Close
Faqja 25 prej 37 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 364
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Toni, askujt nuk i lejohet te dale para personit qe eshte duke ju perkulur All-llahut xh.sh.

Pejgamberi s.a.v.s. thote:

“ Kur ndonjëri prej jush falet, mos të lejojë që dikush të kalojë para tij. Nëse dikush insiston (të kalojë), luftojeni atë, sepse atë me të vërtetë e ka kapluar Shejtani” .
    [Muslimi]

" Po të dinte ai, i cili kalon para atij që falet, për masën e mëkatit që ka bërë, ai më parë do të priste dyzet ditë, muaj apo vite, sesa të kalonte para tij"
    [Buhariu]

Pra askush nuk guxon te dale para falesit, qofte ai burre apo grua. Ne permes namazit e shprehim formen me te larte te nenshtrimit ndaj Krijuesit tone dhe nuk ka te drejte askush ta beje kete pengese.

Te flasim pak per femren ne Bibel, kot sa per muhabet, sepse e di qe nuk do me pergjigjeni qarte, por vetem do thuani fjale te jauja.

E kam bere edhe nje here kete pyetje:

Pse gruaja nuk guxon te flase ne kishe?

34." Gratë tuaja të heshtin në kishë, sepse nuk u lejohet të flasin, por duhet të nënshtrohen, sikurse thotë edhe ligji."

35." Dhe në qoftë se duan të mësojnë ndonjë gjë, le të pyesin burrat e tyre në shtëpi, sepse është e TURPSHME PER GRATE TE FLASIN NE KISHE."
    (1 e Korintasve)

Ajde ju qe po shiteni si demokrat dhe kinse po talleni me parfumet e grave muslimane, tregoni pra PSE te mos flase nje grua, e aq me pak ne kishe?!! Nese nuk i lejohet te flase ne kishe, atehere ku ka te drejte ajo te flase?! Ne universitet? Ne pune? Si profesoresh? Si cka mund te flase ajo, nese nuk mund te flase si nje besimtare ne kishe?

P.s. Parfumet jane lluks hesapi, kurse te folurit eshte prej cilesive te e njeriut, me te cilen Zoti na dalloi nga krijesat tjera, andaj cuditem se si i kushtoni me teper rendesi te pares, sesa te dytes !!! Alternatives, para domosdoshmerise.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Toni, askujt nuk i lejohet te dale para personit qe eshte duke ju perkulur All-llahut xh.sh.

Pejgamberi s.a.v.s. thote:

“ Kur ndonjëri prej jush falet, mos të lejojë që dikush të kalojë para tij. Nëse dikush insiston (të kalojë), luftojeni atë, sepse atë me të vërtetë e ka kapluar Shejtani” .
    [Muslimi]

" Po të dinte ai, i cili kalon para atij që falet, për masën e mëkatit që ka bërë, ai më parë do të priste dyzet ditë, muaj apo vite, sesa të kalonte para tij"
    [Buhariu]

Pra askush nuk guxon te dale para falesit, qofte ai burre apo grua. Ne permes namazit e shprehim formen me te larte te nenshtrimit ndaj Krijuesit tone dhe nuk ka te drejte askush ta beje kete pengese.

Te flasim pak per femren ne Bibel, kot sa per muhabet, sepse e di qe nuk do me pergjigjeni qarte, por vetem do thuani fjale te jauja.

E kam bere edhe nje here kete pyetje:

Pse gruaja nuk guxon te flase ne kishe?

34." Gratë tuaja të heshtin në kishë, sepse nuk u lejohet të flasin, por duhet të nënshtrohen, sikurse thotë edhe ligji."

35." Dhe në qoftë se duan të mësojnë ndonjë gjë, le të pyesin burrat e tyre në shtëpi, sepse është e TURPSHME PER GRATE TE FLASIN NE KISHE."
    (1 e Korintasve)

Ajde ju qe po shiteni si demokrat dhe kinse po talleni me parfumet e grave muslimane, tregoni pra PSE te mos flase nje grua, e aq me pak ne kishe?!! Nese nuk i lejohet te flase ne kishe, atehere ku ka te drejte ajo te flase?! Ne universitet? Ne pune? Si profesoresh? Si cka mund te flase ajo, nese nuk mund te flase si nje besimtare ne kishe?

P.s. Parfumet jane lluks hesapi, kurse te folurit eshte prej cilesive te e njeriut, me te cilen Zoti na dalloi nga krijesat tjera, andaj cuditem se si i kushtoni me teper rendesi te pares, sesa te dytes !!! Alternatives, para domosdoshmerise.
    uvejsa, pyetjen e ke bërë në sofër të gabuar. Këtu ju vetëm përgjigjeni, nuk pyesni. Nëse doni të pysni kaloni në sofrën tjetër. Për sa i përket pyetjes tënde, unë i jam përgjigjur aq sa duhet t'i përgjigjem dikujt që nuk ka besimin tim. Edhe diçka tjetër. Për sa i përket kishave institucionale, pyetja jote nuk ka kuptim se në ato kisha nuk flet njeri përveç Priftit. Duhet parë se si funksiononte kisha në shekullin e parë që kjo pyetje të marrë kuptim. Kështu që është shumë e vështirë të të jap një përgjigje të kënaqshme ty me pak fjalë. Më parë duhet të të shpjegoj se si funksiononte kisha në shekullin e parë, dhe pasi ta kem bërë këtë, atëhere duhet të të sjell edhe shumë vargje të tjera të Biblës, në mënyrë që ky varg që ti ke vecuar të marrë interpretimin e tij të saktë. Kështu që më mirë merr një përgjigje të thatë, të pëlqen apo jo: Gratë lejohen të flasin në kishë.

P.S. Nëse do ta vazhdosh më gjatë këtë muhabet, të lutem kalo në odën tjetër, aty ku është sofra e të krishterëve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 23-11-2009 më 13:40
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Markus, thjesht po bejme muhabet dhe mire jemi ketu dhe si duket po na shkon me teper muhabeti me caj

Nuk duhet lodhur vazhdimisht nikoqirin me pyetje, duhet lene rradhen edhe atij te beje ndonje pyetje, ne menyre qe te dy te shkenbejne mendime dhe te mesojne nga njeri-tjetri.

Ndersa sa per pergjgjigjjen qe ma ke dhene ti e kam fare te fresket ne kujtese (ke thene qe ti beson qe asaj i lejohet, pavaresisht qe citatet e thone kete gje), por desha t'ia beje te njeten pyetje ketij Tonit, sepse sic duket e ka per qejfi te flase per lirite dhe te drejtat e gruas

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Markus, thjesht po bejme muhabet dhe mire jemi ketu dhe si duket po na shkon me teper muhabeti me caj

Nuk duhet lodhur vazhdimisht nikoqirin me pyetje, duhet lene rradhen edhe atij te beje ndonje pyetje, ne menyre qe te dy te shkenbejne mendime dhe te mesojne nga njeri-tjetri.

Ndersa sa per pergjgjigjjen qe ma ke dhene ti e kam fare te fresket ne kujtese (ke thene qe ti beson qe asaj i lejohet, pavaresisht qe citatet e thone kete gje), por desha t'ia beje te njeten pyetje ketij Tonit, sepse sic duket e ka per qejfi te flase per lirite dhe te drejtat e gruas
    Atë pra po them unë. O i ka dhënë liri krishtërimi gruas o nuk i ka dhënë asnjë besim tjetër.

Në kohën e Jezusit, gruaja trajtohej si plaçkë dhe asaj nuk i lejohej të futej në një dhomë me burrat, veçse për të shërbyer. Në fakt as për këtë gjë nuk bëhej fjalë, se cohej një burrë dhe i merrte pjatat nga cepi i guzhinës ku i lejohej gruas të futej. Megjithatë, kur Krishti qëndronte me dishepujt e Tij, në një rast Maria rrinte tërë kohën në dhomën e burrave në këmbët e Jezusit. Ajo rrinte aq shumë sa në një moment, motra e saj Marta, u ankua se ajo nuk po e ndihmonte në punët e saj. Pra, Jezusi në kohën e Tij, lejoji gjëra që kultura e asaj kohe as nuk mund ta përceptonte dot.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Po po e shoh Marcus sa te drejte i ka dhene krishterizmi femres, i asaj fryme ishte edhe citati paraprak, por edhe ky:

"Ne rast se dikush e SHET bijen e tij si sherbetore, ajo nuk do te shkoje ashtu si shkojne skelleverit"

Liri me te madhe ku ka se mos me tu leju me fol dhe me pas te drejte prindi me te shite???
    Kjo eshte liri se jo mahi!
    Pastaj kur te te vdes burri me te detyru me u martu me kunatin, pastaj nese dikush te dhunon ne qytet, ti duhesh patjeter me u martu me ate dhunuesin etj.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

.
    Pse jeni kaq te pa sinçert? Ky eshte tash problemi tjeter!

NUk është ashtu, ndoshta ekziston e shkruar edhe ajo qe thua por ka shkrime qe thonë edhe ndryshe dhe qe do te lexojmë në vijim.

Unë thjeshtë pyeta dhe pytjet e mia nuk duhet vlersue fyrje apo diçka per te keq. Ato pytje rrjedhin duke lexuar nga burimet islame dhe nese je I sinçert ti duhet te japesh shpjegime. Per ndryshe askush nuk është I obliguar të pergjigjet, apo edhe mundesh t’më shkruajsh; “toni mos be tjeter pytje” dhe unë sigurisht se nuk do të bëjë.

Ne dy pytjet e mia ti fole te pa verteten, Ike pytjes dhe provove te ipesh kahje tjeter bisedes! Mos mendo se nuk e kupton këtë toni I cili jeton me musliman dhe njeh mire edhe traditen edhe shkrimet islame.

Pytja e pare ishte se pse sipas burimeve-shkrimeve islame femra e cila parfumoset me perfume është lavire!

Pergjigja nuk ishte as e sinçert as e bazuar ne realitet, pra nuk kishte pergjigje.
    Ndersa kjo është e vertetë se; femra islame nuk guxon te parfumoset, ajo femer qe parfumoset, ajo është lavire - kurvë. Keshtu thonë shkrimet islame.

Pytja e tjeter ishte se pse femra e prishtë namazin dikujt nese kalon per afer! Dhe edhe kjo nuk ka pergjigje nga ana e jote, ti ke dhënë pergjigje diçka por jo lidhur se pse ndodhë ky gjykim per femren! Mund te bëhet se pergjigja sipas Islamit është e shumë llojshme por unë në vijim do ta postoj diçka se mund të kuptohet më lehtë.

Ajo pergjigje është se ;

PSH: Unë kam lexuar nga burimet Islame se gruaja krahasohet me gomarin dhe qenin e zi. Sipas shkrimeve islame; namazin e prish kur para tij kalon gruaja, gomari dhe qeni I zi duke vlersuar si shejtan. E këtë, sipas shkrimeve islame, kështu ka thënë Muhamedi!!

Per keto qe I them kam argumente dhe asgjë nuk them nga vetvetja ime por nga shkrimet islame.

Nuk është problem ajo tash sepse edhe ti e din se ashtu eshte e shkruar, tani lindë pytja; vallë, nuk është kjo fyrje per femren nëse vlersohet si faktor I prishjes së namazit si shejtan! Nuk është kjo fyrje per femren nëse krahasohet me gomarin dhe qenin e zi?!

Mund edhe mos të ipesh pergjigje, por të hedhesh temen dhe fajin dikund tjeter nuk është mirë.

respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 23-11-2009 më 14:48
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

humble
    Anëtarësuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Pash dashnin e Zotit leni argumentet me njanitjetrin se nuk ka "t'kqi"e 'kurv" mes vllaut me vlla e motres me moter. jena t'nji gjakut. au revior tanve
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Vertete nuk e di a eshte problemi tek ti, apo une paskam luajtur menc. OOO Toni, nuk i kam ikur pyetjes, e as qe kam tentuar ndonjehere ta beje kete gje, por nga kendveshtrimi yt ndoshta edhe eshte dukur ashtu. Une po perpiqem t'i kuptoj shkrimet e mia nga perspektiva e nje jomuslimani dhe nuk po mundem me arrite prap tek ai perceptimi yt.
    Ato pergjigjje qe t'i kam dhene mund t'i besh kujdo qe ka njohuri per Islamin dhe do i marresh te njejtat pergjigjje, s'ka tjeter. Une teani nuk mundem te sjlelle prej vetes sime dicka qe nuk ka te beje me mesimet Islame, por te tera cfare t'i kam shkruar, kane qene qe i kam mesuar nga profesor qe kane doktoruar ne shkencat Islam. E nese ti i ke studiuar hadithe te atij lloji qe permend, atehere mund te vish edhe ti te na e shpjegosh Islamin neper shkollat tona, sepse defekti qenka te mosnjohja jone me to.

Ta kam bere nje pyetje me larte dhe nese do ta vazhdojme temen per femrat ne Islam ok , atehere mund t'i pergjigjesh ne sofren e juaj.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Vertete nuk e di a eshte problemi tek ti, apo une paskam luajtur menc. OOO Toni, nuk i kam ikur pyetjes, e as qe kam tentuar ndonjehere ta beje kete gje, por nga kendveshtrimi yt ndoshta edhe eshte dukur ashtu. Une po perpiqem t'i kuptoj shkrimet e mia nga perspektiva e nje jomuslimani dhe nuk po mundem me arrite prap tek ai perceptimi yt.
    Ato pergjigjje qe t'i kam dhene mund t'i besh kujdo qe ka njohuri per Islamin dhe do i marresh te njejtat pergjigjje, s'ka tjeter. Une teani nuk mundem te sjlelle prej vetes sime dicka qe nuk ka te beje me mesimet Islame, por te tera cfare t'i kam shkruar, kane qene qe i kam mesuar nga profesor qe kane doktoruar ne shkencat Islam. E nese ti i ke studiuar hadithe te atij lloji qe permend, atehere mund te vish edhe ti te na e shpjegosh Islamin neper shkollat tona, sepse defekti qenka te mosnjohja jone me to.

Ta kam bere nje pyetje me larte dhe nese do ta vazhdojme temen per femrat ne Islam ok , atehere mund t'i pergjigjesh ne sofren e juaj.
    Nëse nuk don të shkruaj tjeter unë do te terhjekna, vetem ma thuaj te lutem dhe jemi miq.

Por per ta sqaruar se unë nuk po lexoj diçka jasht shkrimeve islame, po perseris se:

Unë kam lexuar nga burimet Islame se gruaja krahasohet me gomarin dhe qenin e zi. Sipas shkrimeve islame; namazin e prish kur para tij kalon gruaja, gomari dhe qeni I zi duke vlersuar si shejtan. E këtë, sipas shkrimeve islame, kështu ka thënë Muhamedi!!

Nese mendon se toni po shpik diçka unë të postoj edhe burimin e shkrimit.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Ky varg qe ke sjell ti nuk ka baze dhe kur ka degjuar Aishja r.a. qe eshte perhapur ky varg ajo ka thene: "Si e beni kete, Pasha All-llahun, une kam qendruar e shtrire para pejgamberit a.s. kur ai ishte duke u falur naten dhe kur ai ra ne sexhde, vetem mi shtyri kembet dhe une i terhoqa ato."
    Po ashtu edhe Mejmmune (gruaja tjeter e pejgamberit a.s.) e ka transmetuar nje ngjarje te tille me pejgamberin a.s.
    Pra siku te prishej namazi, atehere pejgamberi a.s. do e kish prishe namazin, por ai nuk e ka prishe, por vetem ia ka larguar kembet pa e nderprere namazin.
    Shtoja edhe hadithet paraprake qe i tash dhe kuptoje do del pergjigjja se namazi kushdo qe del perpara bene mekat qe e bene kete veprim, por namzai nuk prishet.

Shpresoj te ma kthesh pergjigjjen per pyetjen qe ta kam bere, s'eshte me rendesi ku e jep pergjigjjen, e rendesishme eshte ta di qendrimin tend mbi ate citat biblik.

Faqja 25 prej 37 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •