Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 45
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Flej ti dathun Zotni Kreksi HISTORIA e Popullit tone veqe ka dhane doktora me mbrojtje te titujve doctore qe 7 8 vite e qe nuke deperton deri te ju nuke i kame fajet,sa per histori Shqipetare jane ndrue shume gjana,ne favor tonin,ketu ashte vetem HESHTJA E DISA AKADMIKAVE,sepse nji gja ashte haptas ta mbrojsh historin e vjeter,para salles me musafir te thirur 700 800 njerez e ndryshe mesheftas,hajte se edhe ne gjuhe jane ba ndryshime po dihen,ballkani do te bie sikur kure nji VOCRRAK e GJUNE NJI GURI,dhe copa copa e bane dritaren sa qe qelqi pastaj do te SHKRIHET me marue nji DRITARE TE RE.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga sulioti Lexo Postimin
    Esht per tu habitur, se si nuk marrin pjes ne te tilla temash, me rendesi te madhe kombtare.Kaq pak ju intereson dija sot,shqiptareve??apo su del koha,se jan shum te angazhuar, ne temat idiote fetare,ose ne temat e llapzanve te forumit.E bre sa posht ka ren interesi kombtar ketu ne ket (forum shqiptaresh)apo nuk eshte i till????
    Pa fe je mbret, pa fe je atdhetar,pa fe je i ndritur e i zgjuar, por mbi te gjitha je shqiptar.Keto fjale i perdore EUROPA ne te gjitha UNIVERZITETET DHE POLITIKAT PERDORET KY TERM,vetem ndryshimi ashte kure vjen fjala komb perdorin europianet kombin e vet.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-06-2009
    Postime
    169
    Ka edhe dicka tjeter interesante ! Qe te them te drejten e morri shtysen nga nje konstatim i nje ekspedite qe eshte duke germuar dhe kerkuar ne Koman kohet e fundit . Nga konstatimet e tyre (ekspedites) ka rezultuar se ne Koman ka patur nje qytet shume te zhvilluar qe shtrihej per rreth 30 km2 (nga deklarata per shtyp) , por cudia me e madhe e ekspediteasve te huaj ishte se ky qyteterim i takonte "periudhes se erret" (rreth vitit 1000) ! Nga se u "erresua" kjo periudhe ? Po periudhat e tjera te "erreta" a mos kane lidhje valle me asgjesimin e te dhenave qe lidhen me zhvillimin e ketyre lloj qytetrimeve ?

Dhe qe te mos dalim nga tema , prandaj eshte mire qe gjithkush qe gjen nje mendim racional nga historia Shumeriane le ta thote ashtu sic e mendon !

P.sh. Nefi eshte emri i sotem dhe i transformuar i qytetit te hershem , por me sa kam degjuar ai ishte nje nga qytetet kryesore te popullit Nefillim ! ( E thashe me qellim rifutjen ne teme )

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    MUA me intereson sa shkrime i ke prej arheologjise serbe,ku kane ata arheologji,qe shum postone shkrime te serbis,mjafte se na lodhe me shkrime te pa BAZA,dhe FALLSIFIKIME Te SERBISe.
    Serbet shtetin e kan formu para 150 vjetesh me rena me dhurata( bakshishe ) tuj dhon turqve si qe e Thote: Georgos Castellan ne librin etij "Historia e Ballkanit"
    Nji fjal popullore thot:"kur genjen bota genje edhe ti"
    Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 28-10-2009 më 07:49

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Periudha e eret ashte shekulli 7 deri shekulli 11,shkaqet dihen muslimanizmi ne krejte MEDITERANIn,per nji qytet per te qen i vjeter,duhet germimi te jet i mire,pore edhe SQARUES,psh ORAKULLI I DELFIt,sa thuhet per te,a sashte kurgja,nji kurgja hiqe,mirepo ata qe bajne historia jane asi,qe nuke miren vesh,bie fjala Orakulli i delfit ashte ne shkallen e 3 trete te besimit,kurse ata e futin shume ma heret,Athina ashte ma e vjeter,dodona edhe pa e vjeter,mirepo shkallet e besimit shkojne mbrapshte,jane te mbrapeshta,nuke kane rend te kohenave,.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-06-2009
    Postime
    169
    Kisha dhe dicka qe me erdhi ne mendje !

Emri i AFRIKES , kur daton ? A ka lidhje ky emer me kohen e SHPERNGULJES SE MADHE ? Ne rast se eshte keshtu atehere ky emer duhet te tingelloje shqip AFRIK= A FRIK , pra tregon vendin ku eshte frike te rrosh , vendin ku ka ndodhur dhe po ndodh nje katastrofe e madhe . Ku kthimi prapa eshte nje frike e madhe !

Ah qe s'kam kohen t'i hulumtoja dhe t'i prekja me dore vete keto dokumenta apo fakte historike te lashta ! Eshte shume interesante !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga hoteli Lexo Postimin
    Pa fe je mbret, pa fe je atdhetar,pa fe je i ndritur e i zgjuar, por mbi te gjitha je shqiptar.Keto fjale i perdore EUROPA ne te gjitha UNIVERZITETET DHE POLITIKAT PERDORET KY TERM,vetem ndryshimi ashte kure vjen fjala komb perdorin europianet kombin e vet.
    Nuk jam ne dijeni se cfare frazash perdorin universitetet evropiane, fjalet qe ve ne firmen time, jan gjithmon pjell e trurit tim(seshte motoja ime kopjimi)motoja ime eshte zbulimi dhe kurresesi imitimi.

Sa per temen do thoshja se, ka shum gjasa qe gjuha shqipe,te jet gjuha qe flitej nga zoterit(nefelim)dhe ajo duhet te ket qen gjuha e vetme, e perdorur nga njerzit deri ne periudhen e BABELIT,ku gjuhet u perzien, nga Anunaki per arsyet e tyre, ose me mire, per mos te len njerzit te zhvillohen ne paqe.

Esht pikerisht kjo ajo, qe i detyroi Anunakit te benin kete veprim dhe mbase e dyfishuan dozen e veprimit kundra njerzimit duke,futur dhe fet ne mes, qe njerzit te jen gjithmon te percare, te luftojn njeri tjeterin, dhe sa her qe arrihet nje civilizim i denj per te konkuruar ne hapsiren e madhe, prishet shkaterrohet, digjet, zhduket dhe fshihet nga faqja e dheut, po nga vete njerzit, pa qen nevoja per te nderhyre vete Anunakit ose me mire, pjesa brenda bashkesis se tyre qe nuk do.

Shqipja eshte gjuh universale,ate e gjen nga pak ne cdo emertim vendabanimesh ne te gjith rruzullin.Prov e fort per kete eshte , lidhja e shqipes,me cdo emertim te civilizimeve te medha ne bot;
    Atlanti
    Sumer
    Egjipt

Maja
    Inka
    Yllia(greqia e lasht)
    Rroma
    Bizanti etj
    Te gjitha keto emertime lidhen dhe e japin kuptimin e tyre vetem ne gjuhen shqipe, dhe per ketea asnjeri nuk duhet te dyshoj te kunderten, se sido qe ta kthej, ska per ti rezoltuar ndryshe nga ajo, qe kam shkruar me siper.
    Ndryshuar për herë të fundit nga sulioti : 31-10-2009 më 09:13

i/e regjistruar Maska e Anas60
    Anëtarësuar
    24-10-2009
    Vendndodhja
    Tirana, ALB
    Postime
    48
    Citim Postuar më parë nga Popull Thjesht Lexo Postimin
    Diku ne nje teme , nuk e mbaj mend kam shkruajt ashtu instiktivisht (kuptohet instiktivisht nga leximet qe kam bere) se qendrimi ndaj ketij kombi (shqiptar) nuk ka qene i rastesishem , por me ngjante me komplot te shtrire gjate ne kohe !
    Qe te mos zgjatem intuita ime me thote se diçka tjeter "shume e madhe" fshihet pas ketij qendrimi, mohimi dhe cberje totale !
    Lidhur me kete, po shtoj dicka nga nje pergjigje per situaten e gjuhes shqipe te folur e te shkruar ne media:

"Dashi duhet kapur nga briret" thote nje fjale e urte.

Kjo lidhet kryesisht me luften per te mbrojtur identitetin tone, i cili eshte ne fund te fundit vete Gjuha Shqipe, ajo na ben te vecante nga te tjeret, eshte themeli i identitetit tone. Ne nje kohe kur identiteti yne sulmohet ne te gjitha fushat e jetes, ne histori kundra heronjve tane, ne kulture duke qemtuar vetem faktet negative e duke anashkaluar pozitivet, ne media duke u mare me te cmendurit e duke qesendisur shqiptarizmen, pra duke perhapur kudo helmin anti-personalitet, synohet ne zhberjen e ketij kombi, duke sulmuar cdo ndjenje kombetare, e cila ne jete te jeteve mbetet nje stimul moral i pakrahasueshem, me i rendesishmi, me themelori nga te gjithe. Prandaj, lufta per identitetin eshte lufte per krijimin e personalitetit, njeriu qe rritet pa personalitet shitet kollaj, dhe keshtu kombi e vendi i tij shkon drejt renies, drejt shkaterrimit.

Ashtu sic identiteti yne sulmohet cdo minute, ashtu edhe ata qe e kuptojne kete, duhet te luftojne cdo minute per forcimin por edhe per zbulimin e pjeseve te tij qe jane mbuluar me djallezi dhe me harrese. Kapja e dashit nga briret fillon me vertetimin para shqiptareve dhe botes te zanafilles se kombit/gjuhes shqipe, ne menyre shkencore. Kjo do te krijoje bazen e zhvillimit te personalitetit, te subkoshiences se qendrueshme, e cila nevojitet si per shendetin e mire mendor ashtu edhe per perparimin ekonomik e kombetar !!!

Mund te jete fare e vertete ekzistenca e nje komploti kunder Shqipes. Qendrimi i njohur per asimilimin dhe zhdukjen e Shqipes mund te kete lidhje me zhdukjen e mundesise qe Sekretet e Vjetra nga pllakat Shumere, te mund te perkthehen e perhapen gjeresisht. Duke fshehur, zhdukur apo asimiluar Shqipen dhe rrenjet e saj ne Shumer, privatizohen Sekretet Shumere, te cilat shiten sot e kesaj dite si zbulime te reja.
    Per shembull: -Intuita me thote se ndoshta ai eksperimenti me dhembin e qenit qe i solli driten e syve nje pacienti, nga mjeket angleze para pak kohe, mund te jete perkthim i ndonje pllake Shumere te mjekesise......
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anas60 : 10-11-2009 më 19:00
    Kenaqem me ate qe arrij, perpiqem ta arrij plotesisht...
    Sumerian is Albanian

i/e regjistruar Maska e Anas60
    Anëtarësuar
    24-10-2009
    Vendndodhja
    Tirana, ALB
    Postime
    48
    Dua te falenderoj edhe nje here "bnik" (ndoshta Besnik) per hapjen e temes. Sic kam sqaruar edhe Suliotin, e hapa temen perseri tek gjuha sepse mendova se ketu nuk mund ta fusja edhe nje here materialin baze me shtesat e saktesimet e fundit. Tema qe u hap atje, pak arriti te hyje ne diskutime konkrete per fjalet/shprehjet sumerisht-shqip apo per rendesine e identitetit qe shpreha edhe ne mesazhin paraardhes ketu me siper.
    Ajo teme u mbyll me pretekstin se u "stermbush me hapje barku". Mbyllesi i temes qe me sa duket eshte nje moderator i pashpallur, me nje logjike mjerane egjyptiane pasi e banalizoi temen, vetë ai, po vetë e mbylli atë duke deklaruar se u banalizua me "hapje barku". Ndoshta pune kalamajsh....
    Kenaqem me ate qe arrij, perpiqem ta arrij plotesisht...
    Sumerian is Albanian

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    pse jo, edhe aramenishtja te mos jete shqipe, Gezuesi, e jo Jezusi, qe i thon latinet, pse te mos jeta ai qe e gezoi njerzimin per nje jete me te mirë ?
    Po po Kreksi ke te drejt, eshte e vertet, qe JEZUZ=GEZUES por jo sic na e meson bibla,(sepse ajo eshte metafor).

Per mendimin tim KRISHTI ka egzistuar shume shum koh me pare ngase prezantohet nga librat fetar.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •