Postuar më parë nga
toni77_toni
As qe bëhet fjalë per nxemje as ftohje, nuk te kuptoj se ku u bazove se thua kështu, apo, e verejte ne vetveten.
Problemi qendron dikund tjeter;
Së pari, nëse ka mundesi, kerkohet qe të jemi të sinçert sepse vetem nëse I thrrasim ndergjegjes dhe sinçeritetit mund edhe të bisedojmë ashti sin a ka hije.
Per sa di unë, kjo edhe mund të konfirmohet nga ti në artikujt e meparshem ne kete temë> Shkrimi I yt fillimisht tregoj se nuk je I informuar mire se a është quajtur apo respektuar - adhuruar Jezusi si Zot para kohes së sh. Palit apostull? Kjo është kështu Xhamia. Unë pastaj të postova shkrime te argumentuara nga shkrimet e shenjta qe unë u besoj ku sipas atyre shkrimeve; Jezusi është quajtur, adhuruar dhe nderuarua Zot dhe Shpetimtar para se të kishte ardhur në botë si njeri, diten kur është lindë nga virfjëresha Mari në Betlehem, ditet e para të takimeve të Tij me apostujt (Pjetrin), gjatë veprimtarisë së vet, pasi u ngjall nga vdekja dhe diten qe u ngjit në qiej. Ka edhe të tjera por unë të postova nga këto pika pasi qe këto ngjarje pershkruajnë Jezusin Zot net ë gjitha kohërat, pra ishte një pershkrim - deshmi e te gjitha koherave të Jezusit. Kjo është e rendesishme.
E dyta ishte ajo paqartesi e jotja duke sjellur shkrime kinse kundershtimet mbi Jezusin Zot kishin filluar ne kohen e këshillit të Niketes. Kësi lloj bindjesh I pershkoreve disaher, s’ka rendesi, bindjet mund të jenë të ndryshme, por e rendesishme është se unë të sjella argumente nga shkrimet e shenjta se nuk është ashtu sikurse ti thua. Pra, të sjella shkrime ku deshmojnë se pikërisht për ata Jezusi u kundershtua nga krerët dhe udhëheqësit fetarë të asaj kohe, nga pushtetarët dhe të tjerë, për at arsye së fundi edhe u denua me vdekje. Kjo deshmon se nuk është kundershtimi ndaj Jezusit Zot ashtu sikurse thua ti, pra ne kohen e këshillit të Niketes por qe në kohen e djallit të mallkuar në shkretëtirë, kjo ndodhi kur djalli provoj të mposhtë Jezusin por deshtoj, ai pra provoj duke I thënë; “nëse je…” kjo e percolli Jezusin gjatë gjithë kohen e veprimtarisë së Tij, edhe pas ngjalljes dhe është trashiguar deri ne kohen e sotme. Pra edhe sot fryma e djallit nxitë njerëzit qe t’I thonë Jezusit; “nëse je..?”! Ai pra është dhe dyshimet në hyjninë e Tij ndodhen edhe më pare. Prap ti nuk u ndale me aq por vazhdove duke sjellur shkrime te bindjeve tuaja dhe akuza kinse aty filluar kundershtimet. Per këtë unë te sjella edhe deshmi tjera duke të thënë se jo, nuk është ashtu, Jezusi u kundershtua dhe u perndjek qe ne kohen kur Ai ishte fëmij dhe per atë ka deshmi te shkrimeve te shenjta se Jozefi dhe Maria u detyruan të ikun dhe të shkojnë per një kohë në Egjipt. Kjo është deshmi se Jezusi u kundershtua nga njerëzit dhe pushtetaret e kësaj bote qe kur ishte fëmijë, pra djalli u tmerruan nga Ai qe kur ishte fëmijë dhe nxiti njerëzit e pushtetshem kunder Tij!. DMTH, jo, nuk është ashtu sikurse thua ti por edhe më parë u kundershtua Jezusi dhe pati bindje të ndryshme mbi Krishtin.
Të gjitha këto mund të konfirmohen sepse kështu janë të shkruara, prandaj, këtu as qe bëhet fjalë per nxemje apo ftohje. Këtu bëhet fjalë per temen dhe punë muhabeti pavarësisht nëse dikujtë I pelqen. Ndersa secili nga ne të jemi pergjigjur ty dhe secilit qe ka pytur në këtë temë, jeni te mirseardhur.
Ajo qe kerkohet nga ju është:
Mos mendoni se per hire të "tolerances", unë apo dikush tjeter do tua maroj qejfin duke u pershtatur ne bindejt e juaja. Jo, ne kemi besimin dhe bindjet tona.
Mos mendo ti apo dikush tjeter se unë apo dikush tjeter nga te krishterët duhet të sjellim deshmi tjera pos atyre bidnjeve te krishtere të bazuara në shkrimet e shenjta dhe mësimet e Kishes. Binduni se nuk është qellimi per nxemje apo ftohje, por është parim dhe rregull të sjellim deshmi dhe besimin tone ta deshmojmë. Jo duke degjuar deshiren e dikujt tjeter, por vetem të ZOTIT tone JEZUS.
Edhe kjo qe thua tash me çuditë! Unë nuk shkruaj të duket ty mirë apo të pershtatet ty, por jap deshmi te shkrimeve mbi ato qe unë i besoj. Kjo nuk ka varësi nga tjetri nëse beson apo jo. Shkrimet nuk i bënë të sigurta dhe të verteta nëse dikush i beson apo jo, sikurse as Zotin nuk e bënë të sigurtë në të Verteten dhe ekzistencen e Tij besimi i njeriut, por, realisht e rendesishme është se Ai ekziston dhe everteta e Tij është në Bibel.
Sikurse edhe të kam thënë, të thash dhe pot ë them, besimi im në Zotin është mbeshtetur në Bibel dhe jo ne ndonji shkrim tjeter. Unë dhe te krishterët. Kisha, kemi edhe informime te tjera nga shkrime te ndryshme dhe autorë te ndryshem te frymezuar nga Zoti, kan edhe pervojen e vet shpirtetrore dhe pervoja nga vellezerit dhe motrat ne Krishtin, por baza dhe deshmia e ime mbi Zotin është Bibla. Zoti I Vertetë dhe I pavdekshem është I pershkruar në Bibel. ZOTI I Bibles është Zot I Vertet, I Gjallë - I Pavsdekshem. ZOT I vetem PERENDI. Kurr në jetë mos prit nga unë deshmi tjera pos te shkrimeve të shenjta mbi Zotin. Krishti është autori I këtyre mësimeve, sepse Jezusi iu pergjigj djallit dhe provokimeve të tij në shkretëtirë duke u bazuar në shkrimet e shenjta. Kjo pra është porosi e Jezusit per secilin të krishter.
Ashtu është, gjatë gjithë histories, deri edhe në ditet e sotme, njerëzit ka trashiguar dhe percjellur frymen e Herodit gjatë historisë:
13 Pasi u nisën Dijetarët, ja se, engjëlli i Zotit iu dëftua në ëndërr Jozefit e i tha: “Çohu, merre fëmijën dhe të ëmën e tij e ik në Egjipt. Rri atje derisa të them unë, sepse Herodi do ta kërkojë fëmijën për ta vrarë.” 14 Ky u çua, natën e mori fëmijën dhe të ëmën e tij e shkoi në Egjipt. 15 Banoi atje derisa vdiq Herodi që të plotësohej fjala e Zotit e thënë me gojë të profetit: “Nga Egjipti e thirra Birin tim.”
Vrasja e fëmijëve të pafajshëm
16 Atëherë Herodi, kur pa se e mashtruan Dijetarët, u zemërua së tepërmi dhe urdhëroi të vriteshin të gjithë fëmijët meshkuj që ishin në Betlehem dhe në mbarë rrethinën e tij dy vjeç e poshtë
Eh! Mos kalove edhe ne paragjykime? Ok.
Pse? Sepse ashtu ka vendosur Zoti, I Gjithpushtetshmi. Pikërisht besimin e paganëve të atëhershem qe besonin në zotit te rrejshem, Ati I ynë qiellor arriti ta kthen në besimin e ZOTIT të gjallë – JEZUSI. Lavdi ZOTIT
Unë me kënaqesi kujtoj këtë, gjithnjë më forcon kjo në fe, më forcon kur mendoj se kjo dikur është kremtuar nga njerëzit në bindje te zotave te rrejshem, por ja edhe Vullneti I mire I Zotit, por ja edhe pushteti I Zotit të gjithpushtetshem, Ai ua zbuloj edhe pagënëve vetveten. Lutna qe kjo të ndodhë te secili pagan dhe te secili njeri qe nuk e njeh Zotin Jezus, qe Ai të lindë në zemren dhe jeten e tij, secili njeri të kremtoj Krishtlindje të vertetë në jeten dhe familjen e tij shpirtërore.
Respekte
Krijoni Kontakt