Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 62
    i/e regjistruar Maska e Leo_uk
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Postime
    159
    Citim Postuar më parë nga Linda-uk Lexo Postimin
    Kam 13 vjet qe jetoj ne Angli, nuk jam as e famshme e as shenjtore (mbase do mendoja ndryshe po te isha) po shikoj qe shoqeria e cdo gje qe me lidh me Shqiperine po largohet cdo dite nga pak edhe pse 3-4 here ne vit e vizitoj shqiperine, e nuk ndihem aspak si e huaj, perkundrazi. Sado qe me vjen inat ta pranoj prape se prape e di qe pas shume viteve mbase sdo me ngelet asgje atje, mbase edhe me mbushet mendja qe te kthehem per fare, se di, po kur i ke te gjithe te afermit ktu e vetem shoqeri atje eshte gati si e pa mundur, po kurre mos thuaj kurre thote nje shprehje.
    Lind pyetja ku do doja te varrosesha nje dite kur te vdes?
    Kjo puna e nene Terezes me beri ta mendoj kte gje edhe pse per ne Shqiptaret eshte paksa e cuditshme te mendojme per vdekjen kur je akoma e re, po nese kam ndertuar nje jete ktu, nje familje ktu, cila do ishte arsyeja qe do doja te varrosesha ne Shqiperi?? nuk e di se cfare mendojne te tjeret qe kane shume vite qe jetojne jashte Shqiperise, do doja te dija edhe mendimin e tyre me kte rast.
    Kemi ngjashmeri meqe jetojme e para te dy ne nje vende, por edhe per vitet e kaluara ketu. Po mundohem te te jap mendimin tim personal.
    Une nuk mendoj per vdekjen pasi do te ishte e pa kuptime per dike ne moshen time te mendonte per vendin e varrimit.Me teper bizare do te thosha!
    Por mendoj per te ardhmen dhe personalisht do ta quaja nje deshtim ne jete nese une do te perfundoja ketu ne pleqeri.Sinqerisht nuk mund ta imagjinoj veten ketu pas daljes ne pension.
    Mos te keqekuptohemi mua me pelqen Anglia me te mirat e te keqijat e veta. Puna me pelqen por edhe kushtet e jeteses.Edhe sikur ti ktheja vitet pas, perseri Angline do kisha zgjedhur te jetoja/punoja!
    Por sado te jetoj ketu, une perseri do te kem "my accent" te vecante qe do me dalloj. Ky nuk eshte vendi im sado i mire te jete dhe sado te mira materiale te me dhuroje.
    Dua te kaloje "pleqerine" anes detit, anes frutave qe varen ne rruge, anes njerezve qe t'ju flas shqip,ti jape dicka atij vendi qe nuk mund t'ja jepja ne rini.
    Endrra ime sa me larg qyteteve ( megjithse kam lind dhe rrit ne nje) ne nje shtepi me oxhak dhe me shume rrush qe te bej rakine time..
    I want to know God's thoughts...the rest are details.

i/e regjistruar Maska e Leo_uk
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Postime
    159
    Meqe jemi ketu. Nen Teresa duhet te ktheht te prehet ne Maqedoni ne shkup ku ka lindur ose edhe ne shqiperi ku ka varret e prinderve me duket.
    Por mesa di une Indianet kur vdiq Nen Teresa e thane hapur qe as nuk ka mundsine me te vogel qe eshtrat te kthehen ne Shqiperi.
    I want to know God's thoughts...the rest are details.

i/e regjistruar Maska e palushi
    Anëtarësuar
    06-03-2004
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    245
    pse mor thkupjan s'paska te drejte shteti Shqiptar me kerku eshtnat e Nane Terezes

Ti meqi keke kushri i saj duhet ta dish se ka ma shume kushrinj ne Shkoder, Tirane e Itali sesa ne Maqedoni

ju s'jeni ne gjendje me mbrojte identitetin e saj shqiptar se po ju a marrin maqedonasit, kshtuqi s'keni pse ja futni po**dhe ne kete drejtim.

po pse tham une identitetin e saj kur s'jeni ne gjendje me mbrojte identitetin tuj

ma mire shko e protesto te akademija maqedonase

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga Black_Mamba Lexo Postimin
    Nuk boheni ju shqiptaret asnjeher amen asnjeher,nuk dini me cte diskutoni si njerez te menqur si njerez qe kerkoni demokraci dhe leje qe kerkoni po edhe mendoni se jeni ne demokraci kurse jeni VIRAN duhet ta kuptoni cka eshte kjo fjale,jeni mjerimi i kohes,nuk dini gje tjeter vecse cdo tem ta lidhni ne besimin e njeri tjetrit dhe ofendim te pa mas.

Nje dite njeri qeli nje tem dhe na vecoj neve te Maqedonis tha ju Jeni te prapambetur dmth vetem ne kendej,a per fat te keq nje thesh jeni krejt,prandaj bota sna don,sepse ne se pari se duam njeri tjetrin..TURP
    Mamba pyll pa derra nuk ka. Druri i shtrembër i till do të mbetet, po të ofendoj një bashkpatriot për çështje kombëtare se na ndan feja unë do ta quaja injoranc dhe idiotizëm. Unë i ofendoj ato njerëz që hedhin poshtë vlerat kombëtare dhe shajn ato njerëz që i kanë dhën vendin tonë një farë identiteti, që në kohët e sotme ne po ja humbim fare.

Më vjen keq po ka hyrë uji deri atje ku nuk mban më. U shofshin fet dhe ato që i kan infektuar këta njerëz të verbër. Ju zënt sytë buka e kombit dhe mos i pafshi hajrin sa të jetoni. Hidhni kombin për fe, njerëz bukëshkelur dhe faqezinjë.

P.s Mamba nuk kam asgjë kundra teje apo dikujt tjetër. Kush di të mbroj vlerat kombëtare dhe figurat e ndritura për mua do jet i respektuar.

Hajt me t'mira.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Rrezik duan ca para keta qeveritaret tane e bejne buje gjoja se duan kthimin e saj ne vendlindje.
    La vita è bella...

Nene tereza ndoshta sdo qe ti kthehen eshtrat ne shqiperi , mbase deshira saj e fundit ka qen qe te prehet ne Indi , e jo ne vendin e saj te lindjes , pastaj ajo eshte lindur ne shkup cte drejt ka kryeministri jone te kerkoj eshtrat e saj , kete skuptoj une , si gjithmone lesh punet ne shqiperi ...
    Just Perfect

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nene Tereza Shkodrane? E kam lexuar biografine e saj dhe nuk e kam ndeshur gjekundi te jete nga Shkodra.
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga Endless Lexo Postimin
    Kush tha qe Neno Tereza eshte lind ne Shkup? Cunat e pergatitur me dokumenta te forumit, thone se ajo ka lind ne Shkoder. Keshtu qe ti dhe ca attentionwhores te tjere ketu si puna jote(normal flas per shumicen e anetareve), eshte mire qe te lexoni dhe ndonje gje para se te shkruani ne tema te tilla.
    Endless kam lexuar mjaft në lidhje me Nënë Terezën, shumë thonë në Shkodër e shumë thon në Mirditë e shumë thon në Shkup. Realisht çertifikata e lindjes thot që ka lindur në Shkup me 1910-ën, në atë kohë shkupi ka qënë nën udhëheqjen e Perandorisë Osmane. Pra kemi një problem që shumë herë i është dhënë zgjidhje po shumë herë është deformuar nga pseudo-historian që nuk do pajtohen kurrë me realitetin.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga Aikido Lexo Postimin
    Endless kam lexuar mjaft në lidhje me Nënë Terezën, shumë thonë në Shkodër e shumë thon në Mirditë e shumë thon në Shkup. Realisht çertifikata e lindjes thot që ka lindur në Shkup me 1910-ën, në atë kohë shkupi ka qënë nën udhëheqjen e Perandorisë Osmane. Pra kemi një problem që shumë herë i është dhënë zgjidhje po shumë herë është deformuar nga pseudo-historian që nuk do pajtohen kurrë me realitetin.
    E lexove këtë?

Citim Postuar më parë nga Endless Lexo Postimin
    Wtf, nuk guxon robi te bej nje gabim se te cuhen si bisha te gjithe per te korigjuar(ketu po perfshij dhe veten time lol). Ok, ok, e marr mbrapa ca thashe. U ktheva perseri te postimi ku kisha lexuar gabimisht se Nene Gonxhja kishte lind ne Shkoder dhe e vertetova qe ajo kish lind ne Shkup. Ja ku e keni dhe postimin e dokumentuar te Xhekut :

Maqedonia eshte krijuar shtet ne 1992, për çfarë pasaporte po flet? Kur ka lindur Nënë Tereza në 1910 s'ka patur as Maqedoni, as Shqipëri, por Perandori Osmane.

Nënë Tereza është shqiptare, dhe duhet te varroset në Shqipëri. Origjinën familjare e ka nga Shkodra, megjithëse është lindur në Shkup, nëna dhe motra e saj po ashtu prehen në Tiranë. Nqs varroset në Shqipëri u ngel thatë edhe maqove sllavë që u lodhën duke i bërë buste, janë kaq të çmendur sa pasi përvetsuan Aleksandrin e Madh, kanë shtrirë kthetrat për ndonjë figurë nga populli shqiptar.

Gjithashtu, për ca talebana që s'e kanë qejf Nënë Terezë, do të varroset në Shqipëri e jo në Maqedoni (apo Kosovë), prandaj flini të qetë.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Një poezi nga Nënë Tereza

Dua të kthehem në Shqipëri

Si shume po vepron Qoftelargu ne anet tona !
    12 shtatore me figura shenjtesh
    do te doja te kisha ne shqiperi,

patjeter dhe ne Kosove 12 te tjera,
    te luteshin murgeshat e mia
    per te larguar te keqen
    nga atdheu im.

Dua te kthehem ne SHQIPERI,
    tu sherbej
    me te varferve te gjakut tim.

Dhe ne nderim
    te kujtimit te prinderve dua te kthehem,
    prane tyre te mbylle syte.

ta dime,
    secili nga ne eshte krijuar per te bere vepra te medha.

27 gusht 1997

Le ta lexoj edhe qeveria indiane këtë poezi-amanet.

Tani, le te shpresojme mos na dergon ndonje krah apo kembe te Nene Terezes India, se me c'pashe me lart Indianet na ishin irrituar shume nga kerkesa e Sali Protopapes!
    Çertifikat e lindjes nuk do të thot Pashaport, po një dëshmi se ku ke lindur. Unë dhe e shpjegova që Shkupi asokohe ka qënë nën udhëheqjen e Perandoris Osmane.

Kush është i paqart për prejardhjen, vendlindjen, e të gjitha. Sapo bëra upload librin e biografis së Nënë Terezës. Të qartësohemi të gjithë dhe ta dim se është versioni i plot i prejardhjes, lindjes, rritjes, si u bë murgesh, misionare etj etj me radhë.

Mother Teresa: A Complete Authorized Biography

P.s Endless mirë që se vrave gocën lol. Hahahahahaahaha

Citim Postuar më parë nga Linda-uk Lexo Postimin
    Kam 13 vjet qe jetoj ne Angli, nuk jam as e famshme e as shenjtore (mbase do mendoja ndryshe po te isha) po shikoj qe shoqeria e cdo gje qe me lidh me Shqiperine po largohet cdo dite nga pak edhe pse 3-4 here ne vit e vizitoj shqiperine, e nuk ndihem aspak si e huaj, perkundrazi. Sado qe me vjen inat ta pranoj prape se prape e di qe pas shume viteve mbase sdo me ngelet asgje atje, mbase edhe me mbushet mendja qe te kthehem per fare, se di, po kur i ke te gjithe te afermit ktu e vetem shoqeri atje eshte gati si e pa mundur, po kurre mos thuaj kurre thote nje shprehje.
    Lind pyetja ku do doja te varrosesha nje dite kur te vdes?
    Kjo puna e nene Terezes me beri ta mendoj kte gje edhe pse per ne Shqiptaret eshte paksa e cuditshme te mendojme per vdekjen kur je akoma e re, po nese kam ndertuar nje jete ktu, nje familje ktu, cila do ishte arsyeja qe do doja te varrosesha ne Shqiperi?? nuk e di se cfare mendojne te tjeret qe kane shume vite qe jetojne jashte Shqiperise, do doja te dija edhe mendimin e tyre me kte rast.
    Linda, kjo pyetja jote me kujtoi dicka qe ndodhi ne fisin tim ketu. Kur me vdiq tezja nga nje stroke, femijet e saj vendosen qe ta varrosin ne Shqiperi se ju kujtua qe para shume vjetesh, ajo kishte thene qe kur te vdes, dua te varrosem ne Shqiperi. Kjo ishte para se t'i vinin femijet ketu. Fatkeqesisht stroke i morri gojen dhe ajo nuk foli ato 7 dite ne spital, prandaj dhe nuk e tha se ku donte. Megjithate, femijet e saj jane bere shume pishman qe e cuan andej. Sado qe i biri shkon vit per vit, per mos te thene dy here ne vit ne Shqiperi, prape nuk eshte njesoj sikur ta kishte ketu dhe vinte te varri i te emes te pakten cdo jave dhe cmallej. Ajo ketu kishte burrin, femijet, niper dhe mbesa, motrat dhe femijet e tyre, kurse andej vetem nje cupe ka qe do vije ketu. C'u pa? Njeriu duhet te varroset atje ku ka familjen dhe te afermit, dhe jo te cohet kot ne ndonje cep ne Shqiperi per te zene shkurre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga INFINITY© : 13-10-2009 më 00:37

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •