Postuar mė parė nga
Rina_87
Problemi ekziston te vete keto shtete. Lindja e Mesme ka qene gjithmone nje vater krize dhe nuk eshte qe kane pasur vetem armiq te jashtem, mirepo ka (pasur) edhe krize ne mes vete ketyre shteteve, mos te harrojme lufterat ne mes tyre, si ajo Irak-Iran etj. Keto shtete per mendimin tim edhe pse une kam vetem nje njohuri te pergjithshme per to, nuk kane sens diplomatik dhe sistemet e tyre diktatoriale jane fajtore me se shumti per kete (zgjedhjet e fundit ne Iran, treguan se keto shtete duan ndryshim).
Regjimi taliban i Afganistanit ishte nje regjim zhgl dhe mbrojtja e Alkaides dhe Bin Ladenit nuk eshte gjeja me e mencur e mundur, sepse gjithkush qe ka pak tru e di se nuk eshte dashur te behet nje sulm i tille terrorist si i 11 shtatorit ndaj nje superfuqie, sepse me siguri nuk do te kalonte pa u ndeshkuar, gje qe edhe ndodhi. Ne Irak dihet se me teper vriten mes vete.
Sa per Izraelin, shtete arabe dhe Palestina duhet ta njohin ate vend dhe duhet te behet nje zgjidhje, sepse populli izraelit ka te drejten e vete mbi ate toke, me shume se cdokush tjeter.
Nejse, se seriozisht keto gjera nuk me interesojne shume, mirepo mos harro sulmet e pareshtura kamikaze dhe vrasjet ne Spanje dhe Londer. Une shpresoj se keto shtete dhe popujt e tyre se shpejti do te clirohen se pari nga regjimet e tyre diktatoriale dhe ideologjite e tyre.
Krijoni Kontakt