Close
Faqja 14 prej 110 FillimFillim ... 412131415162464 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 1091
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    I/E dashur Xhamia,

Pyetjet e tua nuk me duket se kane synim te zbulojne dicka te re te ty, pasi po duket se ti i di pergjigjet para se ti besh pyetjet. Askush prej nesh ketu nuk ka me t'i dhane pergjigjet qe ti i di, pasi per ne nuk ekziston asgje per Jezusin jashte Bibles dhe mesimeve te Nenes Kishe.

- Nuk eshte me rendesi fort te madhe se kur festohet Krishtlindja. Me rendesi eshte qe festohet Krishtlindja!

- Po, ka pasur ungjij te tjere apokrife, nga te cilet e mori zanafillen edhe Kur'ani. Mos u prek nga kjo fjale. Sic e ke ti bindjen tende per Biblen, e kam edhe une nje bindje per Kur'anin.

- Kundershtime per Jezusin ka pasur, ka dhe do te kete gjithmone, per aq kohe sa djalli sundon si princ i kesaj bote.

Per fund, ju kisha lutur te gjitheve qe t'i beni pyetjet nje e nga nje, pasi nuk jemi te ngjitur pas tastieres se kompjuterit. Te pakten keshtu veprohet edhe ne sofer - secili flet me radhe.

Paqja me ju!
    Eshte e drejte e juaja me besu at qe mendoni se eshte e drejte , ne kem duke debatu asgje me shum

Thua qe nuk eshte me rendesi data e Krishtlindjeve edhe pse eshte pikerisht me festen pagane te kultit te Diellit, keni huazu diten e 7 apo te dielen pushim per nder te Diellit qe perseri ka qen fest pagane edhe shum gjera te tjera qe jane nderlidh me fen e krishter , nese nuk me beson lexo me shum rreth lidhjes krishtero-pagane.

Me vjen keq qe ke njohuri te cekta rreth Kur'anit sepse Kur'ani nuk eshte shkru nga ungjijt . Perkundrazi ne pranojme Biblen kurse ju nuk pranoni Kur'anin .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Hoteli,

Me gjithe respektin ndaj shkrimit tend, sinqerisht nuk munda ta kuptoj qarte se cfare deshe te thuash.

Ju kisha lutur te gjitheve qe te respektojme drejtshkrimin qe te mos keqkuptohemi.

Faleminderit!
    PER TA KUPETUE duhet ditur NJI,HUAJA ASHTE me DUKAT,ne kohen e vjeter dhe me dukat ashte kthye,ose me ARGJENT,shikoji DARDANICI ,ose PARAT E CEZARIT vetem me BRONZ,ose ARGJENT,ose me ARI ,blerja,shitja huaja,kurse sote me leter.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Sa per sqarim, per te krishteret cdo dite eshte feste. Ne cdo dite e perkujtojme ne Meshen Shenjt mundimin, vdekjen dhe RINGJALLJEN e Zotit tone, Jezu Krishtit, baras me Atin dhe Shpirtin Shenjt, Hyj per te gjithe shekujt e shekujve.

Une nuke e KUPETOJE KETE,shume thjeshte,baras me ATIN dhe SHPIRTIN SHENJT,mirepo ma perpara shkrueni VDEKJEN dhe RINNGJALLJEN E ZOTIT tone JEZU KRISHTIT,Ju lutem SHUME JENI LARGE PER SQARIME DHE FILLOZOFINE E BIBLES,SE PARI DUHET DITUR SE KUSHE E SHKROVI LIBRIN E SHENJTE,e dyta SHUME KA NDRYSHIME te BIBLES per 1700 vjet ,shume,dhe nuke jane shume gjana te sakta,edhe pse dihet mire FILLOZOFIJA,dhe BESIMI ne BIBEL jane te SHQIPETAREVE,KREATORE TE FES KATOLIKE JANE SHQIPETARET,PORE SELIA E SHENJTE NUKE E CEKE KETE,e dyta SELIA E SHENJTE KA QENUN EDHE NE FRANCE,PASTAJ U KTHYE NE ROME,dhepo te shkojshe me RREGULLA do te SHOFISH SHUME NDRYSHIME,gja qe nuke i AFROHET ASPAK VULLGATES te SHEN JERONIMIT,perplot te thana pa kurfare LOGJIKE pa NUMRA RENDORE,kjo BIBEL e shekulli 20 nuke e kupetoje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Eshte e drejte e juaja me besu at qe mendoni se eshte e drejte , ne kem duke debatu asgje me shum

Thua qe nuk eshte me rendesi data e Krishtlindjeve edhe pse eshte pikerisht me festen pagane te kultit te Diellit, keni huazu diten e 7 apo te dielen pushim per nder te Diellit qe perseri ka qen fest pagane edhe shum gjera te tjera qe jane nderlidh me fen e krishter , nese nuk me beson lexo me shum rreth lidhjes krishtero-pagane.

Me vjen keq qe ke njohuri te cekta rreth Kur'anit sepse Kur'ani nuk eshte shkru nga ungjijt . Perkundrazi ne pranojme Biblen kurse ju nuk pranoni Kur'anin .
    Per te krishteret dielli eshte Krishti dhe shume mire qe u zevendesua kjo feste pagane me Krishtlindjet, per me i tregue botes se cili eshte DIELLI I VERTETE. Jo rastesisht edhe une e mbaj me plot krenari kete emer ketu ne forum .

Krishti ka vdekur ne kryq te premten dhe u ringjall te dielen. Per kete arsye festohet e diela, PASHKA E RINGJALLJES.

Krishterimi nuk ben ndryshime te jashtme, por te brendshme, shpirterore. Per kete arsye besimi i krishtere ne cdo vend ku jetohet ka edhe zakone te popullsise vendase. Kjo eshte edhe bukuria e Ungjillit!

Nuk pretendoj te kem as njohuri te ceketa, por as njohuri te tepruara per Kur'anin. Mua thjesht nuk ma rrok truri qe pasardhesi i Jezusit (profetit tuaj), shpirti i se vertetes (sipas asaj qe pretendoni ju duke i lexuar vargjet e Ungjillit mbi Shpirtin Shenjt), te jete nje njeri poligamist, qe ne radhen e dashnoreve te veta kishte edhe femije, e te mos permendim pastaj lufterat e zhvilluara prej tij. Edhe me mekatari, kur e pranon Zotin ne shpirt, e nderron jeten e vet per 180 grade. E si mund te mendoj qe i zgjedhuri i Zotit te kishte cilesi te tilla si ato me lart? Kjo eshte e palogjikshme per mua.

Te lutem qe kur te besh pyetje ne kete sofer, pyet nese do te mesosh dicka, por jo kur ti i di pergjigjet sipas menyres tende para se te pyesesh. Ky eshte respekti per sofren tone. Nuk e kam mendjen me te ta kthy ty mendjen, pasi eshte Zoti ai qe e zbulon te Verteten, jo une. Por, une nuk mund t'i bie mohit te Vertetes qe me eshte zbuluar. Dhe mos prit prej meje pergjigje sipas deshires tende.

Te pakenaqurit e Koncilit te Nikese e kane bere shume mire punen e tyre deri ne ditet e sotme. A nuk ju duket pak cudi qe krishterimi nuk u zhduk deri me sot edhe pas gjithe ketyre lufterave te ndermarra kunder tij, qofte nga brenda apo nga jashte? Kjo deshmon edhe me shume qe Krishterimi nuk eshte pune e njerezve, por e Zotit. Krishti eshte Zot, e besofte apo mos e besofte njeri. Zotit nuk i vyjne numrat. Ai kenaqet edhe me 1 shpirt te vetem qe beson ne Te!

E vazhdojme diskutimin ne sofer me buke, kripe e zemer te paster.

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    Sa per sqarim, per te krishteret cdo dite eshte feste. Ne cdo dite e perkujtojme ne Meshen Shenjt mundimin, vdekjen dhe RINGJALLJEN e Zotit tone, Jezu Krishtit, baras me Atin dhe Shpirtin Shenjt, Hyj per te gjithe shekujt e shekujve.

Une nuke e KUPETOJE KETE,shume thjeshte,baras me ATIN dhe SHPIRTIN SHENJT,mirepo ma perpara shkrueni VDEKJEN dhe RINNGJALLJEN E ZOTIT tone JEZU KRISHTIT,Ju lutem SHUME JENI LARGE PER SQARIME DHE FILLOZOFINE E BIBLES,SE PARI DUHET DITUR SE KUSHE E SHKROVI LIBRIN E SHENJTE,e dyta SHUME KA NDRYSHIME te BIBLES per 1700 vjet ,shume,dhe nuke jane shume gjana te sakta,edhe pse dihet mire FILLOZOFIJA,dhe BESIMI ne BIBEL jane te SHQIPETAREVE,KREATORE TE FES KATOLIKE JANE SHQIPETARET,PORE SELIA E SHENJTE NUKE E CEKE KETE,e dyta SELIA E SHENJTE KA QENUN EDHE NE FRANCE,PASTAJ U KTHYE NE ROME,dhepo te shkojshe me RREGULLA do te SHOFISH SHUME NDRYSHIME,gja qe nuke i AFROHET ASPAK VULLGATES te SHEN JERONIMIT,perplot te thana pa kurfare LOGJIKE pa NUMRA RENDORE,kjo BIBEL e shekulli 20 nuke e kupetoje.
    Ne shqiptaret jemi krijues te gjithckaje, por as vete nuk e dime se cfare jemi, pasi kemi pertuar te shkruajme... tjeter perqasje kjo.

Meqe ju e dini se cfare eshte ndryshuar e cfare jo ne Bibel, a po na i sillni ketu ju lutem dhe ta mbledhim mendjen njehere e mire? Keshtu nuk rragatemi me pyetje te kota.

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Kame pasur me nji prifte Shqipetare nji polemike,ne lidhje me perkthimin e LIBRIT TE SHENJTE,BIBLES,edhe pse PERKTHMI ishte BAMUR mire,prape se prape nuke kame qene i knaqur,arsyet i kame tregue priftit,mirepo duhet cekur ,nji gja,dhe ajo ashte me siguri,se mungojne shume gjana,ne te,pike se pari ne te shkruhet mire krejte,mirepo kure vjen radha e ceremonive qe kane bamur SHQIPETARET Krishter,dhe pershkrimi nuke ashte i perputheshem ne asnji BIBEL me pperqindje te PLOTE,ka mangesi,dhe i thashe priftit qe per tu perkthye BIBLA,OSE LIBRI I SHENJTE,duhet nji kohe e GJATE,dhe te jete e BARABARTE me RITET SHQIPETARE ne MALESI dhe ne VERI TE SHQIPERISE,une e di qe ashte veshtire shume,mirepo,tue shikue librat e tri feve Shqipetare nji gja kame pamur,se te njejta jane ne shume raste,po e ceki nji gja,gjate sundimit te Justinit dhe Teodores,kane egzistue dy ushtri,njena ushtri ashte quejtur e KALTERT kurse tjetra ushtri e GJELBERT,kristianizmi thuhet fillon me ta dhe kryhet me ta,si ashte e mundur/ligjet e Kishes,ne shumten e rasteve jane te Justinit,i cili i permbledhi krejt,mirepo Feja ashte sqarue shume mire ne kohen e tina,dhe kulminacioni ka qene ne shekullin e 5,nji BIBEL dhe nji Mendim,pastaj pasojne ndryshimet dhe ndamjet,shikojeni shen Sofia,ashte krejte Katolike,poreedhe ne ravena te italise kemi tipe te kishave te njejta,qka ndodhi pastaj,te gjithe e dime,qka due te them,dua te them,se feja ka shume ndryshime,popujt i dhane shume gjana per ta zbukurue,BIBLEN,mirepo,prej vullnetit te bajne mire,shkatruen shume ne FILLOZOFI dhe lutje,ne ceremoni,dhe ne PERSHKRUEMJE te MREKULLINAVE TE KRISHTIt,mirepo ne shume raste ato jane te pa baza,ne shekullin e 16 ma nuke ka ORIGJINAL BIBEL LIBER I SHENJTE,vetem kopijime ne baze te fuqise te JANE GUTEMBERGUT gja qe e cekin edhe BUZUKU edhe priftat tone,kurse ne shekullin e 17 humbja pergjithmone e titullit te MJESHTRIT TE MADHE na prunen deri ketu,fale pape ALBANI ne jetojme SOT ME KET GJUHe,gjuhen e AMBEL te cilen duhet ruejtur me GJITHE FORCEN sepse nji dite do ta,kupetoni pse papa KLEMENTI ,hudhi anatema ne popullin EUROPIAN ne rende te pare dihen cilat shtete jane,krejte shtetet qe i kemi per reth,edhe pse ne nji edikt ma heret thuhet ne shekullin e 16 ,duhe mesue gjuha ILIRISHTE neper krejte europen se bashku me latinishten gjuhet tjera bile edhe arabishten e permende,nuke duhet ma kurfare komenti.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Tek kjo teme nuk pranohet debati, por thjesht pyetje--pergjigje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 02-11-2009 më 07:54

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Tek kjo teme nuk pranohet debati, por thjesht pyetje--pergjigje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 02-11-2009 më 07:54

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Me vjen keq per juve qe festat pagane i zevendesoni me ato fetare monoteiste .

Dhe thoni qe jem monoteist kur festoni te njejtat festa me poligamistat?

Kur flet per Muhamedin a.s ti i beson ato qe deshiron mi besu e ajo ato qe jane te verteta , marrim shembulle qe Muhamedi a.s ka pas 13 gra , por shumica prej tyre ska patur marredhenie me te, kan qen gra te cilave i jane mbyt burrat ne luft dhe kan qen nen perkujdesjen e Muhamedid a.s .
    Tjera ti beson se eshte martu me Ajshen 9 vjeqe , edhe kete e beson per me knaq unin tend dhe ndjenjat tuja anti islame dhe jo qe jane te verteta .

Me vjen keq per njohurit qe paske rrethe ngjarjeve te kohes se Muhamedit a.s sepse ai nuk ka provuku luft , por eshte mbrojte me luft dhe kete e ndrron ti ja duke mos dit ja me qellim

Pikerishte keshilli i Nikes e mbrojti dhe ja dha shpirtin kti krishterimi , sepse me plot menquri mbreti Konstandini i Madh kryqezoi paganizmin roman me krishterizmin aziatik per me mbrojte Perandorin Romake .

Per me teper http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=69984
    Generali KRYESORE i Muhamedit ka qene ILIR i DALMATIES,dhe te thuhet ndryshe atehere del jashte Historise,parafese se tina gjithkunde qendron se ka qenun i krishter,mirepo pastaj formoje fene te cilen jane sot e kesaj dite edhe pse,pase vdekjes se tina tentune te marin te drejtat te trshigimit nuke paten sukses,tentimi i rrezikshem ka qenun 40 vjet pase vdekjes ,mirepo familja trashiguese mbajti deri ne shekullin e 11 kure edhe kryhet mbretnia e profetit Muhamed,pae saj u nda copa copa,dhe pase 400 vjete turqit e mueren prape ne dore deri vone,historia kajhere ashte e PAMESHIRESHME per FIGURA te NDRYSHME,historia dhe kronikat folin ska qka te qpikim ne,ose te themi HISTORIN E SHKRUEN I FORTI.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    ILMGAP,

Lirisht lyp ne internet. Ashtu qysh gjen informacion mbi "Gabrielin - Shpirti Shenjt", ashtu mundesh me gjete informacion edhe mbi kalendarin katolik.

Kalofsh bukur!
    Unë po kërkoj i/e Nderuar : Dielli_ime,

Por nuk gjej asgjë fatkeqësisht, pse nuk ka marr askush mundin prej të Krishterëve që të shkruajnë me përpikmëri festat e tyre !!!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Faqja 14 prej 110 FillimFillim ... 412131415162464 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •