Close
Faqja 38 prej 55 FillimFillim ... 28363738394048 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 548
    Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ti mik me keto sjellje shitu dikun tjeter sepse unë as një hap nuk te lejoj. Fol per shkrimin dhe jo per autorin e shkrimit. Mos mendo se nuk po te lexojnë njerezit se ne secilin shkrim ti e perdorë metoden;e qatallon dhe i jep kahje tjeter shkrimit me qellime tash me te njohura te frymes se qoft largut dhe asnjëher nuk flet per shkrimin.

Pergjigju shkrimit tim dhe jo mue.

Jezusi lejoj qe njeriu ta adhuron apo jo?
    O zoteri, e para nuk je miku im e as une i yti, sepse te jesh mik me dike duhet ta respektosh, ti nuk e di ne ke mik kendej sepse vetem kcen e qirresh sikur vetem ti na din, kur absolut njohur ke nen zero. Prandaj nuk mund te flas per shkrimet me dike qe eshte ngjitur pas perkthimeve te nje prifit apo pas idologjise kishes, pa marre parasyshe shkrimet. Te kam thene dhe e them prap, nu kte pergjigjem qirrjeve te tua, se nuk ke respekt per askend. Perderisa nuk respekton askend, mos prit qe te tjeret te te pergjigjen. Keshtu qe nuk eshte se nuk dij te te pergjigjem, por me duhet te permbaj veten nga mekati dhe te te kthej ne te njejten monedhe. Me ty e kam mbyllur ashtu sic e ke mbyllur trurin ti dhe vetem akuzon e akuzon, shan e perqesh te tejeret por vete je .... nuk mund ta them, sepse jam me i krishter se ti

coptic
    Ndryshuar për herë të fundit nga coptic : 06-12-2009 më 09:44 Arsyeja: pak shtese
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    O zoteri, e para nuk je miku im e as une i yti, coptic

Sa mirë deshmon Zoti, unë jam pajtuar shumë moti se te ashtuquajturit deshmitarët e jehovait nuk me kan mik por disa anëtar te ketij forumi - aktiv edhe ne kete teme, nuk pajtuan me mua dhe kam marrur kritika ndaj tij, më tha se kinse toni77 "eshte gabim sespe mendon se nuk mund te jemi miq me t-bijt e genjeshtres", por kete e deshmove edhe ti vet. Ok. Pra kerkoj falje pse te quajta mik sepse unë dhe ti vertetë nuk mund te jemi miq. Të bijt e Hyjit të pagëzur në Shpirtin e shenjt - Zot dhe qe e besojnë ne Të, nuk mund të jenë miq me te bijt e djallit te frymezuar nga djalli qe nuk prajnë duek deshmuar Krishtin asgjë dhe duke genjyer mbi Zotin e JETES KRISHT, duke mohuar Frymen e Perendisë, prandaj, pajtoj dhe vertetë nuk jemi miq.

Unë kuptoj veshtirsitë në pergjigje sepse frmya e te keqit dhe genjeshtres asnjëher nuk mund te paraqitet para Frymes s ë Perendisë, them keshtu jo duke gjykuar dikënd pr doktrinat e erresires pasi qe Bibla na pershkruan disa reaste qe Krishti të jetë adhuruar. Pa marrë parasyshë arrogancen tënde, prap insistoj dhe jam i pa kalueshem ne kete pytje.

Nuk kerkohet ti drejtohesh personit qe shkruan gjë e zakosnshme nga ju, por pergjigju ketij shkrimi:

Jezusi nuk lejoj ap lejoj adhurimin ndaj Tij?

Të lexojmë:

I çuditshem na del Jezusi sipas teorive te ashtuquajturve D.J!!!

Si ka mundesi qe ky Jezusi "mos te jetë i drejt" sipas teorive te juaja? Jeni ju te pa drejtë dhe genjeshtarë apo eshte Jezusi?

Lexo dhe ndrite menden sepse ke një pelhurë te erresires në sy te ballit dhe t'ka zënë Driten. Dritë kjo qe pa të nuk bënë të notojsh shpirtnisht. Pelhura e cila ka per qellim qe njeriun mos ta lejoj ta njeh dhe ta shijoj Zotin e Vertetë në Krishtin.

Çudi??? Kur Pjetri ra para këmbve te Jezusit Ai nuk e kritikoj as nuk ia terheki verejtjen! Si ka mundesi te ndodhë kjo pasi qe dihet se kjo ishte e shkruar ne shkrime dhe per Jezusin ishte e njohur kjo gjë dhe kur dihet se Jezusi aspak nuk ishte tolerant nëse dikush vepron jasht planeve te Hyjit?

Lexo se si ne kete rast Jezusi heshtë sepse nuk ishte asgjë e jashtzakonshme per Perendinë:

8 Simon Pjetri, kur pa këtë, i ra ndër këmbë Jezusit dhe i tha: ``Zot, largohu prej meje, sepse jam njeri mëkatar``.

Lexo se si Jezusi ne këtë rast terhek verejtjen sepse ishte gjest ne kundershtim me Perendinë, bile shkon aq largë me kritikë sa e ne kete rast e quan Pjetrin djall!!

23 Por ai u kthye dhe i tha Pjetrit: ``Shporru prej meje, o Satan! Ti je një skandal për mua, sepse s`ke ndër mënd punët e Perëndisë, por punët e njerëzve``.

Tash ose jeni ju ata qe genjeni dhe e flliqt boten, ose eshte Jezusi një mashtrues dhe karrierist qe i pelqen qe njerzit ta adhurojnë.

Njëra po.

Unë kam zgjedhur te besoj se Krishti dhe ungjijt janë të verteta dhe qe Krishti nuk lejon të veproj dikush para syve të Tij në kundershtim me vullnetin e Atit, por ju jeni mashtrues dhe t'frymezuarit e Satanit; "Shporru prej meje, o Satan!"
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 06-12-2009 më 12:08
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Kur te mesosh cfare thote Bibla, hajde e diskutojme, Perderisa je i vetekenaqur me ate qe di, nuk mendoj se ia vlen te diskutohet me ty.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Coptic, nuk më ke bindur me përgjigjen tënde. Me të thënë të drejtën, nuk pres që të më bindësh, por as edhe nuk pres të të bind unë ty. Të dy kemi një pozicion të ndryshëm në të cilin ne i kemi ngulur rrënjët thellë, por të paktën të mundohemi të jemi të sinqertë aq sa mundet dhe t'i shohim pak gjërat në mënyrë asnjanëse.

Përse nuk më bind përgjigja jote? Për arsyen se fjala "proskineo" përdoret për të dyja rastet, edhe për përulje në shenjë respekti, por edhe për adhurim ndaj Perëndisë. Nëse fjala "proskineo" do përdorej vetëm për rastin e parë dhe për rastin e dytë do përdorej një fjalë tjetër, atëhere ti do kishe plotësisht të drejtë. Sepse, duke patur vetëm njërën fjalë, si mund të kutpojmë ne se kur përdoret për njërin rast dhe kur për tjetrin?

Kjo gjë mund të bëhet vetëm duke e parë fjalën në kontekstin biblik. Mua p.sh. nuk më kujtohet që në Dhjatën e Re të jetë përdorur kjo fjalë në shenjë respekti. Do thuash ti se për Jezusin ka ndodhur në shenjë respekti, por e thashë pra, ti nuk mund ta thuash këtë me një bindje të plotë përderi sa nuk kemi një rast tjetër plotësisht të qartë (siç kemi edhe në dhjatën e vjetër) dhe ku të jetë pranuar si normale. Ose është kritikuar, ose është bërë ndaj Jezusit ku edhe është pranuar.

Nuk e di në se më ke kuptuar qartë.

Megjithatë, unë kam edhe dy pyetje të tjera. Përse Jezusi fali mëkatet e të tjerëve kur dihet se pushtetin për të falur mëkate nuk e ka asnjë krijesë tjetër përveç Perëndisë? Judenjtë donin ta vrisnin Jezusin vetëm se ai u thoshte të tjerëve se mëkatet e tyre janë falur.

Pyetja e dytë është kjo: Si mund të ma interpretosh këtë varg?

"Unë jam Alfa dhe Omega, fillimi dhe mbarimi! Atij që ka etje unë do t`i jap si dhuratë nga burimi i ujit të jetës. Kush fiton do t`i trashëgojë të gjitha gjërat; dhe do të jem për të Perëndi dhe ai do të jetë për mua bir." (Zbulesa 21:6,7)

P.S. Harrova të të falenderoj për link-et që më dërgove. Ishin më se të nevojshme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 06-12-2009 më 14:09 Arsyeja: shtesë në postim
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ja një rast ku fjala "proskineo" përdoret për dikë tjetër përveç Jezusit apo Perëndisë.

Kur hyri Pjetri, Korneli i doli para, i ra ndër këmbë dhe e adhuroi.
    Por Pjetri e ngriti duke thënë: ''Çohu, edhe unë jam një njeri!''.(Veprat 10:25,26)

Përse i tha Pjetri Kornelit se edhe ai është njeri? Nga e kuptoi Pjetri se Korneli nuk e bëri si shenjë respekti, por e adhuroi atë si Perëndi? Por edhe si shenjë respekti ta bënte, dhe mendoj se Pjetri kështu e ka marrë edhe veprimin e Kornelit, përsëri atij nuk i lejohet që të adhurojë, qoftë edhe për shenjë respekti. Përse atëhere Jezusi nuk kishte problem që të adhurohej?

Hidhi një sy edhe këtij vargut:

dhe thoshte me zë të madh: ''Druani Perëndinë dhe i jepni lavdi, sepse ora e gjyqit të tij erdhi; adhuroni atë që bëri qiellin, dheun, detin dhe burimet e ujërave''.(Zbulesa 14:7)

Nëse nuk gabohem, ti e pranon se ishte Jezusi Ai që krijoji qiellin, dheun, detin dhe burimet e ujërave, apo jo? Nëse e pranon, atëhere do të të duhet të pranosh se edhe këtu, në këtë varg, i referohet Jezusit.

Coptic, me të vërtetë unë nuk mund të marr përgjgje brenda vetes, sado asnjanës të mundohem të tregohem.

Dua të shtoj edhe diçka tjetër. Le të supozojmë për një moment se ti ke të drejtë. Le të supozojmë se intepretimet e holla që ti bën, janë të vërteta. Por, interpretimet e tua, janë produkt i një studimi shumë të thellë, që një njeri i thjeshtë nuk mund t'i bëjë. Unë nuk kam aspak kundërshtim që ti e njeh Biblën shumë mirë. Por ty të duhet të bësh interpretime mbi interpretime që të nxjerrësh atë që ti beson. Mendo vetëm këtë gjë. Pjesa dërrmuese e popullsisë në shekullin e parë dhe jo vetëm, kanë qenë analfabetë dhe injorantë. Nëse atyre do t'i duhej të bënin këto lloj studimesh për të dalë në konkluzionin se Jezusi nuk ishte Zot, atëhere asnjëri prej tyre nuk do besonte.

Besimi në Krisht është një besim i thjeshtë, që ndodh në frymën e njeriut, jo në mendjen e tij. Dhe ky besim i serviret edhe njeriut më injorant në botë. Unë mendoj se juve nuk e keni gjetur këtë thjeshtësi.

Gjithsesi, jam në pritje të përgjigjeve ndaj pyetjeve të mia.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Se pari dua te them nje gje, sepse me ka ndihmuar edhe mua te jem asnjenes kur kam filluar te studioj shkrimet. Mos i beso interpretimeve te kujtdo cofshin, edhe atyre qe e dijne perfect hebraisht e greqisht. Sepse shpesh interpretimit jane te ndikuara nga prapavija fetare, kombetare apo politike. Dhe nuk te con te e verteta. Une personalisht kam studiuar shume gjera, por asnje nuk e kam marre per zemer menjeher, sepse sic thote nje proverb "I papervoji i beson cdo gjeje, por mendjeholli shqyrotn hapat e tij" (parafrazim, nuk e kujtoj sakte, me fal)

Prandaj, ajo qe dua te te them, eshte thjesht pergjigje per pyetjen, dhe arsyeja perse une e besoj keshtu apo ashtu. Ndersa ajo qe te inkurajoj dhe inkurajoj cdo njeri te beje, eshte qe ato qe beson, t'i kete te bazuara forte tek Fjala e Perendise.

Nuk eshte e nevojshme te dish gjuhet e vjetra apo gramatika apo histori per te kuptuar te verteten, mire e ke thene. Por puna eshte se ne kohen tone e verteta eshte mbeshtjellur me lloj-lloj velesh (interpretimesh) dhe nuk duhet ta pranojme shabllon ashtu. Ne te kaluaren, psh. fjala proskineo (meqe po diskutojme kete) nuk kishte debat pas vete, kuptohej qe kishte te bente me nderimin qe i behej dikujt te nje rangu me te larte. As nuk ksihte dyshim per shume doktrina, por kur hyri latinishtja, dhe kur kisha u nda ne prifterinj dhe laike, atehere filloi keqinterpretimi i gjerave, sepse njerezve te thjesht u kufizoheshin te drejtat edhe ne lidhje me Biblen.

Por falenderojme Perendine, se ashtu sic profetizoi vete Biri i Tij, Jezui, qe nuk do te mbetet gje pa u zbuluar dhe ato gjera qe ququqriteshin do te predikohen nga ballkonet. Une per vete e shoh kete plotesim ne teknologjine e fundit. Mund te besh kerkime online ne cdo biblioteke ku ka rrotulla e pergamena me shekuj te vjetra. Mund te krahasosh gjerat dhe te arrishe vete ne perfundim pa u ndikuar nga perkthimet.

P.sh. tani ka shume persona qe duan dhe kane guximin te fillojne nje interlinear (perkthim dhe studim fjale per fjale) te shkrimeve te krishtere ne gjuhet me te vjetra se greqishtja koine nga e cila jane bere shume perkthime. Jane keto coptic-sahidic, dialekte, qe tani besohet nga shume studiues qe kane qene gjuha e perdorur per te shkruar ungjijte dhe disa nga letrat e apostujve, qe pastaj jane perkthyer ne greqisht e hebraisht. Madje kjo gjuhe ka edhe shume nyja dhe pjese tjera gramatikore nga te cilat eshte e kufizuar koine-ja.
    Deri tani nuk ka marre guxim askush te provoje (une per vete nuk paragjykoj, por kam nje mendim personal perse). Shpresojme qe kjo gje do te behet shume shpejt, dhe madje do te zbuloje shume doktrina qe kane baze jashte Shkrimit te Shenjte. Per disa do te jete rrenuese, prandaj mbahet e frenuar akoma. Por i lutemi Perendise qe kjo te ndodhe, bashke me shenjat e tjera qe do te ndodhin ne ditet e fundit. Mos ki dert se cdo gje do te zbulohet, dhe kushdo qe eshte i sinqerte nuk do te mbetet jashte nga kongregacioni i Perendise, por me vjen keq per disa, qe e dijne se eshte gabim per disa gjera qe tashme jane zbuluar dhe dallohet si e bardha nga e zeza, dhe ngulin kembe.

Eshte shume e thjeshte e verteta, aq e thjeshte dhe aq e kuptueshme, sa per mua ka qene e habitshme. Sepse njerezimi duke futur tori te ndryshme ka komplikuar dhe ka peshtjelluar te tjeret te kuptojne te verteten. Te marrim vetem nje shembull: Kur u fut ne judaizem dhe krishterizem ideja e shpirtit te pavdekshem, filloi te binte ndesh me fundin e perjetshem. Dhe cfare ndodhi, pervec kesaj duheshin importuar edhe disa doktrina (efekte anesore), Ferri, Parajsa e Purgatori. Me pake fjale nese shpirti eshte i pavdekshem duhet te shkoje diku. Tani, ne kohet biblike, kjo gje ishte e thjeshte per t'u kuptuar, por gjate shekujve qe historia i njeh si Epoka e Erret, kisha ua ndaloi te kuptonin ate qe thone shkrimet, duke perdorur shkrimet ne latinisht, dhe perkthyer te njejten fjale here varr, here vdekje e here ferr. Keto perkthime pastaj i dhane jete doktrinave pagane, dhe kane vazhduar per shekuj.

Prandaj, ka kuptim ajo qe profetioi Danieli ne 12:10
    Shumë njerëz do të pastrohen, do të zbardhen dhe do të përsosen; por të pabesët do të veprojnë me pabesi dhe asnjë nga të pabesët nuk do të kuptojë, por do të kuptojnë njerëzit e ditur.

Prandaj, kur shkruaj ketu, nuk dua te perfshije interpretime te dikujt tjeter. As nuk e permenda Kullen e Rojes, e as Perkthimin Bota e Re nuk e kam permendur. Thjesht qe gjerat te mos marrin anim nga njera ane dhe te dale biseda jashte binareve. Nese hapi ndonje teme qe bazohet tek keto, do ta shkruaj gjithmone nga eshte marre materiali.

Tani t'i kthehemi pak asaj qeshtjes se proskineos
    Eshte e vertet qe fjala proskineo perdoret ne te dyja rastet, por konteksti tregon se cfare kuptimi ka. Sic kisha permendur edhe me pare, konteksti zbulon qellimin e proskineos. P.sh tek rasti i Pjetrit, se pari vete pjetri ishte i frymezuar dhe mund ta kuptonte se cfare qellimi kishte, sepse i ishte zbuluar edhe atij ne menyre hyjnore. Por ajo qe le te kuptohet vetem shkrimi, eshte se ne v.22 Korneli dhe familja e tij po pritnin dicka hyjnore, pershkak te paralajmerimit qe kishin marre. Pasta, Korneli nuk ishte nje Hebre, edhe sikur te ishte, mund te bente kete gabim (te perulej per te adhuruar) sic kishin bere dhe ishin ndaluar te bejne te tjeret. Korneli duket se as nuk e njihte qellimin e engjejve, as kishte pasur me pare takim, kuptohet nga vargu 30. Pastaj, eshte nje gjest per t'u imituar ajo qe beri Pjetri. Edhe pse Korneli ne fakt mund te mos i kishte bere akt adhurimi fetar, ai mund ta konsideronte Pjetrin si me te larte, ndersa ai nuk pranon. Tregon qe nuk eshte ai qe eshte caktuar te gjykoj kend, as mbret, sic tregohet me vone ne po te njejtin kapitull. Ai eshte thjesht sherbetor, sic do te ishte edhe ai pak me vone.

Prandaj, interesante nje gje qe lexova ne internet nga wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Proskynesis

Mendoj qe ia vlene t'i hedhesh nje sy. Atje tregohet madje edhe prejardhja dhe akti qe simbolizonte kjo fjale tek persianet.

coptic
    Ndryshuar për herë të fundit nga coptic : 07-12-2009 më 06:51 Arsyeja: Shtese

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin

......Prandaj, kur shkruaj ketu, nuk dua te perfshije interpretime te dikujt tjeter. As nuk e permenda Kullen e Rojes, e as Perkthimin Bota e Re nuk e kam permendur. Thjesht qe gjerat te mos marrin anim nga njera ane dhe te dale biseda jashte binareve. Nese hapi ndonje teme qe bazohet tek keto, do ta shkruaj gjithmone nga eshte marre materiali.....
    coptic
    Per cfar shkruaj me poshte,nuk kam per qellim te denigroj njeriun.
    Por te jape nje Zbulese Frymore me pasterti,se c'far perfaqeson pjesa fetare e Antikrishtit qe quhet "Deshmitaret e Jehovait"
    Prandaj ju thoja : qe doktrina e Dsh. e Jeh.s'eshte gje tjeter vec ujq me lekur qingji.
    .....Prandaj une shkruajta qe ju jeni : "Arme" dhe cels i ndryshkur ""nga lashtesia.
    Por harrova te thoja se eshte i lare me "flori te rreme",pra mund te genjehet njeriu kollaj sot.
    Shkurt instrument i engjellit te rene i sfiduar nga Jezus Krishti! nje here e pergjithmone). Ujk me lekure engjelli.
    Thelbin tuaj, koncentratin ju e keni dhe e shpalosni tek "Kulla e Rojes" dhe "Bota e Re"',ndryshe nga cfar perballeni ketu ne debat me te Krishteret!
    Ju kur perballeni me Ne, diskutoni me argument per Biblen,dhe veten e quani te "Krishtere"!
    Pastaj mbasi rekrutoni njerez i mesoni : " Qe ata jane Dsh.Jh",dhe i devijoni ne menyre indirekte shpetimin e tyre, qe nuk eshte "Rruga e Ngushte " qe mesoi Jezus Krishti" por Jehova! : ^lulja3 (prandaj ju them qe jeni ujq me lekure qingji)
    Interpretoni sa te doni.e c'far te doni.
    Kushdo qe nuk predikon "Rrugen e Ngushte"cmimin e Gjakut te Paguar nga Jezus Krishti", eshte ne" bulevard "!
    Qe mund te te coje ku te kesh qef , por jo ne "Mreterine e Qiellit" !
    Njerezve qe besojne ne mashtrimin tuaj shum te madh, ju ju jepni liber tjeter te studjojne,me zberthime e komente qe deformojne mesazhet Frymore te Bibles.(prandaj ju jeni ujq me lekure qingji)
    Perkthimi "Bota e Re"prezanton moralin e genjeshtert qe qenka e realizueshme ne kete kohe duke ndjekur e jetuar me Dsh. Jeh.
    Me ato kinezerite qe me kujtojne revistat e socjalizmit qe i prezantonte botes, shqiptaret e lumtur nen "kujdesin" e "dashurine"e Nenes Parti!
    Kurse ju nen "kujdesin" dhe "dashurine" e Babe Jehoves"!.
    Pra i pari ishte sistem i Zbatuar(Satanik, vjedhja e modelit Biblik )i pershtatur mbi nje shtet Ateist.
    Dhe i dyti eshte sistem i Zbatuar(satanik, shtrembrimi i mesazhit te Lajmit te Mire)mbi nje sitem shpirteror Fetar.i fuqishem deri ne Ditet e Fundit!
    Ndersa "Kulla e Rojes" eshte ofrimi qe u behet njerezve per "frutat e pjekura te "Pemes se Dijes" te "mires dhe te keqes" .
    "Kulla e Rojes" eshte pikerisht simboli i Vendit qe ruhet koncentrati i kesaj Peme!
    Pra akoma me qarte ju jeni nder ruajtesit me te sofistikuar te Pushtetit Satanik ne Toke!
    Dhe ju bashke me Kullen Tuaj dhe princin tuaj nuk do ta shijoni kurre Mbreterine Qiellore!

Shume nuk rrine ne Drite se nuk jane Bij te Drites,por jane Bij te Erresires!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 07-12-2009 më 09:49

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga coptic
    Ndersa ajo qe te inkurajoj dhe inkurajoj cdo njeri te beje, eshte qe ato qe beson, t'i kete te bazuara forte tek Fjala e Perendise.
    Coptic, të njëjtën gjë që ke thënë ti më sipër e thonë të gjitha denominacionet e krishtera. Të gjithë thonë se besimi i tyre është i bazuar fort tek Fjala e Perëndisë. Dhe megjithatë, të gjithë e kemi parë katandjen e tyre.

Pra mua, kjo nuk më thotë asgjë. E di si është puna? E Vërteta nuk është diçka që mund të mësohet. E Vërteta është një Person. Fjala e Perëndisë, nuk është një libër që lexohet. Fjala e Perëndisë, është një Person. Kush do që ka këtë Person, ka të Vërtetën. Kushdo që ka këtë Person ka Vetë Fjalën.

Nuk më thua? Me që ra fjala, ti e ke këtë Person? Dua të them, a banon Ai Person Brenda teje?

Ne te kaluaren, psh. fjala proskineo (meqe po diskutojme kete) nuk kishte debat pas vete, kuptohej qe kishte te bente me nderimin qe i behej dikujt te nje rangu me te larte. As nuk ksihte dyshim per shume doktrina, por kur hyri latinishtja, dhe kur kisha u nda ne prifterinj dhe laike, atehere filloi keqinterpretimi i gjerave, sepse njerezve te thjesht u kufizoheshin te drejtat edhe ne lidhje me Biblen.
    Ti e ke thënë edhe vetë në shkrimet e mëparshme si edhe në pasazhin e mëposhtëm se fjala proskineo kishte dy kuptime, jo vetëm atë të nderit të dikujt të një rangu më të lartë. Si e tillë, duhej të kuptohej, siç e thua ti, vetëm brënda kontekstit.

E kam sqaruar një herë, duke e parë këtë veprim në kontekstin e Dhjatës së Re, unë shoh se ky xhest nuk pranohet në asnjë mënyrë, sido që të jetë. Pra, në Dhjatën e Re, nuk kemi as edhe një shembull të adhurimit në shenjë nderimi dhe që të pranohet si normale, ashtu siç pranohej në Dhjatën e Vjetër.

Eshte e vertet qe fjala proskineo perdoret ne te dyja rastet, por konteksti tregon se cfare kuptimi ka. Sic kisha permendur edhe me pare, konteksti zbulon qellimin e proskineos. P.sh tek rasti i Pjetrit, se pari vete pjetri ishte i frymezuar dhe mund ta kuptonte se cfare qellimi kishte, sepse i ishte zbuluar edhe atij ne menyre hyjnore. Por ajo qe le te kuptohet vetem shkrimi, eshte se ne v.22 Korneli dhe familja e tij po pritnin dicka hyjnore, per shkak te paralajmerimit qe kishin marre. Pastaj, Korneli nuk ishte nje Hebre, edhe sikur te ishte, mund te bente kete gabim (te perulej per te adhuruar) sic kishin bere dhe ishin ndaluar te bejne te tjeret. Korneli duket se as nuk e njihte qellimin e engjejve, as kishte pasur me pare takim, kuptohet nga vargu 30. Pastaj, eshte nje gjest per t'u imituar ajo qe beri Pjetri. Edhe pse Korneli ne fakt mund te mos i kishte bere akt adhurimi fetar, ai mund ta konsideronte Pjetrin si me te larte, ndersa ai nuk pranon. Tregon qe nuk eshte ai qe eshte caktuar te gjykoj kend, as mbret, sic tregohet me vone ne po te njejtin kapitull. Ai eshte thjesht sherbetor, sic do te ishte edhe ai pak me vone.
    E dija që do përdorje këtë argument, por thashë të pres që ta përdorësh pastaj të sjell kundër argumentin. Është e vërtetë se këtu kemi të bëjmë me dy njerëz të një rangu. Si i tillë, Pjetri nuk mund të pranonte të adhurohej/nderohej. Por mos harro se kemi edhe rastin e engjëllit tek Zbulesa. Këtu nuk kemi të bëjmë me dy krijesa të njëjta. Jeta ëngjëllore është më e lartë se ajo njerëzore. Megjithatë, përsëri, ëngjëlli, nuk pranon që t'i bëhet ky adhurim.

Pra, edhe një herë. Duke e parë çështjen në kontekstin e Dhjatës së Re, unë dal në konkluzionin se nëse Jezusi do ishte krijesë, Ai nuk do pranonte në asnjë mënyrë që të merrte lavdinë e Perëndisë.

Coptic, nuk i je përgjigjur akoma kësaj pyetje:

Pyetja e dytë është kjo: Si mund të ma interpretosh këtë varg?

"Unë jam Alfa dhe Omega, fillimi dhe mbarimi! Atij që ka etje unë do t`i jap si dhuratë nga burimi i ujit të jetës. Kush fiton do t`i trashëgojë të gjitha gjërat; dhe do të jem për të Perëndi dhe ai do të jetë për mua bir." (Zbulesa 21:6,7)

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    Per cfar shkruaj me poshte,nuk kam per qellim te denigroj njeriun.
    Por te jape nje Zbulese Frymore me pasterti,se c'far perfaqeson pjesa fetare e Antikrishtit qe quhet "Deshmitaret e Jehovait"
    Prandaj ju thoja : qe doktrina e Dsh. e Jeh.s'eshte gje tjeter vec ujq me lekur qingji.
    .....Prandaj une shkruajta qe ju jeni : "Arme" dhe cels i ndryshkur ""nga lashtesia.
    Por harrova te thoja se eshte i lare me "flori te rreme",pra mund te genjehet njeriu kollaj sot.
    Shkurt instrument i engjellit te rene i sfiduar nga Jezus Krishti! nje here e pergjithmone). Ujk me lekure engjelli.
    Thelbin tuaj, koncentratin ju e keni dhe e shpalosni tek "Kulla e Rojes" dhe "Bota e Re"',ndryshe nga cfar perballeni ketu ne debat me te Krishteret!
    Ju kur perballeni me Ne, diskutoni me argument per Biblen,dhe veten e quani te "Krishtere"!
    Pastaj mbasi rekrutoni njerez i mesoni : " Qe ata jane Dsh.Jh",dhe i devijoni ne menyre indirekte shpetimin e tyre, qe nuk eshte "Rruga e Ngushte " qe mesoi Jezus Krishti" por Jehova! : ^lulja3 (prandaj ju them qe jeni ujq me lekure qingji)
    Interpretoni sa te doni.e c'far te doni.
    Kushdo qe nuk predikon "Rrugen e Ngushte"cmimin e Gjakut te Paguar nga Jezus Krishti", eshte ne" bulevard "!
    Qe mund te te coje ku te kesh qef , por jo ne "Mreterine e Qiellit" !
    Njerezve qe besojne ne mashtrimin tuaj shum te madh, ju ju jepni liber tjeter te studjojne,me zberthime e komente qe deformojne mesazhet Frymore te Bibles.(prandaj ju jeni ujq me lekure qingji)
    Perkthimi "Bota e Re"prezanton moralin e genjeshtert qe qenka e realizueshme ne kete kohe duke ndjekur e jetuar me Dsh. Jeh.
    Me ato kinezerite qe me kujtojne revistat e socjalizmit qe i prezantonte botes, shqiptaret e lumtur nen "kujdesin" e "dashurine"e Nenes Parti!
    Kurse ju nen "kujdesin" dhe "dashurine" e Babe Jehoves"!.
    Pra i pari ishte sistem i Zbatuar(Satanik, vjedhja e modelit Biblik )i pershtatur mbi nje shtet Ateist.
    Dhe i dyti eshte sistem i Zbatuar(satanik, shtrembrimi i mesazhit te Lajmit te Mire)mbi nje sitem shpirteror Fetar.i fuqishem deri ne Ditet e Fundit!
    Ndersa "Kulla e Rojes" eshte ofrimi qe u behet njerezve per "frutat e pjekura te "Pemes se Dijes" te "mires dhe te keqes" .
    "Kulla e Rojes" eshte pikerisht simboli i Vendit qe ruhet koncentrati i kesaj Peme!
    Pra akoma me qarte ju jeni nder ruajtesit me te sofistikuar te Pushtetit Satanik ne Toke!
    Dhe ju bashke me Kullen Tuaj dhe princin tuaj nuk do ta shijoni kurre Mbreterine Qiellore!

Shume nuk rrine ne Drite se nuk jane Bij te Drites,por jane Bij te Erresires!
    Nuk eshte se me prek me komentin, por me prek vertet me ato qe thua, sepse i thua ashtu sic i ke degjuar apo lexuar. Jo sic jane ne te vertete. Prandaj, nese ke ndonje gje per te diskutuar per te ndertuar jemi jo per te rrenuar besimin e askujt. Mua me vjen mire qe te pakten beson ne shpreblesen e Zoterise tone Jezu Krishtit. Per te tjerat te uroj studim te mbare, dhe kam besim te plote se Perendia i Plotfuqishem nuk do te lere pa drejtuar ne rrugen e tij, ate qe me zell e kerkon dhe me zemer te sinqerte e deshiron meshiren e tij.

coptic

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Coptic dhe une dikur e kisha te veshtire te besoja se Jezusi eshte Perendia , por Ai ma zbuloi kete.

Une do te sugjeroja te lexoje librin "Hipoteza mbi Krishtin" te Vittorio Messorit. Thjesht nje sugjerim qe dhe mund te mos e pranosh
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 38 prej 55 FillimFillim ... 28363738394048 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •