Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 62
    Proud 2 b Albanian Maska e Linda-uk
    Anëtarësuar
    10-08-2009
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    298
    Mbase do ishte gje e mire rikthimi i eshtrave te Nene Terezes ne shqiperi per vete faktin qe turistet qe vijne atje do kene nje arsye me teper te vizitojne edhe varrin e saj, po puna eshte se sa e mundur eshte kjo gje te realizohet? personalisht nuk mendoj qe eshte e mundur!
    me gjithe respektin qe kam per figuren e saj, eshte fakt qe ajo jetoi e kaloi nje jete ne ndihme te fukarejve ne kalkute e mbase e ka pas te ndaluar te vizitonte shqiperine ne kohen e Enverit po pas asaj kohe ajo e vizitoi 2 here( nuk jam shume e sigurte) ne vizitat e saj nuk e shprehu asgjekundi ate deshiren per tu varrosur ne 'atdhe' nje dite. Nuk e la me shkrim asgjekundi qe e kishte ate deshire, sado qe duam ne eshte ca me e rendesishme cfare ajo deshi.
    U cant judge a book by its cover but you can tell its price

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    2,501
    Greqisht eshte e ndalume me fol.

Per temen kisha me then dicka,Nene Tereza vendin e ke ketu te na e jo ne shqiperi ok.se xhdo gje eshte marur nga kendej andej.

Shum gjera dikush i fug nga vetja kur aspak nuk jan te tija,edhe ketu ka popull shqiptar edhe prej ketu dalin njerez me bama tmdhoja botrore dhe ketu duhet me qendru per arsye se JU perseri na thirni maqedon mandej,ta dini se jemi shqiptar.
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

Proud 2 b Albanian Maska e Linda-uk
    Anëtarësuar
    10-08-2009
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    298
    Kam 13 vjet qe jetoj ne Angli, nuk jam as e famshme e as shenjtore (mbase do mendoja ndryshe po te isha) po shikoj qe shoqeria e cdo gje qe me lidh me Shqiperine po largohet cdo dite nga pak edhe pse 3-4 here ne vit e vizitoj shqiperine, e nuk ndihem aspak si e huaj, perkundrazi. Sado qe me vjen inat ta pranoj prape se prape e di qe pas shume viteve mbase sdo me ngelet asgje atje, mbase edhe me mbushet mendja qe te kthehem per fare, se di, po kur i ke te gjithe te afermit ktu e vetem shoqeri atje eshte gati si e pa mundur, po kurre mos thuaj kurre thote nje shprehje.
    Lind pyetja ku do doja te varrosesha nje dite kur te vdes?
    Kjo puna e nene Terezes me beri ta mendoj kte gje edhe pse per ne Shqiptaret eshte paksa e cuditshme te mendojme per vdekjen kur je akoma e re, po nese kam ndertuar nje jete ktu, nje familje ktu, cila do ishte arsyeja qe do doja te varrosesha ne Shqiperi?? nuk e di se cfare mendojne te tjeret qe kane shume vite qe jetojne jashte Shqiperise, do doja te dija edhe mendimin e tyre me kte rast.
    U cant judge a book by its cover but you can tell its price

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga Linda-uk Lexo Postimin
    Kam 13 vjet qe jetoj ne Angli, nuk jam as e famshme e as shenjtore (mbase do mendoja ndryshe po te isha) po shikoj qe shoqeria e cdo gje qe me lidh me Shqiperine po largohet cdo dite nga pak edhe pse 3-4 here ne vit e vizitoj shqiperine, e nuk ndihem aspak si e huaj, perkundrazi. Sado qe me vjen inat ta pranoj prape se prape e di qe pas shume viteve mbase sdo me ngelet asgje atje, mbase edhe me mbushet mendja qe te kthehem per fare, se di, po kur i ke te gjithe te afermit ktu e vetem shoqeri atje eshte gati si e pa mundur, po kurre mos thuaj kurre thote nje shprehje.
    Lind pyetja ku do doja te varrosesha nje dite kur te vdes?
    Kjo puna e nene Terezes me beri ta mendoj kte gje edhe pse per ne Shqiptaret eshte paksa e cuditshme te mendojme per vdekjen kur je akoma e re, po nese kam ndertuar nje jete ktu, nje familje ktu, cila do ishte arsyeja qe do doja te varrosesha ne Shqiperi?? nuk e di se cfare mendojne te tjeret qe kane shume vite qe jetojne jashte Shqiperise, do doja te dija edhe mendimin e tyre me kte rast.

Une per vete se kam problem fare se ku do te varrosem pasi te vdes, mjafton te vdes disi i kenaqur nga jeta dhe te kem te pakten ndonje njeri qe te vij te me ndezi ndonje cigare- apo te me hedhi dhe ndonje lule ne varr pasi te kene kaluar disa vite nga vdekja ime! Me c'po shoh une njerezit sa vijne e po behen me te ftohte e te distancuar na njeri tjetri nese ti nuk i ofrone ndonje te mire materiale,per se gjalli, pale pasi te kesh vdekur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Endless : 12-10-2009 më 05:16
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Une personalisht kurre nuk do te mund te jetoja ne nje vend te huaj. Ne te gjitha vendet jashte Kosoves qe kam qene, per nje kohe jo shume te gjate (qe nuk jane edhe aq shume), vetem kur kthehem ne Kosove, behem prape "Une". Ka te beje dicka edhe me vete token, ajrin, diellin etj. pa dashur te shfaq ketu ndonje patriotizem folklorik.

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    India: Nënë Tereza ishte një shtetase indiane

Kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha, ka kërkuar nga India që eshtrat e Nënë Terezës të kthehen në atdhe në gushtin e ardhshëm, kohë që përkon dhe me 100- vjetorin e lindjes së saj, ndërkohë që autoritetet e Indisë kanë thënë se do të jetë shumë komplekse dhe e vështirë të pranohet kërkesa shqiptare për kthimin e eshtrave në Shqipëri.
    "Nënë Tereza ishte një shtetase indiane dhe do të jetë shumë komplekse dhe e vështirë të pranohet kërkesa shqiptare për kthimin e eshtrave në Shqipëri", citon autoritetet zyrtare në Indi gazeta "Calcutta Telegraph".

Më tej citohet edhe zëdhënësi i misionit humanitar që drejtoi Nënë Tereza, duke deklaruar se nuk mund të japë një koment specifik në lidhje me këtë çështje. Ai thotë se deri tani nuk kanë marrë ndonjë kërkesë të tillë, por shtoi se në rast se vjen, duhet të vendosë misioni humanitar nëse varri i Nënë Terezës të lëvizë. Gazeta indiane shkruan më tej se Shqipëria dhe Maqedonia janë dy shtete që pretendojnë ende për nacionalitetin e Nënë Terezës.

Nobelistja shqiptare prehet në Indi, vendi ku ajo zhvilloi pjesën kryesore të aktivitetit të saj bamirës. Ajo u nda nga jeta në vitin 1997 dhe u shenjtërua nga Papa Gjon Pali II në vitin 2003. /GSH/BW

Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Mbase e lidhe gjaku ? Mbase na lidhe neve dicka me te ? Si thua ti ?
    Nejse , ndoshta na lidh gjaku (s'jam i sigurte), por nese eshte vetemse gjaku, kjo une mendoj nuk na mjafton. Pervec se

gjakut duhet te na lidhe edhe vepra. Une thash edhe me pare, nese sjellja eshtrave te nene terezes ne Shqiperi ka

leverdi politike dhe ekonomike (s'di kush permendi turizmin), atehere une jam dakord, por nese e duam realitetin

atehere duhet qe te rikujtojme se nene tereza asnjehere nuk ka shprehur deshiren e saj si figurat tjera kombetare qe

te varroset ne nje nga trojet shqiptare, apo jo?!

Per llogarine time, Jim Belushi dhe Fadil Berisha, kane kontribuar me shume se nena tereze, ne cdo aspekt.

Sa i perket Ibrahim Kodres dhe personaliteteve te tjera te njohura shqiptare, metevertete jane lene nen hije dhe shteti

shqiptar duhet te jete me i kujdesshem per respektimin edhe te ketyre figurave.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 12-10-2009 më 07:49
    Ndrysho Firmën

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    India: Nënë Tereza ishte një shtetase e Indisë
    Kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha, ka kërkuar nga India që eshtrat e Nënë Terezës të kthehen në atdhe në gushtin e ardhshëm, kohë që përkon dhe me 100- vjetorin e lindjes së saj....
    Postuar: 13:07:21 / 12.10.2009
    Ndërkohë që autoritetet e Indisë kanë thënë se do të jetë shumë komplekse dhe e vështirë të pranohet kërkesa shqiptare për kthimin e eshtrave në Shqipëri. "Nënë Tereza ishte një shtetase indiane dhe do të jetë shumë komplekse dhe e vështirë të pranohet kërkesa shqiptare për kthimin e eshtrave në Shqipëri", citon autoritetet zyrtare në Indi gazeta "Calcutta Telegraph". Më tej citohet edhe zëdhënësi i misionit humanitar që drejtoi Nënë Tereza, duke deklaruar se nuk mund të japë një koment specifik në lidhje me këtë çështje. Ai thotë se deri tani nuk kanë marrë ndonjë kërkesë të tillë, por shtoi se në rast se vjen, duhet të vendosë misioni humanitar nëse varri i Nënë Terezës të lëvizë. Gazeta indiane shkruan më tej se Shqipëria dhe Maqedonia janë dy shtete që pretendojnë ende për nacionalitetin e Nënë Terezës. Nobelistja shqiptare prehet në Indi, vendi ku ajo zhvilloi pjesën kryesore të aktivitetit të saj bamirës. Ajo u nda nga jeta në vitin 1997 dhe u shenjtërua nga Papa Gjon Pali II në vitin 2003.

nenshtetase INDIANE; INDIANE ; INDIANE

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Une thash edhe me pare, nese sjellja eshtrave te nene terezes ne Shqiperi ka leverdi politike dhe ekonomike (s'di kush permendi turizmin).Sa i perket Ibrahim Kodres dhe personaliteteve te tjera te njohura shqiptare, metevertete jane lene nen hije dhe shteti
    A e din pse jan lën në hije sepse nuk kan prej tyre pëfitime materiale për atë.

a ndërsa për Gonxhe Bojaxhiut ka leverdi politike dhe ekonomike se krypaven me pare kta zyrtart e nalt. a mendon se dikujt i kerset per gonxhe bojaxhiun a? jo jo kjo e gjitha bëhet për ti shitur mend evropes se jo pë tjeter send, shif se si i kan harruar dëshmort e kombit ncncnc eeu bot e flliqt
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga r'posa Lexo Postimin
    Pse ne Shqiperi ? Ajo kishte pashaport Maqedonas, dhe nese duhet kthyer atehere ka vendin ne Maqedoni e jo ne Shqiperi ! Kjo eshte njesoj sikurse ta kerkonit trupin e Majkel Jacksonit ne Tiran :SSSS

Kunder, i qoft i leht dheu i kuq.
    Maqedonia eshte krijuar shtet ne 1992, për çfarë pasaporte po flet? Kur ka lindur Nënë Tereza në 1910 s'ka patur as Maqedoni, as Shqipëri, por Perandori Osmane.

Nënë Tereza është shqiptare, dhe duhet te varroset në Shqipëri. Origjinën familjare e ka nga Shkodra, megjithëse është lindur në Shkup, nëna dhe motra e saj po ashtu prehen në Tiranë. Nqs varroset në Shqipëri u ngel thatë edhe maqove sllavë që u lodhën duke i bërë buste, janë kaq të çmendur sa pasi përvetsuan Aleksandrin e Madh, kanë shtrirë kthetrat për ndonjë figurë nga populli shqiptar.

Gjithashtu, për ca talebana që s'e kanë qejf Nënë Terezë, do të varroset në Shqipëri e jo në Maqedoni (apo Kosovë), prandaj flini të qetë.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Një poezi nga Nënë Tereza

Dua të kthehem në Shqipëri

Si shume po vepron Qoftelargu ne anet tona !
    12 shtatore me figura shenjtesh
    do te doja te kisha ne shqiperi,

patjeter dhe ne Kosove 12 te tjera,
    te luteshin murgeshat e mia
    per te larguar te keqen
    nga atdheu im.

Dua te kthehem ne SHQIPERI,
    tu sherbej
    me te varferve te gjakut tim.

Dhe ne nderim
    te kujtimit te prinderve dua te kthehem,
    prane tyre te mbylle syte.

ta dime,
    secili nga ne eshte krijuar per te bere vepra te medha.

27 gusht 1997

Le ta lexoj edhe qeveria indiane këtë poezi-amanet.
    Life's too short to remove USB safely.

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •