Postuar më parë nga
uvejsa
Toni, askujt nuk i lejohet te dale para personit qe eshte duke ju perkulur All-llahut xh.sh.
Pejgamberi s.a.v.s. thote:
“ Kur ndonjëri prej jush falet, mos të lejojë që dikush të kalojë para tij. Nëse dikush insiston (të kalojë), luftojeni atë, sepse atë me të vërtetë e ka kapluar Shejtani” .
[Muslimi]
" Po të dinte ai, i cili kalon para atij që falet, për masën e mëkatit që ka bërë, ai më parë do të priste dyzet ditë, muaj apo vite, sesa të kalonte para tij"
[Buhariu]
Pra askush nuk guxon te dale para falesit, qofte ai burre apo grua. Ne permes namazit e shprehim formen me te larte te nenshtrimit ndaj Krijuesit tone dhe nuk ka te drejte askush ta beje kete pengese.
Te flasim pak per femren ne Bibel, kot sa per muhabet, sepse e di qe nuk do me pergjigjeni qarte, por vetem do thuani fjale te jauja.
E kam bere edhe nje here kete pyetje:
Pse gruaja nuk guxon te flase ne kishe?
34." Gratë tuaja të heshtin në kishë, sepse nuk u lejohet të flasin, por duhet të nënshtrohen, sikurse thotë edhe ligji."
35." Dhe në qoftë se duan të mësojnë ndonjë gjë, le të pyesin burrat e tyre në shtëpi, sepse është e TURPSHME PER GRATE TE FLASIN NE KISHE."
(1 e Korintasve)
Ajde ju qe po shiteni si demokrat dhe kinse po talleni me parfumet e grave muslimane, tregoni pra PSE te mos flase nje grua, e aq me pak ne kishe?!! Nese nuk i lejohet te flase ne kishe, atehere ku ka te drejte ajo te flase?! Ne universitet? Ne pune? Si profesoresh? Si cka mund te flase ajo, nese nuk mund te flase si nje besimtare ne kishe?
P.s. Parfumet jane lluks hesapi, kurse te folurit eshte prej cilesive te e njeriut, me te cilen Zoti na dalloi nga krijesat tjera, andaj cuditem se si i kushtoni me teper rendesi te pares, sesa te dytes !!! Alternatives, para domosdoshmerise.
Krijoni Kontakt