Je e vetmja qe une shikoj
gjithmone me rri pas
kurre nuk desha qe te largoheshe
perse ike pa me thene goodbye
ti je the tears that I cry
eshte veshire ta besoj qe ti nuk je ketu
por nqf se vjen ndonjehere
te lutem te lutem
don't leave today
Je e vetmja qe une shikoj
gjithmone me rri pas
kurre nuk desha qe te largoheshe
perse ike pa me thene goodbye
ti je the tears that I cry
eshte veshire ta besoj qe ti nuk je ketu
por nqf se vjen ndonjehere
te lutem te lutem
don't leave today
Fatmiresisht ndonje shume i aferm s'me ka vdek deri me sot, pervec gjyshet (f) dhe gjysherit (m) qe me kan vdek kur isha shume e vogel, dhe si mbaj mend...
Lost time is never found again.
-Benjamin Franklin-
dhe ne ne familien tone e kemi kete fatkeqesi qe te (dy prinderit) shume te rinj jane ndare nga gjiri jone dhe ska dite qe nuk i kujtoj dhe qaj ............. gjithashtu dhe ne festet familiare ,dasma,fejesat edhe pse eshte gezim neve me shume qajme se sa qeshim
i kujtojme me rrespekt dhe dashuri te gjithe te affermi tane(Rafmet patshin)![]()
Pak gjera ne jete te lendojne kaq thelle sa vdekja e prindit.Jo vetem qe duhet te durosh dhimbjen e madhe te humbjes se prindit,por edhe te perballesh me nje te ardhme qe ka shume te ngare te jete mjaft ndryshe nga ce prisje.
Si e perballoni vdekjen e te afermve, titulli i kesaj teme.
Mendoj se e qara te lehteson hidherimin,peshoj ndjenjat e fajit,hapu me dike(fjalet e mira te celin ftyren)Po ti mbash ndjenjat perbrenda mund ta kesh me te veshtire ta perballosh hidherimin.Nje ndihme e jashtzakonshme per te perballuar hidherimin mund te jete te shkruash mendime per prindin qe ka vdekur.mund te shkruash per shume gjera
-Rendit disa kujtime te bukura qe ke me prinderit.
-Shkruaj cfare do te doje ti kishe thene prindit kur ishte gjalle
-Imagjino sikur ke nje moter ose vella me te vogel qe lufton me ndjenjat e fajit per vdekjen e prindit.Shkruaj cfare do ti thoshe per ta lehtesuar.Kjo mund te ndihmoje ti qetesosh ndjenjat .
"Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."
Eshte gjeja me e tmerrshme qe mund te ndodh ne jeten e nje njeriu.
Nuk ka fjale ta pershkruash se brenda teje ka vec dhimbje , te duket sikur nje pjese e shpirtit po te del sa her qe e kujton .
Do thoja dhe do i uroja qe asnjeri mos te duhej ta provonte kete gje , por te gjithe e dime qe eshte e pamundur , heret e vone te gjithe do e kalojme kete pervoje ..
eh sa e veshtire eshte te perballosh vdekjen e nje personi te dashur.....ndoshta njeriu e perballon per momentin por dhimbja ngelet gjithmone ne shpirt se nje pjese e jotja iken bashke me ikjen e atij personi......Ne cdo moment te jetes do te kujtohet gjithcka......Sidomos ikja e prindit ne moshe te re eshte shume e hidhur......eshte nje dhimbje pa fund te cilen nuk ia uroj askujt qe ta provoje.....
Babai im do te behej sot 57 vjec....dhe u be e nenta ditelindje qe ai po e feston ne toke......eh sa jete e poshter
Do te doja te pakten te kisha mundesi ti shkoja ke varri e ti coja nje tufe me lule por ja pra qe dhe kete se bej dotah sa me mungon babai im dhe sa shume mall qe kam per te....nje mall qe nuk do te shuhet kurre.....
e ca eshte vdekja .. kalimi nga nje dimension ne nje tjeter ...
te pakten e di qe jan me mua ne kujtimet e mia ...
te gjith keshtu do perfundojm
Per mua kjo eshte humbja me e madhe qe mund ti ndodhi cdo njeriu.Te humesh te afermit eshte e tmershme.Pikerisht ne keto momente i del detyre gjithe shoqerise dhe gjithe rethit familjar ti rije prane ketij personi sa te kaloj dhimbjen.Ktu ne Amerik eshte e tmershme ,sepse jemi vetem me familjen![]()
Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)
Krijoni Kontakt