Close
Faqja 27 prej 37 FillimFillim ... 172526272829 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 364
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Shume pa lidhje po shkon biseda ne sofra. Nuk jemi ketu per te diskutuar pse, por per te mesuar per zakonet e njeri-tjetrit qe rrjedhin nga mesimet qe na i japin librat tane te references. Nese nuk na pelqejne, atehere asgje askujt. Vazhdojme me zakonet qe gjithsekush i quan te shenjta e mundohet t'i zbatoje sa me mire ne jete.

A ka ndonje gje per te ngrene, se erdhi edhe koha e drekes .

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Toni, fillimisht nuk me je pergjigjur ne pyetjen qe ta kam bere. Une e di shume mire se c'eshte kisha dhe nese vertete nuk e di shume funksionin e saj, me rendesi eshte qe e di c'eshte ajo. Andaj une nuk kerkova te me shpjegosh se c'eshte kisha, por vetem kerkova nga ti nje 'po' ose 'jo' dhe kaq perfundon.
    .
    A është kjo sjellje e jotja si metodë-sulme per tu mbrojtur nga pytjet apo çka? NUK JE I OBLIGUAR TE PERGJIGJESH POR MOS INJORO TJETER.
    Unë të kam thënë dhe po e perseris se nëse ke pytje, pytjet mund ti postojsh te sofra e krishtere. Per ndryshe, te gjitha pytjet drejtuar te krishterve ne këtë sofer do te fshihen dhe do te barten te sofra e krishtere. AStje është tema per to.

Unë të kam dhënjë pergjigje, tash nuk mund ta shtoj apetitin per ta pranuar pergjigjen time. Pergjigjen e ke ketu:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=254

Pastaj kam qeshur edhe ne postimin e kaluar me kete hadithin Ahzab 32, por nuk reagova, por po e shoh qe vazhdon ta perserisesh. Andaj po ta parashtroj pyetjen c'eshte ky hadith Ahzab??????? Ke gjetur ndonje liber qe ndane hadithet me kaptina??????? Apo c'eshte kjo, nuk e kam fare te kjarte. Para se te shkruash, shiqo se cfare po shkruan, se pastaj po del qesharak.
    Edhe unë kam qeshur dhe per at arsye edhe e kam shtrue pytjen sepse Islami ia ndalon femres te parfumoset! Edhe më qesharake ishte se si ka mundesi derisa dihet se sa e sa femra islame perdorin perfume, pradaj si ka mundesi ato te vlersohen në at mënyrë lavire - kurva! Vertetë qesharake. Ndersa sa iperketë asaj pa kjartesisë tënde se “çështë hadithi Ahzab” më habitë nëse nuk din per këtë, apo mos u maro kinse nuk din! Nuk është hadith Ahzab, por autori i shkrimit islam ka mbeshtetur ligjin ne Ahzab. Nëse nuke din, unë mund të adresoj qe ta lexojsh dhe ta kuptojsh. Ky rregull është në ligjet-rregullat Islame dhe I mbeshtetur ne Kuran; “Ahzab ku ipen këshilla per femren Islame. Dhe është tekstualish kështu eshkruar:

Muhammedi sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thënë: ”Çdo femër, e cila parfumoset dhe pastaj kalon nëpër njerëz që të nuhasin erën e sajë, ajo është lavire.” Mos u qesh se nëse ka të meta ka prej muslimanëve e jo nga unë!!

Nëse ende nuk ekupton dh eke pakjartesi, atëher unë do te postoj tri adresa nga burimet islame ku mund te lexojsh dhe ta kuptojsh, njera nder to eshte Bashksia Islame! Kështu qe besoj se kam kontribuar ne ato pakjartesitë tua dhe tash do ta mesosjsh dhe nuk do te qeshesh më, apo edhe nese qeshesh nuk ka diçka te keqe.

Zoti ne Bibel per mua paraqitet tmerresisht, nje zot qe kacafytet dhe humb ne duel me Jakobin!!!!!

Unë nuk e nençmova Zotin e askujtë por bëra pytje per tradidat islame, ti tash vjelle në dobësitë dhe paaftesitë tua, me tendencë. Por qe Zoti i Bibles është Zoti I gjithsisë. Nuk po mendon se çka po bënë.

Nuk bëhet fjalë ne kete sofer per krahasime te Bibles apo Kuranit, por per tradidat tona. Nëse mendon tash t'më nxitesh mua të flas per zotin e kuranit nuk po bënë mirë, per ndryshe nëse ti don te lexojsh mbi ato qe ke thënë, lexo këtu;

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=108974

Tani te kthehemi tek pyetja qe ke bere.
    Eshte shume e vertete qe femra nuk mund te udhetoje pa mahrem, pasiqe Islami perkujdeset per ruajtjen e femres nga ligesite e burrave. Largesia sa eshte e caktuar nuk e di per momentin, por me vone ndoshta do e gjej dikund dhe do e postoj. Ku e sheh ti shkeljen e te drejtes nese ke ndonje familjar me vete??

Kjo eshte nje vleresim qe i dha Islami femres, sepse obligoi familjaret qe te jene ne ruajtje te saj, sepse eshte shume e vlefshme, e nuk bene me shite ashtu sikurse shitet femra ne Bibel. Cdo gje e vlefshme eshte me truproje. Askush nuk e ruan nje njeri te thjshte, por ruajtja eshte e caktuar vetem per njerezit e rendesishem. Cdo president, kryeminister, dhe cdo njeri qe eshte me peshe ne bote, ka dikend ne perciellje, e jo pse ata nuk kane lirir te levisin, por se e dine qe ka njerez te keqinje dhe mund tu bejne ndonje te keqe.
    Ky qenka vlersimi dhe arsyeja!
    Po, por diçka harrove se budigardi (truproja) qe e mbronë presidentin apo kryeministrin sikurse ke thënë është mbrojtje fizike, ndersa femra nuk lejohet të udhtoj vetem dhe kerkohet të mbrohet per mbrojtje murale dhe në këtë kuptim është rregulli. Nuk I ipet një budigard sikurs ke thënë ti, ne kuptimin e mbrojtjes fizike por, nuk lejohet të udhëton pa shoqërues nga familja, shihet qartë se me qellim per ta mbrojtur muralin. Nuk thuhet ta ketë një truproje. Kjo e bënë femren si te pa besë dhe të pa aft per ta mbrojtur vetveten.

DMTH ajo qe thua ti e bënë femren islame të pa fuqishme per ta mbrojtur vetevten muralisht nga flligshtia. E kjo nuk është e vertetë as e drejt sepse femra e ndershme, edhe muslimane dhe pa dallime, ajo qe është e ndergjegjshme dhe e muralshme nuk duhet ta mbrojnë (dhe nuk mund ta mbrojë) dikush tjeter pos ndergjegjes që ka, besimit në Zot, dashurisë dhe besnikrisë qe ajo ka ndaj Zotit dhe familjes. Burrit, fëmijve, prinderve, far e fisit. Ky sht problemi.

Ajo qe ke shkruar ti nuk paraqet diçka tjeter pos urrejtjes qe të zotron dhe të frymzon, pa aftesi per debate, nuk është diçka tjeter vetem se konfirmim I padrejtesisë dhe zakoneve te arabies së shekullit te gjashtë, dhunes dhe nençmimit ndaj femres. Shqiptarët qe nuk janë të ndkuar nga talibanët nuk veprojn ashtu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 24-11-2009 më 10:10
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Nga i gjithe ky shkrim i kot dhe pa farekuptimi nje gje e vleresoj, te qeshurat qe me shkakton kur me shpjegon dic sikurse puna e Ahzabit . ncncnc, njeriu sa te jeton degjon.
    Porosia ime per ty eshte kjo:

109.Suretu El Kafirun

Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

1. Thuaj: “O ju jobesimtarë!
    2. Unë nuk adhuroj atë që ju e adhuroni!
    3. As ju nuk jeni adhurues të Atij që unë e adhuroj!
    4. Dhe unë kurrë nuk do të jem adhurues i asaj që ju adhuroni!
    5. Por edhe ju nuk do të jeni adhurues të Atij që unë adhuroj!
    6. Ju keni fenë tuaj (që i përmbaheni), e unë kam fenë time (që i përmbahem)!

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Ardi, nese ke mundesi i thuaj se cilat qenkan ato te mira qe ka femra ne Bibel?? Une i di shume mire, por tregoje per ata qe nuk e dine trajtimin e femres ne Bibel.

Nese Bibla per ju qenka vetem nje "histori tregimi", atehere kjo nenkupton qe Bibla ka qene vetem per nje kohe me ligje dhe rregulla, kurse nuk eshte me per kete kohe. Te njejten gje e besojme eshe ne muslimanet, sepse Jezusi ka qene i kufizuar vetem per kohen e tij dhe vetem per popullin e tij, andaj sot Bibla shume sakt ke thene, mund te konsiderohet "histori tregimi", ke folur sikurse te ishe nje musliman

Ndersa per pyetjen qe ke bere per vajzen e sheikut, te kam thene edhe nje here qe femra nuk e perballon dot te kete me teper se nje bashkeshort. Kete mund ta beje vetem ndonje me ndonje rast te vecant qe mund t'i kete windowsat e perzier, ashtu sic eshte e njejta gje edhe me homot.
    Pyete ke te duash nga femrat qe ke ne familje apo shoqeri, po nuk me besove.

Sikur te kishe sa do pak Tru inteligjence ne koke do e kishe aritur te kuptoje ate qe une kam shkruar por "kuranologjia" qe te ka zene trurin te pengon llogjiken. Bibla nuk ka qene e nuk do jete asnjehere "Ligj" jo ti te thuash po kushdo bibla eshte nje permbledhe e te gjithe librave te tjere edhe klasifikohet si "fjala e zotit" pasi tregon vullnetin e zotit ne njerez. Nuk eshte klasifikuar si LIGJ sikunderse ju e beni kuranin tuaj.

Persa i perket pergjigjes per shembullin qe une kam dhene kjo tregon edhe nje here se ti ke folur si "jo intelektuale" edhe si person qe jeton ala ne shekullin e 12. Kush i jep te drejten muhametit apo dy tre budallenjve me mjeker te thone se cfare nje femer arin te perballoje apo jo. A nuk mund te ishte femra ajo qe kishte te drejten e zgjidhjes nese perballon dot me shume se 1 burre? Ky komenti jot edhe shume te tjere qe ti ke bere reth keti debati me mua me shpje ne mendimin qe ju akoma jetoni ne parahistori ku cdo gje e vleresoni me hormone, epshe, etj etj etj. Dilni ka "kutia" edhe mendoni njehere hapur.
    Ca u be me punen e ndarjes ? po gjera te tjera per femren ka ne kuran apo vetem per martesen e virgjerine? Apo i doni vetem me shembuj?

Ardi

P.S. Ca flitet per femren ne bibel eshte ajo qe i perkiste femres ne ate kohe ...!
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e RINAA
    Anëtarësuar
    01-12-2008
    Postime
    247
    Më pëlqeu titulli i temës mirëpo jo edhe brendia e saj.
    Pse?
    Sepse sofra është vendi i shërbimit me të mirat që gjendën në shtëpi për miqt e mirë, mirëpo këtu nuk qenka sofër po vend debati ose vend ku mund të pyesish dhe te marrësh përgjigjëje, nuk e di pse Sofër?!!!!!!!!

Me të mira...
    Jetoje jeten qe te fitosh shperblimin....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Ardi, besone librin tuaj si te doni, si ligj, si tregim historik, si cka do qe ua do deshira juve, mua nuk me intereson fare. Edhe per ty vlen ajo qe ceka me larte:

109.Suretu El Kafirun

Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

1. Thuaj: “O ju jobesimtarë!
    2. Unë nuk adhuroj atë që ju e adhuroni!
    3. As ju nuk jeni adhurues të Atij që unë e adhuroj!
    4. Dhe unë kurrë nuk do të jem adhurues i asaj që ju adhuroni!
    5. Por edhe ju nuk do të jeni adhurues të Atij që unë adhuroj!
    6. Ju keni fenë tuaj (që i përmbaheni), e unë kam fenë time (që i përmbahem)!

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Normale une spo mundohem te te mbush ty mendjen te kalosh ne krishterin, ateizem, paganizem. Une thjesht po bisedoja me ty per cfare thuhet ne kuran per femrat. ti nuk ishe e zonja/zoti te pergjigjeshe prandaj ne ketu kemi nje shprehje "NEXT"

Edhe njehere deshmove logjiken kuranologjike qe te ka hyre ne tru. Nuk e di nese ja u kane mesuar ne shkollen arabe heshtja eshte humbje me e madhe se sa humbja ne beteje.

Ardi

P.S. Sa per dijenine tende nuk besoj ne bibel. Besoj ne Zot
    N. H. Schwarzkopf

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Nga i gjithe ky shkrim i kot dhe pa farekuptimi nje gje e vleresoj, te qeshurat qe me shkakton kur me shpjegon dic sikurse puna e Ahzabit . ncncnc, njeriu sa te jeton degjon.
    Edhe unë kam qeshur dhe per ata edhe kam bë pytje. E kam skenuar dhe po ta postoj, lexoje dhe ke per qeshur hala!
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 24-11-2009 më 12:50
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Po pra, aty ka te beje me kaptine te Kur'anit dhe me nje citat tjeter KUR'ANOR, e jo ate hadithin qe ke shkruar ti dhe ne fund Ahzabë 32.

Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    Postime
    2,678
    Kjo eshte ti thuash gjahtarit ja ku eshte yjku edhe ai te thote mo po lere ujkun se spo gjej gjurmet....!

Kodi:
    Oj motër, për kend po zbukuroheshShpërndaje
     2009-11-04 në orën 9:48.PD
    Oj motër, për kend po zbukurohesh
    Disa femra kur dalin nga shtepitë e tyre duken sikur të jenë gjëra të neveritura, të cilat thërrasin në prishje dhe shkatërrim të moralit

E nëse jo, atëherë si mund të komentohet lakuriqësia e tyre rrugëve, saqë thuajse pak gjë nga trupi i tyre mbetet i pazbuluar.

Parfumosja e tyre, e cila i fton të tjerët në shikim dhe vështrim ndaj tyre për të cilat Muhammedi sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thënë: ”Çdo femër, e cila parfumoset dhe pastaj kalon nëpër njerëz që të nuhasin erën e sajë, ajo është lavire.” Pastaj pa turp bisedojnë me të huajt, ndërsa All-llahu i madhëruar ka thënë: ”Mos u llastoni në të folur e të lakmojë ai që ka sëmundje në zemrën e tij, por thuani fjalë të matura.” [Ahzabë, 32]

Mjafton nje kerkim i vogel ne google e do e shofes se sa shume e komentojne kete
    N. H. Schwarzkopf

Faqja 27 prej 37 FillimFillim ... 172526272829 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •