Close
Faqja 39 prej 55 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 548
    Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Coptic dhe une dikur e kisha te veshtire te besoja se Jezusi eshte Perendia , por Ai ma zbuloi kete.

Une do te sugjeroja te lexoje librin "Hipoteza mbi Krishtin" te Vittorio Messorit. Thjesht nje sugjerim qe dhe mund te mos e pranosh
    Faleminderit per keshillen, ama preferoj te lexoj dhe te studioj me shume Biblia Hebraica dhe Westcott&Hort Shkrimet Greke.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Nuk eshte se me prek me komentin, por me prek vertet me ato qe thua, sepse i thua ashtu sic i ke degjuar apo lexuar. Jo sic jane ne te vertete. Prandaj, nese ke ndonje gje per te diskutuar per te ndertuar jemi jo per te rrenuar besimin e askujt. Mua me vjen mire qe te pakten beson ne shpreblesen e Zoterise tone Jezu Krishtit. Per te tjerat te uroj studim te mbare, dhe kam besim te plote se Perendia i Plotfuqishem nuk do te lere pa drejtuar ne rrugen e tij, ate qe me zell e kerkon dhe me zemer te sinqerte e deshiron meshiren e tij.

coptic
    Nuk te kuptova je prekur apo jo?

Jemi gjithmone brenda nje bisede Frymore( biseda ime ndaj teje nuk behet ndaj personit tend ,por ndaj " personit" qe flet nga brenda teje,ai qe ZOTIN TIM guxon ta etikoje Zoteri)
    -Une kam nje jete te gjalle me Jezus Krishtin.
    - Ai jeton ne mua dhe une Brenda Tij.
    - Pra c'far them une eshte po aq e gjalle dhe prezente!
    - Ai eshte Prezent ne Jeten e Gjalle e Frymore tek cdo i Krishtere, qe ka Jete ne Te!
    -Ajo jete e gjalle qe kam une, ti nuk mund ta" kuptosh".Prandaj dhe nuk te "prekin"ato!
    -Sepse Ai nuk jeton tek ty.
    Per ty, Ai eshte nje personazh historik qe realisht s'ka ndonje rendesi te vecante thesht , duhet qe te justifikoheni tek njerzit per ti thene qe jeni te Krishtere .....
    -Une nuk mund te konsumoj Argumente pa fund sic lodhet Markos1.
    Mund te them qe :
    -Zoti Jone Jezus Krishti me Shkrimin perpara, ju fliste mesuesve dhe farisejve brenda ne Tempullin e Jeruzalemit...
    A kuptuan gje ata?......
    Pergjigja : -E kryqezuan per blasfemi se quajti vehten Perendi dhe Bir i Perendise ,
    I "cmendur" se deklaroi qe : ishte para Abrahamit,Moisiut dhe Davidit!!
    A mund t'a kuptosh ti kete (kur nuk te eshte zbuluar)?..JO..JO..JO!!
    -Keshtu mund te them se po te ishe ti tek Golgota ,ate dite, do te ishe bashke me mesuesit dhe farisejte i zemeruar per kete "Marangoz te cmendur",qe po blasfomonte duke e quajtur veten Perendi!
    I bindur se e meritonte denimin dhe do te bertisje edhe ti qe po vihej ne vend drejtesia e Perendise : "Kryqezoheni" "Kryqezoheni"!!
    Perseri ne emer te Frymes se Shenjte te Deklaroj : se kete thirrje pra "te Kryqezohet" nuk eshte nga ty.
    -Eshte "urdher "qe te vjen nga zoti jot qe jeton brenda teje!

p.s.nuk eshte bisede kunder teje por frymes qe jeton e fuqishme brenda teje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 07-12-2009 më 14:53

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    E di?! Faleminderit, por nuk po perpiqem te te bej te besosh se kush jeton brenda meje, dhe ne fakt me pelqen qe "Zoti" yt nuk qenka. Por te mos i futemi me shume ketij muhabeti. Ne po diskutojme dicka, dhe ajo qe po sjell eshte Bibla, ndersa ti thua se nuk duhet te bazohem tek ajo? Sepse sipas teje pastaj jam farise?! Absurde! Fjala e frymezuar e Perendise, e cila deshmon per Krishtin Zoteri te Zoterinjve dhe Mbret te Mbreterve, te duket e pavlere sepse pret qe ne menyre hyjnore te te vije Krishti?

Lexo kete pastaj flasim!
    Romakeve 10:13-14
    13 Në fakt: ``Kushdo që do ta thërrasë emrin e Zotit do të shpëtohet``.
    14 Si do ta thërrasin, pra, atë, të cilit nuk i besuan? Dhe si do të besojnë tek ai për të cilin nuk kanë dëgjuar? Dhe si do të dëgjojnë, kur s`ka kush predikon?

Gjeje vete se per cilin "Zot" e ka fjale Pali.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin

Coptic, nuk i je përgjigjur akoma kësaj pyetje:

Pyetja e dytë është kjo: Si mund të ma interpretosh këtë varg?

"Unë jam Alfa dhe Omega, fillimi dhe mbarimi! Atij që ka etje unë do t`i jap si dhuratë nga burimi i ujit të jetës. Kush fiton do t`i trashëgojë të gjitha gjërat; dhe do të jem për të Perëndi dhe ai do të jetë për mua bir." (Zbulesa 21:6,7)
    Nuk e dij pse ka nevoje per interpretim. Krahasoje me Zbulesen 1:8. I vetmi qe ne shkrime ka titullin Perendi i Plotfuqishem, eshte Jehovai, Jezui nuk eshte quajtur kurre. Edhe pse ne shkrime hebraike dhe greke eshte perdorur fjala perendi per njerezit me pushtet, dhe per Krishtin si perendi i fuqishem, per Perendine Jehova eshte perdorur Perendi i Plotfuqishem.

Nuk kam shume kohe tani, per te tjerat, por do te shpjegoj arsyen perse besoj qe Gjoni po bente nje akt ndryshe nga Korneli, sidomos per shkak te pozites qe ka Gjoni ne vegim.

Coptic

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    Per ty, Ai eshte nje personazh historik qe realisht s'ka ndonje rendesi te vecante thesht ,
    Ou, tani me del me i fuqishem se Krishti ti or burre, sepse e din cfare kam ne zemer. Te te them nje gje?! Krishtin e dua dhe e nderoj me shume se ti, sepse nuk dal ta shaj para njerezve, as te blasfemoj per gjera qe ai nuk ka bere e thene. Madje perpiqem te imitoj shembullin e tij ne jeten time, ashtu sic na keshillon vete Bibla. Nese nuk te pelqejne keto, me vjen keq jane gjera te krishteresh keto.

-Zoti Jone Jezus Krishti me Shkrimin perpara, ju fliste mesuesve dhe farisejve brenda ne Tempullin e Jeruzalemit...
    A kuptuan gje ata?......
    Pergjigja : -E kryqezuan per blasfemi se quajti vehten Perendi dhe Bir i Perendise ,
    Pergjigja e sakte, e pyetjes qe bere eshte kjo: E kuptuan, madje shume mire. Sepse ata po e prisnin, dhe vete pohonin qe askush nuk kishte bere me shume shenja. Por e di pse e kryqezuan? Jo se nuk kuptuan, por nuk donin qe klasa prifetrore te perfundonte misionin e tyre ne tempullin tokesor, nuk deshironin qe tempulli i tyre simbolik te hiqej, sepse u hiqej pushteti. E njejta gje ndodhe me shume njerez sot, e kuptojne te verteten, por duan me shume respektin e njerze se sa lavdine e Perendise.

coptic

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Coptic, në radhë të parë do doja të dija nëse beson se Krishti banon në ty. Ta kam bërë këtë pyetje më sipër por nuk i je përgjigjur ende.

Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Nuk e dij pse ka nevoje per interpretim. Krahasoje me Zbulesen 1:8. I vetmi qe ne shkrime ka titullin Perendi i Plotfuqishem, eshte Jehovai, Jezui nuk eshte quajtur kurre. Edhe pse ne shkrime hebraike dhe greke eshte perdorur fjala perendi per njerezit me pushtet, dhe per Krishtin si perendi i fuqishem, per Perendine Jehova eshte perdorur Perendi i Plotfuqishem.

Nuk kam shume kohe tani, per te tjerat, por do te shpjegoj arsyen perse besoj qe Gjoni po bente nje akt ndryshe nga Korneli, sidomos per shkak te pozites qe ka Gjoni ne vegim.

Coptic
    Nuk prisja se akoma edhe fjalën Perëndi do ta shihje në një kuptim tjetër. Është me të vërtetë mahnitëse mëyra se si insiston të mohosh atë që duket më se qartë. Sinqerisht të them më ke mahnitur dhe shtangur.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    [QUOTE=marcus1;2511541]Coptic, të njëjtën gjë që ke thënë ti më sipër e thonë të gjitha denominacionet e krishtera. Të gjithë thonë se besimi i tyre është i bazuar fort tek Fjala e Perëndisë. Dhe megjithatë, të gjithë e kemi parë katandjen e tyre.
    [\QUOTE]
    Jo, nuk e dij ta thote ndokush keshtu. Tani e di se thone qe bazohen tek Bibla, por shpesh shoh me syte e mi qe nuk i nxitin ta lexojne dhe ta kuptojne ate vete. Ose nuk jane shume te sinqerte, sepse as qe u ndihmojne ta kuptojne. Nje familje katolike qe kam komshi ketu, kur i kam pyetur a eshte Jezui Perendia apo Biri i Perendise, nuk ka ditur cfare te me thote, sepse ka thene qe nuk e kupton mire. Pastaj, as nuk e kuptone qe duhej adhuruar Jezui, ajo thoshty Hyji duhet me u adhuru, por Jezuin e nderojme. Kjo tregon qe as doktrinen e tyre nuk ua mesojne sic duhet.

[QUOTE]

Pra mua, kjo nuk më thotë asgjë. E di si është puna? E Vërteta nuk është diçka që mund të mësohet. E Vërteta është një Person. Fjala e Perëndisë, nuk është një libër që lexohet. Fjala e Perëndisë, është një Person. Kush do që ka këtë Person, ka të Vërtetën. Kushdo që ka këtë Person ka Vetë Fjalën.

Nuk më thua? Me që ra fjala, ti e ke këtë Person? Dua të them, a banon Ai Person Brenda teje?
    [\QUOTE]

Tani sa per te verteten, nese do te ishte Krishti qe del dhe predikon do te binte ndesh me komplet qellimin e Perendise. Perse u shkruan shkrimet (qe te deshmonin per ardhjen e Krishtit-shpetimtarit), perse erdhi Krishti (qe te zbulonte te verteten dhe te hapte rrugen per shpetim-quhet Deshmitari i Besueshem dhe i Drejte), perse kemi shkrimet (sipas teje, nuk na duhen). Kjo nuk eshte e logjikshme, as kerkese e vete Perendise. Ja cfare frymezoi Ai te shkruhet - 2 Tim 3:16, 17

Ato flasin per te verteten, sepse u shkruan nga fryma e se vertetes, dhe ato nuk japin jete ne vetvete por zbulojne rrugen e jetes.

Ndersa per Zbulesen 3:20. Eshte mire te lexosh perseri kontekstin, te shpjegon vete Bibla cfare domethenie ka, dhe ku do te hyje e cfare do te beje ky Person.
    [QUOTE]

Ti e ke thënë edhe vetë në shkrimet e mëparshme si edhe në pasazhin e mëposhtëm se fjala proskineo kishte dy kuptime, jo vetëm atë të nderit të dikujt të një rangu më të lartë. Si e tillë, duhej të kuptohej, siç e thua ti, vetëm brënda kontekstit.

E kam sqaruar një herë, duke e parë këtë veprim në kontekstin e Dhjatës së Re, unë shoh se ky xhest nuk pranohet në asnjë mënyrë, sido që të jetë. Pra, në Dhjatën e Re, nuk kemi as edhe një shembull të adhurimit në shenjë nderimi dhe që të pranohet si normale, ashtu siç pranohej në Dhjatën e Vjetër.

[\QUOTE]
    Nuk e paske lexuar komentin tim komplet, ishte vete ilustrimi i Jezuit atje nje nga rastet kur i behet proskieno mbretit. Sa per tjera raste, me trego diku ku perkulen dhe perdoret tjeter fjale. Per vete nuk kujtoj ndonje fjale tjeter.

E dija që do përdorje këtë argument, por thashë të pres që ta përdorësh pastaj të sjell kundër argumentin. Është e vërtetë se këtu kemi të bëjmë me dy njerëz të një rangu. Si i tillë, Pjetri nuk mund të pranonte të adhurohej/nderohej. Por mos harro se kemi edhe rastin e engjëllit tek Zbulesa. Këtu nuk kemi të bëjmë me dy krijesa të njëjta. Jeta ëngjëllore është më e lartë se ajo njerëzore. Megjithatë, përsëri, ëngjëlli, nuk pranon që t'i bëhet ky adhurim.

Pra, edhe një herë. Duke e parë çështjen në kontekstin e Dhjatës së Re, unë dal në konkluzionin se nëse Jezusi do ishte krijesë, Ai nuk do pranonte në asnjë mënyrë që të merrte lavdinë e Perëndisë.
    Tani jane disa gjera pak me te thella, qe shume njerez i ngaterrojne. Por ne fillim te Zbuleses, Gjoni thote: Isha në Frymë ditën e Zotit (Zbulesa 1:10)
    Apo per ta kuptuar me sakte sipas nje perkthimi me te ri: "Nen fuqine e Frymes u gjenda ne diten e Zoterise" (God's Word Version - 1995)

Prandaj, nuk dua te ju futem shpjegimeve, dua te te le vete te medosh, ne cfare pozite mendon se ishte Gjoni kur po shikonte ato gjera? Si nje njeri? Apo si nje qenie tjeter?

coptic

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Coptic,

A banon Krishti brenda teje?
    Po apo JO?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Coptic,

A banon Krishti brenda teje?
    Po apo JO?
    Nese do te ma premtonte qe do te banoje, a nuk do te banonte? Ndryshe do te dilte genjeshtar, qe ne fakt nuk eshte. Cilin shkrim ti perdor per te arsyetuar se e ke Krishtin brenda teje?

Sa po te paguan qerane ty?

coptic
    Ndryshuar për herë të fundit nga coptic : 08-12-2009 më 06:44

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ok, po e marr si JO kete!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 39 prej 55 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •