Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 49
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Preshevale dhe PrizrenTrance, do ju ftoja tė diskutonit, replikonit apo komplimentonit kėtė temė, pasiqė ėshtė njė temė shumė interesante dhe ia vlen qė tė diskutohet.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Ne fakt tema duhej te hapej me nje titull tjeter.
    Une do te sjell fakte reale dhe te verteta se si hinduismi erdhi dhe kpjonte besimin jude dhe ate kristian ne menyre graduale.
    Do te hap nje teme tjeter tek toleranca fetare ndoshta
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

trance addict Maska e prizrentrance
    Anėtarėsuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    76
    Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Ne fakt tema duhej te hapej me nje titull tjeter.
    Une do te sjell fakte reale dhe te verteta se si hinduismi erdhi dhe kpjonte besimin jude dhe ate kristian ne menyre graduale.
    Do te hap nje teme tjeter tek toleranca fetare ndoshta
    Hinduizmi eshte paraqitur shume kohe para Judaizmit!

Per me shume info shikojeni kete videoklip:

Trance is the best music!

i/e regjistruar Maska e RiNiKi
    Anėtarėsuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    hasanhyseni
    Ashtu eshte mire e ki sqaru, Āll-llahu te shperbleft¦
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga RiNiKi : 27-10-2009 mė 14:38

i/e regjistruar Maska e RiNiKi
    Anėtarėsuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    B.RR.RR.

2. Bekare

1. Elif, Lame, Mime.

2. Ky eshte libri qe nuk ka dyshim ne te (sepse eshte prej All-llahut) eshte udhezues per ata qe jane te devotshem.

3. Te cilet e besojne te fshehten, e kryejne faljen (namazin) dhe prej asaj qe Ne u kemi dhene, ata japin (zeqate, sadaka etj.).

4. Dhe ata, te cilet besojne ne ate qe t'u shpall ty, dhe ne ate qe eshte shpallur para teje, dhe qe jane te bindur plotesisht per (jeten e ardhshme ne) boten tjeter (ahiretin).

5. Te tillet jane te udhezuar nga Zoti i tyre dhe vetem ata jane te shpetuarit.

6. E ata qe mohuan (Kur'anin dhe Muhammedin) per ta eshte njesoj ua terhoqe verejtjen apo nuk ua terhoqe, ata nuk besojne.

7. All-llahu ua mbylli atyre zemrat, veshet e tyre dhe ne te pamurit e tyre ka nje perde, e ata kane nje denim te madh.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Nje pyetje per ju qe e njihni Hinduzimin,

A eshte kryqezuar Krishna per mekatet e pasuesve te vet?

Sepse ky eshte kulmi i asaj qe ka bere Jezusi

Nga sa kam lexuar une, Krishna nuk e ka bere nje gje te tille....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 28-10-2009 mė 14:07
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    I nderuar hapes i kesaj teme, me vjen keq te te them se vec ke shkretu duke shkruajtur per keto "ngjashmeri" qe vetem ti i paske gjetur. Pa u ndalur ne krejt pavertetesite qe u ke sjelle atyreve qe e kane shpirtin e dobet, e mundesh me i trullose nga pak, po te terheq vemendjen vetem per 1 gje. Krishna tingellon e perafert ne shqiptim me fjalen krisht vetem ne gjuhen shqipe, per shkak te disa germave te perbashketa dhe rreshtimin e tyre. Por, nuk kane asgje te perbashket ne kuptim. Per me te ta vizatu ty edhe pak me tutje krejt kete qe shpjegova, po te them se keto dy fjale kane aq ngjashmeri sa kane edhe fjalet SUN dhe SON ne anglisht.

Leje Krishtin rehat e mos fol kunder Tij, nese nuk mundesh te pakten me e respektu, se vec prej meshires se Tij ke me u shpetu ne fund.

Drita e Zotit qofte mbi ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e hasanhyseni
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Leje Krishtin rehat e mos fol kunder Tij, nese nuk mundesh te pakten me e respektu, se vec prej meshires se Tij ke me u shpetu ne fund.

Drita e Zotit qofte mbi ty!
    Une Jezusin e respektoj si te derguar te Zotit, kurse sa i perket asaj qe thua ti se prej meshires se ti kam me shpetu, une po te tregoj qe eshte e kunderta: Muslimanet do te shpetojne nga zjarri vetem nga meshira e Allahut xh.sh. dhe me ndermjetesimin e Muhammedit s.a.v.s.

Thote Allahu xh.sh. per Muhammedin s.a.v.s.:

33:40. Muhammedi nuk ka qenė babai i asnjėrit prej burrave tuaj por ai ishte i dėrguari i All-llahut dhe vulė e tė gjithė pejgamberėve, e All-llahu ėshtė i dijshėm pėr ēdo send.

Kurse sa i perket lartesimit qe ju i beni Jezusit kam keto pergjigje per ty:

4:171. O ithtarėt e librit, mos teproni nė fenė tuaj dhe mos thuani tjetėr gjė pėr All-llahun, pėrveē asaj qė ėshtė e vėrtetė. Mesihu, Isa, bir i Merjemes, ishte vetėm i dėrguar i All-llahut. Ishte fjalė e Tij (bėhu) qė ia drejtoi Merjemes dhe ishte frymė (shpirt) nga Ai. Besojeni pra All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij e mos thoni: "Tre" (trini). Pushoni (sė thėni), se ėshtė mė mirė pėr ju. All-llahu ėshtė vetėm njė All-llah; larg qoftė asaj qė Ai tė ketė fėmijė. Ē'ka nė qiej dhe ē'ka nė tokė ėshtė vetėm e Tij. Mjafton qė All-llahu ėshtė planifikues i pavarur.

5:72. Bėnė kufėr (mohuan tė vėrtetėn) ata qė thanė: "All-llah ėshtė ai, Mesihu, biri i Merjemes". E vetė Mesihu, (Isai), tha: "O beni israilė, adhurojeni All-llahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj, sepse ai qė i pėrshkruan Zotit shok, All-llahu ia ka ndaluar (ia ka bėrė haram) atij xhennetin dhe vendi i tij ėshtė zjarri. Pėr mizorėt nuk ka ndihmės.

Kurse ne Diten e Gjykimit do te behet ky dialog ne mes Zotit te gjithesise dhe Jezusit:

5:116. Dhe kur All-llahu tha: "O Isa, bir i Merjemes, a ti njerėzve u the: "Mė besoni mua dhe nėnėn time dy zota pos All-llahut!?" (Isai) Tha: "Larg asaj tė mete je Ti (o Zoti im). Nuk mė takon mua ta them atė qė s'ėshtė e vėrtetė. Ta kisha thėnė unė atė, ti do ta dije. Ti e di ē'ka ka nė mua, e unė nuk di ēka ka nė Ty. Ti je mė i dijshmi i tė fshehtave!"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hasanhyseni : 28-10-2009 mė 14:52
    Vetėm Zoti mund tė mė gjykojė!

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Nje pyetje per ju qe e njihni Hinduzimin,

A eshte kryqezuar Krishna per mekatet e pasuesve te vet?

Sepse ky eshte kulmi i asaj qe ka bere Jezusi

Nga sa kam lexuar une, Krishna nuk e ka bere nje gje te tille....
    A vdiq ne kryq Jezusi?

Deshmia e Kuranit

Kurani shpejgon realitetin historik:
    Madje dhe per shkak te thenies se tyre: Ne e kemi vrare Mesihun (Jezusin), Isain, birin e Merjemes, te derguarin e Allahut?.
    Por ata as nuk e vrane e as nuk e gozhduan, por atyre u perngjau (iu duk). Ata qe nuk u pajtuan rreth tij, jane ne dileme per te dhe nuk kane kurrfare dije te sakt?, pervec qe ushqejne iluzione.
    Dhe ata sigurisht qe nuk e vrane ate, por Allahu e ngriti ate prane Vetes. Allahu eshte i Plotfuqishem, i Dijshem.?
    (Kuran 4:157-158;

Dhe nese te krishteret e sotem akoma vazhdojne te bindur qe Jezusi (sipas tyre vet Zoti) eshte ofruar vullnetar te mallkohet nga Zoti, ne vend te tyre e tu laje gjynahet, ata bejne mire ti sqarojne vetes (dhe pastaj te tjereve) ne se ky aksion vullnetare ka ndodhur vertet ashtu si pretendohet nga ungjijte e tyre.
    Por realiteti, e kunderta e iluzionit, tashme eshte i qarte, per cdo person te rritur e te logjikshem. E nese kokefortesia i shtyn akoma kunder se vertetes, edhe pasi argumentat e qarte u jane prezantuar, atehere i ftojme dhe le ti luten Perendise per mallkimin e atij qe genjen:
    E verteta eshte nga Zoti yt e ti mos u bej prej atyre qe dyshojne! E kush te kundershton ty ne ceshtjen e tij (Jezusit) pasi te eshte bere e ditur e verteta, ti thuaj: Ejani, i therrasim bijte tane dhe bijte tuaj grate tona dhe grate tuaja, vetet tona dhe vetet tuaja, e me pas ti lutemi Allahut (Perendise te Jezusit ) per mallkim, dhe mallkimi i Allahut te bjere mbi genjeshtaret.?
    (Kuran 3:60-61
    Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-06-2008
    Postime
    11
    ALL-LLAHU te shperbleft hasanhysen per temen tende qe ke hapur,a sa per ate qe i beson jezusit une do te pyetja ate cka na thot ai ateher per ademin a.s qe eshte lindur para jezusit qe ai e quan edhe zot,po ateher valle kush e krijoi ademin qe u krijua para zotit te tyre(jezusit)???
    Kjo pyetje direkt per Dilelli im . . .

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •