Close
Faqja 17 prej 41 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 405
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    P.I.N

U ngjajke atyre njerezve qe mendojne se perseritja eshte argument.

Ec plako beji vetit ndonje mendim shtese se ndryshe shkruan kot ketu.

Argumentet kunder nenshtetesimit i ke ne postimet me lart. Pos atyre "patriotike", kishte argumente shteterore, kushtetutpre. Nenshtetesimi nuk eshte ceshtje e komunitetit shqiptar ortodoks, por ceshtje e ligjeve, kushtetutes dhe institucioneve shteterore. Mos pall/pellit me kot.

*

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjė
    Postime
    947
    p.i.n te DH... flamurin siper akropolit
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Mendoj se gerc-vercet me njeri tjetrin, ju sherbejne kolonel Janullaqit e disa te tjerve si ai.Po te ishte nje qytetar i thjesht grek,lluqes duhej t'i jepej nenshtetesia,por ai ka nje mision antishqiptar.Ky mision eshte pushtimi i kishes ortodokse nga njerez te sillogjeve Vorio-Epirote.Nje nga keta te Vorio-Epirit eshte edhe mjekercjapi Janullaq.Dikush qe kerkon ta mbroje se gjoja ai paska ndertuar kisha e me the te thashe e ka gabim.Qellimet e ketij gjarperi grek jane te kobeshme.Le ti marri kishat me vete e te pirdhet nga vendi jone.Shqiptaret me varferine e tyre nuk ka se c'ju duhet Janullatusi.Nuk kam degjuar qe shtete te ndryshme te importojne prifterinj.Keta te importuarit jane si ato domatet inorganike per trupin e Shqiperise.Shqiperise i duhet nje kryeprift te jete shqiptar.Shkollerat qe ka Janullatusi nuk na hyjne ne pune.E rendesishme per besimtaret nuk eshte universiteti teologjik i tyre,por drejtimi i ortodoksise shqiptare me dashurine per vendin e per fene e tyre..Pra kete pune e bene shume me mire prifti patriot At Nikoll Marku i Elbasanit,pasardhes i prifterinjve patriot shqiptar,te cilet kisha e Janullaqit i dogji ne gelqere apo i helmoi.Ata gje sypalari Janullaq nuk e bene dot,por ai bene dicka tjeter.Autoqefalia e kishes ortodokse shqiptare lidhet me emrin e klerikut patriot F Stilian Noli.Sypalari e ka anashkaluar kete figure te ndritur te kombit tone,jo pa qellim.Pra permos ta zgjatur,ai president qe firmos nenshtetesine e kolonel janullaqit, eshte nje Esat Pashe Toptan i shek te XXI!Llaqua duhet te shporret nga Shqiperia.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nestorp : 28-09-2009 mė 11:35

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2005
    Postime
    360
    Un mendoj qe ti jepet pashaporta me kushte, qe te mos flas greqishte ne shqiperi te dorzoj pashaporten greke dhe te thot sot e mrapa jam shqiptar.

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Ku ka bese e fe ai antishqiptar.Me duket se bene shaka kur je dakord qe kolonel Janullaqi te na u beka shqiptar.
    Une kam nje propozim tjeter;t'i jepet kur te ngordh!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nestorp : 01-10-2009 mė 10:55 Arsyeja: shtova nje fjali tjeter

i/e regjistruar Maska e P.I.N
    Anėtarėsuar
    21-04-2009
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    15
    I dashur Chino ...''po te shkruaj po i them nje shok qe ta do te miren ...nje mik qe te do si vella dhe shkuar vellaut....'' kjo eshte nje pjese e vogel nga komedia ''Pallati 176''!Une mendimin tim per kete teme e kam thene dhe mori fund nuk ri une te mbush mendjen e kokebosheve si puna e disa kokebosheve qe kemi ketu!!!Ti si fillim the se ke nivel me te larte se timin ..mbase une vetem 20 vjec jam por me idene time se ne Krye te kishes sone duhet te qendroje Hiresia e Tij nuk do ta ndryshoj deri sa te vdes!Nejse sa per perseritjen une me perseritjen kam mesuar shume gjera !pastaj historikisht perseritja eshte hapi i pare i te mesuarit mire i disa mesimeve te veshtira si ky ketu qe ju nuk mund ta kuptoni pale qe ta mesoni nuk behet fjale!!!!Po te isha ne vendin tend pas asaj bombes atomike qe leshove ne lidhje me nenshtetesine qe regullohet nga e drejta Administrative do ta mbullja gojen dhe nuk do e permendja me Kushtetuten se e mbulon me turp dhe me pisllek kur e perdor ne menyre te gabuar dhe e shkel me kembe demokracine e saj me idete tende nacionaliste!

Skampin po te ka zene e DH... vazho o burr i dheut po pse me olimbiakosin (ose gavros) je ti qe do te ma Dh.... mua flamurin e Panathes!Si fillim po ti kishe hapurr llambat do kishe pare qe ai eshte flamuri i panathinaikosit dhe jo grek........e njeh?eshte skuader futbolli ....sa per informacion!

Nestorp 1)na i trego pak saktesisht ate misionin anishqiptar se ne nuk jemi aq te zgjuar sa ty per ta kuptuar!
    2)Ai nuk eshte i imponuar ai qendron ketu se ashtu do komuniteti Orthodhoks dhe ashtu do behet ju thejsh duhet ta duroni se nuk do ju degjoje njeri dhe me kryesorja sepse nuk keni te drejte ti fusni undet ne punet e brendshe te kishes Orthodhokse!
    3)Shqiperia nuk eshte vetem e jotja qe te flasesh ne emer te saj te kujtoj se dhe Xhaxhi ne emer te saj ka bere krimet me te mbedha ashtu sic vazhdoni dhe ju te beni!
    4)Shkoll'r'at mund mos te te hyjne ty ne pune por i hyjne dhjetra dhe qindra femijeve qe do mbeteshin analfabete .......apo ke plan te ngresh ndonje shkolle ti!?
    5)Per besimtaret eshte shume e rendesishme (ai univeritet qe ti permend)Akademia Teologjike sepse qe aty do dalin kleriket e eshume perfolur Shqiptare qe do drejtoje kishen tone!Aty del ena qe shperndan ujin e burimit i dashur .......nestorp (besoj se nuk je i denje per kete emer me mire fshije)
    6)Zoti Marku jo ''at'' se ai nuk eshte klerik do ishte shume i denje po mos kishte vjelle aq vrer mbi te afermin e tij duke shkelur me kembe Zotin tone Jisu Krisht dhe duke poshteruat cdo te aferm te tij qofte edhe qe e urren!Porosia E Zotit tone eshte te duam te afermin tone dhe aq me shume armikun tone,ta shkelim veten tone per te lene tjetrin siper nesh!Shperblimi i markut eshte nje fron i krimbur qe kerkon me doemos ta mare ne kete bote ...Kisha e Shen Merise Elbasan nuk eshte ee gjithe Shqiperia qe te vendose ajo per Kreun e kishes sone dhe Pik!Sa per markun ore se ai ka dale dhe ne cani dhe ka lene nam qeshi e githe shqiperia....aman se na i hapte barkun!
    7)Hiresia e tij gjithmone ka nderuar Nolin per autoqefaline e kishes!Megjithese une jam kunder ketij supernderimi.......noli vlen padyshim shume por jo aq!!!!!!!
    KAQ EDHE KUJDES SE NA TREMBE HEEE SE U FRIKSUAM SI FE .....

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    I nderuar P.I.N.!
    Me intrigove shume sepse nuk kisha ndermend te postoj me per kete teme, e cila gjendet ne 2-3 variante ne forume te ndryshme. Kam hyre dhe kam sqaruar me fakte, cili eshte Kryepiskopi, te mirat qe ka bere per Shqiperine, etj.

Por, jemi ne virualitet dhe nuk e dime me cilin kemi te bejme. Personat qe kane postuar ketu jane po ata qe kane postuar edhe me pare dhe jane po ato mendime.

Keshtu...qe une dhe ti vetem kemi postuar per te tjeret qe shpresoj t`i kene lexuar dhe nuk postojme per personat te cileve ti perpiqesh "t`u mbushesh mendjen", term i cili eshte pa kuptim, sepse ata e dine mire cili eshte Kryepiskopi, por kane mision kunder Tij dhe kunder Orthodhoksise ne pergjithesi. Kjo eshte teper e lehte per t`u kuptuar po te lexosh postimet. Sigurisht nuk futen te gjithe ne nje thes por 80-90 % e tyre te tille jane. E pranoj qe ka edhe te genjyer e naive, por shumica nuk jane te tille.

Une, ne fakt jam shprehur qysh ne fillim kunder hapjes se nje teme te tille, por meqe u hap s`me mbetet gje tjeter vecse te te pershendes dhe ta mbyll duke thene se ne e beme tonen dhe e mbrojtem Primatin tone. Kush te na kuptoje le te na kuptoje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 06-10-2009 mė 08:13
    Duaje te afermin tend si veten

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga P.I.N Lexo Postimin
    I dashur Chino ...''po te shkruaj po i them nje shok qe ta do te miren ...nje mik qe te do si vella dhe shkuar vellaut....'' kjo eshte nje pjese e vogel nga komedia ''Pallati 176''!Une mendimin tim per kete teme e kam thene dhe mori fund nuk ri une te mbush mendjen e kokebosheve si puna e disa kokebosheve qe kemi ketu!!!Ti si fillim the se ke nivel me te larte se timin ..mbase une vetem 20 vjec jam por me idene time se ne Krye te kishes sone duhet te qendroje Hiresia e Tij nuk do ta ndryshoj deri sa te vdes!Nejse sa per perseritjen une me perseritjen kam mesuar shume gjera !pastaj historikisht perseritja eshte hapi i pare i te mesuarit mire i disa mesimeve te veshtira si ky ketu qe ju nuk mund ta kuptoni pale qe ta mesoni nuk behet fjale!!!!Po te isha ne vendin tend pas asaj bombes atomike qe leshove ne lidhje me nenshtetesine qe regullohet nga e drejta Administrative do ta mbullja gojen dhe nuk do e permendja me Kushtetuten se e mbulon me turp dhe me pisllek kur e perdor ne menyre te gabuar dhe e shkel me kembe demokracine e saj me idete tende nacionaliste!
    Bla bla..
    Qe interpretimi im i Kushtetutes eshte i sakte, kete e tregon vet fakti qe J. nuk eshte nenshtetesuar akoma. Presim..

Perndryshe kushtet e nenshtetesimit jane te katalogizuara me larte. Poashtu te katalogizuar jane mendimet tua, perse mendon se nenshtetesimi i tij do ishte i drejte. Perseritjet ne kete rast jane ... llomotitje. Po pate ide te pathena deri tani, ofro. Ndryshe bluan kot.

*

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    I nderuar Chino!
    Po hyj ne kete teme vetem per bashkebisedim me ty ne kuadrin juridik, per te cilin shoh se je mjaft i pergatitur ne kete fushe. Nuk e kam ndjekur biseden tende dhe trajtimin juridik qe ke bere. Megjithate me dy fjale une e kuptoj plotesisht mendimin tend, keshtu, qe ne menyre sintetike (pa te lodhur) mund te me sqarosh.
    Ja ligji:

Ligj nr. 8389, date 05.08.1998 “Per shtetesine shqiptare”;

Shtetasit te huaj i lind e drejta te per te kerkuar shtetesine shqiptare me
    natyralizim kur ploteson kushtet vijuese :
    1. Te kete mbushur moshen 18 vjeē. Llogaritja behet ne diten e berjes se kerkeses;
    2. Te kete banuar ligjerisht ne territorin e Republikes se Shqiperise, ne menyre te
    vazhdueshme, per jo me pak se 5 vjet;
    3. Te kete banese dhe te disponoje te ardhura te mjaftueshme;
    4. Te mos kete qene ndonjehere i denuar (ne Republiken e Shqiperise ose ne
    ndonje vend tjeter) per vepra penale, per te cilat ligji parashikon denime me jo
    me pak se 3 vjet heqje lirie. Perjashtim nga ky rregull behen ne rastet kur
    vleresohet se denimi eshte dhene per motive politike;
    5. Te kete njohur , te pakten fillestare, te gjuhes shqipe;
    6. Dhenia e shtetesise shqiptare te mos preke sigurimin dhe mbrojtjen e
    Republikes se Shqiperise.
    3
    Cileve qytetare u krijohen, nga legjislacioni shqiptar ne fuqi, favorizime
    ne kushtet per fitimin e shtetesise shqiptare me natyralizim ?
    Legjislacioni shqiptar ne fuqi u krijon lehtesira ne kushtet per fitimin e
    shtetesise shqiptare me natyralizim te qytetareve te huaj qe :
    1. Republika e Shqiperise ka per ta interes shkencor, ekonomik, kulturor dhe
    kombetar;
    2. jane persona pa shtetesi;
    3. jane me origjine shqiptare (deri ne dy shkalle, qofte edhe nga njeri prind);
    4. jane te martuar me nje shtetas shqiptar prej jo me pak se 3 vjetesh.
    Cilat jane lehtesirat, qe u jepen te haujve te favorizuar, ne kushtet
    per fitimin e shtetesise shqiptare me natyralizim ?
    I huaji, per te cilin Republika e Shqiperise ka interes shkencor, ekonomik, kulturor
    dhe kombetar, qe ka mbushur moshen 18 vjeē, mund te fitoje shtetesine shqipatre vetem
    me kushtin qe dhenia e shtetesise shqiptare te mos preke sigurimin dhe mbrojtjen e
    Republikes se Shqiperise.
    Personi pa shtetesi mund te fitoje shtetesine shqiptare kur ploteson kushtet vijuese:
    · Te kete banuar ligjerisht ne territorin e Republikes se Shqiperise, ne menyre te
    vazhdueshme, per jo me pak se 5 vjet.
    · Dhenia e shtetesise shqiptare te mos preke sigurimin dhe mbrojtjen e Republikes
    se Shqiperise.
    Ne se i huaji verteton se eshte me origjine shqiptare deri ne dy shkalle, qofte edhe nga
    njeri prind, koha e qendrimit ne Republiken e Shqiperise duhet te jete te pakten deri ne 3
    vjet.
    I huaji i martuar me nje shtetas shqiptar prej jo me pak se 3 vjetesh, mund te kerkoje
    te marre shtetesine shqiptare, ne rast se ka banuar ne menyre te vazhdueshme dhe te
    ligjeshme ne Republiken e Shqiperise, te pakten nje vit dhe kur ploteson kushtet vijuese:
    · Te kete mbushur moshen 18 vjeē.Llogaritja behet ne diten e berjes se kerkeses;
    · Te kete banese dhe te disponoje te ardhura te mjaftueshme.
    · Te mos kete qene ndonjehere i denuar (ne Republiken e Shqiperise ose ne ndonje
    4
    vend tjeter) per vepra penale, per te cilat ligji parashikon denime me jo me pak se
    3 vjet heqje lirie. Perjashtim nga ky rregull behen ne rastet kur vleresohet se
    denimi eshte dhene per motive politike.
    · Dhenia e shtetesise shqiptare te mos preke sigurimin dhe mbrojtjen e Republikes
    se Shqiperise.
    Cilat jane dokumentet qe i huaji duhet te depozitoje per fitim te
    shtetesise shqiptare me natyralizim ?
    Shtetasi i huaj per fitim te shtetetsise shqiptare me natyralizim depoziton :
    · Kerkesa e shtetasit te huaj drejtuar Presidentit te Republikes.Kerkesa te
    permbaje identitetin e plote te kerkuesit (emer mbiemer, datelindje, vendlindje,
    shtetesine), adresen e sakte te vendbanimit te tij te perhershem dhe adresen ku pret
    informim per ecurine e aplikimit te tij, arsyet e kerkeses per fitimin e shtetsise
    shqipetare.Kerkesa nenshkruhet me emer mbiemer e firme nga kerkuesi;
    · Mendimi me shkrim te nepunesit qe pranon dokumentet per nivelin e
    njohurive te gjuhes shqipe;
    · Ēertifikata e lindjes;
    · Lejeqendrimi ne Repuliken e Shqiperise, sipas kritereve te ligjit per shtetesine
    (fotokopje e noteruar), ne se banon ne Shqiperi;
    · Akti i pronesise se baneses ose kontrata e zenies me qera te baneses
    (fotokopje e noteruar);
    · Kontrate pune per te punesuarit ose vertetim nga Zyra e tatimeve per te
    vetpunesuarit ose investitoret (fotokopje e noteruar);
    · Dokumente qe vertetojne disponimin e mjeteve financiare te
    mjaftueshsme per jetese si garanci bankare, libreze kursimi, vertetime
    zyrtare te ardhurash (fotokopje e noteruar);
    · Deshmi penaliteti e marre ne vendin e origjines dhe ne vendin ku
    kerkuesi ka patur qendrim legal per gjashte muajt e fundit;
    · Dokument qe verteton qenien azilant, nese eshte i tille (fotokopje e
    noteruar);
    · Fotografi e aplikantit, cope tre (Ne rast se ka femije nen 14 vjeē, fotografi per
    secilin prej tyre).
    · Ēertifikate (kur eshte e nevojshme) per te vertetuar origjinen shqiptare te
    kerkuesit, deri ne dy shkalle, qofte dhe nga njeri prind.

Me c`pashe une, Kryepiskopi i ploteson te gjitha kushtet sipas ligjit per "nenshtetesine". Nuk e kuptoj ku qendron kundershtimi yt. Diku ke permendur "mosnjohjen e traditave socio-kulturore" (apo dicka te tille), gje qe nuk e shoh ne ligj. Gjithashtu diku ke permendur rendin kushtetues. Nuk e kuptoj cilat fakte ke kunder Anastasit ne kete rast.

(Behet fjale per ligj dhe jo per folklorizma)

Pershendetje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 07-10-2009 mė 05:32
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anėtarėsuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Citim Postuar mė parė nga P.I.N Lexo Postimin
    Natyrisht qe keni degjuar per deposzitimin e kerkeses te Kryepiskopit per neneshtetesi.Cili eshte mendimi juaj pro apo kunder dhe pse?Personalisht e zhgenjyer nga ''heshtja e vdekur'' e Presidentit per kete ceshtje jam pro neneshtetesise sepse shume thjesht te pakten nga ana ligjore ai permbush cdo kusht.Pra ku qendron problemi ketu dhe a kemi shkelje te zbatimit te disopozites perkatese te Kodit Civil per ''Fitimin e neneshtetesise''?Pra ne rast se pengesa nuk eshte ligjore mos eshte politike,raciale apo etnike?
    Nenshtetsia eshte e kushtezuar me ligje te gjdo shteti ku paraqiten qart kushtet qe nje qytetar duhet ti plotesoj per te marre nenshtetsine e nje shteti.
    Si kusht i pare eshte koha e qendrimit,gjendja sociale,njohja gjuhes etj.
    Por nje nder kushtet e veqanta eshte edhe aktiviteti politik dhe fetar i individit qe parashtron kerkesen per nenshtetesi qe mund te jete vendimtar per vendimin pozitiv apo negative.
    Sipas mendimit tim vendimi negative per Kryepeskopin ka ardhur nga aktiviteti i tij fetar qe ai bene ne Shqiperi dhe qe eshte me prapavija jo te mira politike.

Nje pyetje per ju P.I.N. pse ju nuk beni pyetje tek ana Greke qe qdo dite shkelen te drejtat e njeriut sidomos te mergimtareve shqiptar qe jetojne e punojne ne Greqi e qe jane me qindra mije,por te mundon qeshtja e nje njeriu?.

Faqja 17 prej 41 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI nė forumin Historia botėrore
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •