Close
Faqja 22 prej 37 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 364
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Jo ore Toni jo, nuk eshte se po i shkelen te drejtat gruas, por per t'mos lene gra rrugeve sic po ndodhe sot ne vendet tona qe vajzat shqiptare kane cmimet e rruges me te ulta. Kjo eshte fatkeqesia, kjo eshte leckosje e femres, kjo eshte dhuna moderne ndaj femres. Femra sot keqperdoret shume dhe nese nje (m'falni n'shprehje) sh.le shitet, aty patjeter do e kesh nje femer duke e reklamuar. A kjo qenka pozita e gruas te cilen ajo e do? Jo jo, por paraja po i mashtron dhe po lejojne te bine ne kete nivel.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Uvejsa,

A beson ti se i bindet Zoti njeriut, apo njeriu Zotit?

Po, ka pasur martesa me shume gra para Jezusit, por ai e ktheu martesen ne Sakrament dhe e beri te pandashme perjete.

Ciftet e krishtera nuk ndahen pasi ato e jetojne Krishtin ne mesin e tyre. Kush nuk jeton ne Krishtin mund te arrije shume lehte ne ndarje, pasi nuk e shikojne tjetrin brenda marredhenies qe kane me Hyjin, por si nje njeri cfaredo brenda marredhenieve njerezore, ku per prishje interesash mund te hedhin ne ere gjithcka. Vetem dashuria e Zotit shpeton dhe vetem ajo mund ta mbaje te gjalle nje martese. Asgje tjeter!

E ne mundshi me i gjete edhe kesaj urdherese ndryshime njerezore, pasi nuk ju vjen per shtat apo nuk arrini ta kuptoni dot kete gje, atehere une i coj duart dhe them se ne te krishteret qenkemi kaq te marre dhe idealiste, aq sa e mundojme veten me nje martese te vetme. E prape une e falenderoj Zotin qe na ka urdheruar vec 1 martese dhe qe lumturine tone nuk e bazojme as mbi martesa, as mbi femije, as mbi pasuri, as mbi kenaqesi tokesore, por vetem ne jeten e amshuar qe Ai na e dhuron. Vetem jeta ne Zotin eshte gezimi dhe lumturia ime!

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ciftet e krishtera nuk ndahen pasi ato e jetojne Krishtin ne mesin e tyre.
    AMEN, AMEN, AMEN
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    O Dielli jetojeni jeten si te doni, eshte pune e juaja. Por mos u mundoni me i gjet verejtje Islamit, sepse Ai eshte Ligj i Zotit dhe njeriu eshte teper i manget per ta bere nje gje te tille.
    ISLAMI nuk eshte IDEOLOGJI, por eshte program jete. Zoti na dergoi ne kete jete dhe na e dha planprogramin e te jetuarit, andaj ne nuk dalim nga ata binare qe na ka urdheruar Zoti yne dhe gjithehere e falenderojme qe na lehtesoi aq shume kete jete.

Ndersa cifteve krishtere u uroj mbaresi dhe harmoni, le te kalojne si duan ata vet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Uvejsa,

T'falenderoj per urimin. Vec sa per sqarim krishterimi nuk eshte ideologji, por as planprogram. Krishterimi eshte vete prania e Hyjit ne mesin e njerezve, pra Krishti mes nesh.

Gjithsesi, nuk di ku e pe qe une po kapesha me te metat e Kur'anit. Thjesht po benim nje kontroll te pjeseve qe i "kemi" ndryshuar apo jo ne te krishteret ne Ungjill.

E tash ju vazhdoni me planprogramin, ndersa ne vazhdojme me Krishtin qe eshte Jeta jone.

A mos ka mbetur ndonje gote leng ne frigorifer, se na u tha fyti ketu ne tavoline .

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    O Dielli jetojeni jeten si te doni, eshte pune e juaja. Por mos u mundoni me i gjet verejtje Islamit, sepse Ai eshte Ligj i Zotit dhe njeriu eshte teper i manget per ta bere nje gje te tille.
    ISLAMI nuk eshte IDEOLOGJI, por eshte program jete. Zoti na dergoi ne kete jete dhe na e dha planprogramin e te jetuarit, andaj ne nuk dalim nga ata binare qe na ka urdheruar Zoti yne dhe gjithehere e falenderojme qe na lehtesoi aq shume kete jete.

Ndersa cifteve krishtere u uroj mbaresi dhe harmoni, le te kalojne si duan ata vet.
    O per besë nuk je grua ti se sikurse te ine grue sigurisht se nuk do te thuajsh ashtu, Dil ne Prishtinë apo në Tiranë, sa gra ta perkrahin at "ligj te zotit" qe të jetojnë me ortake. Të betohna se nëse u thua, do të kalojnë në tjeter hesap. Do të shokohen ose do të fyjnë. Atëher ku mbetet ai ligj i zotit? Nuk eshte ligj i Zotit por është ligj i arabisë duke u mebshtetur ne lakmitë e tyre dhe epshet djallzore.

Ligj i Zotit është Adami dhe Eva. NJë burr me një grue. Ky është ligj hyjnor. Te tjerat janë ligje dhe rregulla te njerzve qe u ka pelqyer dhe i jane pershtatur situatave dhe kohrave.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Fillimisht Toni eshte e evrtete se nuk jam nje grua

Pastaj se kush e mbeshtet ne Tirane e Prishtine s'me intereson, por jam e sigurt se kushdo qe ka krenarine Islame ashtu sic kam une dhe te gjithe cka jemi ne shkolla Islame, ata e pranojne as pa me te pakten hamendje.

Po ky zot kush eshte qe thote keshtu:

"Te kam dhene shtepine e zotrise sate, te kam vene ne krahet e tu GRATE (ke parasysh shumes) e zotrise tend dhe te kam dhene shtepine e Izraelit dhe te Judes dhe ne qofte se kjo ishte shume pak, une do te te kisha dhene shume gjera te tjera" ( 2 e Samuelit 12:8)

"Kur një njeri merr një grua dhe martohet me të, dhe më vonë ndodh që ajo nuk e kënaq më, sepse ai ka gjetur në të diçka të turpshme, le të shkruajë një shkresë ndarjeje, t`ia japë në dorë dhe ta dëbojë nga shtëpia e saj;

2 në qoftë se ajo del nga shtëpia e saj dhe bëhet bashkëshorte e një burri tjetër,

3 në rast se bashkëshorti i fundit fillon ta urrejë, ai shkruan për të një shkresë ndarjeje, ia jep në dorë dhe e dëbon nga shtëpia e tij, ose në se bashkëshorti i fundit që e kishte marrë për grua vdes,

4 "burri i parë që e kishte dëbuar nuk do të mund ta marrë përsëri për grua, pasi ajo është ndotur, sepse kemi të bëjmë me një akt të neveritshëm në sytë e Zotit; dhe ti nuk do ta njollosësh me mëkat vendin që Zoti, Perëndia yt, të jep si trashëgimi." (Ligji i perterir )

Po ky zot kush eshte qe po e detyron gruan me kete gje:

"Në rast se disa vëllezër banojnë bashkë dhe njeri prej tyre vdes pa lënë fëmijë, gruaja e të ndjerit nuk do të martohet me një të huaj jashtë familjes; i kunati do të hyjë tek ajo dhe do ta marrë" (Ligji i Perterir 25:5)

Nje keshille per ty: Lexoje Biblen se s'ke fare njohuri per te dhe mos u hidhero me keto citate, sepse nuk jane te muslimaneve, por te librit qe ti praktikon.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Fillimisht Toni eshte e evrtete se nuk jam nje grua
    .
    Besa ti atëhr per ata flet shlirë në korriz të femrave, ai qe e ka dhënë at ligj pse nuk kishte pasë thënë qe edhe gratë të martohen me shumë mashkuj! Sa i pa drejt ai far ligjdhënësi yt, duket se edhe ai ishte mashkull.

Nje keshille per ty: Lexoje Biblen se s'ke fare njohuri per te dhe mos u hidhero me keto citate, sepse nuk jane te muslimaneve, por te librit qe ti praktikon.
    Sa problem është kur njeriu s'ka bazë per ato qe thotë, pastaj detyrohet të huajzon te tjetri, ajo qe mirret hua nuk është e atij, prandaj i mirret menjiher. Ti huajzove te Bibla por Bibla është e imja.

Lidhur me ato shkrime biblike qe ti pretendon, ato as nuk me hidherojnë as nuk me gëzojnë, mos harro se është Krishti qe unë i besoj per Zot dhe ligjdhënës. Të lexojmë se çka na thotë Krishti:

“Qe thënë edhe: ‘Kush e ndan gruan e vet, le t’ia japë letrën e ndarjes.’ E unë po ju them: kushdo e ndan gruan e vet përveçse në rastin e fëlligështisë e bën atë të thyejë kurorën; e nëse ndokush martohet me gruan e ndarë, then kurorën.” (Mt; 5; 31-32)

Krijuesi, kur i krijoi në fillim i krijoi mashkull e femër
    Atëherë iu paraqitën disa farisenj dhe, me qëllim që ta sprovonin, e pyetën: “A është e lejueshme ta lëshojë burri gruan për ndonjë arsye.”

Jezusi iu përgjigj:
    “A nuk keni lexuar: Krijuesi, kur i krijoi në fillim i krijoi mashkull e femër e tha: ‘Për këtë arsye njeriu do ta lërë babain e nënën e vet e do të jetojë me gruan e vet e të dy do të jenë vetëm një trup?’ 6 Kështu ata nuk janë më dy, por një trup i vetëm. Prandaj: çka Hyji bashkoi, njeriu të mos e ndajë!”

Por ata vijuan:
    “E përse atëherë Moisiu urdhëroi: ‘të jepet letërndarja e të lëshohet?’“

Ai u përgjigj:
    “Moisiu ju lejoi t’i ndani gratë tuaja për shkak të karakterit tuaj të pagdhendur. Por në fillim nuk ka qenë ashtu. Kurse unë po ju them: Kush e lëshon gruan e vet përveç në rast të fëlligështisë e martohet me një tjetër grua, bën kurorëthyerje; po edhe ai që martohet me gruan e ndarë, bën kurorëthyerje.” (Mt 19; 2-9)
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 19-11-2009 më 15:10

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Tek mateu 10 2-9 nuk flitet per ndalimin e marteses me gruan e shkurerozuar te dikujt tjetri por kur ti e shkurerzon gruan tende ske te drejte ta martosh prape ky njihet dhe si ligj islam.Jezusi nuk e ndaloi divorcin por ndaloi rimartesen me gruan e tij te ndare.E theksoj gruan e tij se te ishte ashtu te gjithe vejushat do ngelnin beqare dhe pastaj doishte kaos social ne boten krishtere.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Tek mateu 10 2-9 nuk flitet per ndalimin e marteses me gruan e shkurerozuar te dikujt tjetri por kur ti e shkurerzon gruan tende ske te drejte ta martosh prape ky njihet dhe si ligj islam.Jezusi nuk e ndaloi divorcin por ndaloi rimartesen me gruan e tij te ndare.E theksoj gruan e tij se te ishte ashtu te gjithe vejushat do ngelnin beqare dhe pastaj doishte kaos social ne boten krishtere.
    Pse ore po genjenë ti? Si ore je kaq i pa turp se sa her qe shkruan ti genjenë dhe fallcifikon shkrimet biblike. Njeriut i lejohet të jap mendimet dhe opinionet e veta, por jo edhe të gënjejnë në emer te Bibles dhe me rreshta biblik.
    Do të kerkoj nga stafi qe ose të ndalësh këto gënjeshtra dhe shpifje per Biblen ose të perjashtohesh nga ky forum. Ti je edhe me i keq se sa mund te jetë ikeqi. Ti je nëna e genjeshtres. S'ke turp pash Zoten. Sjellë këtu si deshmi kunder të veretes së Bibles shkrime dhe citate biblike ku as qe kan lidhje me ato qe thua por vetem sa genjenë.

Te Mateu 10; 2-9 se, as qe bëhet fjalë per ato qe thua po ti s'ke turp të genjejshë.

Ja se qka eshte e shkruar sipas Mateut 10; 2-9 qe ti ke thënë:

Ndersa, shiqoje dhe lexoje në foton tjeter se çka ka thënë Jezusi lidhur me ato dhe mos shpif tjeter këtu se s'ka vlerë.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 20-11-2009 më 12:08

Faqja 22 prej 37 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •