Close
Faqja 16 prej 23 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 228
    pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar më parë nga Lenc Bukuroshi Lexo Postimin
    Faleminderit per komplimentin!
    Nuk ishte i tille.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Citim Postuar më parë nga Inteligjentja Lexo Postimin
    Nuk ishte i tille.
    Ah jo?!?
    Qe ta kesh parasysh per okazione te tjera...Shume here eshte me mire te rrish pa folur dhe te dukesh naive...se sa te flasesh dhe te heqesh ç'do dyshim.

SHQIPERIA E BASHKUAR Maska e Der_Kaiser5
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Sigurisht qe terheq rezultate. Kjo eshte e natyrshme. Secili nga perceptojme e vleresojme faktet ne menyren qe na duket si e sakte. Nga kjo dukuri jeton e tere bota shkencore, kontroverzat ne te.

Per mua eshte marramendes numri i cifuteve ne shtresat intelektuale si dhe shtresa tjera te larta ne shoqerine prenaziste gjermane. Marramendes sepse GJermania nuk ishte shteti i tyre, sepse kishin kaluar rrugen e mudnimshe te integrimit ne kete shoqeri, kishin arritur ta kryenin me sukses kete rruge, ne te cilen jo pak popuj kane deshtuar dhe vazhdojne te deshtojne, dhe t'i japin kontribut te madh shoqerise gjermane ne teresi. Nese mirrem me gjithe ata cifute ne Gjermanine para L2B vij tek perfundimi se nuk ka popull me dashuri me te madhe per arsimim sesa cifutet. Nuk kam mesuar ndonjehere per nje kontribut, nje te arritur te tille te nje populli ne nje popull tjeter ne vend te huaj. Prandaj "marramendese".

Mund te kesh te drejte per Lessing, cifutesia e tij eshte kontroverze.

Nuk eshte Heine me i rendesishem se Goethe e tjere. Por Heine, Adorno, Freud, Einstein, Marx jane impregnues per shoqerine gjermane. Heine si dhe cifute tjere si ky jane vet Gjermania, pasqyra e Gjermanise ne bote. Gjermania ne bote njihej (poashtu, jo perjashtimisht, por poashtu) nepermjet te cifuteve, veprave te tyre shembullore. Sigurisht se nuk pati vetem intelektuale cifute, por edhe muratore, edhe kriminele, e tjere. Por shikuar ne krahasim, mendoj se ne Gjermani treguan shkathtesi te papare per rolin e tyre si popull i ardhur.

Sigurisht se Gjermania pati meriten e saj ne kete arritje te tyre. Ne Afrike nuk do kishin prodhuar cifutet Heinen. Por nuk e di sa eshte i afte ky kriter per te gjykuar mbi shkathtesite e tyre. Sepse nuk ishte vetem Gjermania vendi i te arriturave te tilla te cifuteve. Ishte e tere Europa. Eshte sot Amerika, Australia e tjera.

E zgjatem shume. Mendim ime mbetet se arsyeja primare e urrejtjes se cifuteve eshte shkathtesia e tyre per te dhene kontribut, per te depertuar ne cdo shoqeri, por pa u tretur teresisht ne te.

*
    Si mund te jene popull i ardhur keta kur kane emra dhe mbi te gjitha tipare gjermane? Ata u konvertuan ne cifute, por kurresesi nuk mund te jene te ardhur.
    Tony Montana: I kill a communist for fun, but for a green card, I gonna carve him up real nice.

Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Citim Postuar më parë nga Lenc Bukuroshi Lexo Postimin
    Ah jo?!?
    Qe ta kesh parasysh per okazione te tjera...Shume here eshte me mire te rrish pa folur dhe te dukesh naive...se sa te flasesh dhe te heqesh ç'do dyshim.
    Nqs i ke vene qellim vetes te besh pseudo-intelektualin te pakten zgjidh shprehje me pak bajate. Fatkeqesisht per ty, ironite e nje te panjohuri nuk me kane ofenduar dhe prekur ndonjehere. Tashti kthehu mbrapsht ne inter mundia se boll e ndohte temen.Keshtu, karafil?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Citim Postuar më parë nga Inteligjentja Lexo Postimin
    Nqs i ke vene qellim vetes te besh pseudo-intelektualin te pakten zgjidh shprehje me pak bajate. Fatkeqesisht per ty, ironite e nje te panjohuri nuk me kane ofenduar dhe prekur ndonjehere. Tashti kthehu mbrapsht ne inter mundia se boll e ndohte temen.Keshtu, karafil?
    Ok fitove ti...po kthehem te Interi.Atyre si ti eshte me mire ti hapesh rruge...

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Der_Kaiser5 Lexo Postimin
    Si mund te jene popull i ardhur keta kur kane emra dhe mbi te gjitha tipare gjermane? Ata u konvertuan ne cifute, por kurresesi nuk mund te jene te ardhur.
    Lexo shkrimet pak mê me kujdes.

Citim Postuar më parë nga chino
    Mendim imi mbetet se arsyeja primare e urrejtjes se cifuteve eshte shkathtesia e tyre per te dhene kontribut, per te depertuar ne cdo shoqeri, por pa u tretur teresisht ne te.
    Integrim, kontribim, por jo tretje (definitive).

Pra nuk behet fjale per gjermane te "konvertuar" ne cifute, cka ashtu e keshtu nuk eshte e mundshme, sepse si cifut lindesh, nuk mund te konvertohesh ne te tille, por per cifute te integruar ne shoqerine nikoqire.

*

SHQIPERIA E BASHKUAR Maska e Der_Kaiser5
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    751
    Lexo shkrimet pak mê me kujdes.

Integrim, kontribim, por jo tretje (definitive).

Pra nuk behet fjale per gjermane te "konvertuar" ne cifute, cka ashtu e keshtu nuk eshte e mundshme, sepse si cifut lindesh, nuk mund te konvertohesh ne te tille, por per cifute te integruar ne shoqerine nikoqire.

*
    Po cifutet bjond me sy blu, dhe me mbiemra Kaltz, Muller, Schlieber etc, qenkan cifut te lindur? Pjesa derrmuese e cifuteve jane me tipare nga lindja mesme, brune, te shkurter, etc.
    Tony Montana: I kill a communist for fun, but for a green card, I gonna carve him up real nice.

Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Postime
    862
    Mire pra. 1.Me u duk se je i interesuar te mbrosh Gjermanine Naziste apo te "drejtevendosesh" aktet kriminale te saj. Te paskam keqkuptuar.

Nuk thash se cifutet kishin marrur pushtetin ne Gjermani. As nuk thash se (po te kene bere kete gje) kjo ishte e drejte. Vetem thash se pati numer marramendes te cifuteve ne te gjitha shtresat e larta te shoqerise gjermane dhe qe kishin arritur pasuri te madhe materiale. Keto te arritura te cifuteve ishin shkak kryesor per gjenocidin e Gj. Naziste ndaj tyre. Qe duhet te kete patur influence marramendese te intelektualeve cifute per shoqerine gjermane, tregon mjat fakti qe Hitlerit iu desht te djege librat e tyre. Nuk ka nevoje te futet njeriu ne detaje te panevojshme, te lexoje kete dhe ate liber per te kuptuar kete te vertete. Kjo eshte thjesht omniprezente. Te pakten per njerez qe kane kaluar rruge si une. Ju nuk e di ku jetoni, ku arsimoheni, por jam i bindur se rralle student gjerman do te gjeni qe nuk mendon si une, qe nuk i thote ato gjerat qe i thash ne postimet e para te kesaj teme, qe u be arsye per tere keto diskutime pasuese.

P.sh. motivet dhe vlerat inhumane-shtazarake te Gjermanise ne kete periudhe. Nese ju mendoni te "zbutni" keto fakte mbi Gjermanine Naziste duke u munduar te tregoni se Hitleri nuk pati rrugedalje tjeter apo qe ishte dicka e natyrshme apo ishte vetmbrojtje, kjo eshte armiqesia me e madhe qe mund t'i shfaqes Gjermanise sot. Ky eshte mendimi im. Kete pershtypje pata per ju. Nese ju kam keqkuptuar, u be mire qe folem, sepse u sqaruam tani.

*
    Aspak. Ajo qe jam munduar te te them eshte qe te mos i shohesh gjerat ne ate menyren konvencionale, sic te jane dhene shabllon nga nje sistem edukimi. Gjermania naziste ka padyshim nje pjese te madhe faji; nje faj qe ende po e vuan mbi supe per shkak se historia moderene eshte shkruar ne menyre te atille qe te beje vetem shtetin gjerman te atyre vitetve pergjegjes te asaj c'ka ndodhi. E verteta natyrisht, nuk eshte aspak ashtu. Kete po mundohem te te them.

Ti ende kembengul ne tenden dhe e ben Gjermanine si rast te izoluar ne Europe. NUK ISHTE ASHTU. Problemi anti-semit ishte ndëreuropian. Te dhahse edhe ca fakte te percipta me duket, qe po te kishe interes do ti kishe kerkuar edhe vete edhe do ishe bindur per kete. Arsyeja pse i ashtu-quajturi Holokaust ndodhi ne Gjermani eshte per nje sere arsyesh te tjera (krijimi i njeriut te masave, propaganda, Iluminizmi qe coi ne krijimin e filozofise se Mbinjeriut te Nices, rrenimi ekonomik, poshterimi i krenarise gjermane ne Konferencen e Versajes, rimekembja ekonomike me ane te masave qe u ndermorren nga Hitleri etj etj etj.) Arsyeja pse ky i ashtuquajtur Holokaust morri permasat qe ka marre sot e kesaj dite, eshte per disa arsye te tjera, qe per disa jane te dukshme, per disa jo. Ky eshte tjeter diskutim.

Ti vazhdon te thuash qe ishte ndjenje inferioriteti. Dakort. Po urrjetja e hitlerit per sllavet e tille ishte? Po urrjetja per ciganet? Po per te semuret mendore dhe fizike? Dokrra te tipit "cifutet urrehen se jane te zgjuar" i jane ushqyer botes me bollek po nuk para pine shume uje tani. Sa per ate qe thua, qe librat e cifuteve u dogjen etj. etj. , te kujtoj se te njejtin fat paten edhe shume libra te tjere te shkruar nga intelektuale gjermane. Intelektualet gjermane u perndoqen po aq sa cifutet. Edhe ata u detyruan te largohen nga memedheu per te shpetuar nga persekutimi.

Persa i perket antisemititzmit ne pergjithesi (sepse sic u tha, ishte mbare-europian) ndersa nuk eshte i justifikueshem (per shume veta) ne planin human , eshte i shpjegueshem nga teorite e evolucionit. Njeriu, si gjithe kafshet ka frike te natyrshme nga grupimet e tjera. Ky lloj instikti lind vetvetiu per tu vetembrojtur, per te vetembrojtur genet ne menyre qe te siguroje pasardhjen. Kjo, duke iu bashkangjitur edhe vete-izolimit cifut , i beri keta te fundit me te evidentueshem dhe me te lehte per tu perndjekur.

Si perfundim, nga ana psikologjike, desha te shtoj edhe dicka tjeter. Nuk e di sa dijeni ke mbi eksperimentin famekeq te Milgram mbi kapacitetin mizor njerezor. E pra, eshte ky eksperiment , bashke me nje sere te tjerash ne vitet 60-70 qe i beri njerezit te kuptojne se ajo qe ndodhi ne Gjermani mund te kishte ndodhur gjithkund tjeter. Edhe "the old plain American Joe" mund te vrase nqs ka nxitjen e duhur nga autoriteti.

Sa per ate qe thua, qe cdokush mendon si ty ne Gjermani (pak pergjithesues por gjithesesi) dua te te kujtoj vetem dy shprehje:
    "Historine e bejne fitmitaret" (Churchill)
    "Neqoftese e gjen veten duke u pajtuar me shumicen, nderro mendim"

P.S. I lutem moderatoreve te fshijne postimet jashte teme.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga K.i EPERM Lexo Postimin
    Hebrejtë janë një nga racat sikur edhe e bardha apo e zeza
    Çifutet janë ata qe besojnë ne jetën pas vdekjes, janë religjioz
    Izraelet janë ata te cilët posedojnë shtetësin Izraelite, pra mund te këtë edhe muslimane Budistë etj kshtu e kuptojë unë

Javan---Hebrejte (si edhe gjermanet) njohin linjen matrilineare, pra nje femije qe ka nene cifute dhe baba te huaj konsiderohet hebre, e ne se nena eshte e huaj, nuk ka asnje shans qe femija te konsiderohet i tille.
    Kjo është e saktë ---njohin linjen matrilineare

Përshendetje F.SH.

çifutet jane race????!!!!!!!
    me trego pak tiparet e rraces çifute!!!!!!!!
    çfare ngjyre kane çifutet???
    Vasudhaiva Kutumbakam

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    chino! ke te drejte kur thua qe çifutet urreheshin aq shume nga nazistet per faktin qe kishin arritur pozita te rendesishme. nuk i ve ne dyshim aftesite e tyre intelektuale. (duhet te jesh hipokrit per te bere kete)
    nuk jam aspak dakort kur thua qe ata ishin ne vend te huaj. pse paskan qene ne vend te huaj??? nje turk qe ka lindur e eshte rritur ne gjermani dhe ka arritur nje pozite te rendesishme, duhet te llogaritet i huaj???
    sipas arsytimit tend obama qenka bere president i nje vendi te huaj
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 16 prej 23 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •