Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 45
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    bink, komplimete per kete nisme, është një studim i mrekullueshem me vlere te rendesishme gjuhesore por edhe historike sepse duke lexuar Biblen ne çfardo gjuhe qofte, secili prej nesh hasim ne emra gati se familiar qe kuptohen me shqipen dhe nga mos guximi qe te shprehemi lirishte keto dyshime mbeten deri me sot te mbyllura, por tani e theve akullin,besoj se do ta shetisim kete epope sumeriane qe nga Gilgameshi e deri te Goliati, qe te ndalemi tek kjo e fundit.
    Arkeologet izaraelite kane zbuluar edhe qytetin e vertete te kesaj periudhe ku Davidi e mundi Goliatin me bahe..;dhe ky qytet ka mbajtur nnje periudh te gjate kete emer "Gatë" qe vetem me shqipen spjegohet se Goliati ishte njeri i madh,i gat= i gjatë...sie pershkruan edhe Bibla.

Pra perpos ketij emri gate,kemi perplote emra tjere ne librin e shenjte qe spjegohen lirishte me shqipen.
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Anas60 Lexo Postimin
    ,
    , “Gjuha Shqipe Asht Formul Matematike”
    Kujtoni këtu studimet e Sitchin, ku flitet për nivelin tepër të lartë të dijeve shkencore në Shumer, sidomos në astronomi, mjekësi/kirurgji, etj., ato që sot njihen si Sekretet e Vjetra.

“Të Dish do të thotë: Të kesh Fuqi”.
    Ja si e japin librat e dijes kuptimin e tyre ne Shqip;

Historia=ishte i hera=na ishte nje her
    Matematika=mat e mat ik=bejm veprime matese dhe ekuacionai vazhdon(iken)
    Gjeografia=gjeja grafia=(grafo nuk eshte greqisht por puro shqip dhe del nga germa shqipe)kurse gjeo(toka) eshte ajo qe (gjet)ajo qe u zbulua nga Anunaki.

Monument=mani ment
    Natyr=nat hyr
    Mit(mithos)=mi thosh=dicka e then nga te vjetrit

Hero-i=her rron=rron sa her pergjithmon
    Engjell=a ne qiell=planeti NIBIRU ESHTE NE QIELL
    Demon=dhemon=dheu e man(mban)
    Diamant=dije-mante(mbante)keto diamante perdoreshin ne Atlandid, dhe po keto grumbullohen ne mas nga hebrenjet.etj etj se per mendimin tim gjith gjuhet evropiane dhe jo vetem kan si baz te tyre Shqipen(gjuhen e lasht sumere).

Kure ju a plas ne sy keto gjera evropianeve, thjesht ngelen goje hapur dhe habiten shum,por ne fund ngelen te bindur dhe kjo eshte ajo qe me jep kenaqesi.

Ps ne alfabetin aramaik(i cili supozohet se eshte gjuha e periudhes se Krishtit)kam zbuluar element te gjuhes shqipe, te cilat jan ruajtur deri me sot ne forme te pa prekur ;
    shkronja Q paraqitej prej qepes, dhe qepa ne kete rast eshte vet Q(e rrumbullaket me rrenj ne fund) plus qe shkruhej QOPE gje qe e forcon akoma me shume ate qe zbulova.
    Tjetra eshte shkronja B,dhe ne gjuhen aramike emertohej BETH,shikojeni mire B,dhe degjojeni mire BETH,dhe me siguri do bindeni se dhe ketu eshte puro shqip dhe behet fjal per fjalen shqipe BYTH,e cila duket qart ne shkronjen B.
    Ndryshuar për herë të fundit nga sulioti : 26-10-2009 më 15:48

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    pse jo, edhe aramenishtja te mos jete shqipe, Gezuesi, e jo Jezusi, qe i thon latinet, pse te mos jeta ai qe e gezoi njerzimin per nje jete me te mirë ?
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    pse jo, edhe aramenishtja te mos jete shqipe, Gezuesi, e jo Jezusi, qe i thon latinet, pse te mos jeta ai qe e gezoi njerzimin per nje jete me te mirë ?
    Sa shum na gezoi po SHIFET,7 milion shqipetare te larguem prej fes 20 milion te humbur,kurkush nuke na ndihmoi,ne lufta me turqet,e ne ja u dhame Romen i perzanem GOTET,JUSTINIANI,e shkrujtem BIBLEN SHEN JERONIMI,prape JUSTINI permbledhje te LIGJIT KODEKS JUSTInjana shume jete te mire kemi po shifet,kune dy Shqipetare nuke jane Bashke,edhe ate ,ne tri fe shume na gezoi,sa ke ZOTI ZOT e patem krejte BOTEN kurse tash ase Bozen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga hoteli : 26-10-2009 më 19:20

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    ...jemi bere si ajo kulla e Babilonit...kur e kishim nje perendi me duket Zoti u frigua,tha; keta shqiptaret do e mbrrijne edeh qiellin,hajt ti shperndaj pike e pes...mos te mirren vesh me kurre mes veti..;lol !
    Por me duket tani prap gjenet jane kthyer ne vend,kan ra ne damar te duhur dhe po e kerkojmi prape kete ZOTIN tonë, po athua do na i fali mekatet ?
    vetem Zoti i ruan shqiptaret, ska perendi tjeter per ne perpos tij !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-06-2009
    Postime
    169
    Diku ne nje teme , nuk e mbaj mend kam shkruajt ashtu instiktivisht (kuptohet instiktivisht nga leximet qe kam bere) se qendrimi ndaj ketij kombi (shqiptar) nuk ka qene i rastesishem , por me ngjante me komplot te shtrire gjate ne kohe !

Te them te drejten , me ka bere shume cudi se asnjehere nuk kemi patur aleat dhe aq me pak aleat te qendrueshem ! Nderkohe qe si gjuha , traditat , historia dhe pasuria jone kulturore jane lene ne heshtje ose ne injorim ! Nderkohe qe shume studiues nuk mund te anashkalojne qe ky komb ka nxjerre figura te shquara te historise boterore ! Sikur te mos permendim perandoret romake qe kane dale nga ky komb , sikur te mos permendim kryengritjet kunder Romes , sikur te mos permendim veziret e Sulltanatit , sikur te mos permendim Drejtuesin me nam te Egjiptit , por vetem Skenderbeun te permendim do te ishte e mjaftueshme qe shkencetare te ndryshem te ishin interesuar minimalisht per dukurine dhe dukurite e ketij kombi !

Kur flas per Skenderbeun , nuk kam parasysh , vetem ate si person , por te gjithe vepren e tij te cilen ai e realizoi pikerisht me anetaret e ketij kombi ! Askush nuk eshte marre qofte edhe me "çudine" se si mundi ky njeri me nje ushtri ne total prej 15000 vetesh (te cilen me shume e ndante ne copa , disa brenda kalave dhe nje pjese e mbante me vehte jashte ) te perballonte forca te shumfishta turke (osmane, deri dhe ne 35000-80000) shume here me mire te armatosura dhe te ushqyera ne nje luftim me shpata (trup me trup) .

Qe te mos zgjatem intuita ime me thote se diçka tjeter "shume e madhe" fshihet pas ketij qendrimi, mohimi dhe cberje totale ! Nuk ka asnje mundesi qe te jene derdhur nje mase e tille energjish , resursesh njerezore dhe financiare kunder nje populli , te shoqerohet me kete lloj trajtimi mohimi dhe heshtje !

PSE-ja e ketij qendrimi , me shtyn te mendoj se nga ky qendrim jane vjelur te ardhura pushteti ! Por pushteti i kujt ?

Me vjen keq , por po e them ashtu siç e mendoj ! Te dy fete si ajo kristiane (katolike dhe ortodokse) ashtu edhe ajo myslymane , ndoshta jane te trembura nga leximi ne shqip i doreshkrimeve te zotave , te cilat pretendohet se jane diku te fshehura ! Leximi i paster i tyre ndoshta do rrezonte nga themeli te dy keto perandori mashtruese !

Kush nuk e gjen racionale si INTUITE le ta quaje delirin tim ! (nuk iu prish puna botes per nje te cmendur me shume)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Popull Thjesht Lexo Postimin
    Diku ne nje teme , nuk e mbaj mend kam shkruajt ashtu instiktivisht (kuptohet instiktivisht nga leximet qe kam bere) se qendrimi ndaj ketij kombi (shqiptar) nuk ka qene i rastesishem , por me ngjante me komplot te shtrire gjate ne kohe !

Te them te drejten , me ka bere shume cudi se asnjehere nuk kemi patur aleat dhe aq me pak aleat te qendrueshem ! Nderkohe qe si gjuha , traditat , historia dhe pasuria jone kulturore jane lene ne heshtje ose ne injorim ! Nderkohe qe shume studiues nuk mund te anashkalojne qe ky komb ka nxjerre figura te shquara te historise boterore ! Sikur te mos permendim perandoret romake qe kane dale nga ky komb , sikur te mos permendim kryengritjet kunder Romes , sikur te mos permendim veziret e Sulltanatit , sikur te mos permendim Drejtuesin me nam te Egjiptit , por vetem Skenderbeun te permendim do te ishte e mjaftueshme qe shkencetare te ndryshem te ishin interesuar minimalisht per dukurine dhe dukurite e ketij kombi !

Kush nuk e gjen racionale si INTUITE le ta quaje delirin tim ! (nuk iu prish puna botes per nje te cmendur me shume)
    Nuk je gabim(perkundrazi, perderisa vret mendjen per gjera te tilla je ne rrug te mire).

Per tu thjeshtuar me shume, ne ato gjera qe ti ke prekur me siper do thoshja se;
    Populli jon ne koherat e lashta,ka qen superfuqi (si Amerika sot), dhe me plot hiena rreth e rrotull , ku secila kerkonte ti shkepuste nje cop.Kjo gje coi ne, krijimin e perandorive te vogla,brenda kufijve te perandoris mem(Egjipti,Ylleria,Roma,Greqia e lasht) te cilat u shkrin dhe u asimiluan me kohen, dhe bashk me keto dhe populli drejtues(rraca shqiptare)dhe vendin e zun skllavet e tyre te dikurshem.Nuk eshte e rstesishme qe ne keto vende, ka nje pakic popullsie te bardh(shqiptar) dhe nje shumic derrmuese jevgjish(skllavet e dikurshem)te cilet jan ber pronar sot, ne trojet e shtepive te te pareve tan.

Ps te parin e fshatit te gjith e kan hal ne sy, dhe te gjith mundohen me shpirt e me gjak ti zhdukin cdo gje te mire qe ka ai,kjo eshte dhe ajo cfar ka ndodhur me kombin ton, pergjate shekujve deri sa na cuan ne kete faze ku jemi sot.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Arkeologet serbe,ne lokalitetin Vinqi(Serbia e sotme) ne afersi te lumit Danube,d.m.th. Ne Dardanin shume te lashte,kan gjetur portretin (busten) e profetit Adam te gdhendur ne gur;themelet e faltoreve ne dy forma:"A" "A",qe simbolizonin Allahun,Adamin dhe Abecene(Librin e Shejte);disa tekste te shenjte te gdhendur ne gur me shkrime pellazgjik.
    Speleologet serbe, me rastin e hulumtimit te shpelles se Gadimese(prane Prishtines)
    kan hasur ne kafken e njeriut adamian,kafke kjo e gurezuar ne stalgmite dhe stalaktite te lashte rreth 2 milion vjeteshe nji pjese te ksaj kafke,pjesa kjo ne fillim speleologete ende nuk kishin aritur ta shkoqin nga stalknitet dhe stalgmitet e kam pare me sy te mi, me rastin e vizitese se shpelles ne fjale.Speleloget serbe kete kafke ekan shkoqur dhe e kane derguar ne Beograde per te studiuar, mirpo kete zbulim epokale per arsye qe vetum ata i dine nuk e kan publikuar deri me sot.Nga libri Prof,dr Skender Rizajte
    MUA me intereson sa shkrime i ke prej arheologjise serbe,ku kane ata arheologji,qe shum postone shkrime te serbis,mjafte se na lodhe me shkrime te pa BAZA,dhe FALLSIFIKIME Te SERBISe.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga Popull Thjesht Lexo Postimin

Kur flas per Skenderbeun , nuk kam parasysh , vetem ate si person , por te gjithe vepren e tij te cilen ai e realizoi pikerisht me anetaret e ketij kombi ! Askush nuk eshte marre qofte edhe me "çudine" se si mundi ky njeri me nje ushtri ne total prej 15000 vetesh (te cilen me shume e ndante ne copa , disa brenda kalave dhe nje pjese e mbante me vehte jashte ) te perballonte forca te shumfishta turke (osmane, deri dhe ne 35000-80000) shume here me mire te armatosura dhe te ushqyera ne nje luftim me shpata (trup me trup) .

Qe te mos zgjatem intuita ime me thote se diçka tjeter "shume e madhe" fshihet pas ketij qendrimi, mohimi dhe cberje totale ! Nuk ka asnje mundesi qe te jene derdhur nje mase e tille energjish , resursesh njerezore dhe financiare kunder nje populli , te shoqerohet me kete lloj trajtimi mohimi dhe heshtje !

PSE-ja e ketij qendrimi , me shtyn te mendoj se nga ky qendrim jane vjelur te ardhura pushteti ! Por pushteti i kujt ?

Me vjen keq , por po e them ashtu siç e mendoj ! Te dy fete si ajo kristiane (katolike dhe ortodokse) ashtu edhe ajo myslymane , ndoshta jane te trembura nga leximi ne shqip i doreshkrimeve te zotave , te cilat pretendohet se jane diku te fshehura ! Leximi i paster i tyre ndoshta do rrezonte nga themeli te dy keto perandori mashtruese !

Kishte ba BALLe SKENDERBEU EDHE MA SHUME PORE E TRATHETUEN VENEDIKASIT DHE PAPAT PAPA VDIQE,MIREPO NE ANEN TJETER MEHMETI GRUEN E KA PASE PREJ VENEDIKUT,ndoshta aty duhet lypur,fajin venediku e ka trathetue shum,pastaj shikoni qka do te baje bajaziti kunder tyne,disa porta ja u mer edhe ai jete shkurte si baba si babegjyshi,te tre e mueren BALLKANIN dhe te tre KANE GJAKE SHQIPETARI OSE TE VENEDIKASEVE,kure dihet se VENEDIKU ka QENE I Shqipetareve ne fillim ,prej dy familjeve Shqipetare dhe pase bashkimit te tyre u FORCUE VENEDIKU.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Nuk jeni larg asnjeri, as Populli i thjeshte as sulioti e ashoteli...

Te permendet vetem titulli "Ilirikum Sacrum", te permendet Papa Klementi XI me origjine shqiptare, te permendet nipi i tij Aleksander Albani qe te dy mblodhen te tere thesarin e trasheguar shqiptar qe nga lashtesija ne vatikan, te ngarkohen ne anije, te kapercehet deti Adriatike dhe per te perfunduar keto dokumente te çmuara ne lumin Drini, e tere karroca me keto libra u zhduk ne ujrat e lumit, si ka mundesi kjo ?
    Njehere grumbullohen te gjitha me plote mund e pastaj zhduken pernjehere ?

Cili mundet te te vlersoje sot se sa e sa dokumente te rendesishme ka patur ne kete karrocë ?
    Si u zhduken dhe kush e beri kete komplot ?

Pra edeh une jam i bindur se ka egzistuar shekuj me pare nje komplote botror ndaj popullit shqiptar por edhe vijon te veprohet me te njejten vij; pengimi deri tek dokumentet tjera qe fshihen aty ketu qe te mos zbulohet e verteta.

Mjafton te permendet sot Gogle Books, ky gjgant ka grumbulluar nje numer kolosal librashe dokumentesh qe jane te vendosura ne rrjete falas, eshte nje hap i pare, por mbetet ende per tu zbuluar, ato qe jane zhdukur ndoshta do kemi rastin edhe ti gjejmi si kopje diku ne kontinentet tjera dhe eshte nje shpres e mire se ne te ardhmen do zbulohet e verteta, kungulli mbi uje gjithemon nuk shkonë...

shendet

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •