Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 49
    i/e regjistruar Maska e RiNiKi
    Anėtarėsuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    9. Jezusi tha "Unė Jam Ringjallja dhe Jeta" - Gjoni 11:25
    Sipas Islamit Ai qė ringjall dhe jep jetė ėshtė vetėm Allahu xh,sh.
    Nė kaptinen Mulk nė vėrsetin 2 thotė Allahu xh.sh:
    "Ai ėshtė qė krijoi vdekjen dhe jetėn, pėr t’ju sprovuar se cili prej jush ėshtė mė vepėrmirė. Ai ėshtė ngadhnjyesi, mėkatėfalėsi."
    Nė vėrsetin 8 tė sures Duhan thuhet:
    "Nuk ka Zot tjetėr, vetėm Ai qė jep jetė dhe vdekje, Zoti juaj dhe Zoti i prindėrve tuaj tė lashtė."
    Nė Kaptinen Hadid nė vėrsetin 2 thuhet:
    "I Tij ėshtė pushteti nė qiej e nė tokė, Ai jep jetė dhe Ai jep vdekje dhe Ai ka fuqi pėr ēdo send."
    Nėse vazhdojmė mė tepėr nė Bibel mund tė gjejmė se Jezusi ėshtė i pari dhe i fundit.
    10. Jezusi tha "Unė Jam i Pari dhe i Fundit" - Zbulesa 1:17; 2:8; 22:13
    Logjiko sa njerėz kanė qenė para Jezusit dhe sa kanė ardhur pas tij?
    Nėse tė krishterėt mendojnė se ky citat ka ardhur pėr ta pėrshkruar se Jezusi ėshtė
    profeti i fundit, atėherė pse ka ardhur unė jam i pari kur dihet se sa e sa profeti ka
    qenė para tij dhe se pas Jezusit ka ardhur pejgamberi i fundit, Muhammedi a.s., qė
    ėshtė vula e tė gjithė profetėve, qė nėnkupton se pas tij nuk ka profet tjetėr.
    Por lexues i dashur mos u trazo dhe bėju i fuqishėm sepse ti je duke i lexuar trillimet
    e Bibles, tė ashtuquajtura: “Fjalėt e Perėndisė” nga Krishterėt.
    Gabime tė tilla lexuesi bie nė kontakt shpesh posa t’a pėrdor Biblen.
    Por ēka thotė Kur'ani nė lidhje me kėtė?
    Nė Kaptinen Hadid nė vėrsetin 3 thuhet:
    "Ai (Allahu) ėshtė i pari qė ska fillim dhe ėshtė i fundit qė s’ka mbarim, i dukshmi dhe i padukshmi, dhe Ai ėshtė mė i dijshmi pėr ēdo gjė. "
    Nga kjo kuptojmė se i pari dhe i fundit ėshtė Allahu e jo Jezusi (Isai)
    Shfletojmė mė tutje dhe gjejmė kėtė citat nė bible.
    11. Jezusi pastron nga mėkati - 1 Gjonit 1:9
    Nė realitet ai qė pastron nga mėkatet ėshtė Allahu e jo Jezusi, e as ndonjė profet, apo njeri me autoritet tė lartė….etj.
    Ja se ēka thotė Zoti nė lidhje me kėtė nė kaptinen En'am nė vėrsetin 164:
    "Askush nuk do tė bartė barrėn e tjetrit. Mandej, kthimi juaj ėshtė te All-llahu; e Ai ju njohton pėr atė qė pėrēaheshit."
    Ne kaptinen Es-saf nė vėrsetin 12 thotė Zoti xh.sh.:
    "Ai (All-llahu) iu falė mėkatet tuaja, ju shpie nė Xhennete nėpėr tė cilat rrjedhin dhe nė pallate tė bukura nė Xhennetet e amshueshme, e kėto janė ai suksesi mė i madh."
    Ne ungjilin e Mateut dhe nė 2 vende te Ungjili i Lukes thuhet:
    12. Jezusi fal mėkatet - Mateu 9:1-7; Luka 5:20; 7:48
    Kėshtu thotė Bibla, por ēka thotė Kur'ani nė lidhje me kėtė:
    Shfletojmė Kaptinėn Ali Imran nė vėrsetin 31 gjejmė:
    "Thuaj: Nėse e doni All-llahun, atėherė ejani pas meje qė All-llahu tė ju dojė, t’ju falė mėkatet tuaja, se All-llahu ėshtė qė fal shumė, mėshiron shumė."
    Ne Kaptinen En-nisa nė vėrsetin 48 thuhet:
    "S’ka dyshim se All-llahu nuk falė (mėkatin) t’i pėrshkruhet Atij shok (idhujtarinė), e pėrpos kėtij (mėkati) i falė kujt tė do. Kush pėrshkruan All-llahut shok, ai ka trilluar njė mėkat tė madh."
    Ne kaptinen Es-saf nė vėrsetin 12 thotė Zoti xh.sh.:
    "Ai (All-llahu) iu falė mėkatet tuaja, ju shpie nė Xhennete nėpėr tė cilat rrjedhin dhe nė pallate tė bukura nė Xhennetet e amshueshme, e kėto janė ai suksesi mė i madh."
    Pra ai qe i fal mėkatet ėshtė vetėm Allahu, dhe kjo ēėshtje nuk i ėshtė lėnė askujt prej njerėzve, por kjo cilėsi i takon vetėm All-llahut xh.sh.!
    (Kėtė e thonė pėr arsye se priftėrinjtė u marrin njerėzve tė holla me pretekst se atyre u fallen mėkatet, pa marrė parasysh llojin e mėkatit, prandaj te ata cdo ditė gjen njerėz tė cilėt kanė bėrė mėkate tė mėdhaja dhe pastaj drejtohen pėr nė kishė apo nė sinagogat e tyre duke ia treguar

Anėtarėsuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    papes mėkatin, ndėrsa cmimi pėr atė mėkat caktohet nga vet papa, atėherė papa i lutet Jezusit kinse pėr t'ia falur ati personit mėkatin.)
    Shfletojmė fletat e Bibles dhe gjejmė kėtė citat tė pėrseritur 2 herė:
    13. Jezusi jep jetė tė pėrjetshme - Gjoni10:28; 5:40
    Sipas Islamit ai qė jep jetė ėshtė Allahu.
    Ja se ēka thotė Allahu xh.sh. nė librin e Tij Fisnik nė kaptinen Hixhr nė vėrsetin 23:
    "Ne, vėrtet jemi qė japim jetė e vdekje dhe Ne jemi trashėgues (tė qiejve e tokės)."
    14. Ne mėkatojmė kundra Jezusit - 1 Korintasve 8:12
    Ēdo njeri kur bėn ndonjė mėkat e bėn ndaj vetes sė tij e jo atė mėkat ta bartė dikush tjetėr, kjo ėshtė nė kundėrshtim edhe me mendjen e lėre mė me porositė hyjnore tė Zotit.
    Sipas citateve biblike rezulton se ēdo njeri mund tė kryen ēfarėdo mėkati, duke mos pasur frikė pėr atė mėkat, sepse atė mėkat do ta merr pėrsiper dikush tjetėr.
    A e pranon kėtė mendja e shėndoshė?
    Natyrisht se jo, bile edhe atė 100% JO dhe JOOOO.
    Ja se ēka thotė Zoti xh.sh. nė kaptinen Fatir nė vėrsetin 18:
    "Dhe asnjė mėkatar nuk do tė bartė mėkatin e tjetėrit, po edhe nėse mėkatarin thėrret ndonjė pėr t’ia bartur atė, ajo nuk do t’i bartet atij, edhe nėse (ai qė thėrret) ėshtė i afėrt i tij. Ti mund t’ua tėrhequr vėrejtjen vetėm atyre qė i kanė frikėn Zotit tė tyre edhe pse nuk shohin dhe qė e falin namazin. E kush pastron veten, ai ka bėrė pastrimin pėr tė mirėn e vet, se vetėm te All-llahu ėshtė e ardhmja."
    I pastėr ėshtė Jezusi (isai a.s.) prej fjalėve tė krishterėve dhe juhudve.
    E vėrteta ėshtė e vėrtetė dhe ajo duhet tė pasohet.
    "Pėrkujto kur engjujt i thanė: “Oj Mejreme, All-llahu tė pėrgėzon me fjalėn e vet (me lindjen e njė fėmije si rezultat i fjalės sė Zotit)." (Ali imran 45)
    "Pėrkujto, (o i dėrguar) Kur All-llahu tha: ‘O Isa, Unė po tė marr ty, po tė ngris te Unė, po tė shpėtoj prej sherrit tė atyre qė nuk besuan. E ata qė tė besuan ty, do t’i ngrisė lart mbi ata qė nuk besuan deri nė ditėn e kijametit , pastaj vetėm te Unė ėshtė kthimi juaj, Unė gjykoj mes jush pėr atė qė kundėrshtoheshit. " (Ali imran 55)
    "Madje pėr shkak tė thėnies sė tyre: “Ne e kemi mbytur mesihun, Isain, birin e Merjemes, tė dėrguarin e All-llahut”. Po ata as nuk e mbytėn as nuk e gozhduan (nuk e kryqėzuan nė gozhda), por atyre u pėrngjau. Ata qė nuk u pajtuan rreth (mbytjes sė) tij, janė nė dilemė pėr tė (pėr mbytje) e nuk kanė pėr tė kurrfarė dije tė saktė, pėrveē qė iluzojnė. E ata me siguri nuk e mbytėn atė." (En-nisa 157)
    "O ithtarėt e librit, mos teproni nė fenė tuaj dhe mos thuani tjetėr gjė pėr All-llahun, pėrveē asaj qė ėshtė e vėrtetė. Mesihu Isa, bir i merjemes, ishte vetėm i dėrguar i All-llahut. Ishte fjalė e Tij (bėhu) qė ia drejtoi Merjemes dhe ishte frymė (shpirt) nga Ai. Besonie pra All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij e mos thoni: “Tre” (trini). Pushoni (sė thėni), se ėshtė mė mirė pėr ju. All-llahu ėshtė vetėm njė All-llah; larg qoftė asaj qė Ai tė ketė fėmijė. ē’ka ka nė qiej dhe nė tokė ėshtė vetėm e Tij. Mjafton qė All-llahu ėshtė planifikues i pavarur." (En-nisa 171)
    Mesihu, bir i Merjemes, nuk ėshtė tjetėr, vetėm se i dėrguar; para tij pati shumė tė dėrguar. Nėna e tij ishte e drejtė (e ndershme). Qė tė dy ata ishin qė ushqeheshin (si njerėzit tjerė). Ja, si u sqarohen atyre argumentet dhe shih pastaj sesi I kthejnė shpinėn tė vėrtetės! El-Maide 75
    E mbyllim kėtė punim me fjalėt e Allahut tė Madhėrishėm:
    "Fe e vetme e pranuar tek Allahu eshte Islami." (Ali imran 19)
    E lusim All-llahun xh.sh. qė tė na i falė mėkatet tona dhe tė na bėnė prej banorėve tė
    Xhenetit, amiiin.

i/e regjistruar Maska e hasanhyseni
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139

Jezusi eshte falur si Musliman

Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Jezusi, Zoti im e profeti yt, me ka mesuar qe ta lus Atin per shpetimin e te gjithe njerezve e ASSESI per mallkimin e tyre, pasi jemi te gjithe bij te te njejtit ATE.

Paqja e Zotit qofte me ty!
    Ma spjego kete ti Dielli nese Jezusi ka qene Zot, kujt i eshte lutur ai ne kete rast qe e tregon Bibla:

Atėherė Jezusi shkoi bashkė me ta nė njė vend, qė quhej Gjetsemani, dhe u tha dishepujve: ``Uluni kėtu, ndėrsa unė po shkoj aty tė lutem``.

Dhe, si shkoi pak pėrpara, ra me fytyrė pėr tokė dhe lutej duke thėnė: ``Ati im, nė qoftė se ėshtė e mundur, largoje prej meje kėtė kupė; megjithatė, jo si dua unė, por si do ti``.

Mateu. 26:36:39

Tani, perveē se Jezusi i eshte lutur nje Zoti me te madh se vetja, ai kete e ka bere ne te njejten menyre qe e bejne sot Muslimanet (shih tekstin ne bold), kurse te krishteret nuk falen ne kete menyre, pra ne menyren si eshte falur Jezusi?!!!

Per me shume lexoje kete teme: http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=103621
    Vetėm Zoti mund tė mė gjykojė!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga hasanhyseni Lexo Postimin
    Shikoni edhe nje foto qe e morra ne faqen Wikipedia ku shfaqet hyjnia Vishnu dhe nje grua duke ja lare kembet ne shenje respekti.
    Kjo foto me kujton ngjarjen e pershkruar ne Bibel ku nje grua ja lau kembet Jezusit me floket e saj dhe me lotet e saj me sa e mbaj mend une, por qe eshte shume e veshtire per t'u besuar qe Isa a.s. (i derguar i Zotit) ta kete lejuar kete grua te veproje ashtu e ta lartesoje ate kur dihet se te derguarit e Zotit i kane ndaluar keto gjera siē eshte rasti me pejgamberin tone Muhammedin a.s. kur ja ka ndaluar nje burrit ne treg qe t'a puthte doren e tij.
    Bashkengjitur jane dy fotot e lartepermendura!
    Desha vetem diēka te them pa dashur te thellohna duke treguar ty apo dikujt tjeter se kush ėshtė Jezusi, kuptohet, per te krishterėt Jezusi ėshtė vet Hyji i gjallė, ndersa per te tjeret le te jetė ashtu si ai deshiron. Desha vetem tė sqaroj diēka lidhur me kete shembull. Egjithė ajo qe ti ke postuar ne kete temė le tė jetė frymėzim dhe aftesi shpirterore nga ti dhe frymezim per ata qe i besojnė asaj qe thua. Nuk dua te nderhyjė nė boten tėnde tė mbrendshme por vetem se unė lutna qe Zoti ta zbulon te verteten mbi Jezusin.

Tani te kthehemi aty ku edhe deshem. Ti ke sjellur dy foto ku njėra tregon se si njė femer-"hyjneshė" i ėshtė afruar shfaqur Vishnu dhe foto-ja tjeter kur nje grua duke ja lare kembet Jezusit. Krahasim jo i njėjtė, ato foto simbolizojnė dy ghjėra krejt tė ndryshme por i mjeri ai qe nuk e kupton. Mendoj se pikėrisht kjo duhet tė mėsoj secilin njeri, pra dallimi i tyre duhet tė na flet.

Pse dhe si?

Sepse hyjnia qe i ėshtė shfaqur Vishnu ėshtė njė shfaqje e njė hyjnie ndaj njeriut.

Ndersa rasti i asaj femere qe e ke parqitur ti duke ia larė Jezusit kėmbėt, ėshtė shfaje e njė mėkatari duke iu afruar HYJIT. E per kėtė kemi nevojė tė gjithė njerėzit.

Ky pra ėshtė dallimi sepse ajo vajza simbolizon mėkatarin-njeriu mekatar, dhe Jezusin Hyji, ndersa ajo tjetra "hyjnia i afrohet njeriut". NUk ėshtė e njėjtė.

Nė anen tjeter, kjo foto tregon se Jezusi fali mėkatarin. Njeriu bėnė kėtė pytje; "kush mund te falė mėkatin pos Hyjit?" Ndersa kėtu takojmė Jezusin duke i thėnė njeriut; “Tė janė falur mėkatet!”

Kjo pra qe ti ke sjellur me foto ėshtė kjo qe tani mund edhe ta lexojsh:

Atėherė i tha gruas:

“Tė janė falur mėkatet!”

Ata qė ishin nė tryezė me tė, filluan tė mendonin me vete: “Kush ėshtė ky qė po fal edhe mėkatet?!”

Por ai i tha gruas:

“Feja jote tė shpėtoi. Shko nė paqe!” (Lk 7; 48-50)
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139
    toni ti nuk e paske kuptuar ēfare kam dashur te tregoj une me ato foto.
    une kam dashur te tregoje se si njerezit i kane lartesuar njerezit e thjeshte siē eshte rasti me jezusin. pra ajo gruaja me ate gjest qe ja ka lare kembet Jezusit ka bere mekat duke iu perkulur dhe duke e lartesuar nje njeri te thjeshte.
    pra, dallimi kryesor mes neve muslimaneve dhe juve eshte se ne nuk i perkulemi askujt perveē Zotit, kurse ju e beni kete qe eshte nje mekat shume i madh por ju nuk e kuptoni kete.
    tani edhe ne edhe ju presim ardhjen e Antikrishtit, dhe kur ai vjen ju me siguri do te mashtroheni lehte e do t'i perkuleni (siē ju keni perkulur Jezusit) , kurse ne prape nuk do ta bejme kete, sepse ne nuk i perkulemi njerezve!
    pastaj dallimi tjeter mes neve muslimaneve dhe juve eshte se ju e lexoni dhe e besoni nje liber, qe eshte perkthyer disa here ne gjuhe te ndryshme dhe e ka humbur origjinalitetin.
    pra sot ju keni ne dispozicion vetem biblen ne gjuhen shqipe pa tekstin origjinal perderisa ne Kur'an perveē tekstit ne gjuhen shqipe gjendet edhe teksti origjinal ne gjuhen arabe keshtu qe ai qe i kupton te dy gjuhet mund te beje krahasime dhe te vertetoje origjinalitetin!

Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139
    toni, ti ke shkruar:

Ndersa kėtu takojmė Jezusin duke i thėnė njeriut; “Tė janė falur mėkatet!”
    pra Jezusi nuk i ka thene kesaj gruaje "t'i kam falur mekatet" por "te jane falur mekatet", pra kjo dmth qe dikush tjeter ja ka falur mekatet kesaj gruaje!

per me shume detaje nga bibla per shenjterine e Jezusit lexoje kete teme: http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=117219

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga hasanhyseni Lexo Postimin
    Ma spjego kete ti Dielli nese Jezusi ka qene Zot, kujt i eshte lutur ai ne kete rast qe e tregon Bibla:

Atėherė Jezusi shkoi bashkė me ta nė njė vend, qė quhej Gjetsemani, dhe u tha dishepujve: ``Uluni kėtu, ndėrsa unė po shkoj aty tė lutem``.

Dhe, si shkoi pak pėrpara, ra me fytyrė pėr tokė dhe lutej duke thėnė: ``Ati im, nė qoftė se ėshtė e mundur, largoje prej meje kėtė kupė; megjithatė, jo si dua unė, por si do ti``.

Mateu. 26:36:39

Tani, perveē se Jezusi i eshte lutur nje Zoti me te madh se vetja, ai kete e ka bere ne te njejten menyre qe e bejne sot Muslimanet (shih tekstin ne bold), kurse te krishteret nuk falen ne kete menyre, pra ne menyren si eshte falur Jezusi?!!!

Per me shume lexoje kete teme: http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=103621
    hasanhyseni,

Besoj se pergjigjen ta jep pjesa e meposhtme nga Ungjilli sipas Gjonit.

Paqja me ty!

Gjoni 14, 1-14

JEZUSI ĖSHTĖ UDHA QĖ ĒON TEK ATI

1 “Mos t’ju shqetėsohet zemra!
    Besoni nė Hyjin
    edhe nė mua besoni!
    2 Nė shtėpinė e Atit tim ka shumė banesa.
    Po tė mos kishte, a do t’ju thoja:
    ‘Po shkoj t’ju bėj gati vendin’?
    3 Kur tė shkoj e t’ju pėrgatis vendin,
    do tė vij prapė e do t’ju marr tek unė,
    qė aty ku jam unė, tė jeni edhe ju.
    4 Ku shkoj unė, ju e dini rrugėn.”
    5 “Zotėri ‑ i tha Toma ‑ Ne s’dimė kah po shkon. Si, pra, mund ta dimė udhėn?”
    6 Jezusi u pėrgjigj:
    “Unė jam Udha, e Vėrteta dhe Jeta.
    Askush nuk shkon tek Ati pėrveēse nėpėr mua.
    7 Nėse mė njohėt mua,
    do ta njihni edhe Atin tim.
    Qė tani e njihni
    dhe e keni parė.”
    8 Filipi i tha:
    “Zotėri, na e dėfto Atin e na mjafton!”
    9 “O Filip ‑ i tha Jezusi ‑ kaq shumė kohė jam me ju e nuk mė njohe ende?
    Kush mė ka parė mua, ka parė edhe Atin.
    Si thua, pra: ‘Na e dėfto Atin!’
    10 Po a nuk beson
    se unė jam nė Atin e Ati ėshtė nė mua?
    Fjalėt qė jua them, nuk jua them prej vetvetes:
    Ati qė banon nė mua i kryen veprat e veta.
    11 Mė besoni mua:
    Unė jam nė Atin dhe Ati ėshtė nė mua.
    Pėrndryshe, besoni pėr shkak tė vetė veprave!
    12 Pėrnjėmend, pėrnjėmend po ju them:
    kush beson nė mua,
    veprat qė i bėj unė edhe ai do t’i bėjė.
    Madje do tė bėjė edhe mė tė mėdha se kėto,
    sepse unė po shkoj tek Ati.
    13 Dhe ēdo gjė qė tė kėrkoni nė Emėr tim
    do ta bėj
    qė tė lavdėrohet Ati nė Birin.
    14 Nėse do tė mė kėrkoni ndonjė gjė nė
    Emėr tim, do ta bėj.”
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139
    O ti Dielli ime nuk mund te me bindesh mua me keto vargje nga Bibla ti!
    Keto qe i ke shkruar ti ne fakt jane fjalet e Shejtanit (Satanas) qe ai i ka thene me heret edhe nepermes ketij perendise se indianeve te quajtur Krishna.

Lexo dhe shiko ngjashmerine!

Krishna ka thene: Une jam caku, mbeshtetsi, pronari, krijuesi, asgjesuesi, baza e te gjithave, vendi i pushimit, fara e perjetshme, etj.

Jezusi ka thene: “Unė jam Udha, e Vėrteta dhe Jeta. Askush nuk shkon tek Ati pėrveēse nėpėr mua.

Tani, po te pyes une ty: Cili eshte genjeshtari ne kete rast? Krishna apo Jezusi? Sepse te dy deklarojne te njejten gje!

Pra ti me keto vargjet nga Bibla sapo e vertetove ate qe kam thene une ne fillim te temes qe shkrimet ne Bibel dhe ato ne librat e shenjte Hindu kane ngjashmeri!

Zoti na shpall ne Kur'an:

2:79. Ėshtė shkatėrrim pėr ata qė me duart e veta e shkruajnė librin, e pastaj thonė: "Ky ėshtė prej All-llahut"! E pėr tė arritur me tė njė fitim tė paktė, pra ėshtė shkatėrrim i madh pėr ta ēka shkruan duart e tyre dhe ėshtė shkatėrrim i madh pėr ta ajo ēka fitojnė.

Per kete arsye Zoti e ka shpallur Kur'anin (mesazhin perfundimtar) qe ti qartesoje keto intervenime qe jane bere ne librat e shenjte!

Shiko se ēfare thote Zoti per Kur'anin:

69:38. Pra Unė betohem nė atė qė e shihni!
    69:39. Edhe nė atė qė nuk e shihni!
    69:40. Se me tė vėrtetė ai (Kur'ani) ėshtė fjalė (e Zotit) qė e lexon i dėrguari i ndershėm.
    69:41. Ai nuk ėshtė fjalė e ndonjė poeti, po ju nuk besoni.
    69:42. Nuk ėshtė as fjalė e ndonjė falltori, po ju nuk pėrkujtoheni.
    69:43. Ėshtė zbritje prej Zotit tė botėve!
    69:44. Sikur tė trillonte ai (Muhammedi) pėr Ne ndonjė fjalė!
    69:45. Ne do ta kapim atė me fuqinė Tonė.
    69:46. E pastaj do t'ia kėputnim atij arterien e zemrės.
    69:47. E askush prej jush nuk do tė mund tė ndėrhynte pėr mbrojtjen e tij.
    69:48. Ai (Kur'ani) ėshtė kėshillė pėr tė ruajturit.
    69:49. S'ka dyshim se Ne dimė qė prej jush ka qė e pėrgėnjeshtrojnė.
    69:50. Ai (Kur'ani) njėmend do tė jetė dėshpėrim pėr jobesimtarėt.
    69:51. Ai ėshtė e vėrteta bindėse!
    69:52. Andaj, ti lartėsoje nga tė metat Zotin tėnd tė madhėruar!

Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139
    Zoti i sfidon ne kete menyre ata qe shpifin per Kur'anin dhe Muhammedin (paqja e Zotit qofte me te):

2:23. E nė qoftė se jeni nė dyshim nė atė qė Ne ia shpallėm gradualisht robit tonė, atėherė silleni ju njė kaptinė tė ngjashme si ai (Kur'ani) dhe thirrni (pėr ndihmė) dėshmitarėt tuaj (zotėrat) pos All-llahut, nėse jeni tė sinqertė (nė thėniet tuaja se Kur'ani nuk ėshtė prej Zotit).

10:38. Pėrkundėr kėsaj, ata (idhujtarėt) thonė se atė e trilloi ai (Muhammedi). Ti thuaj: "Silleni pra ju njė kaptinė tė ngjashme me kėtė, madje thirrni kė tė doni nė ndihmė, pos All-llahut, po qe se jeni tė drejtė nė atė qė thoni".

Nje sfide e tille nuk gjendet ne asnje liber tjeter fetar dhe kesaj sfide nuk i eshte pergjigjur askush akoma qe 1400 vite prej se eshte shpallur Kur'ani!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hasanhyseni : 30-10-2009 mė 06:24

Anėtarėsuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    B.RR.RR.

shkodranja.1

All-llahu te shperbleft, e ta shtoft imanin ne zemren tande.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •