Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 49
    i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>>Me behet qefi qe besoni seriozisht por keshilla ime eshte perparoni ne fene tuaj jo ne fene e te tjereve.
    >>>Me shqeteson fakti qe energjite me te shumta merren me bidjen e tjetrit se e ka gabim kur fare mire nese beson vertet mund te beje nje lutje per ata qe jane jashte rruges se ngushte qe te con ne parajse.
    >>>Qe Krishti eshte Zot mund ta vertetosh po te duash por duhet te dalesh pertej Kuranit, Lexoni pak jetet e Shenjetoreve, eksperiencat e tyre, librat qe kane lene sepse nuk kane shkruar pak. Ekstazat dhe Rilevimet qe qe kane pasur dhe dialogjet qe kane pasur me Shen Marine dhe Jezu Krishtin. (psh "Rivelazioni di Santa Brigida di Svezia"). E shkruajta italisht ngaqe ky eshte origjinali dhe mund ta gjesh kollaj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga VOLSIV : 28-10-2009 mė 17:21
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga b.zuberi Lexo Postimin
    ALL-LLAHU te shperbleft hasanhysen per temen tende qe ke hapur,a sa per ate qe i beson jezusit une do te pyetja ate cka na thot ai ateher per ademin a.s qe eshte lindur para jezusit qe ai e quan edhe zot,po ateher valle kush e krijoi ademin qe u krijua para zotit te tyre(jezusit)???
    Kjo pyetje direkt per Dilelli im . . .
    Ja edhe pergjigjja ime per ty b.zuberi:

Gjoni 1, 1-14
    MISHĖRIMI I FJALĖS
    1 Nė fillim ishte Fjala
    e Fjala ishte nė Hyjin
    e Fjala ishte Hyj.
    2 Kjo ishte nė fillim nė Hyjin.
    3 Prej Saj u bė ēdo gjė
    e pa Tė nuk u bė asgjė.
    E ēdo gjė qė u bė,
    4 e pati nė Tė jetėn
    e Jeta ėshtė drita e njerėzve;
    5 e Drita shndriti nė errėsirė
    e errėsira nuk e pushtoi.
    6 Qe njė njeri i dėrguar prej Hyjit.
    Emri i tij ishte Gjon.
    7 Ai erdhi si dėshmitar,
    pėr tė dėshmuar Dritėn,
    qė tė gjithė tė besojnė nėpėr tė.
    8 Ai nuk ishte Drita,
    por ‑ pėr tė dėshmuar Dritėn.
    9 Drita e vėrtetė
    qė shndrit ēdo njeri,
    erdhi nė botė.
    10 Ishte nė botė
    e bota u krijua prej Saj,
    e bota nuk e njohi.
    11 Erdhi ndėr tė vetėt,
    e tė tijtė nuk e pranuan.
    12 Atyre qė e pranuan
    u dha zotėsinė
    tė bėhen bijtė e Hyjit:
    atyre qė besojnė nė Emrin e tij.
    13 Kėta s’i bėri bij tė Hyjit
    as gjaku
    as prirja e mishit
    as prirja e njeriut
    por ‑ Hyji.
    14 E Fjala u bė njeri
    e banoi ndėr ne.
    Ne e pamė lavdinė e tij,
    atė lavdi qė prej Atit i pėrket Birit tė vetėm
    plot hir e tė vėrtetė.
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga hasanhyseni Lexo Postimin
    Une Jezusin e respektoj si te derguar te Zotit, kurse sa i perket asaj qe thua ti se prej meshires se ti kam me shpetu, une po te tregoj qe eshte e kunderta: Muslimanet do te shpetojne nga zjarri vetem nga meshira e Allahut xh.sh. dhe me ndermjetesimin e Muhammedit s.a.v.s.

Thote Allahu xh.sh. per Muhammedin s.a.v.s.:

33:40. Muhammedi nuk ka qenė babai i asnjėrit prej burrave tuaj por ai ishte i dėrguari i All-llahut dhe vulė e tė gjithė pejgamberėve, e All-llahu ėshtė i dijshėm pėr ēdo send.

Kurse sa i perket lartesimit qe ju i beni Jezusit kam keto pergjigje per ty:

4:171. O ithtarėt e librit, mos teproni nė fenė tuaj dhe mos thuani tjetėr gjė pėr All-llahun, pėrveē asaj qė ėshtė e vėrtetė. Mesihu, Isa, bir i Merjemes, ishte vetėm i dėrguar i All-llahut. Ishte fjalė e Tij (bėhu) qė ia drejtoi Merjemes dhe ishte frymė (shpirt) nga Ai. Besojeni pra All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij e mos thoni: "Tre" (trini). Pushoni (sė thėni), se ėshtė mė mirė pėr ju. All-llahu ėshtė vetėm njė All-llah; larg qoftė asaj qė Ai tė ketė fėmijė. Ē'ka nė qiej dhe ē'ka nė tokė ėshtė vetėm e Tij. Mjafton qė All-llahu ėshtė planifikues i pavarur.

5:72. Bėnė kufėr (mohuan tė vėrtetėn) ata qė thanė: "All-llah ėshtė ai, Mesihu, biri i Merjemes". E vetė Mesihu, (Isai), tha: "O beni israilė, adhurojeni All-llahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj, sepse ai qė i pėrshkruan Zotit shok, All-llahu ia ka ndaluar (ia ka bėrė haram) atij xhennetin dhe vendi i tij ėshtė zjarri. Pėr mizorėt nuk ka ndihmės.

Kurse ne Diten e Gjykimit do te behet ky dialog ne mes Zotit te gjithesise dhe Jezusit:

5:116. Dhe kur All-llahu tha: "O Isa, bir i Merjemes, a ti njerėzve u the: "Mė besoni mua dhe nėnėn time dy zota pos All-llahut!?" (Isai) Tha: "Larg asaj tė mete je Ti (o Zoti im). Nuk mė takon mua ta them atė qė s'ėshtė e vėrtetė. Ta kisha thėnė unė atė, ti do ta dije. Ti e di ē'ka ka nė mua, e unė nuk di ēka ka nė Ty. Ti je mė i dijshmi i tė fshehtave!"
    Ty nuk te shtij dot me e besu ate qe mua Zoti ma ka zbuluar. E as ti nuk ma mbush dot mendjen me faktet qe i disponon. Mirepo, sic e tha edhe shkruesi i meparshem, ben me mire te merresh me fene tende, sesa me shpifje per fene e tjetrit. Te pakten keshtu do te me deshmoje bindshem se sa besimtar i perkushtuar je ndaj fese tende dhe mesimeve te meshirshme te saj.

Kalofsh mire!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga shkodranja.1 Lexo Postimin
    E verteta eshte nga Zoti yt e ti mos u bej prej atyre qe dyshojne! E kush te kundershton ty ne ceshtjen e tij (Jezusit) pasi te eshte bere e ditur e verteta, ti thuaj: Ejani, i therrasim bijte tane dhe bijte tuaj grate tona dhe grate tuaja, vetet tona dhe vetet tuaja, e me pas ti lutemi Allahut (Perendise te Jezusit ) per mallkim, dhe mallkimi i Allahut te bjere mbi genjeshtaret.?
    Jezusi, Zoti im e profeti yt, me ka mesuar qe ta lus Atin per shpetimin e te gjithe njerezve e ASSESI per mallkimin e tyre, pasi jemi te gjithe bij te te njejtit ATE.

Paqja e Zotit qofte me ty!

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    sory por kjo ketu...

Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Jezusi, Zoti im, me ka mesuar qe ta lus Atin per shpetimin e te gjithe njerezve
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!

zoti yt Jezusi te paska mesuar ti lutesh zotit te rangut me te lart(dmth tjeter zot) ?

nuk deshta te te fyej po kshtu un e kuptoj simbas fjaleve tua

Paqe
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga presHeva-Lee Lexo Postimin
    sory por kjo ketu...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zoti yt Jezusi te paska mesuar ti lutesh zotit te rangut me te lart(dmth tjeter zot) ?

nuk deshta te te fyej po kshtu un e kuptoj simbas fjaleve tua

Paqe
    presHeva-Lee,

Se pari mos m'i shkurto fjalet brenda fjalise kur me citon. Se dyti, cdo i krishtere beson ne 1 Hyj te vetem, ne tri vetje, Ati, Biri dhe Shpirti Shenjt, te pandashme dhe te barabarte. Por kjo eshte dicka qe Islami nuk e beson dhe une as qe e kam ndermend ta diskutoj ketu ne konakun tuaj, per shkak te respektit.

Po flisnim per lutjen drejtuar Zotit: pra, a i lutemi per shpetim te njerezve qe nuk mendojne si ne, apo per mallkim te tyre? Cfare mendon ti se do t'i pelqente me shume Zotit?

Ja po ta jap nje shembull tejet te thjeshte. Ti i ke disa femije. Ne mes tyre ka hyre sherri. E tash vijne dy prej tyre e te luten qe t'i ndeshkosh e t'i mallkosh femijet e tjere, pasi nuk kane vepruar ashtu si kane dashur keta te dy, edhe pse keta te dy kane pasur te drejte. Si nje babe i dhimbshem, i dashur, e i dijshem, si do te kishe vepruar ti? A do t'i kishe mallkuar femijet e tjere, apo do te ishe munduar te sillje paqen dhe dashurine me tyre permes faljes?

Paqja me ty!

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    presHeva-Lee,

Se pari mos m'i shkurto fjalet brenda fjalise kur me citon. Se dyti, cdo i krishtere beson ne 1 Hyj te vetem, ne tri vetje, Ati, Biri dhe Shpirti Shenjt, te pandashme dhe te barabarte. Por kjo eshte dicka qe Islami nuk e beson dhe une as qe e kam ndermend ta diskutoj ketu ne konakun tuaj, per shkak te respektit.

Po flisnim per lutjen drejtuar Zotit: pra, a i lutemi per shpetim te njerezve qe nuk mendojne si ne, apo per mallkim te tyre? Cfare mendon ti se do t'i pelqente me shume Zotit?

Ja po ta jap nje shembull tejet te thjeshte. Ti i ke disa femije. Ne mes tyre ka hyre sherri. E tash vijne dy prej tyre e te luten qe t'i ndeshkosh e t'i mallkosh femijet e tjere, pasi nuk kane vepruar ashtu si kane dashur keta te dy, edhe pse keta te dy kane pasur te drejte. Si nje babe i dhimbshem, i dashur, e i dijshem, si do te kishe vepruar ti? A do t'i kishe mallkuar femijet e tjere, apo do te ishe munduar te sillje paqen dhe dashurine me tyre permes faljes?

Paqja me ty!
    flm per pergjigjen nuk e pata per ndonje qellim tkeq pse e shkurtova fjalin vec e thjeshtova at fjali si e kuptova une, sidoqoft un mbeshtes iden time per nje zot simbas besimit islam, nejse me vjen mir je nder te paktet krishtere qe mundet njeri te diskutoj paqsisht me ty pa hyr ne sharje e ofendime .

Paqja qoft me ty
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

i/e regjistruar Maska e RiNiKi
    Anėtarėsuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    Disa tė pavėrteta nė Bibel nė lidhje me Jezusin‏

Shumė prej njerėzve mendojnė se nė Bibel nuk ka tė pavėrteta, por e tėra ėshtė fjalė burimore nga Perėndia.
    Kėtu mė poshtė kemi sjellur disa nga citatet biblike pėr tė parė se si ėshtė e vėrteta.
    Ka tė pavėrteta nė Bibel apo jo?
    Nė vazhdim do ta shohim.
    Nė Bibel gjejmė shkrime tė ndryshme kontradiktore qė nuk pėrputhen as me mendjen e njeriut, e lėre mė ato shkrime tė i quajmė "Tė shenjta", “Pa gabime”.
    Se sa ia vlen qė njė libėr i tillė tė quhet "Pa gabime", "Pa tė meta", etj, do tė shohim mė poshtė.
    Natyrisht ēdo libėr qė ka zbritur nga Zoti ėshtė i pa tė meta, por librat e mėparshme (para Kur'anit) janė tjetėrsuar, nuk i ėshtė ruajtur origjinaliteti, kjo ėshtė bėrė nga vetė dėshirat e njerėzve qė tė futin nė ato libra mendimet e tyre personale.
    Kėtu mė poshtė do t'i cekim disa nga vėrsetet biblike qė janė nė kundėrshtim me parimet hyjnore.
    Nė Bibel gjejmė kėtė citat tė pėrsėritur nė shumė vende:
    1. Jezusi shpalli qė ishte Perėndia - Gjoni 8:24; 8:56-59
    Kjo ėshtė nė kundėrshtim me parimet e ēdo feje.
    Ja se ēka thotė Kur'ani nė lidhje me kėtė nė suren Merjem nė vėrsetin 30:
    Ai (Isai) tha: “Unė jam rob i All-llahut, mua mė ka dhėnė (ka caktuar tė mė japė) librin dhe mė ka bėrė Pejgamber."
    Pastaj ne versetin tjetėr te kaptines El-maide 116 thotė Allahu xh.sh.:
    Dhe kur All-llahu tha: “O Isa, bir i Merjemes, a ti njerėzve u the: “Mė besoni mua dhe nėnės time dy zota pos All-llahut!?” (Isai) Tha: “Larg asaj tė mete je Ti (o Zoti im). Nuk mė takon mua ta them atė qė s’ėshtė e vėrtetė. Ta kisha thėnė unė atė, ti do ta dije. Ti e di ē’ka nė mua, e unė e di ē’ka nė Ty. Ti je mė i dijshmi i tė fshehtave!”
    Kėtu gjithēka ėshtė e qartė!
    Jezusi nuk ka thėnė qė jam Perendi, por ka thėnė qė jam profet i Zotit.
    Nėse e shfletojmė mė tutje Biblen, gjejmė se Jezusi krijoi gjithēka.
    2. Jezusi krijoi gjithēka - Gjoni 1:3; Kolosianėve 1:15-17
    Ndėrsa nėse e shikojmė realitetin, shohim se ai qė krijon ėshtė Zoti e jo Jezusi.
    Ja se ēka thotė Zoti nė kaptinėn bekare nė vėrsetin 21:
    "O ju njerėz, adhuronie Zotin tuaj, i cili ju krijoi juve ashtu qė tė jeni tė devotshėm (tė shpėtuar). "
    Nė vėrsetin 1 tė kaptines En-nisa thotė Allahu xh.sh.:
    "O ju njerėz! Kinie frikė Zotin tuaj qė ju ka krijuar prej njė veteje (njeriu) dhe nga ajo krijoi palėn (shoqėn) e saj, e prej atyre dyve u shtuan burrra shumė e gra. Dhe kinie frikė All-llahun qė me emrin e Tij pėrbetoheni, ruajeni farefisin (akraballėkun), se All-llahu ėshtė mbikėqyrės mbi ju."
    Nė kaptinen El-A'raf ne vėrsetin 54 thuhet:
    "Vėrtet, Zoti juaj, All-llahu ėshtė Ai qė krijoi qiejt dhe tokėn brenda gjashtė ditėsh, pastaj qėndroi mbi Arshin, Ai e mbulon ditėn me natė, qė me tė shpejtė e kėrkon atė (mbulimin e dritės sė ditės), edhe dielli, edhe hėna e edhe yjet i janė nėnshtruar sundimit tė Tij. Ja, vetėm Atij I takon krijimi dhe sundimi. I madhėruar ėshtė All-llahu, Zoti i botėve."
    Nė bibel gjejmė se Jezusi ėshtė i pėrjetshėm.
    3. Jezusi ėshtė i pėrjetshėm - Gjoni 1:1,14; 8:58
    Kur'ani na shpjegon se Jezusi nuk ėshtė i pėrjetshėm, por ėshtė njeri i rėndomtė sikurse njerėzit e tjerė dhe i dėrguar tek beni israilet.
    Nė Kaptinen Merjem nė versetin 33 thuhet:
    "Selami (shpėtim prej All-llahut) ėshtė me mua ditėn kur u linda, ditėn kur tė vdes dhe ditėn kur tė dal (prej varrit) i gjallė!”

i/e regjistruar Maska e RiNiKi
    Anėtarėsuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    Ēdo individ do ta shijojė vdekjen.
    Prej kėtyre vėrseteve Kur'anore shohim se Jezusi (Isai) nuk ėshtė i pėrjetshėm, por edhe ai ėshtė siē janė njerėzit e tjerė tė rėndomtė, dmth, edhe ai do tė vdes.
    4. Jezusi nderohet njėsoj si Ati - Gjoni 5:23
    Nėse e shqyrtojmė kėtė citat biblik shohim se Jezusi ka njė pozitė sikurse Zoti.
    Si mundet njeriu tė ketė pozitė tė njėjtė me Zotin?
    Natyrisht kjo ėshtė nė kundėrshtim me parimet hyjnore, dhe njė gjė tė tillė edhe logjika nuk e pranon.
    Jezusi (Isai) nderohet nga muslimanėt siē i takon nderimi e jo siē tallen pabesimtarėt me tė duke i mveshur akuza tė rrejshme.
    Thotė Allahu xh.sh. nė kaptinen Maide nė vėrsetin 73:
    "Gjithashtu bėnė kufr (mosbesim) ata qė thanė: “ All-llahu ėshtė i treti i treve”. S’ka nė gjithėsi tjetėr pos njė All-llahu, e nėse pushojnė nga ajo qė thanė (tre zotėra), do t’i kapė dėnim i dhėmbshėm, ata qė nuk besuan prej tyre".
    5. Jezusi pranon lutje - Veprat e Apostujve 7:55-60
    Sipas Kur'anit ai qė pranon lutjet ėshtė Krijuesi i Jezusit dhe jo Jezusi.
    Ja se ē'na thotė Allahu nė librin e Tij fisnik nė lidhje me atė se kush i
    pranon lutjet.
    "I pėrgjigjem lutjes kur lutėsi mė lutet." (Bekare 186)
    Ai qė i pranon lutjet ėshtė Zoti e jo Jezusi, se kjo nuk ėshtė nė kompetencen e ndonjė njeriu, por ėshtė nė kompetencen e Allahut xh.sh.
    6 Jezusi adhurohet - Mateu 2:2,11; 14:33; Gjoni 9:35-38; Hebrenjve 1:6
    Ja se ē'na thotė Kur'ani ne lidhje me kėtė nė kaptinen Maide nė vėrsetin 116:
    "Dhe kur All-llahu tha: “O Isa, bir i Merjemes, a ti njerėzve u the: “Mė besoni mua dhe nėnės time dy zota pos All-llahut!?” (Isai) Tha: “Larg asaj tė mete je Ti (o Zoti im). Nuk mė takon mua ta them atė qė s’ėshtė e vėrtetė. Ta kisha thėnė unė atė, ti do ta dije. Ti e di ē’ka nė mua, e unė e di ē’ka nė Ty. Ti je mė i dijshmi i tė fshehtave!”
    Pastaj nė kaptinėn Merjem nė vėrsetin 36-37 thotė Zoti xh.sh.:
    "(Isai i tha popullit tė vet) Dhe se All-llahu ėshtė Zoti im dhe Zoti juaj, pra adhuronie Atė, kjo ėshtė rrugė (fe) e drejtė.
    Po, grupet u kundėrshtuan mes vete (rreth Isait). Tė mjerėt ata qė nuk besuan se ēka kanė pėr tė parė ditėn e madhe"!
    Jezusi kurrė nuk ka thėnė: Adhuromėni mua, por ka thėnė: Adhurone Zotin e vetėm qė ju ka krijuar juve dhe ka krijuar ēdo gjė.
    Te krishterėt besojnė se jezusi ėshtė Perėndi dhe kėtė e mbėshtesin nė disa prej citateve biblike, p.sh.
    7. Jezusi thirret Perėndi - Gjoni 1:1, 14; 20:28; Kolosianėve 2:9; Titit 2:13
    Sipas Kur'anit, fjalės sė vėrtetė shohim se Krijues dhe Shpikės i ēdo gjėje ėshtė Allahu, ja se ēka thotė Zoti xh.sh. nė kaptinen Rra'd vėrseti 16:
    "Thuaj: “Kush ėshtė Zoti (Krijuesi) i qiejve e i tokės?” Thuaj: “All-llahu!” Thuaj: “A keni pranuar pos tij zota qė nuk kamė mundėsi t’i sjellin as dobi as dėm vetvetes?” Thuaj: “A ėshtė i barabartė i verbėri me atė qė sheh, ose, a janė tė njėjta errėsirat me dritėn?” A mos i bėnė All-llahut shokė (idhuj) e edhe zota krijuam si krijoi Ai dhe atyre u ėshtė bėrė i ngjashėm (i paqartė) krijimi (e nuk po dinė se cili ėshtė krijim i Zotit, e cili i idhujve)? Thuaj: “All-llahu ėshtė krijues i ēdo sendi, Ai ėshtė i vetmi ngadhėnjyes!”
    Nė kaptinen Zumer nė vėrsetin 62 thotė Allahu xh.sh.:
    "All-llahu ėshtė krijues i ēdo sendi dhe Ai ėshė mbikėqyrės ndaj ēdo gjėje."
    8. Jezusi ėshtė ndėrmjetėsi i vetėm midis nesh dhe Perėndisė - 1 Timoteut
    All-llahu xh.sh. nė kaptinen Sebe'e nė vėrsetin 23 thotė:
    "Dhe ndėrmjetėsimi nuk bėn dobi tek Ai, pėrveē atij tė cilit i jep leje."
    Kėtė pozitė kaq madhėshtore rreth ndermjetėsimit nė botėn tjetėr do ta ketė i dėrguari ynė, Muhammedi s.a.w.s.
    Vazhdojmė mė tutje rreth trillimeve biblike.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga presHeva-Lee Lexo Postimin
    flm per pergjigjen nuk e pata per ndonje qellim tkeq pse e shkurtova fjalin vec e thjeshtova at fjali si e kuptova une, sidoqoft un mbeshtes iden time per nje zot simbas besimit islam, nejse me vjen mir je nder te paktet krishtere qe mundet njeri te diskutoj paqsisht me ty pa hyr ne sharje e ofendime .

Paqja qoft me ty
    Krejt ne rregull, vella!

Paqja me ty!

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •