Janullatosi duhet te dali publikisht dhe te beje nje falje per viktimat dhe shpirtrat e gjenocidid Cam. Nqs ky njeri nuk ka shpirt te beje kete gje, atehere, c'fare njeriu zoti na qenka ky, apo sa shume mendon dhe i dhemb zemra per Shqiptaret!
Janullatosi duhet te dali publikisht dhe te beje nje falje per viktimat dhe shpirtrat e gjenocidid Cam. Nqs ky njeri nuk ka shpirt te beje kete gje, atehere, c'fare njeriu zoti na qenka ky, apo sa shume mendon dhe i dhemb zemra per Shqiptaret!
Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .
P.I.N me qe te mungon zgjuarsia kot qe vazhdon te shkruash ne kete forum.Mund te shkruash ne ndonje forum te sillogjeve qe perfaqeson Janullaqi.
1-Ky korofillaku u quajtur janullaq erdhi ne vendin tim dhe te atyre qe mendojne si pa lejen e shqiptarve.Ai eshte nje mik i paftuar qe greket dhe sillogjet e Vorio-Epirit na i bene peshqesh ne rremujen e fillmviteve '90.Nje fjale e urte shqiptare thote-kush vjen pa ftuar e gjen pa shtruar.
Po te kujtoj dicka;ne vitin 1992 Parlamenti Shqiptar,ose Kuvendi Shqiptar me mire u be grusht i vetem si rrallehere dhe vendosi largimin e kolonel Janullaqit.Pra u be nje vendim i organit suprem te shtetit shqiptar.Ky projekt ligj qe te behej ligj duhej firmosur nga presidenti qe te behej ligj.Keshtu, me ligj ne e qeronim nga Shqiperia gjarprin helmues Janullaq.Sali Berishes ,patjeter ju be presion nga Micotaqis apo dikush tjeter dhe ai nuk e dekretoi largimin e mjekercjapit.Si rezultat ai me gjithe rrason dhe mjekren e tij na mbeti ne dere.Kisha shqiptare ka qene autoqefale,autonome me mire dhe me kushtetute kryeprifti duhej te ishte shqiptar me kombesi e nenshtetesi P.I.N.Kjo autoqefali duhej e duhet te konsakrohej me ligj edhe ne kushtetuten shqiptare.Pra arsyet politike bejne qe ku akrep te jete kryeprifti i Shqiperise.Keshtu qe shteti shqiptar do duroj edhe pak vite gjersa vendi jone te jete anetar i BE dhe kesi palacosh nuk do te shkelin e uzurpojne kishen ortodokse shqiptare.Por une shpresoj qe ai te ngordh pak me heret.p.I.N ai nuk ka fytyre qe te denigroje figuren e patriotit,adhetarit e shqiptarit te madh F Noli.Ate e kane dashur gjithe shqiptaret,nuk flas per Ndriot te kuptohemi .Ai do te jete i respektuar nga populli shqiptar.Janullaqi kur te ngordhi,te nesermen do te harrohet,tamam sikur ngordhi nje qen rrugesh,sepse per ata shtepiak te vjen keq.
Ai qendron ne shqiperi vetem per arsye politike dhe kete fute ne mendje e jo per disa Niko Vrima e sahanlepires te tjere antishqiptar.Meso edhe dicka;krimineli Mihal Delijorgji ish shoferi i gjarprit Janullaq eshte prodhim i tij dhe sillogjeve V-E ,sigurisht i shfrytezuar nga politikanet tane te koruptuar per afera kriminale.
Une si shqiptar si dhe miliona si une kemi te drejte te kerkojme qe kryeprifti te jete me kombesi shqiptare po ashtu edhe me nenshtetesi.Edhe per religjonet fetare Kushtetuta Shqiptare,ashtu si ajo e cdo kombi tjeter duhet te rregulloje me ligj funksionimin e tyre.Sigurisht pa nderhyre ne ritet apo organizimin fetar.Eksperienca jone me klerin grek eshte teper negative.Per kete tregon historia e vjeter dhe e re.Nuk e kam fajlen per ty,por per shqiptaret e vertete ju kujtohet nje prift grek qe u fut ne vendin tone ne vitin 1997 dhe bente propagande per V-P.I till eshte edhe ky gjarpwr qe kisha ortodokse shqiptare po mban ne gji per momentin.
Une flas ne emrin tim mor djale,por nuk beje gabim edhe po fola ne emer te bashkombasve te mij(te cilet jane miliona).Ata me perkrahin mua e shume te tjere si une,te cilet jane me shumice edhe ketu ne forum.
E kam thene edhe ne mesazhin e pare;janullaqi te iki te pirdhet si me kishat dhe me shkollat e tij.Nuk ja kemi nevojen! Ne ndenjem pa prift e hoxhe per 24 vjet e nuk na gjeti gje,jo me te rrijme pa nje korb te zi si koloneli.
Me permende emisionin e filogrekut a Cani.E kam pare ate emision te gjithe.A Cani u tregua i pafytyre e i parespekt.Ai eshte nje langaraq qe respekton ato kurvat me shaleperjashta e jo nje patriot si At Nikolla.A cani eshte nje hic.Te gjithe e kemi pare fjalorin e tij pa pike kulture qe ai perdor.Pra ai eshte njesoj si ty i dashur.....PIN.Ate nate At N Marku eshte vleresuar jo vetem nga ortodoksit shqiptar,por nga te gjithe shqiptaret.At Nikolla eshte patriot dhe ne shqiptaret e duam dhe e adhurojme,ndersa Janullaqin e urrejme.
Po te beje nje pyetje;cilin duhet te nderojne e respektojne me shume shqiptaret F Nolin apo kolonel Janullatusin?
Se fundmi mendoj se politika duhet ta sheroj trupin e infektuar te Shqiperise nga tumorri janullaq,ne menyre qe t'ju thuhet ndal metastazave te tij kanceroze.Ajo dite nuk eshte shume e larget,vetem nja 5-6 vjet!
Se cfare nick-u do te mbaje une nuk ka se c'te duhet.Mbaji hundet larg kesaj.
Nuk thashe asnjehere qe une di se cfare behet ne komunitetin ortodoks. Nuk ka nevoje fare te di se cfare behet, pasi une vetem ju pergjigja arsyetimit tend.
Ka te beje shume me faktin qe rastisi te jete nga Greqia, pasi ato probleme qe ti ngre per kleriket shqiptare ekzistojne edhe ne Greqi dhe i ka dhe Janullatosi. Prandaj pa ditur fare se ca behet ne kishen ortodokse shqiptare, un mund te them qe te pakten ai arsyetim qe dhe ti nuk qendron.
Ka dy aspekte pranimi i Z.Janullatos si shtetas shqiptar.
Aspekti i pare eshte njeriu Janullatos. Normale qe i takon sipas kushtetutes sone pranimi si shtetas, ashtu si dhjetra kineze, arabe, etj..... .
..i dyti eshte arhipeshkopi i KOSH -Janullatos. Ne shqiptaret jemi ballkanas, veshtire se pranojme dike te na "qeverise" ne shtepine tone edhe pse mund te jete( dhe Z.Janullato eshte) me i pergatitur per kete post. Respektimi i tradites shqiptare , bujarise , beses, mosfutja e thikes prapa kraheve, mosvrarja naten dhe qarja diten, duhet te jene kusht per cdo dhenie e se drejtes se cdo te huaji per t'u bere qytetar shqiptar.
Selam!
Bese dhe hakmarrje.
Che palle me kete janullatosin....
L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.
[QUOTE!
Ehuuuuuuuu nestorp te thashe argumentet e mia dhe ke llomotitur nje faqe plot ne ne ne ne ene ti je ti dhe ato qe nuk ke nevoje ti mund ti kene shume njerez nevoje ,shko njehere te pakten qofte per kureshtje se mund te gabosh (besoj se nuk do ta besh se nuk ta mban te ete ''thyhen turijte'' live nga ato pune qe behen dhe te te vije turpi nga ato qe thua)dhe shiko punen qe mbehet per ata qe nuk kane te hane nje cop buke ,shko thoi ti nenes qe nuk ka ti jape ushqim femijes e saj se ne nuk duam....... ,shko thoi te semurit qe nuk e viziton njeri tjeter pervec kishes qe............... ne nuk duam,shko e i thauj atij qe do vdese nga semundja dhe e ka kishen afer se ne.......... nuk duam ,shko e thoi atij femije qe do te mare dije qe une......... nuk dua ,shko edhe i thuaj te moshuarit qe nuk ka krah tjeter qe une.......... nuk dua!Po le tani se na i hapte barkun nuk perqendrohet e e gjithe bota te ti dhe as te mua ka njerez aty jashte qe heqin te ''zite e ullirit'' me tegon pordhet e tua mua ti!Po lena rehat ore nestorp se me duket se nuk e di cbehet jashte shtepise tende se nderkohe qe une edhe ti heqim syte e njeri tjetrit ketu mund te kene nje femije qe vdes per buke ose qe pervelohet nga semundja dhe nuk ka ku te shkoje !Po jo ti i dashur nestorp do thoje une nuk dua ...jo me fal ti thua ne........ nuk duam !Sa per Markun Po shko ore mbushu ai mall debil eshte e ke njohur ti apo ja fut kot?A ke folur ndonjehere me markun ai sbush mire i jane qeruar syrte per njecike pushtet ore ai kembes ti bjete besimtaret orthodhokse nuk e bejne Primat ore eeeeeeeeeeee mendje mblidhini trute !AI ka rjedhur fare shko foli njehere te shohesh cthote!Pastaj cflas une edhe ti nemos sje ne nivelin e tij je pak me poshte po prap se prapi ty afer je![/QUOTE]
Nga sa lexova une dola ne perfundimin se ti je njeri i mangut nga trute e kokes e nuk di te diskutosh si njeri normal.Kush je ti mor njeri qe fyen disa antare te forumit?Ne nuk jemi dakord me mendimet e tua dhe nuk te pyesim ty se cfare do te themi.Ky e gjen te drejten te me fyesh?Mos ta ka dhene gje ai mjekrcjapi grek?
Ore kodi ose PIN si quhesh ti te pelqeka shume vetja dhe na u heqke si i dituri dynjase.Po ta them une:Je askushi dhe nje sahanlepires i nje gjarpri kobra!Sypalari janullaq (nuk e meriton ti shkruhet me te madhe emri) eshte perfaqesues i atyre qe e kerkojne gjysmen e Shqiperise,gjer ne Shkumbin,eshte perfaqesues i atyre prifterinjve pedofile qe jane te mbushura kishat greke.Patjeter e ke pare ate surratmutin qe kish ardhur ne Korcen tende e kerkonte k.r duke kontrolluar djemte e rinj se sa te madhe e kishin. Topchanel e diskreditoi ate.Mua nuk m'i thyen dot turinjte jo ti qe nuk je ne hesapin tim fare,por as yt ate bashke me janullatusin. Ti coban i Korces duhet te dish dhe ta mesosh mire,se une nuk jam trim virtual e lepur kur je balle per balle ose live si e do ti.Sa per dijeni sera jote gjer dje behej komunist e sekretar partish,spiune e servile te diktatures e sot e kthyet pllaken ,jeni bere sherbetor te partise greke dhe misionar e mbrojtes te nje batakciu si janullatusi. Une dhe familja ime nuk i kemi bere keto ndyresi. Po pse mor PIN janullatusi i sheroka shqiptaret? Ai i mbaka me ushqim te varferit e shqiperise dhe femijet e tyre?Ja hengert vetes mjekrcjapi pedaerast pasiv!Njeriu po nuk e pati barkun te ngopur nuk i shkon mendja te shkoje ne kishe.Une nuk jam njeri qe llomotit,por te gjithe e shikojne se ai qellomotit e fyen te tjeret je tiTy duhet te te vije turp e mos te diskutosh me ketu duke fyer e share.Nuk i kuptoj administartoret dhe moderatoret qe te lene te grish sallate.Te keshilloj te vizitohesh,sepse sic e ke zene ndonje dite te gjithe keta qe ke fyer ne menyre te turpeshme do te ta bejne ; hum,hum.C'ngeli per ty pastaj?Thirri ore mendjes se nuk ta ka borxh askush nje qendrim prej njeriu te cekuilibruar.Te gjithe ata qe ke fyer plus edhe mua qendrojne shume me larte nga ty dhe te gjithe jane djem e vajza nga familje patriote,ndersa ti e ke shitur shpirtin tek korofillaku janullaqNe nuk na pelcet menderja per te.Ne te gjithe mbi tre milion shqiptar themi-janullaq qerohu nga vendi jone!Ne nuk kemi nevoje per ty!Ashtu sic erdhe ashtu duhet te ikesh,bile te pirdhesh!Une dhe keta djem e vajza e duam dhe e respektojme priftin patriot At N Marku,ndersa per ty e janullaqin as qe ju llogarisim.
Edhe njhere po te them:''Coban,sarakacan,arumun Korce mos i kruaj briret me mua''.Une dhe ata antar te ketij forumi te nderuar e duam vendin tone,ndersa ti i fut thiken tamam si janullaqi.Ti je nje NDRIO.Ju beje thirrje te gjithve qe kete sahanlepires te janullaqit,te mos e therresin PIN,por NDRIO,sepse i till eshte.
[SIZE="5"]Te nderuar admin e moderator e ndjej qe e kam shkelur pak,por njerez te till te shfazuar nuk duhet ta lini te fyeje te tjeraet.Askush nuk ja ka borxh,askush nuk e ka ofenduar.Mendoj qe mesazhet e tij fyese te behen delit dhe ky njeri pa edukate te ban-ohet te pakten per ndonje muaj.Nqse dikush nga ju qe monitoroni mesazhet tona e ka mik apo shok,le ta mbaje per ne kafene apo ne shtepi,ne nuk mund te durojme te fyehemi.Per te marret duhet te kete te mencur dhe per te till ju kane zgjedhur juve.Liri e shprehjes nuk do te thote te fyesh tjetrin,por ta degjosh me respekt edhe pse nuk je dakord me te.Sigurisht pa e fyer e share[/SIZE
Respekt per ju djem e vajza patriot.Poshte kolaboracionistet e armiqve tane,te cilet nuk ja dolen dot me lufte, tani kerkojne t'i arrijne qellimet e tyre me fene ortodokse e duke na rrembyr kufijte detar,per karriken e Sali Zogoll Shen Naumit
NDRIO une jam ortodoks shqiptar den baba den.Stergjyshi,gjyshi mbi 100 vite me pare dhe im ate ne vitin 1949 ju kane vene pushken korofillaqve te Gerqise.Edhe une i biri po te jete nevoja jam gati,por kohrat nuk jane per nje veprim te till.Greqia do t'i shohe shqiptaret mbas pranimit ne BE.Camet do te kthehen ne pronat e tyre si nje + nje-dy
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nestorp : 13-10-2009 mė 16:38
NDRIO une jam ortodoks shqiptar den baba den.Stergjyshi,gjyshi mbi 100 vite me pare dhe im ate ne vitin 1949 ju kane vene pushken korofillaqve te Gerqise.Edhe une i biri po te jete nevoja jam gati,por kohrat nuk jane per nje veprim te till.Greqia do t'i shohe shqiptaret mbas pranimit ne BE.Camet do te kthehen ne pronat e tyre si nje + nje-dy[/QUOTE]
Ketu ja ke fute kot me duket.Nga brezi ne brez tendenca duhet te jete derj paqes dhe jo luftes!!!Edhe une i biri po te jete nevoja jam gati,por kohrat nuk jane per nje veprim te till.
A je i sigurte ti se camet vete e kerkojne nje gje te tille?Por vetem nje pakice e vogel came ka pase pasuri atje, te tjeret kane qene njelloj te vuajtur ne mos me keq.Sot camet qe kryesisht kane jetuar ne bregdet, i ke te gjithe me hotele dhe retorante,pra i lane ato qe i vodhen greket, te tjeret meren me bisnes, pra avash pak se ndonse kane nje ndjesi shipeterore , kjo nuk do te thote se ato jane gati te sakrifikojne ashtu sic thua ti.Camet do te kthehen ne pronat e tyre si nje + nje-d
Per ceshtjen e janullatusit me duket se shume po lodheni.Ai eshte nje misionar, ty po ste pelqeu mos shko pas tij, ketu fillon dhe mbaron problemi me te.A i ka sjelle ai dem shqiperise?Urdhero dhe argumentoje. Te merresh me mjekrren e atij tjeterit me duket se eshte e turpeshme.
A i ka sjllle ai progres shqiperise?Nuk po kam durim me u zgjate pasi dhe me pare e kam skjaruar nje gje te tille.Ne saje te tije u rimekembe Kisha Ortodokse shqipetare.Qe ne fillim te demokracise une kam ftuar trashegimtarin e kishes se Fan Nolit ne Boston , At Artur Lionelin, per te qene forca promotore e ketij rizgjimi, por ai nuk e pranoi ate.Natyrisht problemet jane me te thella.Keshtu ju nuk keni te drejte morale per te penalizuar nje individ misionar.Une nuk mendoj se kontributi i tij eshte politik.Une mendoj se eshte politika qe kerkon te abuzoje me te dhe jo ai me politiken.Janullatusi eshte nje grimce nga e cila shqipetaret me shume kane perfituar sesa kane "humbur".Lereni rehate ate dhe shikoni imamet islamike ,qe po na bejne kuurve Nen Terezen , nga maja e minares me buri.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 20-10-2009 mė 18:44
Ajo qe ju nuk arrini te kuptoni, eshte se qe nga momenti qe Kryepeshkopi Anastas kerkon shtetesine shqiptare, duke bere kerkese ne rruget zyrtare shqiptare, ai automatikisht heq dore nga shtetesia greke. Ne mos gaboj, shteti grek nuk ua njeh dyshtetesine shtetasve te vete.
Kete "detaj" te vogel, llapaqenat e mediave shqiptare ose nuk e kuptojne pasi nuk kane arsimin e duhur, ose nuk duan ta pranojne pasi u lendohet "krenaria anadollake".
Kryepeshkopi Anastas, qe nga momenti qe po kerkon shtetesine shqiptare, eshte duke hequr dore nga shtetesia greke!
Shiko sa mire eshte kur pyet, se duke pyetur meson dy gjera me shume ne radaken tende.Shpejt u kujtua Janullatos per te kerkuar nenshtetesine.E per se ?Ai tani eshte ne vitet e fundit te jetes dhe ne rast se nuk perballon dot ngarkesen qe i kane vene per detyre le te rrije dy dit ne qetesi andej prej nga erdhi.
Perse Kryepeshkopi Anastas kerkon shtetesine shqiptare?
Se pari, duhet te kuptoni qe cdo shtet i botes se qyteteruar do ta kish per nder te kish si shtetas te vete Kryepeshkopin Anastas. Kjo fale kultures, jetes mision, dashurise dhe perkushtimit qe ai ka deshmuar gjate gjithe jetes se tij per NJEREZIMIN, qe nga Afrika e harruar, e deri ne nje cope vend me emrin Shqiperi qe eshte bishti i percmuar i Evropes. Lexoni se sa universitete, shtete, e popuj e kane nderuar e nderojne Kryepeshkopin Anastas, qe te keni nje ide se per cilin jeni duke folur:
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=57873
Perse Kryepeshkopi zgjedh te sherbeje ne Shqiperi? Perse zgjedh shtetesine shqiptare perpara asaj amerikane apo evropiane qe do t'i kishin hapur me shume dyer se ajo shqiptare? Sepse ne keto dy dekadat e fundit te jetes se tij qe ka shpenzuar ne Shqiperi pa e braktisur kurre kete vend, ai eshte dashuruar me popullin shqiptar. Ai i do jo vetem te krishteret orthodhokse shqiptare qe i puthin doren dhe e nderojne ashtu sic i ka hije nje peshkopi, por edhe ata myslimanet refugjate te Kosoves qe ne 1999 nata i zuri nen qiell te hapur, edhe per ata si puna juaj qe e urreni e percmoni ate. Ky eshte mesimi i Krishtit per te gjithe pasuesit e tij: te luteni jo vetem per miqte por edhe per armiqte tuaj.
Nese Kryepeshkopi nuk do te kish dashuri dhe nuk do te kish bekimin e Perendise, ai nuk do te kish zgjedhur te qendrojne mes nje populli te mbrapshte qe shkaterron edhe pasurine e vete me te cmuar shpirterore, kishat e manastiret shekullore te te pareve te tyre. Nuk do te qendronte mes nje populli mosmirenjohes qe nuk di te thote faleminderit kur dikush i shtrin doren ne kohe te veshtira, por dyshon e percmon gjithcka te re e te huaj.
Lum stergjyshi yt per sternipin e tij ateist! Te drejten per te folur per problemet e KOASH dhe kush qendron ne krye te KOASH e kane vetem BESIMTARET ORTHODHOKSE SHQIPTARE QE E PRAKTIKOJNE BESIMIN E TYRE! Ata shqiptare qe shkojne ne Kishe dhe e mbeshtesin ate shpirterisht me lutjet e tyre dhe materialisht me te ardhurat e tyre.Une vete vij nga nje familje orthodhokse me tradita (stergjyshi ka kontribuar shume per kishen orthodhokse).Te dy prinderit i kam orthodhokse ndersa vete jam ateist.
A kam sipas teje te drejte te shpreh mendimin tim?
Kupton, or tunxh?
Sikur Greqia, Italia, Gjermani, Zvicra dhe Austria te perdornin te njejten formule: "Grek/italian/gjerman/zvicerian/austriak lind e nuk behesh", ata 3 milion shqiptaret qe jetojne ne keto vende si shtetas te natyralizuar nuk do te benin dot nje jete me te mire, nuk do te mbanin me buke familjet e tyre qe lane pas ne Maqedoni, Kosove e Shqiperi, e nuk do te ushqenin gojen e atyre si puna juaj qe e kaloni gjithe diten e Perendise duke i rene gjoksit e duke na treguar se kush eshte shqiptar.SHQIPTAR lindesh - SHQIPTAR NUK BEHESH!!!
E kujt pale, u tregon orthodhokseve shqiptare jane komuniteti me traditen me te lashte fetare ne vend se kush jane shqiptare kush jane mbreturina pushtuesish mes shqiptare? E kupton or tunxh qe ne jemi ata qe e kemi perjetuar nga afer transformimin fizik e shpirteror te shqiptareve ne shekuj?! Sigurisht qe nuk e kupton, po ta kuptoje nuk do te beje komente te tilla.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 20-10-2009 mė 22:43
Shigjeta, mos shkruaj per gjera qe nuk di, se eshte njesoj si une te jap mendime tek forumi i letersise. KOASH nuk e ka emrin "Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare" por Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqiperise. Dhe ka nje dallim te madh midis te dyjave. E para e shet Kishen si "prone e shqiptareve", e dyta percjell Pranine e Trupit te Krishtit mes Shqiperise, mes popullit shqiptar. Dhe te gjitha Kishat Orthodhokse te botes e praktikojne kete parim, pasi Krishti eshte Nje, Kisha eshte Nje, Orthodhoksia eshte NJE dhe ajo nuk mund te ndahet neper parcela e nuk mund te privatizohet nga popujt.Nga qendrimet qe ai mban. E ka emrin "Kisha Autoqefale Shqiptare". Akoma pas gati 20 vjetesh drejtohet nga nje i huaj, qe erdhi per te ndihmuar ne rimekembje, por qe ende nuk ''ka krijuar'' dike qe ta pasoj, duke e paraqitur veten te pazevendesueshem, duke e lene kishen shqiptare ne varesi te plote te tij.
Sepse te gjithe kreret e komuniteteve te tjera fetare ne vend jane njerez me kulture dhe formim teologjik te manget qe as nuk i afrohen dot kultures dhe njohjes teologjike te Kryepeshkopit Anastas. Camet mund te terheqin prej hunde me kurthe mediatike kreun e myslimaneve, bektashijve dhe katolikeve, por jo KOASH dhe Sinodin e Shenjte te saj.Le t'i leme menjane debatet per drejtimin e kishes ortodokse shqiptare, perse Janullatosi nuk mori pjese ne pershpirtjen per ēamet, ku perfaqsues nga komunitetet e tjera fetare ne Shqiperi moren pjese? Konflikt interesi! - Sigurisht.
Ne orthodhokset nuk i bejme sherbesat tona per pershpirtje perpara kamerave ne Hotel Tirana, i bejme ne Kishe ne prani te Perendise. Dhe nese ata camet myslimane vertete i kerkojne lutjet e Kryepeshkopit dhe Kishes Orthodhokse, dyert e Kishes Orthodhokse jane te hapura ne Shqiperi.
Dhe ky ishte nje leksion i mire jo vetem per camet, por per te gjithe ju.
Kur nuk di dhe nuk pyet qe te mesosh nga ata qe dine dy gjera me shume se ty, atehere nuk ngelet gje tjeter vecse te besh pergjithesime apo te dalesh ne konkluzione te gabuara. KOASH nuk punon me "harten administrtaive te vendit" pasi KOASH nuk e ndan territorin e vendit ne rrethe apo qarqe apo ne prefektura, e ndan ne dioqeza. Dioqezat perfshijne krahina te tera qe permbajne rrethe e qarqe te tera brenda. Himara nuk eshte "dioqeze me vete", Himara eshte pjese e dioqezes se Apollonise qe perfshin zonen e Fierit, Vlores dhe Himaren.Me poshte po vendos dy harta, ate te ndarjes administrative te Shqiperise dhe si eshte e paraqitur kjo harte ne faqen zyrtare te kishes. Per shume kohe Himara, ne harten e kishes ishte e vijezuar, me kufi ndares si njesi administrative me vete edhe pse nuk eshte e tille. Tani eshte hequr vijezimi ndares, po Himara vazhdon te jete ne harte, perse? Ka vetem nje pergjigje, per te mbeshtetur synimet greke ndaj Himares.
Albo
Nje qendrim dhe pak koment!
Me kethyen ne kete teme Shigjeta dhe Albo - Une me duket se e kam dhene mendimin tim ne kete teme perpara, vetem do komentoj dy shkrimet me lart por, edhe njehere do te permend"dashamiresine e Kishes Orthodokse Greke"
Eshte e thjeshte kjo : dihet qendrimi i kishes orthodokse GREKE gjate historise ,kunder shqiptareve ka qene nje qendrim barbar,kanibalistik,hanxharik, gjenocidal,kjo eshte aksioma nuk ja ka nevojen muhabetit dhe debatit,ja ka nevojen leximi i historise kombetare, perpjekjet per te mesuar gjuhen tone, perpjekjet e pavarsimit te Kishes nga monstrumi kanceroz grek...
E kam shkruar GREKE me shkronja te medha se ashtu e quajn atje, dhe kudo ne bote, edhe ketu ne Amerike( pse na qenka problem mos te quhet shqiptare !? por e Shqiperise, na qenk brand grek pra,apo do te thuash i dashur Albo se mund te quhet Kisha Orthodokse Greke e Shqiperise,ky eshte fakti dhe keshtu eshte ne veprim dhe ne permbajtje)
Qe ti mbesin besnik definicionit te fundit si Kisha Orthodoksee Greke e Shqiperise, Kryepeshkopi kerkon shtetesi shqiptare, dhe me vertetesi te qindperqind konstaton Shigjeta se "per njezet vite akoma drejtohet nga te huajt...",po TE HUAJT,per kishe te huaj jo per kishe shqiptare,per bageti shqiptare dhe per coban grek.
Per kete periudhe kohore nje orthodoks shqiptar ka mund te lindi dhe te arsimohet per nivelin qe kerkon pozita e Kryepeshkopit,ka pasur kohe.
..
konstatimi i Albos
"kur nuk di dhe nuk pyet qe te mesosh nga ata qe dine dy gjera me shume se ty,athere nuk ngelet gje tjeter vecse te besh pergjithsime apo te dalesh ne konkluzione te gabuara"
Janullatos nuk eshte nje problem i thjeshte : eshte problem shoqeror shumedimenzional, pra kur flitet per te flitet per trajtimin kombetar, politik dhe fetar.
Kush cka din dhe nga cili aspekt e trajton nje problem kompleks kjo eshte tjeter pune.
Plotesisht qendron por, shkon ne dy kahje kjo dhe vlen ligji komutativ edhe ne gjykime te drejta.
Le ta thote nje neutral se kush eshte mesuesi dhe kush nxenesi ne kete ligjerate debati:
Gjykimi nga Shigjeta eshte kombetar ,nderkaq gjykimi nga Albo eshte i mbeshtetur ne themelin fetar.
Pasi shqiptaret kane qene si njerez aty ne ato troje edhe perpara cdo feje,pra edhe perpara orthodoksizmit pse qenka problem mosdituria e Shigjetes per kete ceshtje.
Eshte subjektive kjo , dhe nuk e di se kush e ka me shume te erresuar gjykimin nga hija e fanatizmit kombetar apo fetar.
Udhe me dy drejtime eshte kjo, por mendoj se me gjithe respektin qe kam per Albo jo vetem si boss i nje kuvendi kaq te madh por edhe si njeri me njohuri te gjere dhe shpesh gjykime te drejta, konstatimi im eshte po ashtu subjektiv por i sinqert: shpelarja nga fanatizmi fetar te fisnikeron dhe jo nuk eshte e kunderta!
Nje plak erdhi ne Shqiperi si misionar i Zotit Grek, si nje molle sherri qe edhe sot te merremi ne me ate qe per mendimin tim per orthodoksine shiptare, te Shqiperise apo greke te Shqiperise nuk ka asnjefar rendesie, ndoshta per kete te fundit pak...misioni i tij dihet edhe nga te huajt se le me nga shqiptaret qe jane shqiptare perpara se fetar.
Sikur te isha fetar, dhe orthodoks me beso se nga qendrimet e shqiptareve orthodoks ketu ne kete teme do te frigohesha .
Nuk kane qendrim origjinal personal me koke te kthjelluar por, qendrim te verber fanatik ideologjik fetar.
Po qe se orthodoksia shqiptare ka metastaza ne gjithe trupin nga orthodoksia e definicionit te fundit si greke e Shqiperise, as qe u duhet shqiptareve,u duhet ta luftojne kete dukuri mbrenda sojit vete shqiptaret orthodoks .
Sic nuk ju duhen fanatizmat corr talibanez te importuar nga Lindja !
Shqiptaret rrezikojne kombin per nje konfesion fetar te HUAJ, madje cdo fe eshte e HUAJ per shqiptaret ,pasi ne nuk cpikem asnjeren dhe i adoptuam gati te gjitha.
Kur flitet per nje kritike pse aq defenziv behen orthodokset shqiptar per kryepeshkopin grek?
Shpresoj qe Shteti Shqiptar ta rregulloje jo vetem kete pune por cdo pune tjeter ,ne interes te kombit dhe shtetit dhe jo me rezonime dhe influenca corre fetare.
Ai kryepeshkopi deshiron te behet varr ne Shqiperi qe te leje edhe nje "vule greke" ne trupin e Shqiperise se coptuar.
Me ra rruga kendej dhe me besoni se ai greku kryepeshkopi i kishes greke orthodokse te Shqiperise nuk e meriton popullaritetin,as kohen tuaj dhe as kohen time.
me nderime ,
bili99
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 21-10-2009 mė 08:26
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
Krijoni Kontakt