Close
Faqja 21 prej 37 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 364
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    E ke keqkuptuar o Toni kete punen e lejimit. Une kur thash qe eshte e lejuar, e jo e obliguar, e kisha per qellim e lejuar nga Zoti.

Une e di qe ti nuk mund ta pransoh kete gje, por per muslimanet eshte gje normale. Kur Zoti thote dicka ne Kur'an, atehere muslimanët dhe muslimanet e kuptojne se ajo ka nje arsye pse eshte ashtu, dhe normalisht disa nga arsyet i ceka ne postimin e kaluar, Zoti na ka krijuar dhe Ai di me se miri se si mbahet rregulli shoqeror pa prostitucion. Ai di per ndjenjat e sejcilit se cka mundet me pranu e cka jo. Ne nje citat ne Kur'an Zoti thote qe Ai nuk ngarkon njeriun me ate qe nuk mund ta barte.

Po si thua per ato grate qe thuajse te gjitha ne perendim e dine qe burrat e tyre vizitojne shtepite publike? Si e perballojne ato? Aty plus po behet tradheti dhe po shpenzon me teper per nje grua te huaj qe ta kaloje nja nate me te, sesa per nje muaj sa shpenzon per bashkeshorten e tij, per nenen e femijeve te tij. Plus mund ta marre ndonje semundje dhe ta barte edhe tek bashkeshorteja e tij.

Behu i sinqert dhe trego se cila po te duket me e arsyeshme?

Ke parasysh tek e para burri nuk po e perule nje femer te huaj (duke e paguar), nuk po e tradheton gruan, por po e merr me lejen e saj, nuk po shpenzon me teper per njeren, por njesoj per te dyja. Kurse i dyti po i bene te kundertat e ketyre.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Uvejsa prap nuk the perse nuk mund ti lejohet nje femra ta mare me shume se nje burre e vetem burrit I lejohet te mare me shume se nje grua.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Cka i lejohet te marre o Ardi?

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Nuk shof ndonje gabim aq te madh ne shkrimin tim sa mos kuptohet fare per "nje femra" duhet "nje femer".

Pse nuk I lejohet nje femre te mare me shume se nje bure (3-4 burra) njesoj sic I lejohet nje burri te mare me shume se nje grua (3-4) gra.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Uvejsa,

Me lejo te te them qe nuk pajtohem me arsyetimin tend.

Se pari, te sqarojme se mekatet qe mund te behen ne Perendim nuk jane fryt i Krishterimit. Mekati eshte mekat dhe eshte i ndaluar. Kushdo qe e ben ate, jep llogari para Hyjit. Se dikush nuk do te besoje, eshte pune e atij/asaj. Pra, kemi te bejme me veprime personale.

Mirepo, pse ndodh mekati, nuk do te thote qe ai duhet te ligjerohet. Pra, pse burri tradhetoka e shkoka me prostituta, une nuk kam pse te lejoj apo pranoj qe ai pervec meje te mbaje edhe gra te tjera.

Me erdhi nje mendim shume i cuditshem ne koke tani. Ju na akuzoni se ne te krishteret e kemi ndryshuar Ungjillin. Mendimi juaj ky, dhe nuk dua assesi te hyj ne kete debat, pasi jeni te lire te besoni c'te doni. Gjithesesi cuditem se si nuk u ka shkuar mendja te krishtereve qe te ndryshojne edhe urdherimin e Jezusit per pandashmerine e marteses dhe ligjerimin e 1 martese te vetme. Nisur nga prirjet e mishit, besoj se ky urdher do te ishte ndryshuar i pari. Interesant jemi ne njerezit... !!!

Te lutem, me thuaj nese duhet ta kuptoj ndryshe arsyetimin e bere ne shkrimin tend.
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Dielli ime......dhe imi....

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga uvejsa
    E ke keqkuptuar o Toni kete punen e lejimit. Une kur thash qe eshte e lejuar, e jo e obliguar, e kisha per qellim e lejuar nga Zoti.

Une e di qe ti nuk mund ta pransoh kete gje, por per muslimanet eshte gje normale. Kur Zoti thote dicka ne Kur'an, atehere muslimanët dhe muslimanet e kuptojne se ajo ka nje arsye pse eshte ashtu, dhe normalisht disa nga arsyet i ceka ne postimin e kaluar, Zoti na ka krijuar dhe Ai di me se miri se si mbahet rregulli shoqeror pa prostitucion. Ai di per ndjenjat e sejcilit se cka mundet me pranu e cka jo. Ne nje citat ne Kur'an Zoti thote qe Ai nuk ngarkon njeriun me ate qe nuk mund ta barte.

Po si thua per ato grate qe thuajse te gjitha ne perendim e dine qe burrat e tyre vizitojne shtepite publike? Si e perballojne ato? Aty plus po behet tradheti dhe po shpenzon me teper per nje grua te huaj qe ta kaloje nja nate me te, sesa per nje muaj sa shpenzon per bashkeshorten e tij, per nenen e femijeve te tij. Plus mund ta marre ndonje semundje dhe ta barte edhe tek bashkeshorteja e tij.

Behu i sinqert dhe trego se cila po te duket me e arsyeshme?

Ke parasysh tek e para burri nuk po e perule nje femer te huaj (duke e paguar), nuk po e tradheton gruan, por po e merr me lejen e saj, nuk po shpenzon me teper per njeren, por njesoj per te dyja. Kurse i dyti po i bene te kundertat e ketyre.
    Uvejsa, atehere sipas shkrimit tend me siper i bie qe Fjala e Zotit duhet t'u pershtatet kushteve sociale dhe jo e kunderta.

Dmth sipas kesaj i bie qe dhe degjenerime te tjera si psh Homoseksualiteti duhet te lejohen dhe te legalizohen?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Ardi, gruaja nuk mund te perballoje te kete me teper se nje burre, ajo eshte e atille qe i mjafton nje. Pastaj e ceka se nje prej arsyeve te poligamise eshte edhe numri me i madh i femrave ne krahasim me meshkuj, e jo e kunderta.
    Zakonisht grate shkojne ne shtepi te burrit, atehere tek cili do shkonte gruaja? Vetem nese i mer te gjithe ne shtepi te babes hahaha paramendoje. Pastaj sa femije do i kish bere e gjora? Thjeshte eshte e pa mundur nje gje e tille dhe nuk ka ndodhe kurre nje gje e tille ne praktiken njerezore, kurse meshkujt kane marre me teper se nje grua dhe jo vetem tek muslimanet, por edhe te te tjeret. P.sh. ne You Tube nje dite e pashe nje australian qe ishte bere musliman dhe ai kishte 7 gra (para se te behej musliman) dhe 31 femije. Pra mund te ndodhe nje gje e tille cdo kund.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Ardi, gruaja nuk mund te perballoje te kete me teper se nje burre, ajo eshte e atille qe i mjafton nje. Pastaj e ceka se nje prej arsyeve te poligamise eshte edhe numri me i madh i femrave ne krahasim me meshkuj, e jo e kunderta.
    Zakonisht grate shkojne ne shtepi te burrit, atehere tek cili do shkonte gruaja? Vetem nese i mer te gjithe ne shtepi te babes hahaha paramendoje. Pastaj sa femije do i kish bere e gjora? Thjeshte eshte e pa mundur nje gje e tille dhe nuk ka ndodhe kurre nje gje e tille ne praktiken njerezore, kurse meshkujt kane marre me teper se nje grua dhe jo vetem tek muslimanet, por edhe te te tjeret. P.sh. ne You Tube nje dite e pashe nje australian qe ishte bere musliman dhe ai kishte 7 gra (para se te behej musliman) dhe 31 femije. Pra mund te ndodhe nje gje e tille cdo kund.
    E njëjta vlenë edhe per gruan edhe pr burrin, por fuqia, dhuna dhe padrejtesitë e kësaj bote, të shtyrë nga lakmia dhe epeshet djallzore, sjellen botes një ligj të marrë dhe pushtuan, dhunuan dhe shtypen lirinë e gruas, edhe më keq se kjo ndodhi në emer të Zotit!!

Unë nuk mund të besoj një zoti të pa drejt dhe shtypes i tjetrit dhe perkrahes i të fortit. Unë njoh dhe besoj një Zoti të drejt, qe jep jetë dhe liri, qe nga ai burin dashuria pa dallime d dhe qe njeriut ia jep lirinë pa dallime gjinore.

Nuk është e drejt per asnjë zemer të një gruaje të ushtrohet dhunë ndaj saj me një ligj të pa drejt duke e detyruar të lejoj edhe gra te tjera ne shtepine e vet, prandaj nëse ai ligj është sikurse më kethënë ti; "eshte ligj i zotit", unë ty te them ik nga ai zot se qenka mashtrues dhe i pa drejt, një ditë edhe ndaj teje do të jet i pa drejt sepse nga ai po buronte padrejtesia.

Ti shpalle at ligj si të zotit dhe nëse don edhe besoj atij zoti ashtu por, sikurse të ishe femer nuk e don atë ligj por e thua vetem me buzë, sigurisht se zemra nuk e don at ligj. Asnjë grua nuk e deshiron ortakendhe nuk mund ta sheh burrin me grua te tjeter dhe të jetë e gëzuar, ik dhe mos genjeni në emer të gruas, kjo tash është e pa drejta e tjeter qe i bëhet gruas, folet në emer të saj, ndersa zemra e saj e din këtë!! Mund të betohna se asnjë grua nuk e don ortaken e lere më nëse i ka edhe tri në shtepi!!!

Të betohna se asnjë grue nuk është e lirë dhe e gëzuar në zemer nëse e sheh burrin me grua të tjeter. Nëse është ligj i Zotit, unë me plotë pergjegjsi e them se ai zot është i pa drejt dhe nuk meriton te quhet ndryshe pos mashtrues i botes.

Uroj suksese ty dhe lutna qe vajzat tona mos të perjetojnë këtë dhunë dhe pa drejtesi nga baba zot qe ushtron padrejtesi ndaj tyre.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Dielli, nuk e kam thene askund qe mekatet qe bejne ne perendim jane si fryte te krishterimit, nuk e di ku e pe kete gje.

Ndersa per pyetjet qe ke bere, normal qe ju mendoni qe nuk eshte nderhyre ne keto, por ja qe ne muslimanet besojme qe ka pasur edhe ketu nderhyrje, sepse po te mos kishte nderhyrje do lejohej edhe shkurorezimi edhe poligamia.
    Ju thuani qe Zoti ne Bibel eshte vete Dshuria, atehere si mundet qe po i njejti Zot, ta oblogoje dikend te qendrojne bashke edhe nese nuk duhen me ata dy mes vete? Nese ka vazhdimisht grindje mes tyre dhe nuk rrespektojne njeri-tjetrin, atehere pse te qendrojne bashke? Pse te mos u ipet rasti te jene te lumtur me dikend tjeter, sepse atyre nuk po u shkon mire? Moslejimi i shkurorezimit sipas mendimit tim eshte shkelja me e madhe e te drejtes se personit, sepse nese dy persona nuk kane harmoni bashkeshortore, atehere ata do deshtojne ne edukimin e femijeve te tyre dhe do deshtojne ne jeten e tyre. Pa harmoni familjare njeriu eshte i deshtuar.
    Gjithesesi do ishte mire sikur te mos ndodhnin kurre shkurorezime, por kjo gje eshte e pamundur. A e ke pyetur ndonje here veten, se sa eshte praktike kjo gje, kush jane ata krishtere qe i permbahen ketij rregulli? Te pakten me sa njohe une te krishtere, nuk i permbahen fare ketij rregulli, sepse eshte shume pakuptueshem. Pse ta kalojne tere jeten e tyre bashkeshortore sikur ne ferr, kur mund te jete e kunderta.
    Ndersa ne Islam perkufizimi i shkurorezimit eshte keshtu :
    " E lejuara me e urejtur tek All-llahu eshte shkurorezimi"
    Pra nuk eshte e preferuar dhe duhet munduar ne maksimum per ta mbajtur lidhjen, por kur nuk ka rrugedalje, atehere lejohet shkurorezimi ne menyre qe ata te dy te mos jene te deshtuar ne jete.

Po ashtu edhe tek ceshtja e poligamise ka pasur nderhyrje, sepse edhe ne Bibel thuhet per disa nga profetet se kane pasur shume gra, bile numra teper te medhenje.
    A nuk te duket shume e ngurtesuar kjo ceshtja e marteses ne kete forme pa te drejte shkurorezimi dhe pa te drejte per ta marre edhe nje grua tjeter, p.sh ne kete rast.
    Nese nje njeriu qe sapo eshte martuar ju ka semure gruaja (ose e kunderta eshte semure burri) dhe nuk eshte e afte per obligimet martesore, ateher cfare te beje ai\ajo? Ai ose ajo kane enderruar gjithmone nje familje, por ja qe po ju mohohet ajo e drejte. Pastaj kush garanton se ata nuk do bejne prostitucion, pasiqe jane te rinje dhe nuk e kane lehte t'i qendrojne stoik kesaj fatkeqesie qe u ndodhi.
    Pra a ka mendur Bibla edhe per raste te tilla dhe te ngjashme me keto (e qe ka shume) apo jo?
    Mendoje dhe analizoje vet se ku qendron problemi, tek Islami qe po i lejon, apo tek krishterizmi qe po i ndalon,do e veresh se cila eshte me rracionale.

Faqja 21 prej 37 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •