Une e kuptoj deshiren e juaj te flakte qe ti dilni ne mbrojtje fese suaj, librit fetar te cilin juve besoni dhe kjo eshte ne rregull. Secili ben kete pune, mbron ate qe beson.
Por problemi eshte me i thelle se sa me mbrojt ate qe besojme,m problemi eshte se a ka kuptim menyra se si ne mundohemi te mbrojme dicka qe haptas duket si e gabimten dhe qe kush e di se sa te mundohemi me e mbrojtur , mbrojtje per kete ceshtje nuk ka.
Pjesa Biblike ne fjale qe juve mundheni te me sqaroni mua se nk eshte gabim pasi qe sipas jush nuk folet per te kaluaren por folet per te ardhmen eshte kjo:
Edhe i treti engjëll i ra trumbetës:nga qielli ra një yll i madh - që digjej si vravashka - ra në një të tretën e lumenjve dhe të burimeve të ujërave.
Ta marrim parasysh si shembull se ketu autori i Bibles pershkruan nje ngjarje qe do te ndodhi ne ardhmeri , ajo qe na intereson neve eshte se pershkrimi i bere a eshte i sakte ose jo !!!!
Nje yll si puna e Diellit tone psh, temperatuat ne sipqefaqen e tij jane me te larta se 5000 grade celzius. Cfar do te ndodhte me Token sikur Dielli ti afrohej asaj aq afer sa qe te perplaset me Token?!!
Valle a do te kishte lumej ne te cilat Dielli do te kishte rene ?!!! Valle a do kishte jete ne Toke etj etj.
Pa marre parasysh se a ehet fjale per te kaluaren ose te ardhmen, vargu Biblik ka dicka qe shkon kunder mendjes dhe llogjikes se shendoshe, ka dicka ne mbrendi qe kundershton diturit shkencore qe shoqeria njerezore ka pervetesuar deri me sot.
Sic e thash me lart nuk me pengon qe ti dilni ne mbrojte besemive tua, por ndonjehere kush e di se sa te mundoheni qe ti dilni ne mbrojtje besimeve tua, mbrojtje nuk ka.
E saper ty markus1 , cfar te te them vesce se me mire qesh ai qe qesh i fundit hahaha
Me Respekt
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Gostivar, shpresoj të mos ta kesh marr si për tallje qeshjen teme, se vetëm me u tall as nuk e kam pas nder mend, e nuk m'takon me u tall me miqt e sofrës.
Tesh, sa për të tjerat, nuk ja vlen me u përgjegj. Pergjegjen e ke marrë, n'rase ke naj pvetje tjetër bane, n'rase nuk ke, leja radhën tjerve me pvet.
Vetëm mos ma merr për keq se po e qoj nji got raki për vedi. Për ty kena qa dojn e bardha e zemnës, kafe, qaj, duhan, e qa t'dush ti.![]()
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
GV je shumë interesant, ka shumë vite qe te njoh ne kete forum dhe prap i njejti ngelesh-njeri qe gjykon dhe qellimi i yt nuk eshte informimi i drejt por mudesisht, akuza drejtuar te tjereve-te krishterëve.
Ai person (kushdo qoftë) qe pretendon t'i mbron shkrimet e shenjta e ka gabim, por ai qe mbrone shkrimet e shenjta nga rrena, keqinterpretimet dhe shpifjet, ai po e bene një punë të mirë. Zoti e bekoftë at person.
Unë si një i Krishter, qe kam lexuar dhe lexoj shumher Biblen, nuk mirrna edhe aq shumë me ato far "analiza dhe fillozofi shkencore dhe llogjike" sepse Zoti është mbi te gjitha ato qe të thash. Zoti pra është mbi gjdo analizë të mendjes së njeriut. Zoti pra është mbi çdo fillozofi te njeriut dhe Zoti është mbi çdo shkencë. Zotin nuk duhet ta plotesojmë me gjera materiale dhe shkencore ashtu sikurse bënë ti. Zoti eshte mbi çdo llogjikë. JezusKrishti dhe lindja, jeta, vepra, fjalet dhe mesimet, urtesia, vuajtja, vdekja dhe ringjallja e Tij eshte mbi çdo fillozofi dhe perrallë njerzore. Ai eshte Zoti dhe JETA e Vertetë o GV. Ti ndoshta e shijon at JETË pa e ditur se është Jezusi, nuk dij, nuk dua as te gjykoj, por mos harro, e ardhmja e te krishterëve nuk është ndonji analizë e një muslimani sikurse ti ne kete rast qe ke vlersuar, por e ardhmja e te një të krishteri është KRISHTI. Secili i krishterë e konsideron dhe e mbeshtetë besimin në këtë bot¥ dhe në boten e tjeter Jezusin ZOT. Bile as qe mendojnë me medyshje. Krishti pra është e ardhmja e të krishterit, e jo interpretimet apo shtjellimet e shkrimeve te shenjta te një muslimani i cili edhe muslimanizmin dhe besimin e tij nuk e mbeshtet në Zotin e gjithsisë, por ne një zot duke e forcuar me shkencen dhe imitimet e natyres.!!
Lej ato fillozofi njerzore o GV dhe nenshtroju fillozofisë hyjnore; "Zot ti udhëheqe jeten, menden, punen, dashurinë time sepse unë nuk jam ai qe mund të bëjë asgjë", lej ato fillozofi ateiste sepse ai qe pretendon qe beson në Hyjin, nuk ka asi paragjykimesh sepse e njeh pushtetin, fuqinë, dashurinë dhe persosmerinë e Zotit dhe as qe duhet ti shkoj mendja se duhet te mbrohet shkrimi qe Ai e frymezon. Gjithçka mund te ndodhë, por atë qe e thotë PERENDIA askush nuk mund ta humbë.
GV, mos mendo se te kam armik, unë pse flas dhe pse nuk pajtoj shumher nuk te kam armik, por mos harro se nese i sulmon te krishterët, nëse e sulmon besimin në Jezusin, nëse i sulmon shkrimet biblike, je duke luajtuj rolin e farizenjëve, rolin e perendorive dhe rolin e ateistëve. NUk më vjen mirë, jo per faktin se pse sulmon te krishterët, por, per faktin se e shoh një njeri te humbur.
Gjith te mirat dhe uroj GV bekime te Zotit per ty. Jezus Krishti dhe dashuria e Tij u ndikoftë në ty.
toni77![]()
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
A i lejohet gruas se krishtere te flase ne kishe?
Pershendetje!
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Ky eshte dallimi midis teje dhe meje. Ti nenvlerson shkences , ndersa une vleresoj shkencen!!!
A sa per armiq , une nuk kam armiq ne forum, une thjeshte bej debat me miq ne forum, ju te gjith jeni miqte e mije, edhe pse nga dikush une trajtohen sikur me qene armik i tij.
Qellimi i im dhe misiioni im ne kete forum eshte qe te shkruaj te verteten dhe vetem te verteten , asgje me shum dhe asgje me pak.
Sikur keto gabime ti kishte pas psh Kurani juve do ta na bombardonit cdo dite duke na thene se Kurani bie ndesh me shkencen , duke na thene se Kurani ka gabime e ku ta di se cfar.
Por per shkak se keto gabime jane ne Bibel , juve zgjidhni menyren me te mire qe ti injoroni duke thene se Zoti eshte mbi llogjiken dhe mbi shkencen, por haroni se llogjiken dhe shkencen i ka krijuar Zoti si mjet per njeriun qe te vertetoj ekzistencen e tij!!!
Pa llogjik psh njeri edhe nje mize mund te quaj ZOT , ku di ai qe nuk ka llogjik se cfar eshte miza e cfar eshte ZOTI !!!
Pa shkence xixellonja dikujt mund ti duket si Zot , sepse nuk di gje per reaksionet kimike qe zhvillohen ne mbrendi te trupit te xixellonjes dhe prodhon ate fluks drite per nje moment te shkurt.
Por sido qe te jete, jeta vazhdon, per dike jeta vazhdon krah per krah me shencen dhe llogjiken e per dike pa keto te dyja.
Me Respekt
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
>>> GV pershendetje dhe urime qe te pelqen e verteta dhe mundohesh te paraqesesh vetem te verteten.
> Kete gje kane pase per qellim qe nga Buda deri tek Krishti.
> Puna qendron ketu nese ka vetem nje te vertete absolute kush po thote te verteten ti, Buda apo Krishti?
> Sepse ti thua qe nuk ka shpirt, Buda thote do ringjallemi ne nje trup tjeter pas vdekjes ndersa Krishti thote qe pas vdekjes nuk ringjallesh me ne trup por shkon ne parajse ose ne ferr.
La verita' ti rendera' libero!
>>> Nuk mora pergjigje.
La verita' ti rendera' libero!
Krijoni Kontakt