Close
Faqja 32 prej 110 FillimFillim ... 2230313233344282 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 1091
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga tulipanonero Lexo Postimin
    Me falni se po nderhy por kisha nje pyetje pasi lexova kete fjali?

Shihet e drejte qe Isai a.s i te marri mekatin e botes mbi veten,pra qe per mekatet e njerezimit te denohet i pafajshmi?

Quhet kjo drejtesi,sipas teje?
    Tulipaniero, gjerat i shikon nen kendveshtrim te gabuar, jo se je gabim, por ti flet me te krishter dhe gjerat duhet ti shikojsh ashtu sic i shikojne ata.
    Isai a.s. per ta nuk paraqet profet, por Paraqet Perendi, jo se njeriu denohet per ta per te la mekatet tona, por Perendija denon veten e tij me vdekje per te la mekatet tona , kupton ose jo?!!
    Njeriu nuk mund ti laj mekatet e njerezve, vetem Perendija mund ti laj mekatet e njerezve.
    Pra Isai, per te krishteret paraqet Zot e jo profet sic e konsiderojme neve .

Me Respket
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e tulipanonero
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Tulipaniero, gjerat i shikon nen kendveshtrim te gabuar, jo se je gabim, por ti flet me te krishter dhe gjerat duhet ti shikojsh ashtu sic i shikojne ata.
    Isai a.s. per ta nuk paraqet profet, por Paraqet Perendi, jo se njeriu denohet per ta per te la mekatet tona, por Perendija denon veten e tij me vdekje per te la mekatet tona , kupton ose jo?!!
    Njeriu nuk mund ti laj mekatet e njerezve, vetem Perendija mund ti laj mekatet e njerezve.
    Pra Isai, per te krishteret paraqet Zot e jo profet sic e konsiderojme neve .

Me Respket
    GV_USA
    Kuptoj ,po as un nuk po dija si ta formuloja pyetjen pasi di qe disa e konsiderojne Isain a.s si bire te Zotit kurse ka dhe qe e konsiderojne Zot.

Po prap dhe sikur te merret ne kenveshtirimin qe Zoti denon veten me vdekje per te lare mekatet e njerezimit,prap i bie sikur per gabimin qe ka bere dikush te denoje veten dikush tjeter.....nuk ka llogjike.

Pastaj prit njehere se ketu u komplikua pak situata,po meqe Isai a.s qenka Zoti,dhe Zoti sipas te krishtereve denoi veten me vdekje....ca ndodhi ???? I bie qe bota mbeti pa Zot...Zoti krijuesi i gjithckaje vdiq???

Sinqerisht nuk po e kuptoj,nqs ka mundesi te me shpjegohet kjo....

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga tulipanonero Lexo Postimin
    Kuptoj ,po as un nuk po dija si ta formuloja pyetjen pasi di qe disa e konsiderojne Isain a.s si bire te Zotit kurse ka dhe qe e konsiderojne Zot.

Po prap dhe sikur te merret ne kenveshtirimin qe Zoti denon veten me vdekje per te lare mekatet e njerezimit,prap i bie sikur per gabimin qe ka bere dikush te denoje veten dikush tjeter.....nuk ka llogjike.

Pastaj prit njehere se ketu u komplikua pak situata,po meqe Isai a.s qenka Zoti,dhe Zoti sipas te krishtereve denoi veten me vdekje....ca ndodhi ???? I bie qe bota mbeti pa Zot...Zoti krijuesi i gjithckaje vdiq???

Sinqerisht nuk po e kuptoj,nqs ka mundesi te me shpjegohet kjo....
    Sinqerisht , midis meje dhe teje, Triniteti ose doktrina e Trinitetit e ka si zakon ti komplikoj gjerat. andaj nuk ekziston as edhe nje kristijan ne bote qe mund te sqaroj trinitetin pa mos komplikuar sqarimin e tij.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Po te kuptohej Zoti aq lehte, nuk do ishte Zot
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Zoti kishte ose ka mundesi qe te pregadisi per ne kete trupin frymor pa mos perjetuar vdekjen ashtu?!! Pse ne si njerez akoma perjetojme vdekjnen , nqs se Jezu Krishti me vdekjen e tij i ka la mekatet tona ?!!
    Pse Markus
    Pasha Zotin ti Gostivar m'knaq mue! Nigio ktu, kur t'shkoj n'praninë e Tij t'premtoj se do ja baj nji kyt pvetje! Mir Gostivar?

P.S. A e din si asht puna. Je i kandshëm në sofër. Më thuej t'vërteten, në rasë se je nga ata muslimanë qi në jetën e përditshme e pinë nga nji gotë raki, ma ban qefin e çoje nji got edhe me mue nji kyt sofër se bash po m'ka lezet.

Në rase nuk e pin, m'fal qi ta kerkova.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Po te kuptohej Zoti aq lehte, nuk do ishte Zot
    Ne fakt Zoti duhet te kuptohet lehte, sepse nqs se kuptimi mbi Zotin eshte aq shum i komplikuar nga do e dish ti qe me te vertete beson ne Zotin e Vertete?!!
    Nga do e dish kete?!!!

E per ty Markus, me vjen keq te te them por rakine nuk e pi, as biren e as rakine, nje gote caj , ose nje kafe kurr te kesh qef mund ta pime bashk, por jo raki.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ne fakt Zoti duhet te kuptohet lehte, sepse nqs se kuptimi mbi Zotin eshte aq shum i komplikuar nga do e dish ti qe me te vertete beson ne Zotin e Vertete?!!
    Nga do e dish kete?!!!

E per ty Markus, me vjen keq te te them por rakine nuk e pi, as biren e as rakine, nje gote caj , ose nje kafe kurr te kesh qef mund ta pime bashk, por jo raki.

GV_USA
    Nigio ktu, nuk po mban me t'qit çaj e uj si me ken gra, kshu qi pranoje nji duhan prej kutis teme e dredhe nji herë sa po t'them ç'ka kam me t'than.

A e din si asht puna? Kam nji vajz 3 vjedit e gjys, Zoti e ruejt e i dhant shendet. Kam shum gjana qi ajo nuk i kupton kur i them mos me ba kyt gja ose me ba njat gja. Por nji gja asht e sigurt se ajo e kupton. Dashnin qi kam per te.

E njajta gja asht edhe me Zotin tem. Ka shumë gjana qi une nuk i kuptoj, por kur ma hedh nga nji fjalë dashunie, zemna jeme rreh si e harabelit nga gzimi.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    A ka mundsi qe dikush nga besimtaret a kerishter, te me spjegoj thjeshte per informacione ne lidhje me dogmen e kerishter per spjegimin e tokes dhe formen e saj ,si e rrafshet ,si te sheshte e pa levizeshme etj! A qendron akoma ky konstatim apo e keni ndryshuar?...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 07-11-2009 më 07:43

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Kjo teme u ri-emertua ne:

"Sofra e krishtere per miqte muslimane dhe te tjere" per t'ju dhene mundesine dhe personave qe mund te mos jene muslimane qe te bejne pyetje per te krishteret. Postimi i bindit kaloi ketu

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Bindi

Ky pohim se toka ka qene e rrafshet dhe e palevizshme nuk ka qene ndonjehere pohim zyrtar i Kishave te krishtera. Ai ka qene nje mentalitet mesjetar, por jo doktrine e Kishes. Mbase te tjeret mund te japin me shume informacion

Faqja 32 prej 110 FillimFillim ... 2230313233344282 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •