Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 66

Fëmijët në Shqipëri nuk shkollohen

11 për qind e fëmijëve në Shqipëri nuk shkollohen

11 për qind e fëmijëve në Shqipëri nuk shkojnë në shkollë, tetë për qind e tyre punojnë në shtëpi.

E hënë, 05 Tetor 2009 15:32

Madje 11 për qind e fëmijëve në Shqipëri nuk shkojnë në shkollë, ndërsa tetë për qind e tyre punojnë në shtëpi për përmirësimin e gjendjes ekonomike të familjeve.

Këtë e tregoi hulumtimi i UNICEF-it, i zbatuar në 200 shkolla në Tiranë, Vlorë, Fierr, Korçë dhe Kavajë.

Sipas të dhënave të Ministrisë shqiptare të Arsimit vetëm 0.8 për qind e fëmijëve nuk janë të përfshirë në procesin edukativo-arsimor.

Ngjashëm është edhe me analfabetizmin në Shqipëri. Sipas burimeve të pavarura, analfabete është 10 për qind e popullatës shqiptare, ndërsa sipas Ministrisë, kjo përqindje është vetëm dy. /alsat-m/
    Ndrysho Firmën

Arsimi eshte nje nga gjerat e pakta qe vetem ka per te pesuar renie ne krahasim me kohen e komunizmit.

Por ne shkolla fillore te pakten duhet et shkojne te gjithe femijet, te mesojne shkrim e kendim dhe te marrin njohurit minimale.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

11 për qind e fëmijëve në Shqipëri nuk shkollohen

Madje 11 për qind e fëmijëve në Shqipëri nuk shkojnë në shkollë, ndërsa tetë për qind e tyre punojnë në shtëpi për përmirësimin e gjendjes ekonomike të familjeve.
    Këtë e tregoi hulumtimi i UNICEF-it, i zbatuar në 200 shkolla në Tiranë, Vlorë, Fierr, Korçë dhe Kavajë.
    Sipas të dhënave të Ministrisë shqiptare të Arsimit vetëm 0.8 për qind e fëmijëve nuk janë të përfshirë në procesin edukativo-arsimor.
    Ngjashëm është edhe me analfabetizmin në Shqipëri. Sipas burimeve të pavarura, analfabete është 10 për qind e popullatës shqiptare, ndërsa sipas Ministrisë, kjo përqindje është vetëm dy.

alsat m
    Shqiperi eshte edhe Cameria

=ஜ۩۞۩ஜ= Maska e toni007
    Anëtarësuar
    02-03-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin e Shqiponjave
    Postime
    3,266
    Tema ekziston......
    Mendjemadhesia eshte KRENARIA e njerezve te dobet!

i/e regjistruar Maska e Leo_uk
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Postime
    159

Edhe te mendosh qe keto jane disa nga qytetet kryesore te Shqiperise.
    Shqiptaret jane populli me pak i arsimuar ne Evrope.
    I want to know God's thoughts...the rest are details.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga Leo_uk Lexo Postimin

Edhe te mendosh qe keto jane disa nga qytetet kryesore te Shqiperise.
    Shqiptaret jane populli me pak i arsimuar ne Evrope.
    Seriozisht e thua ti këtë? Po sikur Shqipëria të ketë rritjen më të madhe në Europ për arsim?

Më fal të duken pak ty 250,000 studenta (Universitet - Fakultet) flasim? Duke pasur parasysh një popullsi prej 3,7 milionëshe, ku një përqindje është mosha e tretë dhe mosha e parë. I bie të jet rreth 95% e popullsis duke u arsimuar. Kur në vendin fqinjë Greqi apo Maqedoni janë apo nuk jan 60%? Siduket kemi rritjen më të madhe artificiale se bëhet fjalë dhe për shkollat private, që paguajn ato lekë dhe e marrin shkollën.

Ne fakte shqiperia e ka gjithcka ne terezi , dhe obobo cna gjeti spo na shkollohen femijet .
    Aman ne shqiperi gjithcka qe ta shef syri eshte per te ardhur keq ...
    Just Perfect

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga Miss Sixty Lexo Postimin
    Ne fakte shqiperia e ka gjithcka ne terezi , dhe obobo cna gjeti spo na shkollohen femijet .
    Aman ne shqiperi gjithcka qe ta shef syri eshte per te ardhur keq ...
    Ku jeton? Në të gjithë shkrimet e tua kam parë vetëm shfryrje dufi ndaj Shqipëris. Mos vall ke dal dhe ti nga këto baltra dhe nga ky vend që ti e quan për të ardhur keq? Sa shpejt i fshini këpucët nga balta dhe Europianizoheni...

Citim Postuar më parë nga Aikido Lexo Postimin
    Ku jeton? Në të gjithë shkrimet e tua kam parë vetëm shfryrje dufi ndaj Shqipëris. Mos vall ke dal dhe ti nga këto baltra dhe nga ky vend që ti e quan për të ardhur keq? Sa shpejt i fshini këpucët nga balta dhe Europianizoheni...

Un e kam then qe jetoj jashte shqiperise ne prezantimin time , dhe nuk shpreh duf aspak , te thuash te verteten ska asgje te keqe , plus kam then qe dua te kthehem atje ne nje te ardhme te afert , ama qe shqiperia per faj te disa njerzve po shkon posht e me posht kete se mohon dot ti dhe asnje .Un nuk fshij kepucet dhe nuk europianizohem kollaj se kam damar shqiptar .Uroj te kem qen e qarte sadopak ...
    Just Perfect

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga Miss Sixty Lexo Postimin
    Un e kam then qe jetoj jashte shqiperise ne prezantimin time , dhe nuk shpreh duf aspak , te thuash te verteten ska asgje te keqe , plus kam then qe dua te kthehem atje ne nje te ardhme te afert , ama qe shqiperia per faj te disa njerzve po shkon posht e me posht kete se mohon dot ti dhe asnje .Un nuk fshij kepucet dhe nuk europianizohem kollaj se kam damar shqiptar .Uroj te kem qen e qarte sadopak ...
    Je plotësisht e qart. Po diçka tjetër kam unë të paqart. Atëherë pse nuk sensibilizohet ky popull që këta që kemi vënë për të na udhëhequr po na çojn akoma më tepër afër greminës? Ateherë më thuaj pak pse Shqipëria është për të ardhur keq? Shqipëria ka shumë të mira që ndoshta nuk i ke parë për aq kohë sa je larg vendit tënd... Unë nuk mund të mbyll syt kur ka shumë gjëra për tu rregulluar dhe ti mbroj, në mënyrë absolute që ka shumë gjëra për tu rregulluar dhe për tu parë më mirë. Po nuk dham dorën ne që kemi jetuar e studiuar jashtë Shqipëris, këta që janë këtu ta garantoj unë që do mjaftohen me thrime dhe jo me feta buke.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •