Ti rikthehemi thelbit te temes
Pak prej juve e trajtuat qellimin dhe kuptimin e temes per te cilen eshte hapur. Tema trajtohet ne kendin Psikologjik dhe ajo qe me se paku lypset ne kete teme eshte "Bukuria e nje femre"te trajtohet si objekt diskutimi, por lypset te dihet arsyeja se pse qmohet kaq shume nga femra kjo pike.
Ne teme me intereson Ndjenja apo Perjetimi i nje femre ndaj Pamjes se saj. Cfar e bene nje femer te perkushtuar aq shume ndaj kesaj pjese dhe pse mendon qe nese nuk karakterizohet me Bukuri eshte e pavlere?
Kam pershtypjen qe nese nje femer deshiron ta nenvlersosh apo ofendosh, ateher kritikoja pamjen e saj. Poashtu mendoj se vetbesimi i nje femre matet me pamjen e saj, thjesht nese kur e shef veten e saj para pasyresh dhe ju duket vetja e bukurm ather, vetebesimi i saj arrin kulminacionin, mirpo ne te kunderten, nese nuk ndjehet mire me pamjen e saj parapasqyres, ateher vetebesimi i saj eshte shume i ulet, sa qe edhe depresionohet.
Eshte fakt qe sot nje femer me shume qendron para pasqyres, se sa para qdo gjeje tjeter, dhe perkushtimi dhe investimet ne kohe dhe mund, si duket e bejne te ndjeshme ndaj fryteve te cilat rezultojn ne pamjen finale te saj dhe ne momentin qe deshton te duket mire, ateher e kap nje depresion.
Eshte interesante ta rikthejme ate piken ne fillim te temes: Thjesht nje dite qendroja ne makine dhe prisja nje shok per rreth gjysem ore, dhe ne vendin ku qendroja ishte nje Xham i madh ne form pasqyres, dhe qdo femer qe kalonte perreth asaj pasqyre, ndalej per nje moment dhe e shikonte veten se si dukej.
Dhe disi munda ta akceptoj anen psikike te atyre vajzave se sa komplekse ndjeheshin ndaj edhe nje pasyre e cila ndoshta i genjente se si dukeshin.
Nje fakt tjeter qe e bene akoma me mbeshtetes kete qeshjte eshte fakti se Femrat ne pergjithesi i perjetojn Komplimentet, thjesht po ta komplimentosh nje femer, at kompliment e rangon me ndonje dhurate, keshtu qe mjafton ta komplimetosh dhe ti thuash ti je Femra me e bukur ne Bote dhe ajo ka per ta arritur kulminacionin e Vetbesimit, mirpo po provove te kunderten, ateher do ta depresionosh.
Keshtu qe si duket femrat mendojn se identifikohen me kete pike, ndaj botes mashkullore, dhe poashtu mendojn se nese nuk e kan kete karakteristike(bukurin), ateher nuk do ndjehen te rendesishme ndaj mashkujve. Keshtu qe femrat sot investojn shume te medha parash si ne Make Up e poashtu ne veshmbathje, vetem e vetem qe ta impresionon nje Mashkull me pamjen e saj.
Intelegjenca e Femres
U diskutua edhe kjo qeshtje, mirpo ne kendin e gabuar, sepse qdo kush e di qe Femrat jan me intelegjente se Meshkujt, mirpo ajo qe e zbeh intelegjencen e nje Femre eshte se duke pasur tepricë te IQ ato gabojn . Dhe nje gje qe ia zbeh intelegjencen nje femre eshte mungesa e Vetebesimit dhe Epshi i saj, sepse zakonisht nje femer gabimet me te medha ne jete i bene ne keto dy pika.
Sepse nese nje femre ia shfrytezon momentin kur ndjehet me munges Vetebesimi, ateher ke per ta pushtuar shume lehte, ashtu eshte edhe tek momenti i Epshit, qe po ja shfrytezove nje femre momentin ku ka epsh, ateher ajo ka per ti hudh te gjitha vlerat e saja te nje femre qe ka qen me pare.
Mirpo megjithate Femra eshte Intelegjente ne shume Fusha, mjafton ti numrosh gocat e forumit te cilat udheheqin ne qdo teme![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 29-10-2009 më 07:02
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
Nepermjet gruas shtohen kulmet e lumturise dhe hidherimit.
Friederick Nietzsche
bukuria eshte kapaku i copezave te femres,,,,,,
meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...
mesiguri do te thot per ato femrat qe i kushtojn shume pamjes te tyre, dhe ka lloj femrash te tilla sic permende ti qe ka meshkuj te tille gjitheashtu...por te vesh pamjen si prioritet per mendimin tim ske prioritete te tjera ne jete...pshm nje vajze qe prioriteti i saj eshte shkolla, femijet, puna (qe ska te bej me modeling apo tv show) nuk e konsideron prioritet aparencen e saj te jashtme
ama ka vajza qe bejn cmos te shkojn ne sallon, te kushtojn shume kohe duke ven tualet, te bejn stervitje...pothuajse te shpenzojn gjithe kohen per aparencen e tyre
sigurisht shumica duan te jen te qete apo te kenaqur me aparencen e tyre..si pshm disa qe spelqejn dicka tek vetevetia si pshm meshkujt qe i bien floket, apo dikush qe eshte mbipeshe...keto thjesht jan shqetesime te vogla, por jo prioritet
Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 30-10-2009 më 00:19
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Fisniku renditja e fjaleve duhet te jete:
Cfare domethenie ka per femren bukuria (pamja) e saj?
Per mua s'ka shume rendesi , qejf kam te dukem me e bukur por kaq na ka dhen zoti dhe ket e vlersoj. Kam nje te mire qe s'jam aspak xheloze , (ndoshta pak zili lol ) per ato femra qe jan vertet yje, sidomos nese jane shqiptare.
Tani bukuria eshte dhe relative, por sjellja me then te drejten e zbukuron si femren dhe mashkullin. Ka shume femra te bukura, por kur filloj e perdorin nje fjalor me keq se cunat ....hmhmh s'te terheq besoj, te pakten keshtu mendoj une.
Nejse ti bie shkurt se u zgjata lol, po, te jesh e bukur eshte mire kush eshte ai/ajo qe nuk do deshironte , por karakteri i bukur e kompleton.
Lost time is never found again.
-Benjamin Franklin-
Bukuria per mua eshte gjeja me e rendesishme per femrat. Sepse tregon bukurine e brendshme pamja e jashtme. Nese duhet te njohim vlerat morale te nje femre dhe inteligjencen e saj duhet te studiojme patjeter paraqitjen e saj.
Ka edhe shume te bukura dhe seksi qe me jan neveritur kur jam shoqeruar. Aty e kuptoj se bukurine ja ka dhene vec zoti dhe ska lidhje me psikologjine e saj. Nje femer e tille te cliron vec pasione seksuale dhe hic ndjenja te zjarrta qe zgjasin gjate.
Bukurine mashkullore nuk di ta vleresoj a ka rendesi apo jo se mendoj se nuk egziston fare, ska meshkuj te bukur. Gjynaf qe i ka rene femrave pjesa me e shpifur per hise.
Eshte me rendesi, por nuk duhet te mirret si prioritet primar per vleresimin e nje femre. Duhet kemi kujdes sepse te gjitha jemi krijesa te Zotit dhe ai na ka krijuar siq ka ditur me se miri. Eshte mungese e shijes se tjetrit nese nuk ia di vleren kesaj miresie.
Krijoni Kontakt