Close
Faqja 19 prej 41 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 405
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Bel Ami,

ligji i nenshtetesimit nuk dallon ne mes te personave te thjeshte dhe klerikeve (te larte).

Ketu shihet se ideja e komplementimit te ligjit me kriterie te pashkruara, nuk eshte vetem ide imja. Ligji mund te interpretohet, zgjeresohet, ngushtohet nga gjyqet e larta. Prandaj ne nuk dime gje se cilat kriterie plotesuese ("te padukshme") te ligjit ekzistojne. Pasi qe nuk dijme, atehere mbyllim gojen dhe ia leme kete ceshtje kompetenteve.

*

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Cilat jane kushtet, qe duhet te plotesoje shtetasi i huaj per te fituar shtetesine shqiptare

Ketu, Jane te gjitha kerkesat e parashtruara na Ministria e Rendit Publik, Drejtoria E Pergjithshme e Policise se Shtetit.

Shikoji njeher o chino dhe me thuaj, cfare kushtesh nuk ploteson?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Korcar-L1 : 08-10-2009 mė 06:43
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2008
    Postime
    104
    Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Cilat jane kushtet, qe duhet te plotesoje shtetasi i huaj per te fituar shtetesine shqiptare

Ketu, Jane te gjitha kerkesat e parashtruara na Ministria e Rendit Publik, Drejtoria E Pergjithshme e Policise se Shtetit.

1)Nuk na duhen ligjet e shtetit shqiptar, por ligjet e Kombit Shqiptar. Nenshtetesi shqiptare marrin vetem Shqiptaret. Kujt nuk i pelqen te hapura jane kufijt dhe mund te iki cdo moment qe te doj.
    2)Ju pse doni kaq shume Janullatos te marri nenshtetesi shqiptare?

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    1) no comment

2) Shtetesia per mua, nuk as dhe nje pike rendesie. Mjafton qe te jete ne krye te KOASH-it, sa te kete jete.
    xfiles

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2008
    Postime
    104
    1) no comment

2) Shtetesia per mua, nuk as dhe nje pike rendesie. Mjafton qe te jete ne krye te KOASH-it, sa te kete jete.
    1)po ste pelqen, si e di dhe ti te hapura jane kufijt mund te ikesh
    2)Pse do ti jete ne krye te KOASH-it janullatos? Pse mos te jete nje tjeter si psh Nikolle Marku?

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Ilia,

pyetje serioze:

Kur nje askush si ti pranon te akuzoje Presidentin per diskriminim, how the hell kerkon respekt e bisede pa ndjenja atdhetare nga une, pa kunderakuza nga une? Ngordhe pjesen grekofile ne vete, po deshte bisede te paster objektive, se ndryshe ta ngordhin te tjeret.

I kthehemi brendise se temes kur te shohesh veten ne gjendje te mirresh me pyetjet (ato juridike te pakten).

*
    As qe me shkon ne mendje gje per "grekofili", ketu s`ka te beje fare kjo gje, te pakten une nuk jam "grekofil" apo "....fil". Fatkeqesisht shoh "grekofobi" edhe tek ty si tek shume te tjere ketu,gje qe, edhe pse je jurist, nuk te le te shikosh qarte dhe te postosh pa pasion. Dhe kjo per faktin se Kryepiskopi eshte me origjine greke.

Nuk eshte e thene qe te kritikosh dike, qofte edhe presidentin, nuk qenke atdhetar. Qytetari shqiptar nuk eshte "hic", por ai ka ne dore shume gjera per te thene e per te bere, po te kete deshire e perkushtim. Ketu tek ty Chino, shikoj , pervecse nje nacionalizem primitiv edhe nje mosnjohje te premisave te demokracise, ku e drejta e fjales dhe njeriu ne vetvete kane rendesi thelbesore (tjeter gje se c`ndodh ne realitet nga mosdashja apo frika). Fakti qe banon ne Evrope (ne Gjermani me duket), nuk te paska ndryshuar ndopak ne drejtimin e duhur, por paske ende tendencat patriarkale te te pareve.
    Keto jane vetem kritika shoqerore,...d.m.th. per te miren tende.

Nuk di te kete ndonje afat per kthim pergjigje ne ligjin per nenshtetesine, keshtu qe nuk mund te gjykoj, shoh qe afati eshte zgjatur shume dhe kjo me ngjall dyshim..vetem kaq

Pervec kesaj me sa e njoh une sistemin, nuk mund te kete akte te tjera per nenshtetesine, sepse ligjet shikohen dhe kontrollohen per faktet se mund te mbivendosen, pra gjithcka per nje ceshtje te caktuar duhet te jete ne te njejtin ligj dhe ne akte te tjera, por qe iniciohen ne fund te cdo ligji.
    Mesa di une ne Kuvendin e Shqiperise ka "indeks" ligjesh, ku behen keto kontrolle.

Une nuk akuzoj as presidentin dhe as kerrkend, bile perkundrazi ata jane shume dashamires ndaj Kryepiskopit. Thjesht, ne kuader te temes, vetem se lindin dyshime , nga fakti i zgjatjes.

Per mendimin tim nese ka gjera qe nuk shkojne ne kete ceshtje, duhet te behen prezente dhe transparente dhe te hedhim poshte cdo dyshim.

Kjo i intereson shume Komunitetit Orthodhoks, por edhe te tjereve.

VO.
    Ja nje c`munda te gjej ne indeks per nenshtetesinenformacion mbi fitimin, rifitimin dhe heqjen dore nga shtetesia shqiptare

Baza ligjore

Republika e Shqiperise fitimin, rifitimin dhe heqjen dore nga shtetesia shqiptare e ka rregulluar ne :

1. Ligjin nr.8389, date 05.08.1998 “Per shtetesine shqiptare”

2. Ligjin nr.8442, date 21.01.19999 “Per disa ndryshime ne ligjin nr.8389, date 05.08.1998 “Per shtetesine shqiptare”.

Ne zbatim te ligjit jane ne fuqi :

- Udhezimin e perbashket te MPJ (nr.337/1 date 08.03.1999), MRP (nr.925 date

03.03.1999), M Drejtesise (nr.782/1 date 25.03.1999) dhe M Financave (nr.583/1

date 05.03.1999) “Per procedurat qe ndiqen per fitimin e shtetesise shqiptare me

natyralizim”;

- Udhezimin e MPJ (nr.6252 date 10.12.2001) dhe MRP (nr.3583 date 27.11.2001)

“Per procedurat dhe dokumentacionin per fitimin, rifitimin dhe heqjen dore nga

shtetesia shqiptare”.

(pra gjithcka shkon ne ndryshim dhe zbatim te ligjit te pare, per ndryshimet do mundohem te te informoj)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 08-10-2009 mė 08:19
    Duaje te afermin tend si veten

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar mė parė nga Luftėtari1444 Lexo Postimin
    1)po ste pelqen, si e di dhe ti te hapura jane kufijt mund te ikesh
    2)Pse do ti jete ne krye te KOASH-it janullatos? Pse mos te jete nje tjeter si psh Nikolle Marku?
    1) Mo po per te ikur, sdo te prisja ty te me jepje leje, i kam bere naften shqiperise me kohe. Nuk komentoj budalleqet qe shkruan aka "ligjet e kombit"

2) Nikolla marku nuk eshte klerik (dhe aq me pak besimtar)
    xfiles

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-05-2008
    Postime
    104
    1) Mo po per te ikur, sdo te prisja ty te me jepje leje, i kam bere naften shqiperise me kohe. Nuk komentoj budalleqet qe shkruan aka "ligjet e kombit"

2) Nikolla marku nuk eshte klerik (dhe aq me pak besimtar)

1)Meqe i ke "bere naften", sbesoj qe ke me te drejte te flasesh per Shqiperine si Shqiptar. Mund te komentosh si grek ose si serb, nen titullin e tradhtarit.
    2)Nikolle Marku eshte klerik, dhe besimtar. Ajo qe i mungon eshte mbeshtetja e "miqeve" greke, agjenteve te tyre ne Shqiperi, dhe filogreke qe kane infektuar Shqiperine(si ti).

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

Kete pyetje kam pergjegjur.
    Ketu:
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=225

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    As qe me shkon ne mendje gje per "grekofili", ketu s`ka te beje fare kjo gje, te pakten une nuk jam "grekofil" apo "....fil". Fatkeqesisht shoh "grekofobi" edhe tek ty si tek shume te tjere ketu,gje qe, edhe pse je jurist, nuk te le te shikosh qarte dhe te postosh pa pasion. Dhe kjo per faktin se Kryepiskopi eshte me origjine greke.
    Pasi per ty mospergjegja e deritanishme e ben Presidentin "te dyshuar", edhe ty te ben dyshimi i pa baze ndaj tij nje grekofil.
    Keshtu eshte faktkeqsisht nevoja me ty. Duhet te paragjykohesh, etiketohesh qe te distancohesh nga etiketimet ndaj te tjereve. Une s'kam problem me kete gje. Presidenti per mua eshte te pakten poaq "i shenjte" sa per ty qe eshte Janullatosi. Ne te njejten menyre ta kthej.

Nuk eshte e thene qe te kritikosh dike, qofte edhe presidentin, nuk qenke atdhetar. Qytetari shqiptar nuk eshte "hic", por ai ka ne dore shume gjera per te thene e per te bere, po te kete deshire e perkushtim. Ketu tek ty Chino, shikoj , pervecse nje nacionalizem primitiv edhe nje mosnjohje te premisave te demokracise, ku e drejta e fjales dhe njeriu ne vetvete kane rendesi thelbesore (tjeter gje se c`ndodh ne realitet nga mosdashja apo frika). Fakti qe banon ne Evrope (ne Gjermani me duket), nuk te paska ndryshuar ndopak ne drejtimin e duhur, por paske ende tendencat patriarkale te te pareve.
    Keto jane vetem kritika shoqerore,...d.m.th. per te miren tende.
    E drejta e shprehjes se lire nuk perfshine te drejten per shpifje, njollosje, akuzime te pasubstanciuara.

Nuk thash se qytetari shqiptar eshte nje hic, por thash se ti je nje hic, sepse akuzon Presidentin pa baze, por pret nga une qe t'i nderoj "shenjtesirat" tua, te flas pa "ndjenja". Ku ke pare keshtu? Kur Janullatosi behet arsye per nje qytetar te vetem te Shqiperise per te akuzuar ky Presidentin pa baze, te tregoj me gjithe qejf se cfare vlere ka Janullatosi per mua ne te vertet.

Ndoshta jam nacionalist primitiv, por ne kete teme nuk japa asnje arsye per kete vleresim. U pergjegja ne menyre sic dita per ligjin dhe ne fund pyeta, perse dyshoni e akuzoni Presidentin, kur shihet se s'dini gje hic, dhe kete akuze e pashe si veper te Janullatosit dhe Co. Nese kjo me ben nacionalist primitiv, atehere qenkam vertet i tille. Por sidoqofte, perderisa e di se kunder kujt jam nacionalist, beso se bekim me duket ky emertim.

Nuk di te kete ndonje afat per kthim pergjigje ne ligjin per nenshtetesine, keshtu qe nuk mund te gjykoj, shoh qe afati eshte zgjatur shume dhe kjo me ngjall dyshim..vetem kaq
    Po pra, mos gjyko.

Pervec kesaj me sa e njoh une sistemin, nuk mund te kete akte te tjera per nenshtetesine, sepse ligjet shikohen dhe kontrollohen per faktet se mund te mbivendosen, pra gjithcka per nje ceshtje te caktuar duhet te jete ne te njejtin ligj dhe ne akte te tjera, por qe iniciohen ne fund te cdo ligji.
    Mesa di une ne Kuvendin e Shqiperise ka "indeks" ligjesh, ku behen keto kontrolle.
    Gjyqet e larta krijojne analogji ne lidhje me ligjet. Analogjia mund te jete si ne ngushtesim ashtu edhe ne zgjerim te kriterieve eksplicite te ligjit. Kjo nuk vlen vetem per Shqiperi, por edhe per vendet tjera perendimore (demokratike). Kjo gje pra nuk ben Shqiperine nje diktature apo cfare di une se cfare mund te mendoje ndonje grek apo grekofil.

Une nuk akuzoj as presidentin dhe as kerrkend, bile perkundrazi ata jane shume dashamires ndaj Kryepiskopit. Thjesht, ne kuader te temes, vetem se lindin dyshime , nga fakti i zgjatjes.
    Nese te lindin dyshime vetem per kaq gje, atehere edhe mua me lindin dyshime vetem per aq gje sic thash. Duhet te informohesh te pakten se a i ka deshmuar J. kushtet e lartepermendura para se te dyshosh Presidentin. Pasi qe shoh se nuk ke bere kete gje, atehere dyshimi yt eshte perralle. Kjo me bezdise. Sepse tregon se s'ke fije respekti mbi instanca shteterore. Nuk heziton te dyshosh ato ne asnje moment. Nese nuk ke respekt e hezitim per dyshim ndaj tyre, cfare respekti kerkon nga une per instancat tua, per Janullatosin? Paske ti ndonje bonus ketu apo si? Paske ti te drejta te perdhunosh gojerisht instanca qe i cmoj une, kurse une jo tuat? Ku jemi keshtu, ne Greqi? Logjiko dhe mos ma lodh me koken me keso bullshite.

Per mendimin tim nese ka gjera qe nuk shkojne ne kete ceshtje, duhet te behen prezente dhe transparente dhe te hedhim poshte cdo dyshim.

Kjo i intereson shume Komunitetit Orthodhoks, por edhe te tjereve.
    Dakort. Por cfare te behet transparente? Dyshimi yt ndaj Presidentit? Dyshim pa fijen e bazes? Cfare kerkon te arritesh me kete gje? Te "deshmosh" Presidentin si nje njeri qe thyen ligjin e shtetit? Te ulesh respektin e tij ne shoqeri? Te deklarosh se Presidenti diskriminon Janullatosin dhe komunitetin ortodoks? Revolte? Presion ndaj Presidentit? Cfare tjeter?? Sidoqofte, SHKURT: perderisa sillem une ne kete forum te garantoj se vetem te kunderten e tyre do te arrishe. Mbaj keto bullshite tua per ato vendet e puthadoreve e nenshtrakave ortodokse.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 08-10-2009 mė 09:02

Faqja 19 prej 41 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •