolin.Megjithate do te jete gje e mire hapja e temes nga *suada*,ku do te mesojme shume gjera.
    Pastaj me elagu se lagu nuk duhet te merremi miqte e mij.Ajo eshte nje zonje seriozedhe ne duhet te sillemi si gentlemen te vertete karshi saj.

Tek tema tani.a i pate se si perlesheshin policet e rendit me ata te bashkise + deputetet.Po te pyes nje femije se te kujt jane ata police qe luftojne me njeri tjetrin ne Shqiperi cfare do t'ju themi?
    Mbrema Nestorp!
    Me turp e them se sa njoh historine e vendit ku jetoj, nuk njoh ate te shqiperise.
    Nuk kisha mundesi te studioja ne Shqiperi.
    Nejse.

Persa i perket temes; Nuk pashe se cfare ndodhi ne Shqiperi me forcat e rendit. Imagjinoj se cfare mund te kete ndodhur se ne Shqiptaret e kemi ne gjak te rrihemi dhe te kacafytemi lool (e kam fjalen kur ka mitingje etc etc)
    Me mire une tani qe nuk po shoh gje se cfare po ndodh atje

Kalofsh bukur dhe ti!

Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga nestorp Lexo Postimin

Policet e Bashkive nuk e njifkan pozicionin e tyre, nuk e dikan se Policia e Shtetit eshte mbi Policine Lokale. Nejse, pune policesh, barcaletat me ta nuk kane fund ...

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •