Close
Faqja 40 prej 55 FillimFillim ... 30383940414250 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 391 deri 400 prej 548
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Nese do te ma premtonte qe do te banoje, a nuk do te banonte? Ndryshe do te dilte genjeshtar, qe ne fakt nuk eshte. Cilin shkrim ti perdor per te arsyetuar se e ke Krishtin brenda teje?

Sa po te paguan qerane ty?

coptic

Faktikisht Hyji nuk banon në ty, këtë e kam konstatuar dhe e ke konfirmuar ti disa herë. Ne ty dhe brenda teje banon hyji i keq qe quhet djall dhe qe vetem erresirë sjellë. Ai është kunder shkrimeve, kunder te së Vertetes - kunder Hyjit. Per ata as ti dhe asnjëri qe i fry ai ne vesh nuk ka se si ta pranon Hyjin brenda vetit.

Ndersa se a ka premtua Jezusi lexoje, tash ose ti po rrenë ose Krishti, unë kamzgjedhur ti besoj Jezusit e jo djallit qe banon ne ty.

Lexoje:

23 Jezusi iu përgjigj:
    “Nëse ndokush më do, ai do të ma mbajë fjalën,
    Ati im do ta dojë, tek ai do të vij dhe tek ai do të banojmë. (Gjn 14; 17-23)

Je i biri i genjeshtres!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    23 Jezusi iu përgjigj:
    “Nëse ndokush më do, ai do të ma mbajë fjalën,
    Ati im do ta dojë, tek ai do të vij dhe tek ai do të banojmë. (Gjn 14; 17-23)

Je i biri i genjeshtres!
    Faleminderit per pershendetjen, e dij qe ty nuk ti fshijne komentet, prandaj shkruan lirisht. Liri e fjales, apo jo. Por jo per te krishteret. Prandaj nuk me habit. Ti thua qe ke Atin dhe Birin, por nuk paske ateher frymen sipas shkrimet, perseri te del qe je "out of trinity"

Por as qe dua te diskutoj me ty, se e ke mendjen te mbyllur. Mbeshtetesh ne gjera qe edhe femijet do te ti pergenjeshtronin.

Sa per ate se kush banon ne mua, vetem Ati i Shenjte Jehovai ka autoritetin dhe fuqine ta dije, kete ia ka dhene edhe Birit.

Por meqe po e ditke se tek une banon djalli, mos jemi gje vellezer ne? Sepse bijte e Perendise nuk paragjykojne, te djallit po.

Ndersa, pergjigjen ndaj asaj qe me eshte bere me pare eshte kjo: Ati i Shenjte banon (ne menyre te figurshme) tek secili qe e don, dhe pranon edhe te Birin, ja perse thote shkrimi qe banojne. Se nuk ka tempull qe ze Jehovain, si mund t'i ze trupi i njeriut te dy bashke? Por kaq ke mencuri dhe kaq ke aftesi dalluese, sepse veli perpara syve po te trashet. Vazhdo te banosh ti me zotin tend. Sepse per vete nuk do te doja ta kisha brenda ate.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Ok, po e marr si JO kete!
    Pergjigjen ta dhashe. Sepse shume nuk e kane idene e figurave letrare ne Bibel. Nuk do te doja te te konsideroja edhe ty me ate grup.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Jo Coptic,

Nuk eshte figure letrare ajo.
    Nqs Zoti banon simbolikisht tek ne, po keshtu hajde te themi se dhe Ai u kryqezua simbolikisht per ne dhe i heqim vijen krishterimit (sepse ketu te con llogjika jote "simboliste", apo jo?)
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Ndersa, pergjigjen ndaj asaj qe me eshte bere me pare eshte kjo: Ati i Shenjte banon (ne menyre te figurshme) tek secili qe e don, dhe pranon edhe te Birin, ja perse thote shkrimi qe banojne. Se nuk ka tempull qe ze Jehovain, si mund t'i ze trupi i njeriut te dy bashke? Por kaq ke mencuri dhe kaq ke aftesi dalluese, sepse veli perpara syve po te trashet. Vazhdo te banosh ti me zotin tend. Sepse per vete nuk do te doja ta kisha brenda ate.

coptic
    Te thash dhe e perseris se per frymen e djallit Shkrimi i Shenjt është sfidë. Zoti na ka mesuar se djallit duhet qitur te porta vetem Jezusin. Prandaj pasi qe sipas teorive te frymes se djallit qe thote permes teje ne kete shkrim; "Se nuk ka tempull qe ze Jehovain, si mund t'i ze trupi i njeriut te dy bashke"

Lexoje shkrimin e Shenjt dhe ajo qe thua bie poshtë si e pa vlerë dhe genjeshter:

"Kur erdhi dita e Rrëshajëve, .... Të gjithë u mbushën me Shpirtin Shenjt..."(VAP 2: 1-4)

"Po ju a nuk e dini se jeni Tempulli i Hyjit dhe se Shpirti i Hyjit banon në ju?
    Nëse ndokush e rrënon Tempullin e Hyjit, Hyji do ta humbasë atë, sepse Tempulli i Hyjit është i shenjtë ‑ e ky Tempull jeni ju!" (1 Kor 3; 10-17)

Ose Shkrimi i Shenjt ose ti po genjeni dhe po shkruani genjshter, unë kam zgjedhur ta besoj Shkrimin e Shenjt. AMEN

Qoftë lavduar Krishti
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 08-12-2009 më 08:05
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Coptic, unë për veten time jam sqaruar mjaft mirë nga përgjigjet që më ke dhënë. Jo se nuk kam qenë i sqaruar, por ngaqë nuk kam pasur ndonjë përvojë të mëparshme të diskutimit në brendesi të disa gjërave me Dëshmitarët e Jehovait, mendova se ky rasti ketu në forum, ishte një rast i shkëlqyer. Gjithmonë dëgjoja vëllezër të tjerë se çfarë thonin ata për ju, por kësaj radhe dëgjova direkt nga goja jote.

Unë nuk kam ndonjë paqartësi tjetër. Të gjitha m'i ke sqaruar dhe kështu nuk mendoj se do kem ndonjë gjë tjetër të shtoj në këtë temë. Gjithsesi të falenderoj për të gjitha përgjigjet që më ke dhënë, megjithëse në disa raste më jepje përshtypjen se i shmangeshe.

Ajo që unë kam kuptuar Coptic është se ti nuk ke të Vërtetën. Je kaq i indoktrinuar me mësimet tuaja, saqë nuk mund të shohësh të Vërtetën. Më vjen me të vërtetë keq për këtë. Nejse, unë mbarova. Të uroj gjithë të mirat dhe mbi të gjitha të uroj që një ditë ta gjesh të Vërtetën se vetëm Ai mund të të çlirojë nga prangat e indoktrinimit që të ka mbërthyer shpirtin.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Lavdi Krishtit!
    Ai deshmon qe eshte i gjalle brenda te zgjedhurve te Tij!
    Ti more pergjigje nga te Krishteret.
    Te thash o njeri qe biseda me ty nuk ishte njerezore!por kunder shpirtit demonjak!
    Satani ,Ujku me Lekure Qingji, eshte ai qe kerkon te rrembeje delet e Zotit Tone.
    Mashtruesi,(Gjarpri) e quan vehten"perendi"duke e titelluar vehten "jehova" vjedhes dhe shtremberues i Shkrimit.
    Por, As Kush qe ka vulen e Gjakut te Qingjit nuk do te mashtrohet.Nuk do te mundeni t'a rrembeni dot!
    Nuk do te humbase!!!!!!!!!

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Nuk prisja se akoma edhe fjalën Perëndi do ta shihje në një kuptim tjetër. Është me të vërtetë mahnitëse mëyra se si insiston të mohosh atë që duket më se qartë. Sinqerisht të them më ke mahnitur dhe shtangur.
    Nuk e shoh ne kuptim tjeter nga ajo qe e thote Bibla i dashur. Ishte vete Jezui qe iu pergjigj farisenjve me kete shkrim. (Lexo Psalmin 82:6, dhe gjej arsyetimin qe bene Jezui me kete shkrim)

coptic

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ose Shkrimi i Shenjt ose ti po genjeni dhe po shkruani genjshter, unë kam zgjedhur ta besoj Shkrimin e Shenjt. AMEN

Qoftë lavduar Krishti
    Shkrimi i shenjte nuk po genjen as ka genjyer kurre, po puna eshte se nuk te mbulon as ne kete rast. Sepse thote per frymen qe simbolizon pranine e te Plotfuqishmit, por edhe ate e keni shtremberuar duke thene qe njeri person i triniteti po banon ketu apo atje. Mjere ate qe per qellime egoiste ndryshojne fjalen e Me te Lartit. Me vjen keq.

coptic

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    Lavdi Krishtit!
    Ai deshmon qe eshte i gjalle brenda te zgjedhurve te Tij!
    Ti more pergjigje nga te Krishteret.
    Te thash o njeri qe biseda me ty nuk ishte njerezore!por kunder shpirtit demonjak!
    Satani ,Ujku me Lekure Qingji, eshte ai qe kerkon te rrembeje delet e Zotit Tone.
    Mashtruesi,(Gjarpri) e quan vehten"perendi"duke e titelluar vehten "jehova" vjedhes dhe shtremberues i Shkrimit.
    Por, As Kush qe ka vulen e Gjakut te Qingjit nuk do te mashtrohet.Nuk do te mundeni t'a rrembeni dot!
    Nuk do te humbase!!!!!!!!!
    Mire de qe nuk po mashtrojshe, por me duket se nuk po flet per veten, se tek ty shoh te kunderten, qe manipulohesh me pak doktrine te zeze nga vatikani, e pake nga Perendimi protestant. Nuk e dij se cfare je, por se nuk arsyeton kete e shoh.

coptic

Faqja 40 prej 55 FillimFillim ... 30383940414250 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •