Jo unë nuk e nenvlersoj shkencen ti po thua ashtu, por unë e vlersoj Zotin dhe gjithpushtetsinë e Tij. Per Zotin unë besoj se s’ka asgjë të pa mundur. Pastaj, kur bëhet fjalë lidhur me Zotin, atëher nuk ka shumë shkencë këtu. Ose shkencen ose besimin në Zot.Edhe a e din ti se pse? Lexoje se pse:
Atëherë Zakaria i tha engjëllit:
“Si mund të jem i sigurt për këtë gjë? Unë jam i vjetër e gruan e kam në moshë të shkuar.”
Engjëlli iu përgjigj:
“Unë jam Gabrieli që rri para Hyjit. Ai më dërgoi të flas me ty e ta sjell këtë lajm të gëzueshëm. Dhe, ja, ti do të mbetësh i pagojë dhe nuk do të mund të flasësh deri atë ditë kur këto të plotësohen, sepse nuk u besove fjalëve të mia, të cilat patjetër do të plotësohen kur të vijë koha.” (Lk 1; 18-20)
Jezusi neve te krishterëve nuk na la një shkencë apo fillozofi, Ai na dha Shpirtin e Atit dhe Ai na zbulon te Verteten e Hyjit. Besimi në Hyjin nuk varet nga intelegjenca o GV pavarsisht se edhe mendja shfrytezohet. Sikurse te ishte ashtu, farizenjët qe ishin shumë të mpreht në dije, ata ishin te parët qe do ta nihnin Jezusin por perkunder asajë, e goditen me denim per vdekje dhe sot e asaj dite ata nuk e njohen.
Unë nuk jam njëri nder ata qe nuk e njoh vleren e shkences apo rendesinë e llogjikes dhe të menduarit, nëse vlerson ashtu, nuk ke vlersim te drejt, por, llogjika breGV bie poshtë para veprimeve të Zotit.
Menjëher nëse vetem lexojmë lindjen e Jezusit, jeten, vdekjen dhe ngjalljen, kjo veq goditë çdo shkencë dhe llogjikë. Shkurt vëlla, ose duhet të besojmë shkences ose Zotit, unë kam zgjedhur Zotin e Bibles edhe pse kam lexuar mjaft edhe nga shkenca edhe nga shkrime tjera te cilat I respektoj dhe më informojnë shumë dhe kam simpati per to. Por, Zoti eshte Zot dhe mjafton, Atij në mua nuk I duhet prova e shkences sepse I besoj plotësisht. Ai më zbulon edhe shkencen dhe jo shkenca Zotin. Shkencë në vete është Jezusi dhe zbulesa e Tij.Neve qe shp[allim besimin në Zot nuk duhet të namungoj llogjika hyjnore dhe pikrisht janë të krishterët ata qe besojnë dhe shpallin këtë, janë pikrisht te krishterët qe predikojnë "feja dhe arsyeja".
Po pra, ashtu kemi obligim të jemi, miq dhe vëllezer e jo armiq. Ndersa lidhur me të verteten qe mendon se e dshmon, Jezusi është Rruga, Jeta dhe e Verteta. Ai qe ka Jezusin është ne të VERTETEN e ZOTIT. Pse ti mendon apo shprehë bindjen mbi te verteten në bindjet dhe shkrimet tuaja, ato nuk e bëjnë automatikisht të vertetë at bindje. Edhe ata qe e vranë Jezusin menduan se po veprojnë drejtë, menduan se ata janë net ë verteten, por Jezusi nuk u tha ashtu, bile bile, Jezusi ne një rast u tha se ju nuk jeni te bijtë e Abrahamit por jeni te bijtë e djallit sepse ata (te bijtë) e Abrahamit nuk veprojnë kështu ndaj meje!
Provo ti apo unë të themi se jemi Zot pasi na qenka ashtu! Megjithatë, nga një anë, pretendimet nuk peshojnë shumë. Fjalët nuk kushtojnë. Kushdo mund të pretendojë gjëra të ndryshme. Ka pasur edhe të tjerë që kanë pretenduar se ishin Hyji gjatë historisë së njerzimit.
Të tash se edhe unë mund ta pretendoja një gjë të tillë, edhe ti mund të pretendoje se ishe Perëndi,edhe xixellonja e jote, por pyetja së cilës ne të gjithë duhet t'i japim një përgjigjie është, "Me çfarë e mbështesim ne këtë thënie?" Në rastin tim nuk do të duheshin më shumë se pesë minuta për të ma hedhur poshtë pretendimin. Ndoshta edhe për tuajin nuk do të duhej shumë më tepër kohë. Por kur vjen puna tek Jezusi, nuk është kaq e thjeshtë. Ai kishte me se ta mbështeste thënien e Tij dhe kjo është edhe llogjika e jonë. Ai tha, "Edhe po të mos më besoni mua, u besoni të paktën veprave, që të njihni e të besoni se Ati është në mua, dhe unë në Të" (Gjoni 10:38).
Mirpor per mua janë te dya ato qe ti thua, edhe shkenca, edhe llogjika, por jo shkenca ta deshmoj Zotin apo ta zbuloj Zotin. Si dhe jo llogjikë të perrallave te paganëve te arabisë por llogjikë të shendodhë dhe duke parë hyjninë në veper:
Jezusi e fashitë stuhinë:
Si hyri në barkë, pas tij u nisën edhe nxënësit e tij. Dhe ja, në det u çua një stuhi e madhe aq sa valët po e mbulonin barkën; e ai flinte. Atëherë nxënësit iu afruan, e zgjuan dhe i thanë: "Ndore tënde, o Zot, se u mbytëm!" "Pse po frikësoheni, o fepakët?" u tha dhe atëherë u ngrit, u urdhëroi erërave dhe detit e u bë qetësi e madhe. Njerëzit të habitur thoshin: "Kush është ky që po i nënshtrohen erërat dhe deti?" (Mt 8, 23-27)
Jezusi ngjall të vdekurit!
Jezusi ngjall vajzen e pasovdekur:
Ndërsa Jezusi po ua mësonte këto, ja se iu afrua një kryetar, ra përmbys para tij dhe i tha: "Posa më vdiq vajza. Megjithatë eja, vëre dorën mbi të dhe ajo do të ngjallet." Jezusi u ngrit dhe bashkë me nxënësit e vet shkoi pas tij. Kur Jezusi arriti në shtëpinë e kryetarit, dhe si i pau ata ë po u bininfyjëve dhe po zhurëm, u tha: " Largohuni se vajza nuk ka vdekur, por po fle." Ata e perqeshen. Dhe pasi i qiten njerzit perjashta, hyri Jezusi, e mori per dore vajzen, dheajo u ngrit. Lajmi i kësaj mrekullie u perhap anëembanë asaj krahine. (Mt 9, 18-19)
Kjo është njëra nder llogjika e të besuarit tonë në Jezusit ZOT. Ndersa nëse marrim si shembull Kuranin, na mungon një gjë e ketij llojit, aty ndoshta mund te takojmë perralla, mund te takojmë edhe arsyetimet e Allahut qe ia bënë martesave te Muhamedit me vajza te halles dhe te dajes, besa edhe me vajza te axhes ia arsyeton Allahu, apo rastin e humbjes së rruges qe I ndodhi Aishes dhe u nda nga MUhamedi ne një udhtim, ngjarje kjo me karakter te kurverisë por Allahu i Kuranit e arsyeton, dmth, kesi marrzirash ka mjaft, por mrekulli hyjnore aty nuk ka, prandaj, nese bëhet fjalë per mungesë të llogjikes në besim, keni ju mungesë qe I besoni fjales së një pedofili, vrastari, flligshtari dhe I djallzuar deri në piken e fundit. Ketij shkrimi I paraprinë shkrimi I juaj zoteri pasi qe that se ne forum do te flasim te verteten, dhe e “verteta” e juaj qenka gabimi biblik!
Krijoni Kontakt