Close
Faqja 12 prej 110 FillimFillim ... 210111213142262 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 1091
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Ungjijte jane shkruar nga bashkekohesit e Jezusit apostuj: Mate, Gjon Mark, Lluka, Gjoni, Dhe veprat eshte shkrojtur nga Lluka, pastaj jane krejt letrat e Palit qe e kam sqaruar pak me larte per sa i perket besimit te tij se si ndodhi qe besoi, Dhe jane letrat e apostujve Pjeter, Juda, Gjoni qe ishin bashke kohes te Jezusit keshtu qe bibla dhjata e re flas nuk eshte shkrojtur ne vitet pas 325 por ne vitet 40 e me tutje qe ishin fill mbas ngjarjeve ne lidhje me Jezusin. Ne keshillin e Nikese nuk eshte shkrojtur bibla por eshte studiuar dhe kjo per te krahasuar biblen me heretiket e asaj kohe te cilet ishin te shumte dhe madje kishin krijuar edhe organizatat e tyre qe kishin doktrinat e tyre dhe ungjij te rrem dhe keta te fundit ishin ata qe ishin duke thene qe jezusi nuk sihte Zot dhe jo bibla . Dhe keshilli i Bikese pra u be per shume gjera por edhe per te ballafaquar herezite e atehereshme me biblen dhe shikpohet qe bibla pra thoshte te kunderten qe Jezusi ishte Zot sic edhe Toni ka shkrojtur me larte. Prandaj shumica e keshillit rane dakort me biblen dhe jo se votuan por rane dakort me biblen.
    Kane qen 12 apostuj apo ?? Dhe vetem 4-5 prej tyre paskan shkru ?

Te tjeret a kan shkru e nuk i jane bashkangjit Bibles apo qfare ??
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Unë postova shkrime biblike ku deshmojnë Krishtin Zot pra kohes Palit dhe niketes por si duket nuk i lexove, apo nuk deshe ti lexojshë, s'ka rendesi, e rendesishme eshte se Ai eshte Zot dhe JETË.

Nuk është me rendesi se çka dikush mendon mbi pushtetin e Hyjit apo mbi te Verteten e Hyjit. E rendesishme është se Ai është. Bindja e jonë apo mos bindja e jonë mbi te vertetn e Tij as nuk e rritë ass nuk e vogëlon ekzistencen e Perndisë.

realitetin mbi Perendinë e ka mohuar djalli qe ne Zanafillë; "Porse gjarpri i tha gruas: “Nuk do të vdisni assesi."(Zan 3; 4) Kjo pra deshmon se e verteta hyjonre ekziston por është dikush qe e mohon atë dhe ky quhet djall, dhe kete djall e degjojnë njerëzit. Unë lutna qe mos të jemi ne nga ata.

Pra nuk është me rendesi se qka mendojnë armiqt e Jezusit të nxitur nga djalli, e rendesishme eshte se kush është Ai, dhe Ai është ZOT.

Ti po flet perralla Xhamia dhe nëse flet me burra bëhu edhe vet burrè. Pse thua se kundershtimi mbi hyjninë e Jezusit filloj në këshillin e Niketes? Nuk e din ti se Jezusi per ata edhe u akuzua, u ngjujt me gurë dhe së fundi u kryqezua:

PO, dhe pikërisht për këtë: “Ne nuk të vrasim me gurë për asnjë vepër të mirë, po për blasfemi, dhe sepse ti, duke qenë njeri, e bën veten Perëndi". (Gjn 10; 33)

65 Atëherë kryeprifti i shqeu petkat e veta e tha:

Shau Hyjin! Ç’na duhen më dëshmitarët? Ja, pra, vetë e dëgjuat blasfeminë. 66 Ç’ju thotë mendja?”

“Meriton të vdesë!” ‑ iu përgjigjën ata.
    Toni une e lexova , por ti jep sqarime prej Bibles kur ne nuk e marrim per baze se eshte e vertet .

Une pyta pse ne keshillin e Nikes pate kunder dhe jo 1 apo 2 ?

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Kane qen 12 apostuj apo ?? Dhe vetem 4-5 prej tyre paskan shkru ?
    Te tjeret a kan shkru e nuk i jane bashkangjit Bibles apo qfare ??
    ?
    Së pari nuk janë 12 apo sikurse ti thua por per Jezusin deshmojnë edhe me ka 5000 burra pernjëher:

Jezusi ushqen pesë mijë vetë
    "...Të gjithë hëngrën e u nginë. I mblodhën tepricat: dymbëdhjetë shporta plot me copa. E ata që hëngrën, pa i numëruar gratë e fëmijët, ishin rreth pesë mijë meshkuj.(Mt 14; 19-21)

Mbi Jezusin deshmojnë edhe 72 nxënës deshmitar:
    "Pastaj Zotëria i zgjodhi edhe shtatëdhjetë [e dy] nxënës të tjerë dhe i dërgoi nga dy [e dy] përpara vetes në çdo qytet dhe vend, ku mendonte të shkonte". (Lk 10;1)

E dyta, nuk është me rendesi se sa libra të rrejshme shkruhen në botë per një person, e rendesishme është se per Jezusin ka deshmi të mjaftueshme dhe ata qe kan shkruar ungjijt e Jezusit janë personat qe ishin percjelles të Jezusit-vet apostujt.

Toni une e lexova , por ti jep sqarime prej Bibles kur ne nuk e marrim per baze se eshte e vertet .
    Jo per besë unë me Bibel se Kuranin veq sa e shoh si Liber. Unë e besoj Zotin e Bibles dhe jasht Bibles per mua nuk ka Zot. Këtu kerkoj mirkuptim por mos më kerko të mohoj këtë të Vertetë të Perendisë - Shkrimin e Shenjt. Edhe Jezusi iu pergjigj satanit me shkrime, prandaj kjo është porosi e Jezusit.

Une pyta pse ne keshillin e Nikes pate kunder dhe jo 1 apo 2 ?
    Nuk fillon kundershtimi mbi te Verteten e Jezusit në këshillin e Niketes, je gabim mik. Në artikullin e mëparshem te dhash disa deshmi, tani prap të deshmoj se kundershtimi fillon qe ne kohen e lendjes së Jezusit;

13 Pasi u nisën Dijetarët, ja se, engjëlli i Zotit iu dëftua në ëndërr Jozefit e i tha: “Çohu, merre fëmijën dhe të ëmën e tij e ik në Egjipt. Rri atje derisa të them unë, sepse Herodi do ta kërkojë fëmijën për ta vrarë.” 14 Ky u çua, natën e mori fëmijën dhe të ëmën e tij e shkoi në Egjipt. 15 Banoi atje derisa vdiq Herodi që të plotësohej fjala e Zotit e thënë me gojë të profetit: “Nga Egjipti e thirra Birin tim.”

Vrasja e fëmijëve të pafajshëm

16 Atëherë Herodi, kur pa se e mashtruan Dijetarët, u zemërua së tepërmi dhe urdhëroi të vriteshin të gjithë fëmijët meshkuj që ishin në Betlehem dhe në mbarë rrethinën e tij dy vjeç e poshtë ‑ sipas kohës që me kujdes e mori vesh nga Dijetarët.

17 Atëherë u plotësua fjala e Jeremisë profet:

18 “U dëgjua një klithmë në Ramë

‑ vaj e gjëmë e madhe:

vajton Rakela fëmijët e vet

e nuk do të pajtohet ‑ sepse nuk i ka më!”
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 30-10-2009 më 20:55
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Së pari nuk janë 12 apo sikurse ti thua por per Jezusin deshmojnë edhe me ka 5000 burra pernjëher:

Jezusi ushqen pesë mijë vetë
    "...Të gjithë hëngrën e u nginë. I mblodhën tepricat: dymbëdhjetë shporta plot me copa. E ata që hëngrën, pa i numëruar gratë e fëmijët, ishin rreth pesë mijë meshkuj.(Mt 14; 19-21)

Mbi Jezusin deshmojnë edhe 72 nxënës deshmitar:
    "Pastaj Zotëria i zgjodhi edhe shtatëdhjetë [e dy] nxënës të tjerë dhe i dërgoi nga dy [e dy] përpara vetes në çdo qytet dhe vend, ku mendonte të shkonte". (Lk 10;1)

E dyta, nuk është me rendesi se sa libra të rrejshme shkruhen në botë per një person, e rendesishme është se per Jezusin ka deshmi të mjaftueshme dhe ata qe kan shkruar ungjijt e Jezusit janë personat qe ishin percjelles të Jezusit-vet apostujt.

Jo per besë unë me Bibel se Kuranin veq sa e shoh si Liber. Unë e besoj Zotin e Bibles dhe jasht Bibles per mua nuk ka Zot. Këtu kerkoj mirkuptim por mos më kerko të mohoj këtë të Vertetë të Perendisë - Shkrimin e Shenjt. Edhe Jezusi iu pergjigj satanit me shkrime, prandaj kjo është porosi e Jezusit.

Nuk fillon kundershtimi mbi te Verteten e Jezusit në këshillin e Niketes, je gabim mik. Në artikullin e mëparshem te dhash disa deshmi, tani prap të deshmoj se kundershtimi fillon qe ne kohen e lendjes së Jezusit;

13 Pasi u nisën Dijetarët, ja se, engjëlli i Zotit iu dëftua në ëndërr Jozefit e i tha: “Çohu, merre fëmijën dhe të ëmën e tij e ik në Egjipt. Rri atje derisa të them unë, sepse Herodi do ta kërkojë fëmijën për ta vrarë.” 14 Ky u çua, natën e mori fëmijën dhe të ëmën e tij e shkoi në Egjipt. 15 Banoi atje derisa vdiq Herodi që të plotësohej fjala e Zotit e thënë me gojë të profetit: “Nga Egjipti e thirra Birin tim.”

Vrasja e fëmijëve të pafajshëm

16 Atëherë Herodi, kur pa se e mashtruan Dijetarët, u zemërua së tepërmi dhe urdhëroi të vriteshin të gjithë fëmijët meshkuj që ishin në Betlehem dhe në mbarë rrethinën e tij dy vjeç e poshtë ‑ sipas kohës që me kujdes e mori vesh nga Dijetarët.

17 Atëherë u plotësua fjala e Jeremisë profet:

18 “U dëgjua një klithmë në Ramë

‑ vaj e gjëmë e madhe:

vajton Rakela fëmijët e vet

e nuk do të pajtohet ‑ sepse nuk i ka më!”
    Toni une thash 12 apostujt qe kan udhetu dhe kan pa shumicen e bemave te Jezusit .

Toni me shum sinqeritet e ke marr mundin me lexu Kur'anin dhe Biblen pa paragjykime se cili liber eshte i shejte ??

Ti perseri sjell vargje nga Bibla , kurse te thash edhe me siper nuk merret per baze psh Kur'ani nga ana ime kur ti se beson Kur'anin. E njejta gje eshte edhe me Biblen , nese ke argumente tjera sjelli nese jo ateher eshte e palogjikshme te sjellesh vetem vargje biblike.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Toni une thash 12 apostujt qe kan udhetu dhe kan pa shumicen e bemave te Jezusit .

Toni me shum sinqeritet e ke marr mundin me lexu Kur'anin dhe Biblen pa paragjykime se cili liber eshte i shejte ??

Ti perseri sjell vargje nga Bibla , kurse te thash edhe me siper nuk merret per baze psh Kur'ani nga ana ime kur ti se beson Kur'anin. E njejta gje eshte edhe me Biblen , nese ke argumente tjera sjelli nese jo ateher eshte e palogjikshme te sjellesh vetem vargje biblike.
    Aspak nuk je i sinçert pavarsisht se te duket vetja nëse kerkon nga unë të jap deshmi jasht Bibles per Jezusin. Keshtu per herë të parë degjova. Asnjë deshmi tjeter djal i mirë unë nuk e besoj sepse te gjitha tjerat qe thuhet per Jezusin per mua janë të pa vlera. Sika mundesi qe ti thuajsh një të krishteri sjell deshmi jasht biblike per Jezusin? Mos mendove ndoni hadith apo..? Jo bre vëlla. Qellimi im ishte të jap ty deshmi se ajo qe thua nuk është e vertetë. Kjo është Bibla - Shkrimi i Shenjt, fuqia mbi te Verteten.

Nuk është aspak e vertetë pra qe kundershtimet ndaj Jezusit filluan në këshillin e Niketes sikurse edhe thua, dhe nuk është evertetë se Jezusi filloj te quhet Zot pas ardhjes së Palit si apostull. Kjo qe them është e shkruar në artikujt e mëparshem.

Pos asaj, kjo temë nuk mendoj se është hapur qe të plotësoj deshirat e dikujtè, por thjeshtë, të debatojmë si njerez dhe per ato qe i themi, mundesisht të sjellim deshmi dhe referenca. Per mua pra Bibla pershkruan Historinë e Zotit dhe vetem Zotit te Bibles unë i besoj. Deshmia e vertetë per Jezusin është në Bibel dhe jo ndoni shkrim tjeter.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Aspak nuk je i sinçert pavarsisht se te duket vetja nëse kerkon nga unë të jap deshmi jasht Bibles per Jezusin. Keshtu per herë të parë degjova. Asnjë deshmi tjeter djal i mirë unë nuk e besoj sepse te gjitha tjerat qe thuhet per Jezusin per mua janë të pa vlera. Sika mundesi qe ti thuajsh një të krishteri sjell deshmi jasht biblike per Jezusin? Mos mendove ndoni hadith apo..? Jo bre vëlla. Qellimi im ishte të jap ty deshmi se ajo qe thua nuk është e vertetë. Kjo është Bibla - Shkrimi i Shenjt, fuqia mbi te Verteten.

Nuk është aspak e vertetë pra qe kundershtimet ndaj Jezusit filluan në këshillin e Niketes sikurse edhe thua, dhe nuk është evertetë se Jezusi filloj te quhet Zot pas ardhjes së Palit si apostull. Kjo qe them është e shkruar në artikujt e mëparshem.

Pos asaj, kjo temë nuk mendoj se është hapur qe të plotësoj deshirat e dikujtè, por thjeshtë, të debatojmë si njerez dhe per ato qe i themi, mundesisht të sjellim deshmi dhe referenca. Per mua pra Bibla pershkruan Historinë e Zotit dhe vetem Zotit te Bibles unë i besoj. Deshmia e vertetë per Jezusin është në Bibel dhe jo ndoni shkrim tjeter.
    Nuk ke qe nevoja mu nxeh

Po ti ke referim nje gje qe per mua eshte e pa vertet , dhe si mund te argumentosh ti ?? Apo ndoshta i argumenton vetvetes ??

E di qe kundershtimet skan qene vetem gjate kohes se keshillit te Nikes por edhe perpara sepse ata njerze qe kane qen ne ate keshille skan qen femi por burra , pra kundershtimet kan qen edhe nje kohe para keshillit.

Kam nje pytje : Pse Krishtlindja festohet me 25 dhjetor =me solsticin dimeror(rilindja e Diellit , tek paganet) ??

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Nje pyetje per miqte e mij te krishtere.
    Sipas Bibles a ka genjyer Jezusi ose jo ?!!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Përshëndetje të nderuar vëllëzer dhe motra shqiptarë. Ju uroj për temën që keni hapur dhe shpresoj që të shprehemi me sa më shumë respekt ndaj njëri tjetrit.

Një pyetje për besimtarët e Krishterë.

Ç'farë ju pëlqen juve personalisht, si besimtarë të Krishterë, tek feja Islame? Çka nga këndvështrimi juaj konsideroni pozitive në Islam? Ju lutem përgjigjuni vetëm në qoftë se keni dicka pozitive për të thënë.

Ju faleminderit
    "Koka duhet përkulur zemrës"

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar më parë nga presHeva-Lee Lexo Postimin
    përshëndetje, pyetja ime është : A mundet një i Krishterë të besoj një Zot pa trinin dhe a esht mekat nese ndokush beson kshtu(po flas per nje krishtere).
    te nderuar vllezer shqiptar krishter un kam bo ni pytje po me sa duket nuk esht vrejtuar nga pytjet e shumta apo nuk ka pergjigje ndokush ?
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Mire eshte te respektohet nje rradhe ne pyetje, jo te behen shume pyetje kur ka akoma pyetje qe s'kane marre pergjigje. Faleminderit per pjesemarrjen.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e Octopus
    Anëtarësuar
    09-05-2008
    Postime
    124
    Cili është qëndrimi i të krishterëve lidhur me marrjen/dhënien e kamatës?
    Sometimes I just feel like, quittin I still might. Why do I put up this fight, why do I still write.

Faqja 12 prej 110 FillimFillim ... 210111213142262 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •