Close
Faqja 25 prej 55 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 548
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Te gjitha vargjet

Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Pra ky Shpirti i Shenjte me komentin tend doli edhe me i madh se Ati re!
    Para se te vazhdoim diskutimin per kete gje meso njher nga orgjinali i greqishtese se cfare fjale eshte perdorur per ate Shpirtin e Shenjte qe thuaj ti edhe cfare domethenje ka pastaj leri ato perrala qe te thone te tjeret edhe hap syte edhe bisedojme ne lidhje me kete, se eshte normale nuk mund te bisedoje me nje femije frymor per gjerat e thella te Perendise.
    Se pergjigjen me te saket e gjen tek Heb. 5:13,14 ku citohet:
    Dhe njëmend, kush ende ushqehet vetëm me qumësht, nuk është i aftë të ndjekë një shtjellim mbi drejtësinë - sepse është ende foshnjë. 14 Përkundrazi, ushqimi i fortë është për të rritur, për ata që i kanë shqisat e stërvitura për të dalluar të mirën e të keqen.
    Qe kam sjelle nuk jane te marra nga linqe sepse e kam biblen ne shtepi dhe e lexoj vete .Une nuk kam nevoje per kullen e rojes qe te kuptoj biblen por se i gjith shkrimi (dhjata e vjeter dhe dhjata e re) eshte i frymezuar nga Zoti dhe eshte i dobishem per ndreqje, keshillim edukim me drejtesi qe besimtari te rritet te piqet. Sic e shikon pra eshte vet shkrimi qe na ndihmon dhe na jep te kuptuarit per te kuptuar shkrimin vet dhe behet fjale per te gjithe shkrimin sepse duhet krejt dhe jo disa pjese ose vargje qe sillen nga ju te ndara nga pasazhet dhe konteksti.Bibla e thote qarte se ajo vet na ndihmon ta kuptojme ate dhe sigurisht sipas edhe 1 kor:2:10-11 edhe Fryma e Shenjte.
    Shpirti i Shenjte sipas pasazhit biblik ti e kupton mjaft mire qe nuk del me i larte se Ati por tregohet se eshte person dhe madje i barabarte me Atin kete e thote pasazhi biblik Zoteri nuk e them une duket shume qarte. Te pelqen apo jo keshtu eshte , apo po beni email derguar ne amerik tani qe drejtuesit tuaj te ndryshojne pasazhin?
    Gjithsesi ju kam thene nje pyetje qe nuk e keni sqaruar per profecite e ardhjes se dyte te Jezusit qe keni bere ju dhe qe kane dale te rreme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 12-10-2009 më 17:44
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Gloreta,

Te lutem, ma sakteso pak me teper se cfare duhet te lexoj ne internet, pasi jam nje njeri qe nuk i besoj fort krejt asaj cka gjendet ne wikipedia e google.

Me fort mirekuptim e paqe!

E mora kohen per pergjigje.

Pyetja te Filipianeve 2:5-11
    5
    Qendrim mendor qe ishte ne Krishtin do te thote te mbajme mend ato gjera qe Krishti i beri kur ishte ne toke, madje te marrim edhe shembull prej tij,Gjoni 13:15
    6
    I cili edhe pse gjendej ne forme Perendie do te thote se eshte krijuar nga vete Perendia Krijuesi i mbare universit . Nuk kishte nder mend as qe i shkonte ndermend te ishte i barabarte me Perendine.
    Ashtu si Gjoni 14:28 tha …. po shkoj te Ati se ai eshte me i madh se une, ketu ai nuk po e barazonte veten e tij njelloj dhe te barabarte me Perendine.
    7
    E zbrasi veten dhe mori formen e nje skllavi duke u bere nje ngjashmeri me njerezit
    Do te thote erdhi nga qielli ne toke per te dhene jeten e tij si sakrifice per te gjithe njerezimin, me qellim qe njerezimi te shpetohej prej tij Ashtu si Isaia tha te 53:3 po ashtu si edhe Gjoni ne 1:14 e shpjegoi. Fjala u be mish dhe jetoi mes nesh dhe Romakeve 1:3.
    8
    Kur mori trajte njeriu ai e peruli veten dhe u be i bindur deri ne vdekje ashtu si thuhet te Hebrejve 10:5
    Kjo do te thote se ai iu bind Atit te tij Perendise qe e ka krijuar dhe duroi shume gjera madje edhe me te veshtirat madje edhe vdekjen.
    E peruli veten do te thote se mori trajte njerezore se ne fillim ai ka qene ne qiej para se te vinte ne toke. Madje u be me i ulet se engjejt Hebrejve 2:9 Po jo per shume kohe. Perendia e kurorezoi per shkak te besnikerise dhe durimit qe ai tregoi. Daniel 7:14 dhe Hebrenjve 5:8 dhe ne Gjonit 10 :17
    Ai shpjegon mjaft mire te Gjoni 10:17 pse e beri kete, sepse e donte Atin me shume se veten.

Ketu ti ke shkruar deri ne vdekje te kryqit, kryqi nuk ekzistonte atehere.Ne ato kohe i denonin kriminelet duke i varur me dru ne nje shtylle.
    Po nuk u binde lexo kete qe eshte shkruar te Ligji i perterire 21:23 ketu thuhet se cfare benin njerezit me ata qe kishin bere mekat ose gjera qe denoheshin nga ligji. Po me rastin e Jezusit kjo nuk ishte keshtu se ai nuk kishte bere gje vec sa zbuloi hipokrisine e Farisenjve.
    9
    Ai vuajti dhe Perendia e shperbleu dhe i dha nje vend si psh te ulet ne te djathte te Perendise Veprat e apostujve 2:33 ngaqe e mbajti integritetin me besnikeri dhe nuk e shau ose e shpifi Perendine. Ashtu si beri Djalli.
    Nje emer mbi cdo emer do te thote se te askush nuk gjen shpetim vec ne te. Nepermjet tij ne mund ti afrohemi Perendise ne lutje 1 Titus 2:5 dhe te shpresojme ne te. Sepse per Perendine asgje nuk eshte e pamundur
    10
    Keshtu qe ne emer te Jezusit te perulet cdo gju …
    do te thote se kush perulet para tij ose e nderon ate ka nderuar dhe Perendine qe e ka derguar ate Gjoni 5:23
    11
    dhe cdo gjuhe te pranoje hapur...
    Ta pranojme te besojme te ai dhe te japim deshmi per te kush ishte dhe cfare beri dhe cfare do beje ai.. Po pate kohe lexo Romakeve 10:9
    dhe e beri Zoteri ose si i thoni ju Zot do te thote se Perendia i ka dhene pushtet atij per shkak te asaj qe ai pesoi. Mateu 28:18 po ashtu edhe Gjoni 3:35.

Per lavdi te Perendise Atit Ketu ke gjetur nje pike Kur ne Veprat e apostujve eshte ky emer Ati do te thote se njeri eshte me i madh se Jezusi
    Krijuesi i mbare universit Perendia .
    Ashtu si thuhet ne Psalmin 22:27 do te te lutesha ta lexoje kete psalm

Doja te te kerkoja te falur se kjo qe shkrova eshte mjaft e gjate. Une i mora me rradhe ato qe ti shkrove. Nqs te duken shume nuk kam cfare te bej sepse ketu eshte kthyer ne nje beteje pyetje pergjigje. Ne kohet e sotme njerezit besojne ate qe duan, dhe askush nuk i detyron te besojne ate qe nuk duan. Me kete lart qe une shkrova nuk kam ndermend ti bind ata qe nuk duan i shkrova vetem per ty. Po ashtu nuk dua te te bind ty te besosh ate qe dua une ti je i/e lire te besosh ate qe te doje zemra.Po keshtu u them dhe komuniteteve Katolike, Ortodokse... Dhe qofsh mire kudo qe te jesh
    Me mirekuptim.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Me sa kuptoj une, Gloreta ju besoni se Jezusi u krijua direkt nga Ati ndersa gjithe krijesat e tjera u krijuan nga Jezusi (me korrigjo nese jam gabim)

A ka krijesa te tjera (sipas jush) qe jane krijuar direkt nga Ati?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Pershendetje Gloreta,

T'falenderoj per sinqeritetin e pergjigjeve dhe sic kam premtuar, nuk kam ndermend te bej asnje koment, per hir te respektit te asaj qe ju DJ-te besoni, dhe uroj qe te mos dale ndonje DJ tjeter qe te me jape ndonje version ndryshe. Por, ende nuk mora pergjigje per formulen e pagezimit.

Tani e kam vetem edhe nje pyetje. A mund te m'i sjellesh ketu nga Bibla qe ju perdorni ato dy tekstet qe i kam cituar? Me interesojne vetem per te pare se si i keni perkthyer ju nga origjinali.

Faleminderit dhe paqja e Krishtit qofte me ty!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dielli_ime : 13-10-2009 më 08:07

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Qe kam sjelle nuk jane te marra nga linqe sepse e kam biblen ne shtepi dhe e lexoj vete .Une nuk kam nevoje per kullen e rojes qe te kuptoj biblen por se i gjith shkrimi (dhjata e vjeter dhe dhjata e re) eshte i frymezuar nga Zoti dhe eshte i dobishem per ndreqje, keshillim edukim me drejtesi qe besimtari te rritet te piqet. Sic e shikon pra eshte vet shkrimi qe na ndihmon dhe na jep te kuptuarit per te kuptuar shkrimin vet dhe behet fjale per te gjithe shkrimin sepse duhet krejt dhe jo disa pjese ose vargje qe sillen nga ju te ndara nga pasazhet dhe konteksti.Bibla e thote qarte se ajo vet na ndihmon ta kuptojme ate dhe sigurisht sipas edhe 1 kor:2:10-11 edhe Fryma e Shenjte.
    Shpirti i Shenjte sipas pasazhit biblik ti e kupton mjaft mire qe nuk del me i larte se Ati por tregohet se eshte person dhe madje i barabarte me Atin kete e thote pasazhi biblik Zoteri nuk e them une duket shume qarte. Te pelqen apo jo keshtu eshte , apo po beni email derguar ne amerik tani qe drejtuesit tuaj te ndryshojne pasazhin?
    Gjithsesi ju kam thene nje pyetje qe nuk e keni sqaruar per profecite e ardhjes se dyte te Jezusit qe keni bere ju dhe qe kane dale te rreme.

A mund te me thuash se cfare perkethimi te Bibles perdore? Se ne ato qe kam lexuar une nuk thuhet gjikundi se Jezusi tha qe te me adhuroni mua ashtu si Atin edhe Mos e ngaterro fjalen nderim me adhurim se jane si nata me diten ndryshimi edhe pastaj bisedojme.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Me sa kuptoj une, Gloreta ju besoni se Jezusi u krijua direkt nga Ati ndersa gjithe krijesat e tjera u krijuan nga Jezusi (me korrigjo nese jam gabim)

A ka krijesa te tjera (sipas jush) qe jane krijuar direkt nga Ati?
    Nëse do të ishte kështu si pretendon ti të jet mendimi i Gloretës, atëherë është 100% e sigurtë që nuk është 1+1+1 barabartë me 1, por me 3, ndoshta e ke keqkuptuar atë që thotë Gloreta, sepse mendimi i Gloretës (nëse është ky ai mendim) hedh poshtë Trinitetin dhe dogmën e saj.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga beta85 Lexo Postimin
    Kurr nuk kam degjuar kështu: dy perendi?!!!!

Si kamundesi të thuhet se ekzistojnë dy perendi, njëri i pari pasta i dyti?! Kjo eshte paganizem e bekuar!

Unë disaher kalexuar në Bibel, gjatë leximit kam takuar shumë rreshta ku citojnë se Jezusi është NJË me Atin.

Secili ka te drejten e besimit, të besoj shtu si mendon se është mirë, por te thotë një besimtar/e se janë perndia i parë dhe perendia pas tij, kjo është çmenduri!

Zoti te ndihmoftë gloreta
    Mo beta85 perse behesh kaq e pa mend???! Ok e themi se ajo Bibla jote ose me saket ajo mendja jote e kupton se Jezusi tha se une jam nje ne Atin OK e pranoj por a ka mundesi te me sqarosh edhe pak me poshte qe thote se edhe ju duhet te jeni nje ne ne???! Se une me ate fantazine tende nuk arrj qe ta kuptoje.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Si fillim do te kerkoja qe Gloreta ose driniluka te me japin sqarim per profecite qe jane bere nga D J te per ardhjen e Jezusit dhe qe nuk jane realizuar

Bibla qe kam eshte Diodati i ri
    Te cilen ju e keni perdorur , por sido qofte e rendesishme eshte qe kuptimi i fjaleve nuk ndryshon , ashtu sic ndodh ne biblen e D J ve.

Tani kam premtuar te sjell Isaine 48 por me duhet me shume kohe, deri atehere do te sjell vargje te tjera.

Ketu do te shikojme nje varg qe tregon per Frymen e Shenjte shume qarte qe eshte person dhe madje ashtu si Ati dhe Jezusi edhe Shpirti i Shenjte jep jete atyre qe besojne tek Jezusi.
    Ketu Jezusi po fliste ne lidhje me buken e jetes, dhe qe kush ha nga mishi i Tij dhe pi nga gjaku i Tij do te jetoje, por kjo nuk eshte kuptimin direkt sepse do te shohim me poshte tek vargu qe kam sjelle por ka kuptimin se Jezusi dha jeten per ne dhe qe mishi i Tij u copetua dhe u thye dhe gjaku i Tij u derdh per ne dhe kush beson do te shpetohet dhe merr jeten e perjeteshme pemes besimt nga Fryma e Shenjte i cili eshte edhe personi qe sjell rilindjen tek nje besimtar.

Lexoje vargun me poshte se eshte shume i rendesishem.

Ungjilli i Gjonit 6: 63

Eshte Fryma qe jep jete; mishi nuk vlen asgje; fjalet qe po ju them jane fryme dhe jete

Ne e dime qe era nuk jep jete, dhe se fjalet nuk mund te jene ere dhe jete.
    Por Jezusi po thote se fjalet qe them jane te fuqishme qe nese i beson te japin jete dhe kjo vjen nga puna e Frymes se Shenjte. Ne fakt shkrimi dhe fjalet e bibles jane te frymezuara nga Fryma e Shenjte per te dhene jete atyre qe besojne.

shohim qarte qe shkri8mi nuk mund te frymezohet nga era por nga Perendia dhe Fryma e Shenjte eshte Perendi dhe na jep jete.
    Ashtu sic lexuam tek Gjoni 5 :21 pak para ketij vargu qe Ati jep jeten dhe Biri jep jeten kujtdo qe do ashtu sic Ati ketu plotesohet tamam duke vene re qe Shpirti i Shenjte jep jeten.
    Te tre keta persona japin jeten e perjeteshme, sepse ne fakt jane nje Zot i vetem qe te tre.
    Zoti ju ndricofte mendjen me Ane te frymes se Shenjte qe na jep jete po ashtu si Ati dhe Biri.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 13-10-2009 më 15:55
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Per sa i peket nderimit

Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    A mund te me thuash se cfare perkethimi te Bibles perdore? Se ne ato qe kam lexuar une nuk thuhet gjikundi se Jezusi tha qe te me adhuroni mua ashtu si Atin edhe Mos e ngaterro fjalen nderim me adhurim se jane si nata me diten ndryshimi edhe pastaj bisedojme.
    Besoj qe eshte i njejti nderim pa dyshim dhe me siguri qe flitet edhe tek Zbulesa 19:1 le ta lexojme dhe vezhgojme.

Zbulesa :19:1-4

1.
    Dhe pas ketyre degjova ne qiell zerin e madh te nje turme te shumte, duke thene; nderimi dhe fuqia i perkasin Zotit, Perendise sone,
    2.
    sepse te verteta dhe te drejta jane gjykimet e tij! Ai ne fakt gjykoi laviren e madhe , qe e prishi dheun me kurverine e saj, dhe mori hak per gjakun e sherbetoreve te vet te derdhur prej dores se saj>.
    3.
    Dhe thane per te dyten here: < Aleluja! Dhe tymi i saj ngjitet ne shekuj te shekujve>.
    4.
    Dhe rane permbys te 24 pleqte, dhe te 4 qeniet e gjalla, dhe adhuruan Perendine, qe ulej mbi fron, duke thene;

Nuk dua te hyj ne lidhje me shpjegimin e gjithshkaje por vetem per fjalen nderim qe i perket vetem Perendise dhe te vetmin Perendi thuhet qe e adhuruan tek vargu 4.
    Nderimi dhe adhurimi i perkasin Zotit , Perendise.
    Dhe sipas Gjonit 5 te gjithe lete nderojne Birin ashtu sic nderojne Atin.

Gjoni 5:22-23a
    Sepse Ati nuk gjykon asnje, por gjithe gjyqin ia dha Birit,

Ky varg ka lidhje me vargun 2 te Zbuleses 19 sic lexohet me larte qe gjykimet e Tij jane te drejta dhe Ati pra ia ka dhene Jezusit te gjithe gjyqin Aresyeja shpjegohet nga vet fjala e Zotit ketu poshte:

qe te gjithe ta nderojne Birin ashtu sic nderojne Atin
    Ka shume lidhje me vargun e pare te zbuleses 19 qe nderimi i perket Zotit, Perendise qe te gjithe te nderojne Jezusin sic nderojne Atin. Dhe te njejtat turma pastaj po adhurojne Perendine tek vargu 4. Ke Perendi po adhurojne? Perendine qe i perket nderimi tek vargu 1. Dhe shikojme qe ashtu sic nderohet Zoti nderohet Jezusi madje edhe adhurohet. Une besoj qe ne vargjet e Zbuleses flitet per Jezusin sepse Ai ka gjithe gjyqin ashtu sic thuhet tek gjoni 5:22. Ky gjyq eshte ne dore te Jezusit i dhene nga Ati , kjo sepse Ati dhe Biri nuk mund ti bejne gjerat vecmas por sebashku sepse jane te se njejtes natyre

Pra Zoti do te na tregoje qe nuk eshte vetem nje personal por trepersonal
    tek vargu 4 turmat e adhuruan Perendine trepersonal qe eshte ne fron.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 13-10-2009 më 16:29

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga gloreta Lexo Postimin
    E mora kohen per pergjigje.
    .
    S'po flet te verteten, nuk te eshte dashur kohe sepse I ke patur te gatshme.

Citim Postuar më parë nga gloreta Lexo Postimin
    Pyetja te Filipianeve 2:5-11
    .
    Nese merr shembullin e Gjonit 13: 15 vazhdoje dhe citoje edhe rreshtin 19; “Po jua them që tani, para se të ndodhë, që, kur të ndodhë, të besoni se UNË JAM.”

Athua qfar na thote Zoti “të besoni se UNË JAM” Kush na qnka ky; UNË JAM-i?

I cili edhe pse gjendej ne forme Perendie
    Jo ne forme Perendi por PERENDIA vet. Ne Shkrimin e Shenjt eshte keshtu e shkruar:
    Fil, 2,5-11:
    “ i cili, edhe pse me natyrë Hyj”.

Gjn 1; 18:
    Hyjin kurrë askush nuk e pa: Biri i vetëm që është Hyj, një natyre me Atin, Ai bëri të njihet.
    Mos shit kopalla se nuk po flet per kunguj por per Zotin e gjithesise.

do te thote se eshte krijuar nga vete Perendia Krijuesi i mbare universit .
    Nga vet Perendia I universit u krijua edhe satani qe u ka frymezuar juve te mos pushoni duke mohuar Hyjin e vertete JEZUS! Mjaft me keto kopalla tuaja, disaher te kam thene une dhe shume te krishtere, Bibal thote shkurt dhe qarte per te gjithe ata qe dine ta lexojne:

Gjn 1; 1-5)
    Në fillim ishte Fjala e Fjala ishte në Hyjin
    e Fjala ishte Hyj. Kjo ishte në fillim në Hyjin. Prej Saj u bë çdo gjë
    e pa Të nuk u bë asgjë.
    E çdo gjë që u bë, e pati në Të jetën e Jeta është drita e njerëzve; e Drita shndriti në errësirë e errësira nuk e pushtoi.

Ky eshte Jezusi dhe secili qe e beson erresira nuk e pushton.

Nuk kishte nder mend as qe i shkonte ndermend te ishte i barabarte me Perendine.
    Lexo kur thote “Une dhe Ati jemi Nje”

Kur mori trajte njeriu ai e peruli veten dhe u be i bindur deri ne vdekje ashtu si thuhet te Hebrejve 10:5
    Ju vertete nuk keni fytyre, as nder, as karakter dhe as shpirt. Ju jeni njerez pa ndjena dhe pa shpirt, jo jo, ju edhe shpirtin e mohoni! Sikurse te kine vetem pakez ndergjegje, nuk shkruan duke thene; “Kur mori trajte njeriu” sepse ju tere kohen nuk pushoni duke uluritur dhe mohoni dy natyrat e Krishtit, Zot dhe njeri!
    E gjitha ajo qe thuhet, tundimet dhe nenshtrimet e Jezusit per te cilat ju e zgjatni gjuhen duke llomatur kinse Jezusi ishte I nenshtruar dhe I vogel dhe ashtu dhe keshtu, ndersa realisht ajo ishte njerzorja e Jezusit. Ju kete e mohoni, pra mohoni se Hyji-Jezus ta kete marrur trajten njeri qe do te thote dy natyra. E tani nuk ke turp te thuajsh dhe te shkruajsh; “Kur mori trajte njeriu”! Po a? DMTH Jezusi e paska marrur trajten Njeri? Ok
    Vetem kjo me eshte dashur, te lexoj nga D.J per Hyjin-Jezusin; “Kur mori trajte njeriu”!

E peruli veten do te thote se mori trajte njerezore se ne fillim ai ka qene ne qiej para se te vinte ne toke..
    Te gjitha keto pra jane ato perpjekjet e juaja boshe! Kjo do te thote sipas jush se Jezusi “ai ka qene ne qiej para se te vinte ne toke”! Cka po thua pash besesn? Si qenie? Qfar Qenie? Qenie a? nc nc nc! Ik ore I humbur se qude se si te mbane toka ty!

Jezusi ka qene ky; “Fjala ishte Hyj. Kjo ishte në fillim në Hyjin. Prej Saj u bë çdo gjë e pa Të nuk u bë asgjë”

Zbulesa 22 11-21
    13 Unë jam Alfa dhe Omega, i Pari dhe i Fundit, Fillimi dhe Mbarimi!

Ketu ti ke shkruar deri ne vdekje te kryqit, kryqi nuk ekzistonte atehere.Ne ato kohe i denonin kriminelet duke i varur me dru ne nje shtylle.
    DMTH as kryqezuar nuk eshte, ju nuk jeni diqka tjeter pos mohues te Zotit!

Nje emer mbi cdo emer do te thote se te askush nuk gjen shpetim vec ne te.
    Po sheh ti apo…? Ateher pse jeni verbuar dhe nuk I besoni ore ju pasi qe vec ne Jezusin eshte shpetimi? Edhe me keq se edhe ata qe besojne ne Jezusin ju I sulmoni dhe sjellni ketu genjeshtra te lloj llojshme!!

Keshtu qe ne emer te Jezusit te perulet cdo gju …
    Vetem gjuha e juaj nuk u perkul.
    Ja sa djallzor qe jeni! Ok, pse ather nuk I besoni ju? Vertete te gjitha gjuhet duhet ti perkulen Zotit, vetem gjuha e kulles se rojes nuk iu bind!

dhe cdo gjuhe te pranoje hapur...
    Ck ate pranojne hapur? Pse nuk ta qet goja se si eshte e shkruar? Te pranojne hapur se Jezusi eshte Zot ne nder te Hyjit At.

Doja te te kerkoja te falur
    Ec dhe mos u paraqit I dashur sepse dashuria e jote shte e kesaj bote e jo nga Zoti, ti po na tregon ketu "falje" ndersa ne anen tjeter gjate gjithe jetes tende nuk pushon duke mohuar gjithcka hyjnore te Jezusit, deri edhe kryqin, deri edhe ngjalljen, ik u turpi i njeriut se dashuria, sinceriteti tregohen duke deshmuar te verteten dhe duke qendruar ne te Verteten, kjo eshte dashuri dhe duke dashur Jezusin dhe te verteten e Tij e jo duke u shitur sI dele ndersa je ujk i terbuar.

se kjo qe shkrova eshte mjaft e gjate.
    Ore nuk I ke shkruar fare bile por I ke marrur te gatshme, juve si robota u shfrytezojne. U kuptoj une juve shume mire, tri vite debate me ju kam patur dhe ishte nje pervoje e imja me bindje se jeni ushtaret e satanit.

Me kete lart qe une shkrova nuk kam ndermend ti bind ata qe nuk duan i shkrova vetem per ty.
    Ti as asaje, as mue dhe asnje te krishteri nuk mund t’I bindesh ne doktrinen e kulles se rojes. Per kunder, te betohna se te gjithve na vjen gjynah per ju dhe na dhimbeni. Zoti paste meshire per ju dhe u kthefte ne te VERTETEN.

Po keshtu u them dhe komuniteteve Katolike, Ortodokse...
    Asnje te krishteri, as katolikve as ortodoksve as te krishterve tjere dhe asnjerit qe beson ne Krishtin ti nuk mund tu thuajsh asgje, as keshtu as ashtu, ata te mbyllin gojen me nje Fjale; FJALA. Si mendon te thuajsh atyre dicka kur e din se ata jane deshmitaret e Jezusit; “Kumtojme vdekjen tende o Zot, shpallin ngjalljen tende dhe presim ardhjen tende me LAVDI”. Kjo eshte deshmia dhe BESA jone. E vetmja mundesi e jotja eshte te shkruajsh ne kete forum.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 13-10-2009 më 17:56
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 25 prej 55 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •