Close
Faqja 26 prej 55 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 548
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Mos e ngaterro fjalen nderim me adhurim se jane si nata me diten ndryshimi edhe pastaj bisedojme.
    Edhe ti mos i ngatrro rreshtat e Bibles sikurse i ke ngatrruar "nic name"!

“Po kush është ai, Zotëri, që të besoj në Të? E pe i tha Jezusi Është ai që po flet me ty!

Ai tha:
    “Besoj, o Zot!” dhe ra përmbys para tij.

Si edhe Jezusi veproj keeshtu ne kundershtim me doktrinen e "kulles te rojes", si nuk e qortoj ata qe e adhuronin por lejonte te bien permbys para Tij!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Me sa kuptoj une, Gloreta ju besoni se Jezusi u krijua direkt nga Ati ndersa gjithe krijesat e tjera u krijuan nga Jezusi (me korrigjo nese jam gabim)

A ka krijesa te tjera (sipas jush) qe jane krijuar direkt nga Ati?
    Kurr ne jete nuk ka pergjigje te sincert lidhur me kete pytje. Pytja vertete eshte interesante dhe ka kuptimin e vet, por po presim pergjigjen Matrix!

respekte
    toni77

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Mo beta85 perse behesh kaq e pa mend???! Ok e themi se ajo Bibla jote ose me saket ajo mendja jote e kupton se Jezusi tha se une jam nje ne Atin OK e pranoj por a ka mundesi te me sqarosh edhe pak me poshte qe thote se edhe ju duhet te jeni nje ne ne???! Se une me ate fantazine tende nuk arrj qe ta kuptoje.
    "Ja Tenda e Hyjit me njerëz!

Hyji do të banojë me njerëz!

Ata do të jenë populli i tij, kurse Ati, vetë Hyji, do të jetë me ta [Hyji i tyre]".

4 Ai do të fshijë çdo lot nga sytë e tyre. As Vdekja më s’do të jetë, as vaj, as ofshamë, as dhimbje më s’do të ketë, [sepse] bota e mëparshme mori fund. (Zb 21;3)

Lexoje mire Biblen dhe mos u thuaj tjeter njerezve "kaq e pa mend" sepse ky rresht si edhe shume rreshta te tjere tregojne te kunderten.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Ja cfare thote per Jezusin

Dhe s'ka asnje dyshim se misteri i meshires eshte i madh:Perendia u shfaq ne mish, u shfajesua ne Fryme, u duk nder engjej, u predikua nder johebrenj, u besua ne bote, u ngrit ne lavdi.

Jezusi eshte quajtur ketu qartesisht Perendia.
    Po ore vella ti ke te drejte por duhet te mendojme se me ke po bisedojme!! Shiqoje nese te jane pergjigjur ketu! Ky rresht eshte i mjaftueshem per ate qe e ka prekur Hiri i Perendise. Po qe nuk e kuptuan neve na mbetet te lutemi per ta; Zoti me meshiren e vet i ndihmofte dhe te kuptojne te verteten

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Toni77,

T'faleminderit shume per keshillen. Une e di se ku mund ta gjej Hyjin e Gjalle, Ate, Bir dhe Shpirt Shenjt, dhe as qe e lypi kund tjeter, pos ne Eukaristine Shenjte e Shkrim Shenjt!

Mirepo, po m'intereson me dite prej gojes se vete DJ-ve se si i argumentojne ata fjale per fjale fjalet e Jezusit Zot dhe Shen Palit, te cilat une i bera me t'kuqe. Besoj se do te ishte me interes per te gjithe ketu qe DJ-te ja te na e sillnin perkthimin e tyre prej origjinalit (nga i cili origjinal besoj se e kane perkthyer te gjithe te krishteret, pos nese DJ-te kane gjetur ndonje origjinal tjeter!), ose t'i qesin para zberthimet e tyre. Dhe jap besen qe nuk e komentoj ASPAK ate cka do te paraqesin apo thone!!!

Qofte levduar Jezu Krishti Zot!
    Gjithmone qofte levduar Jezu Krishti Zot, Ai eshte Jeta jone.

Mos prite bre Dielli qe do te pergjigjen mbi mesimet biblike D.J, keta nuk e kan besimin e shpetimit ne Jezusin por sipas D.J, ne menyre qe nje njeri te shpetohet, ai duhet te kete pranuar doktrinat qe Trupi Drejtues i interpreton, ai trup sipas tekeve nga Bibla. Gjithashtu, per t’u shpetuar, ai duhet te pagezohet si nje D.J e jo ne Emer te Atit, Birit dhe Shpirtit te Shenjt dhe pas pagezimit ne mer te jehoves duhet te kryeje nje program veprash te caktuara nga Trupi Drejtues i D.J keshtu qe sipas atyre ne kete forme fitohet Jeta!!

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Qe kam sjelle nuk jane te marra nga linqe sepse e kam biblen ne shtepi dhe e lexoj vete .Une nuk kam nevoje per kullen e rojes qe te kuptoj biblen por se i gjith shkrimi (dhjata e vjeter dhe dhjata e re) eshte i frymezuar nga Zoti dhe eshte i dobishem per ndreqje, keshillim edukim me drejtesi qe besimtari te rritet te piqet. Sic e shikon pra eshte vet shkrimi qe na ndihmon dhe na jep te kuptuarit per te kuptuar shkrimin vet dhe behet fjale per te gjithe shkrimin sepse duhet krejt dhe jo disa pjese ose vargje qe sillen nga ju te ndara nga pasazhet dhe konteksti.Bibla e thote qarte se ajo vet na ndihmon ta kuptojme ate dhe sigurisht sipas edhe 1 kor:2:10-11 edhe Fryma e Shenjte.
    Shpirti i Shenjte sipas pasazhit biblik ti e kupton mjaft mire qe nuk del me i larte se Ati por tregohet se eshte person dhe madje i barabarte me Atin kete e thote pasazhi biblik Zoteri nuk e them une duket shume qarte. Te pelqen apo jo keshtu eshte , apo po beni email derguar ne amerik tani qe drejtuesit tuaj te ndryshojne pasazhin?
    Gjithsesi ju kam thene nje pyetje qe nuk e keni sqaruar per profecite e ardhjes se dyte te Jezusit qe keni bere ju dhe qe kane dale te rreme.
    Edhe une lash nje pyetje dhe kush nuk po i pergjigjet: Ku jetoi Adami, ne toke apo ne qiell?
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Ky varg na tregon qarte se Ati dhe Biri jane njesoj dhe kane te njejten natyre.

E ke gabim, sepse ata donin ta vrisnin per shkak se thoshte se nuk ishte njeri si ata, thoshte se ishte bir Perendie, qe per judenjte do te thoshte nje krijese frymore, ngjashem engjejve, ngjashem Perendise.

Atehere Jezusi u pergjigjdhe u tha atyre:< Ne te vertet, ne te vertet po ju them se Biri nuk mund te bej asgje prej vetevetes, pervec asaj qe sheh se ben Ati; gjerat qe ne fakt i ben Ati, i ben po ashtu dhe Biri.

Gabim perseri, ai po tregon se gjerat qe ben, nuk i ben koke me vete, por ka dike mbi krye qe e meson si duhet te veproje e cfare t'u mesoje te tjereve.

Sepse Ati e do Birin dhe i deften gjithshka qe ben vete;dhe do ti deftoje vepra me medha se keto, qe te mrekkulloheni.

I defton (i tregon) si behen gjerat. Biri nuk di vete.

Ne fakt ashtu si ati ringjall te vdekurit dhe u jep atyre jeten, po keshtu edhe Biri i jep jeten kujtdo qe do

Nuk ka autoritet, por ka marre autoritet. Shiko cfare shkrimi ke perdorur me vone. Sepse le gjerat jashte kontekstit.

Sepse Ati nuk gjykon asnje, por gjithe gjyqin ia dha Birit

Gabim e ke nenvizuar,
    Nuk mund ta bejne njesoj. Kjo i bie qe Pronari i firmes, dhe drejtori mund t'i bejne gjerat si te dojne te dy. Jo. Por se ia ka lene ne dore po.

qe te gjithe te nderojne Birin ashtu sic nderojne Atin, kush nuk e nderon Birin, nuk nderon Atin qe e ka derguar
    pra qe te gjithe te kuptojne qe Jezusi ka te njejten natyre me ate te Atit.

Kjo kuptohet. Edhe profetet qe u cnderuan, poopulli u denua. A do te thote qe meqe u vrane ata qe shanin Eline, Elija ishte Perendia. Kurre mos qofte. Por mos perdor shkrimet per te mbeshtetur teori pagane.

Ashtu sic adhurohet Ati Perendia ashtu adhurohet edhe Jezusi sepse jane bashk te dy te pandare madje te tre edhe Shpirti i Shenjte qe do ta shohim me vone.
    Ketu e bere berllog. Harrove te citosh dicka? "Te adhurohet is adhurohet Perendia?!"

Kjo po qe eshte herezi. Te ndryshosh fjalen e Perendise per te arsyetuar gjerat qe te mesojne prifterinj te perendise Diell. (Konstantini) Kujdes i dashur, ke mendjen se ne anen e kujt je. Perendise se vertete dhe te gjalle, JHVH-Jehova, apo perendive demonike.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Gjithmone qofte levduar Jezu Krishti Zot, Ai eshte Jeta jone.

Mos prite bre Dielli qe do te pergjigjen mbi mesimet biblike D.J, keta nuk e kan besimin e shpetimit ne Jezusin por sipas D.J, ne menyre qe nje njeri te shpetohet, ai duhet te kete pranuar doktrinat qe Trupi Drejtues i interpreton, ai trup sipas tekeve nga Bibla. Gjithashtu, per t’u shpetuar, ai duhet te pagezohet si nje D.J e jo ne Emer te Atit, Birit dhe Shpirtit te Shenjt dhe pas pagezimit ne mer te jehoves duhet te kryeje nje program veprash te caktuara nga Trupi Drejtues i D.J keshtu qe sipas atyre ne kete forme fitohet Jeta!!
    Ti qe vetequhesh i krishter, perse te pakten nuk ben si i tille. Pse perzihesh ne gjera qe nuk te takojne. Kush te keroi ty te japesh pergjigje per Deshmitaret. Por keshtu benin eterit tuaj, farizenjte, derisa erdhi roma e ua kalli bishtin. Asnje nuk gjeje me autoritetin e vet. Njesoj ndodhi edhe me ju. Vrate e masakruat njerez se studionin Biblen dhe kundershtonin paganizmat e kishes. Por ja erdhi roma (bisha tjeter) dhe ua mori kete autoritet. Me vjen keq, por nuk ke pushtet me sic kishin eterit tuaj dikur.

coptic

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    "Ja Tenda e Hyjit me njerëz!

Hyji do të banojë me njerëz!

Ata do të jenë populli i tij, kurse Ati, vetë Hyji, do të jetë me ta [Hyji i tyre]".

4 Ai do të fshijë çdo lot nga sytë e tyre. As Vdekja më s’do të jetë, as vaj, as ofshamë, as dhimbje më s’do të ketë, [sepse] bota e mëparshme mori fund. (Zb 21;3)

Lexoje mire Biblen dhe mos u thuaj tjeter njerezve "kaq e pa mend" sepse ky rresht si edhe shume rreshta te tjere tregojne te kunderten.
    Se cfare don te thuash ti me keto, nuk e besoj ta kuptoje dikush. Por ja qe po pres "mencurine" tende te me tregosh cfare po ke deshire te thuash me keto vargje?

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga coptic per Toni77
    Vrate e masakruat njerez se studionin Biblen dhe kundershtonin paganizmat e kishes. Por ja erdhi roma (bisha tjeter) dhe ua mori kete autoritet.
    Ou bre, ke paska vrare Toni e nuk e ditkemi?

hahaha te forte jeni
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 26 prej 55 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •