Close
Faqja 24 prej 110 FillimFillim ... 1422232425263474 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 1091
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    D.m.th ju e besoni si "zot" Jezusin pasiqe ai i ka ngjallur te vdekurit? ...aha ne rregull! Po si qendron puna me te tjeret qe ringjallen njerez?

Zoti e plotesoi deshiren e shprehur ne zerin e Elias; shpirti i femijes u kthye tek ai dhe ai mori jete perseri. (Mbreterve 17:22)

Pastaj hipi mbi shtratin dhe u shtri mbi femijen, vuri gojen e vet mbi gojen e tij, duart e veta mbi duart e tij, u shtri mbi te dhe mishi i femijes filloi te ngrohet. (e Mbreterve 4:34)

Por ndodhi qe, ndersa disa varosnin nje njeri, pane nje bande plackitesish, keshtu e hodhen njeriun ne varrin e Eliseut. Sa arriti ai te preke kockat e Eliseut, u ringjall dhe u ngrit ne kembe. (Mbreterve 13:21)

vazhdojeni ju tek "Ezekiel 37:1-14"

Nese doni citate biblike qe flasin per sherimin e te verberve nga te tjere pos Jezusit, ju sjelli sa te doni. ....
    Jo bre Uvejsa, nuk jane vec keto vargje, por krejt Bibla flet per Krishtin. Tash mos ia nis me pyete per pergjigje te gatshme, se pastaj te vjen keq kur te themi qe po na nguc ne sofren tone .

Kjo sofer nuk e ka per synim me ia mbushe mendjen ndokujt, por vec me i mesu ato gjera qe nuk i dime dhe me e njofte me mire njeri-tjetrin. Per kete arsye i kisha lutur edhe vellezerit Toni e GV_USA qe t'i ulin tonet dhe stilet e shkrimit. Le te ngelemi ne pyetje-pergjigje, se tema te tjera per me tregu se kush e ka te verteten kemi me bollek. E verteta eshte ne Zotin!

Ne jemi bij e bija te Tij dhe nuk na ka hije te replikohemi ne te tilla menyra. Nese i shmangim pyetjet e tipit po si, po pse, po qysh se mua s'po ma rrok logjika, atehere do te mund ta japim edhe frymen e tolerances, e cila ekziston dhe funksionon shume mire jashte ketij forumi. Nuk besoj se do te kishim mundur t'i flisnim njeri-tjetrit keshtu sikur te ishim me te vertete ne nje sofer.

Besomeni vellezer e motra se me dhemb shpirti kur me duhet t'i kthehem ndonjerit ketu me kunderpergjigje vetem per faktin se ngulet kembe qe te merret pergjigjja qe e pret. Nuk do te ishim te krishtere nese do te pergjigjeshim si myslimane. E as ju nuk do te ishit myslimane nese do te na pergjigjeshit si te krishtere. Le ta jetoje secili prej nesh fene e vet ne paqe, pa i nderhyre tjetrit e duke kerkuar gjithmone te verteten. As Krishti nuk e pengon myslimanin qe ta jetoje fene e vet, e as Muhamedi nuk e pengon te krishterin qe ta jetoje fene e vet, pasi nuk jane as njeri e as tjetri qendra e besimit te tjetrit.

Paqe vellezer e motra dhe le ta ngrejme nga nje gote per ate qe ju do me se shumti e bardha zemer!

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Une e kam ber nje pyetje,por pergjegjje nuk morra,mesiguri eshte shume puetje e rrende lol,
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Postuar më parë nga dijetari
    Me rrespekt, pa djallezim,pyetjen qe dota bej esht

Un me te vertet e besoj jezusin[isain as.]flas nga ana ime me orjentim islam,e nuk e kam problem qe te besoj ne jezuesin sepse vellezerit e mi te gjakut te penes te pushkes e besojn ,sepse kjo tregon anen tim te tolerances se vertet jo kamuflazh,por fakti tjeter qe un habitem dhe nuk ekuptij dote,esht kjo.A me te vertet ju e ken te veshtir qe edhe ju ta besoni Muhamedin si te derguari e perendis,dhe pse jo ?kurr gjusma e botes e beson Muhamedin dhe gjysma tjeter beson Jezusin,e un jam qe i besoj te dy si te derguarit te perendis ,ma thuani,nese nuk doni te pergjigjeni ok ,kjo esht pergjegjja ime ndaj JEZUSIT .
    Dijetar,

T'faleminderit per durimin, se kemi qene shume te zhurmshem dhe postimi yt kishte kaluar pa u vene re ne faqen 8, e tash po e sheh edhe vete se po behen nga 3-4 faqe shkrime ne dite e s'po e merr vesh i pari te dytin .

Nuk eshte puna se eshte apo nuk eshte Muhamedi i derguar. Te krishteret nuk mund te pranojne dicka apo dike qe e mohon Hyjnine e Jezusit. Per ne ai eshte Zot, baras me Atin dhe Shpirtin Shenjt, 1 Hyj i vetem.

T'falenderoj per pyetjen e tash uroj qe ta gjesh dike me t'ba muhabet ne sofer, se une pernjimend shkova me fjete .

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Sofra mbyllet perkohesisht sa te pastrohet nga shkrimet qe jane jashte qellimit te temes.

Per cdo shkrim qe do fshihet do jepet dhe arsyeja se pse u fshi. Ju faleminderit per pjesemarrjen
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 02-11-2009 më 03:55
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Jane dy pyetje qe s'kane marre ende pergjigje:

Citim Postuar më parë nga heneu
    pershendetje vellezer historia e kryqit kristian apo si mbeti kryqi te te krishteret di kush ta spjegoj qarte dhe sakt ,di disa histori por nuk e di a jzn te sakta pershendetje
    Citim Postuar më parë nga Gostivaeri_USA
    Po me trego se ku shkruan ne Bibel se Jezusi erdhi prap pas kryqezimit, kam deshire te flakte qe te lexoj kete ne Bibel .

GV_USA
    Sofra eshte akoma nen rishikim, dhe do te rihapet se shpejti. Faleminderit per mirekuptimin
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 02-11-2009 më 07:16

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pas rishikimit, Sofra po rihapet.

Me shume gezim ju njoftoj se m'u deshen te bej shume pak rregullime. Kjo tregon se te gjithe pjesemarresit ne kete teme jane te interesuar per dialog te kulturuar dhe tolerant.

Ajo qe pritet nga te krishteret ne kete sofer eshte qe ta shpjegojme ate qe besojme, pa dhene gjykime ndaj fese islame. Ndersa ajo qe pritet nga muslimanet eshte qe te mos kerkojne te kembengulin dhe te imponojne ate qe besojne nqs pergjigjia qe marrin nuk eshte ne perputhje me besimin islam. Pra qellimi i kesaj teme nuk eshte debati, por thjesht te mesojme mbi besimin e tjetrit!

Ne jemi te ndryshem, por kjo s'do te thote se jemi armiq, por vellezer dhe motra me gjak shqiptari.

Do ju lutesha qe te mos vazhdohej me pyetje te tjera nqs ato dy pyetjet qe kam permendur me siper nuk kane marre akoma pergjigje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 02-11-2009 më 08:16

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Gostivari
    Po me trego se ku shkruan ne Bibel se Jezusi erdhi prap pas kryqezimit, kam deshire te flakte qe te lexoj kete ne Bibel .

GV_USA
    Po ta shuaj unë dëshirën e flaktë.

Mark 16:9 Tani Jezusi, pasi ishte ringjallur në mëngjesin e ditës së parë të javës, iu shfaq së pari Marisë Magdalenë, nga e cila pati dëbuar shtatë demonë.

Mark 16:12 Mbas këtyre gjërave, iu shfaq në trajtë tjetër dyve prej tyre, që po shkonin në fshat.
    Mark 16:13 Edhe ata shkuan dhe ua treguan të tjerëve; por as këtyre nuk u besuan.
    Mark 16:14 Në fund iu shfaq të njëmbëdhjetëve kur ishin në tryezë dhe i qortoi për mosbesimin e tyre dhe për ngurtësinë e zemrës, sepse nuk u kishin besuar atyre që e kishin parë të ringjallur.

Luke 24:34 Ata thoshnin: ''Zoti u ringjall me të vërtetë dhe iu shfaq Simonit''.
    Luke 24:35 Ata atëherë treguan ç'u kishte ndodhur rrugës dhe si e kishin njohur në ndarjen e bukës.
    Luke 24:36 Dhe, ndërsa ata po bisedonin për këto gjëra, vetë Jezusi u shfaq në mes tyre dhe u tha atyre: "Paqja me ju!''.

John 21:1 Pas këtyre gjërave, Jezusi iu shfaq përsëri dishepujve pranë Detit të Tiberiadës; dhe u shfaq në këtë mënyrë:
    John 21:2 Simon Pjetri, Thomai i quajtur Binjaku, Natanaeli nga Kana e Galilesë, të bijtë e Zebedeut dhe dy të tjerë nga dishepujt e tij ishin bashkë.
    John 21:3 Simon Pjetri u tha atyre: ''Po shkoj të peshkoj''. Ata i thanë: ''Po vijmë edhe ne me ty''. Dolën dhe hipën menjëherë në barkë; por atë natë nuk zunë asgjë.
    John 21:4 Në mëngjes herët, Jezusi ndenji te bregu; megjithatë dishepujt nuk e kuptuan se ishte Jezusi.
    John 21:5 Dhe Jezusi u tha atyre: ''O djema, a keni ndonjë gjë për të ngrënë?''. Ata iu përgjigjën: ''Jo!''.
    John 21:6 Dhe ai u tha atyre: ''Hidhni rrjetën në anën e djathtë të barkës dhe do të gjeni''. E hodhën, pra, dhe s'mundën më ta tërhiqnin nga shumica e peshqve.
    John 21:7 Atëherë dishepulli, të cilin Jezusi e donte, i tha Pjetrit: ''Éshtë Zoti''. Simon Pjetri, kur dëgjoi se ishte Zoti, u mbështoll me rrobë (sepse ishte i zhveshur) dhe u hodh në det.

John 21:14 Kjo ishte e treta herë që Jezusi iu shfaq dishepujve të vet, mbasi ishte ringjallur së vdekuri.

The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga heneu
    pershendetje vellezer historia e kryqit kristian apo si mbeti kryqi te te krishteret di kush ta spjegoj qarte dhe sakt ,di disa histori por nuk e di a jzn te sakta pershendetje
    Mbase nuk e kam kuptuar mirë pyetjen, por ashtu siç e kam kuputar dihet që historia e kryqit erdhi nga vetë kryqëzimi i Krishtit në kryq. Është kaq e thjeshtë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Po ta shuaj unë dëshirën e flaktë.

Mark 16:9 Tani Jezusi, pasi ishte ringjallur në mëngjesin e ditës së parë të javës, iu shfaq së pari Marisë Magdalenë, nga e cila pati dëbuar shtatë demonë.

Mark 16:12 Mbas këtyre gjërave, iu shfaq në trajtë tjetër dyve prej tyre, që po shkonin në fshat.
    Mark 16:13 Edhe ata shkuan dhe ua treguan të tjerëve; por as këtyre nuk u besuan.
    Mark 16:14 Në fund iu shfaq të njëmbëdhjetëve kur ishin në tryezë dhe i qortoi për mosbesimin e tyre dhe për ngurtësinë e zemrës, sepse nuk u kishin besuar atyre që e kishin parë të ringjallur.

Luke 24:34 Ata thoshnin: ''Zoti u ringjall me të vërtetë dhe iu shfaq Simonit''.
    Luke 24:35 Ata atëherë treguan ç'u kishte ndodhur rrugës dhe si e kishin njohur në ndarjen e bukës.
    Luke 24:36 Dhe, ndërsa ata po bisedonin për këto gjëra, vetë Jezusi u shfaq në mes tyre dhe u tha atyre: "Paqja me ju!''.

John 21:1 Pas këtyre gjërave, Jezusi iu shfaq përsëri dishepujve pranë Detit të Tiberiadës; dhe u shfaq në këtë mënyrë:
    John 21:2 Simon Pjetri, Thomai i quajtur Binjaku, Natanaeli nga Kana e Galilesë, të bijtë e Zebedeut dhe dy të tjerë nga dishepujt e tij ishin bashkë.
    John 21:3 Simon Pjetri u tha atyre: ''Po shkoj të peshkoj''. Ata i thanë: ''Po vijmë edhe ne me ty''. Dolën dhe hipën menjëherë në barkë; por atë natë nuk zunë asgjë.
    John 21:4 Në mëngjes herët, Jezusi ndenji te bregu; megjithatë dishepujt nuk e kuptuan se ishte Jezusi.
    John 21:5 Dhe Jezusi u tha atyre: ''O djema, a keni ndonjë gjë për të ngrënë?''. Ata iu përgjigjën: ''Jo!''.
    John 21:6 Dhe ai u tha atyre: ''Hidhni rrjetën në anën e djathtë të barkës dhe do të gjeni''. E hodhën, pra, dhe s'mundën më ta tërhiqnin nga shumica e peshqve.
    John 21:7 Atëherë dishepulli, të cilin Jezusi e donte, i tha Pjetrit: ''Éshtë Zoti''. Simon Pjetri, kur dëgjoi se ishte Zoti, u mbështoll me rrobë (sepse ishte i zhveshur) dhe u hodh në det.

John 21:14 Kjo ishte e treta herë që Jezusi iu shfaq dishepujve të vet, mbasi ishte ringjallur së vdekuri.

Gabim Markus , gabim!!! Ketu Bibla flet per ringjalljen e tij , dhe per shkuarjen e tij prane Atit, me nje fjale largimit te tij nga Toka nese ben te shprehem keshtu, largimit te tij nga dis-shepujt e tij, nga apostujt e tij.
    Dhe nese lexon me mire Biblen do te shikojsh se Jezusi para se te largohej u premton apostujve te tij qe Ai do te rikthehet perseri ne Toke , perderisa ata jane gjalle!!! Apostujt vdiqen, kane kaluar me shum se 2000 vite dhe Jezusi akoma nuk eshte kthyer ne mesin e njerezve!
    Per kete flasim ne kete pyetje, e jo per ringjalljen e tij .

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Gostivari
    Kjo ishte pyetja e jote!

Faqja 24 prej 110 FillimFillim ... 1422232425263474 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •